Subaru-motor För Bakåtgående Traktorer: Valet Av Startmotor Och Förgasare För Motorn På En Manuell Bakomliggande Traktor. Justering Av Hastighetsreglering

Innehållsförteckning:

Video: Subaru-motor För Bakåtgående Traktorer: Valet Av Startmotor Och Förgasare För Motorn På En Manuell Bakomliggande Traktor. Justering Av Hastighetsreglering

Video: Subaru-motor För Bakåtgående Traktorer: Valet Av Startmotor Och Förgasare För Motorn På En Manuell Bakomliggande Traktor. Justering Av Hastighetsreglering
Video: Volvo V70 start problem 2024, Maj
Subaru-motor För Bakåtgående Traktorer: Valet Av Startmotor Och Förgasare För Motorn På En Manuell Bakomliggande Traktor. Justering Av Hastighetsreglering
Subaru-motor För Bakåtgående Traktorer: Valet Av Startmotor Och Förgasare För Motorn På En Manuell Bakomliggande Traktor. Justering Av Hastighetsreglering
Anonim

Den bakomliggande traktorn har blivit tekniken som hjälper till att göra trädgårdsarbete enklare och snabbare. En sådan oumbärlig enhet levereras till försäljning med olika motorer. Subaru -motorer är särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarens beskrivning

Företaget idag är ett globalt varumärke, det har blivit känt inte bara för sina maskiner, utan också för sina kraftenheter, som det designar självständigt. Historien om detta märke började 1917, då endast flygplan tillverkades under detta märke.

Efter kriget började företagets fabriker att tillverka skotrar, i vars design det fanns en 135 kubikmeter motor. Namnet på varumärket uppfanns av en av de första grundarna, eftersom den gången ingen vågade ändra det, eftersom Subaru är ett stjärnkluster i stjärnbilden Oxen.

Initiativet att producera bilar kom efter, när denna marknad började ta fart. Ännu senare började fabrikerna tillverka märkesmotorer, som användes vid design av liten utrustning som användes inom jordbruket.

Bild
Bild

Moderna kraftenheter som används vid konstruktion av bakomliggande traktorer utmärks av hög prestanda, bekvämlighet och tillförlitlighet.

Positiva och negativa sidor

Subaru -motorer har många fördelar, varav de sticker ut:

  • varaktighet;
  • lägsta ljudnivå;
  • pålitlighet.
Bild
Bild

Om du förlitar dig på konsumentrecensioner behöver inte tillverkarens kraftenheter bytas ut under lång tid .om användaren uppfyller alla de driftskrav som anges i instruktionerna. Detta blev möjligt på grund av att företaget använder gjutjärnshylsor och ringar i konstruktionen av motorer. Den installerade vevaxeln är smidd och kylsystemet har ett dubbelcyklonelement.

Bild
Bild

EX -serien av motorer förtjänar särskild uppmärksamhet. Dessa enheter avger obetydligt buller under drift, vilket gör användaren mycket nöjd. Detta beror på det faktum att en stel vevaxel finns i konstruktionen och en innovativ utveckling används som filter.

Om du tror på konsumenten behöver du sällan hantera reparation av en Subaru -motor, eftersom den har en hög tillförlitlighet tack vare ett speciellt kylsystem och en förstärkt vevaxeldesign.

Av bristerna är det bara behovet av att använda bensin minst 92 eftersom motorn är mycket känslig för bränslekvaliteten. Det är mycket svårt att starta enheten på vintern, men det är inte viktigt, eftersom den bakomliggande traktorn sällan används vid denna tid på året, bara som snöslunga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det finns många Subaru -motormodeller på marknaden, men de är alla i två serier: EX och DY. De skiljer sig strukturellt och maktmässigt. Kostnaden för enheten beror också på dessa två parametrar.

Mycket beror på användarens behov. Om han vill ha en kraftfull, multifunktionell bakomliggande traktor, måste han köpa en dyr modell som gör det möjligt att använda utrustningen som ett sätt att transportera små laster.

Bild
Bild
Bild
Bild

EX -serien har flera horisontella motoralternativ som utmärks av sin unika design. Vissa enskilda enheter visar utmärkt prestanda samtidigt som de är lätta i vikt och storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

DY -serien är dieselenheter där högkvalitativ luftkylning är installerad . Deras effekt kan variera från 4, 8 till 9, 5 liter. med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Robin-Subaru EX17 och Subaru-Robin EX21D är mycket populära . Vid ett haveri är någon av dem inte svår att reparera. Alla Subaru-modeller har en genomtänkt design.

Den första motorn kan beskrivas som en 4-takts enhet med en kamaxel upptill. Den maximala effekten som motorn kan visa är 5,7 liter. med. Bränsletankens kapacitet är 3,6 liter. En sådan motor väger 15 kilo.

Subaru-Robin EX21D är också en 4-takts enhet som är lätt att underhålla . Max effekt 7 hästkrafter med ett vridmoment på 13,9 Nm. Bränsletankens kapacitet är dock 3,6 liter, som de flesta motorenheter för motoblock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en starter och förgasare

Startmotorn för förgasaren kan vara:

  • vår;
  • elektrisk.

Fjädermekanismen är enkel att installera, den startar enkelt, för vilket användaren bara behöver flytta spaken. Dess arbete utförs på ett halvautomatiskt sätt, det viktigaste är att motorn startar och hinner med hastigheten.

Den elektriska startmotorn installeras tillsammans med batteriet, eftersom den kommer att drivas från den.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bakomliggande traktor med motor och en befintlig manuell startmotor kan justeras till en elektrisk startmotor.

För stabil motordrift är det nödvändigt att övervaka förgasarens funktion, och för detta är det nödvändigt att justera mekanismen som ansvarar för att justera varvtalet. Varvernas instabilitet är redan den första indikatorn på att det är dags att göra justeringar. Som regel gör de detta innan de börjar arbeta med en bakomliggande traktor, det vill säga tidigt på våren, eftersom ett fel uppstår efter att utrustningen är inaktiv i garaget.

Du kan också justera hastigheten själv om du följer diagrammet nedan

  • I början värms motorn upp.
  • Ta bort skruven som är ansvarig för justeringen av gasventilen. Det är nödvändigt att skapa en motreaktion mellan det och betoningen.
  • Kylskruven är helt avskruvad.
  • Stoppskruven måste vidröra stoppet när den tas bort. Efter det återförs det en halv varv till sitt tidigare tillstånd.
  • Du kan aktivera motorn och vänta tills den går på tomgång i några minuter.
  • Vid denna tidpunkt bör förgasaren gå med lägsta hastighet, medan motorn ska vara igång.
  • Nu, med tomgångsskruven, justera antalet varv och ställ in det maximala antalet.
  • Rätt så att från 1100 till 1350 varv utförs per minut.
  • De tre sista punkterna upprepas tills motorn går stabilt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje enhet är konfigurerad på ett liknande sätt, inklusive Mikuni -förgasaren. Efter 20 timmars drift är det nödvändigt att byta olja. I vissa fall måste du justera remmens storlek, kontrollera ventilerna, isolatorn.

Rekommenderad: