Reparation Av Gående Traktorer: Vad Ska Jag Göra Om Den Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar. Justering Av Ventiler. Varför Röker Den Bakomliggande Traktorn?

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av Gående Traktorer: Vad Ska Jag Göra Om Den Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar. Justering Av Ventiler. Varför Röker Den Bakomliggande Traktorn?

Video: Reparation Av Gående Traktorer: Vad Ska Jag Göra Om Den Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar. Justering Av Ventiler. Varför Röker Den Bakomliggande Traktorn?
Video: Att sluta röka! 2024, Maj
Reparation Av Gående Traktorer: Vad Ska Jag Göra Om Den Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar. Justering Av Ventiler. Varför Röker Den Bakomliggande Traktorn?
Reparation Av Gående Traktorer: Vad Ska Jag Göra Om Den Inte Startar? Orsaker Till Funktionsstörningar. Justering Av Ventiler. Varför Röker Den Bakomliggande Traktorn?
Anonim

En walk-behind traktor är en mycket praktisk och funktionell jordbruksmaskin, som är en riktig hjälpare för trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. Idag är valet av sådana maskiner ganska stort, de tillverkas av många märken. Men trots den valda modellens höga kvalitet kan man inte bortse från att den kan behöva repareras när som helst. Det är inte alltid nödvändigt att vända sig till erfarna hantverkare här. Det är fullt möjligt att hantera många problem på egen hand.

Låt oss i detalj överväga hur moderna gående traktorer ska repareras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Större störningar och deras orsaker

Oavsett hur högkvalitativ och dyr den bakomliggande traktorn du har köpt, ska du inte tro att den aldrig kommer att kräva ordentlig reparation under driften. Även hög kvalitet och pålitlig utrustning kan misslyckas. Om en sådan olägenhet inträffar måste den bakomliggande traktorn repareras ordentligt. Problemen är olika.

Till exempel kan sådana jordbruksmaskiner bara börja arbeta med sugning, ge ut rekyl vid kabeldragning, avge blå eller vit rök under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss bekanta oss med en lista över de vanligaste problemen med sådana enheter, samt analysera vad som vanligtvis är deras orsak.

Startar inte

Oftast, i den beskrivna tekniken, lider dess "hjärta" - motorn. Delen har en komplex design och struktur, vilket gör den mer mottaglig för olika haverier. Det finns tillfällen då jordbruksmaskiner slutar börja vid ett "fint" ögonblick. Detta vanliga problem kan uppstå av flera skäl.

För att ta reda på det måste du utföra ett antal procedurer

  • Kontrollera motorns exakta position (om det är en lutning av mittaxeln, är det lämpligt att återställa den till rätt plats så snart som möjligt för att inte möta allvarligare problem).
  • Se till att det finns tillräckligt bränsleflöde till förgasaren.
  • Ibland finns det en igensättning av tanklocket. Det är också lämpligt att inspektera den om utrustningen har upphört att starta normalt.
  • Ofta startar inte den bakomliggande traktorn om det finns några brister i driften av bränslesystemet.
  • Tändstift och bränsletankventil måste rengöras. Om detta villkor inte är uppfyllt startar inte motorn som den ska.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utvecklar inte fart

Ibland står ägarna till bakomgående traktorer inför att deras utrustning slutar ta fart efter behov. Om gasreglaget har tryckts in, men varvtalet inte tar upp efter det, och kraften oundvikligen går förlorad, tyder detta kanske på en överhettning av motorn.

I den beskrivna situationen ska du under inga omständigheter trycka på gasen längre. Utrustningen måste stängas av och få svalna något. Annars kan du få motorn till mer allvarliga problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjuter ljuddämparen

Ett vanligt problem i motorfordon är ett skjutljud som avges från en ljuddämpare. Mot bakgrund av höga karakteristiska smällar blåser utrustningen vanligtvis rök och stannar sedan helt. Detta fel kan elimineras på egen hand.

Oftast är orsaken till "skjutande" ljuddämparen flera nyanser

  • En överdriven mängd olja i bränslesammansättningen kan leda till detta problem - i en sådan situation måste du tömma det återstående bränslet och sedan tvätta pumpen och slangarna noggrant. Slutligen fylls färskt bränsle på där det finns mindre olja.
  • Ljuddämparen kan börja avge pops och rök även när tändningen på den bakomliggande traktorn var felaktigt inställd. Om hela mekanismen som helhet fungerar med viss fördröjning, kommer detta att resultera i "avfyrning" av ljuddämparen.
  • Ljuddämparen kan avge sådana karakteristiska ljud om det föreligger ofullständig förbränning av bränsle i motorcylindern.
Bild
Bild
Bild
Bild

Röker

Om du märker att den bakomliggande traktorn började avge svart rök under drift, och ett överskott av olja dök upp på elektroderna på ljusen, eller de var täckta med kolavlagringar, då detta indikerar ett av problemen som anges.

  • Anledningen till utrustningens rök kan vara det faktum att en alltför mättad blandning av bränsle kommer att överföras till förgasaren.
  • Om det finns ett brott i förslutningen av förgasarens bränsleventil, kan tekniken också börja röka oväntat.
  • Oljeskrapringen kan vara väldigt sliten, varför utrustningen ofta börjar avge svart rök.
  • Om luftfiltret är igensatt uppstår dessa problem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fungerar intermittent eller intermittent

Många ägare av bakomliggande traktorer noterar det faktum att den specificerade utrustningen med tiden börjar fungera intermittent.

Sådana problem inkluderar ett antal fel som är karakteristiska för en sådan teknik

  • Motorn kan börja träffa returlinjen. Detta tyder på att bränsle av låg kvalitet användes för tankning av motorfordon. Om det finns ett sådant problem måste du inte bara byta ut själva bränslet utan också spola viktiga delar av bränslesystemet för att inte stänga av det permanent.
  • Den bakomliggande traktorn börjar ofta arbeta tillsammans med obehagliga ryck. Orsaken till detta problem ligger i den svaga uppvärmningen av motorn.
  • Det händer så att motorn på denna motorcykel slutar "dra", dess kraft minskas märkbart. Om dessa problem uppstår är det lämpligt att börja rengöra både bränsle- och luftfiltren. En annan möjlig orsak till sådana fel är kraftigt slitage på tändsystemets magneto.

De listade problemen kan uppstå med både bensin- och dieselmotorer (injektionspumpar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin kommer inte in i förbränningskammaren

Om det vid nästa försök att starta motorn på den bakomliggande traktorn inte börjar fungera, kan det tyda på att det finns problem med bränsletillförseln (i detta fall bensin).

Detta kan bero på olika problem

  • Till exempel kan bensin sluta flöda om det finns en imponerande blockering på tanklocket. I det här fallet kommer ljusen alltid att vara torra.
  • Om skräp har kommit in i försörjningssystemet, kommer bensin också att sluta komma in i förbränningskammaren.
  • Ett smutsigt bränsletankavlopp är en annan vanlig orsak till att bensin slutar rinna in i förbränningskammaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Buller i lådan

Ofta stöter ägare till jordbruksmaskiner på karakteristiska ljud som överföringen avger. Huvudorsaken till dessa problem är den svaga åtdragningen av fästelementen. Det är därför det är så viktigt att omedelbart uppmärksamma alla fästelement. Om de är svaga måste de skärpas.

Dessutom kan kraftigt slitage av kugghjul med lager leda till främmande ljud i lådan. Sådana problem kan leda till allvarligare störningar i överföringen av den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fel på olika typer av motoblock

Idag producerar många företag olika typer av motoblock.

Låt oss ta en titt på några av de mer populära modellerna och ta en titt på deras vanliga problem

  • " Vitryssland-09N" / "MTZ " Är en tung och kraftfull enhet. Oftast måste dess ägare reparera kopplingen. Ofta är växlingssystemet också”halt”.
  • " Ugra " Är ett ryskt motorfordon med kraftuttagsaxel. Det kännetecknas av ett antal designfel, på grund av vilka det finns problem med oljeläckage och obehagliga vibrationer. Du kan till och med möta ett misslyckande med att styra enheten.
  • Vitvaror från kinesiska tillverkare, till exempel modell Garden Scout GS 101DE utsätts ofta för snabbt slitage av viktiga delar. Situationen förvärras av att servicen för kinesiska motoblock är ganska dåligt utvecklad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eliminering av störningar

Om du har problem med din bakomliggande traktor, var inte rädd. Många av dem är fullt möjliga att eliminera med egna händer. Det kommer att vara möjligt att göra inställningar eller justeringar av vissa system utan problem, till exempel att justera ventilerna eller tomgångsvarvtalet.

Att byta ut många delar kommer också att vara ganska enkelt och enkelt. Det viktigaste är att tydligt följa alla punkter i instruktionerna och agera försiktigt för att inte skada enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det första steget är att överväga hur man går tillväga om den bakomliggande traktorn slutar starta normalt och börjar stanna under drift. Så låt oss först ta reda på vad vi ska göra om de angivna motorcyklarna inte utvecklas till varma varv.

Det är viktigt att uppmärksamma flera nyanser

  • Om du inte lyckades starta tekniken med flera försök måste du inspektera ljuset. Det är lämpligt att ändra det omedelbart.
  • Kontrollera även dekompressions- och vakuumnivån i tanken.
  • Se om det kommer en gnista från ledningarna (detta görs bäst i ett ganska mörkt rum).
  • Se till att gnistan inte försvinner under uppvärmningsförhållanden.

Om det finns problem med växellådan på den bakomliggande traktorn är det viktigt att ta hänsyn till att det bara är möjligt att reparera det om det är hopfällbart.

För att göra en reparation måste den demonteras, noggrant inspekteras alla delar och bytas ut de som har åtminstone små defekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns brister i bränsletillförseln, är det här nödvändigt att agera enligt följande:

  • titta på tändstift - om de verkar helt torra framför dig, indikerar detta att bränslet inte tränger in i cylindrarna;
  • fyll tanken med bränsle och starta om motorn;
  • titta på bränslekranen - om den visar sig vara stängd måste du byta plats för att öppna den.
  • var noga med att rengöra bränsletankens dräneringshål noggrant;
  • tappa bränsle, ta bort kranen och tvätta med rent bränsle;
  • och ta nu bort anslutningsslangen bredvid förgasaren, rensa den tillsammans med strålarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Problem med att starta motorn på den bakomliggande traktorn uppstår ofta på grund av felaktigt underhållet avstånd mellan elektroderna. Under dessa omständigheter måste de böjas försiktigt tills dessa delar når tillverkarens angivna standardgap.

Om vi inte talar om en bensin, utan om en dieselmotorer som går bakom dig, kan du här möta problemet med att vrida startmotorn för lätt. Detta beror vanligtvis på dålig cylinderdekompression. För att lösa detta problem är det nödvändigt att dra åt alla muttrar på cylindern i tur och ordning och även byta ut packningen på huvudet .… Du måste också titta närmare på kolvringarna. Vid behov måste de tvättas eller bytas ut mot nya.

Men också diesel motorer lider ofta av igensatta injektorer … För att bli av med en sådan olägenhet, du måste ta bort den skadade delen, rengör den noggrant och sedan installera om det. Det viktigaste är att agera försiktigt och konsekvent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta i motoblock är en komponent som en starter skadad. Ett sådant fel kan allvarligt påverka motorfordonets funktion. I grund och botten händer det att skruvarna på startfästet i husbasen är märkbart försvagade. I denna situation kan startkabeln helt enkelt inte flytta tillbaka till sin ursprungliga position.

För att rädda startmotorn från denna nackdel måste du lossa skruvarna något och sedan justera sladdens läge så att den lätt kan komma i sitt ursprungliga läge. Med dessa åtgärder kommer det att vara möjligt att justera driften av startenheten.

Om startfel är ett tecken på slitage på en del, till exempel en startfjäder, måste du vara beredd på att det inte kommer att vara möjligt att reparera det. En del som har genomgått allvarligt slitage behöver bara ändras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fundera över vad du ska göra om det finns problem med motorvarvtalet

  • Om motorfordonens varv växer av sig självt, indikerar detta att manöverspakarna och dragreglaget har blivit svagare. Dessa komponenter måste justeras igen för att lösa problemet ovan.
  • Om varvtalet inte tar upp, men faller, när de utsätts för gas, måste du stänga av utrustningen - den kan ha överhettats. Låt den bakomliggande traktorn svalna.
  • Om motorn i motorfordon fungerar med vissa avbrott kan det bero på ett igensatt filter eller ljuddämpare. Stäng av den bakomliggande traktorn, svalna och ta bort all smuts och blockering av nödvändiga komponenter i konstruktionen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Moderna walk-behind traktorer som tillverkas av kända utländska och inhemska tillverkare är av god kvalitet och samvetsgrann montering. För billig och bräcklig teknik tillverkad av hantverk faller naturligtvis inte under denna beskrivning. Man bör dock komma ihåg att både dyra och billiga alternativ kan bli föremål för alla slags störningar. De är väldigt olika. Vi lärde känna bara några få av dem som människor stöter på oftast.

Om du vill reparera skadad eller defekt utrustning på egen hand bör du inte bara följa instruktionerna utan också ta hänsyn till några tips och rekommendationer från specialister

  • För att din bakomliggande traktor ska fungera länge och utan problem finns det en viktig regel: korrekt diagnos är en garanti för en framgångsrik reparation av sådana motorfordon. Glöm inte det regelbundna underhållet av en sådan enhet. Mindre defekter som upptäcks i tid bör elimineras omedelbart så att de med tiden inte utvecklas till stora problem.
  • Ett helt eller delvis stopp av motorn kan bero på problem med mekanismen som är ansvarig för tändningen, brist på bra bensin eller diesel, brister med bränsleventilen eller förgasardämpare. Sådana problem måste omedelbart elimineras. Annars riskerar du att stöta på att utrustningen inte längre färdas, eller under arbetet ryckar den och stannar ständigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är viktigt att tänka på att reparation av en dieselmotor alltid kommer att vara svårare än att reparera en bensinmotor. En sådan enhet kanske inte fungerar särskilt bra vid låga temperaturer (här måste du hälla varmt vatten i kylaren). Om dieselbränslet har upphört att vara flytande måste det bytas ut snarast. Dieselmotorer "lider" ofta av en otillräcklig oljeförsörjning. För detta är det mycket viktigt att ha en oljenivåsensor och en oljeledning.
  • Om din bakomgående traktor har en tvåtaktsmotor, vänder du dig till en olja-bensinblandning, då kommer du definitivt att behöva spola hela bränslesystemet med högkvalitativt och rent bränsle.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Observera att det är tillåtet att fortsätta med självreparation av sådan jordbruksutrustning först efter att garantitiden har löpt ut. Om tjänsten avslöjar antydningar om ditt ingripande i utrustningens drift, kommer den bakomgående traktorn omedelbart att tas bort från garantin.
  • Börja inte reparera sådan utrustning på egen hand om du tvivlar på dina förmågor eller är rädd för att göra ett allvarligt misstag. Bättre att konsultera en specialist.
  • Experter rekommenderar att du endast köper högkvalitativa traktorer med märke. Naturligtvis är en sådan teknik inte immun mot störningar, särskilt om den har många tillägg (till exempel en centrifugalpump och andra redskap), men sannolikheten för problem minimeras. Dessutom ges en garanti för märkesmodeller.

Rekommenderad: