Motorn För Den Bakomliggande Traktorn "Cascade": Vilka Importerade Enheter är Lämpliga? Hur Installerar Jag En Kinesisk Lifan -motor Och Byter Olja? Användarmanual

Innehållsförteckning:

Video: Motorn För Den Bakomliggande Traktorn "Cascade": Vilka Importerade Enheter är Lämpliga? Hur Installerar Jag En Kinesisk Lifan -motor Och Byter Olja? Användarmanual

Video: Motorn För Den Bakomliggande Traktorn
Video: China Natural Gas Vehicles CNG Tractor Truck with Highest Loading Capacity 2024, Maj
Motorn För Den Bakomliggande Traktorn "Cascade": Vilka Importerade Enheter är Lämpliga? Hur Installerar Jag En Kinesisk Lifan -motor Och Byter Olja? Användarmanual
Motorn För Den Bakomliggande Traktorn "Cascade": Vilka Importerade Enheter är Lämpliga? Hur Installerar Jag En Kinesisk Lifan -motor Och Byter Olja? Användarmanual
Anonim

Motoblock "Cascade" är vanliga tekniska medel och används för att utföra olika verk. Dess popularitet beror på det faktum att tillverkare har utrustat dessa enheter med de nödvändiga funktionerna och egenskaperna, vilket gör att den kan användas i nästan alla fall av livet, liksom för att odla tomter.

Denna teknik uppskattas av många ägare på grund av dess överkomliga kostnad, kompakthet och höga prestanda.

Bild
Bild

Design egenskaper

Motoblock "Cascade" har 4 huvudkomponenter för kontroll och rörelse. Detta är:

  • motor;
  • kontroller;
  • Kontrollstation;
  • körutrustning.

Chassit består av en ram och drivhjul. Det finns också ytterligare enheter genom vilka vridmoment överförs från motorn till hjulen. Enheten är utrustad med kraftfulla hjul med stora slitbanor, vilket gör det möjligt att använda enheten även på tunga jordar.

Växellådan är tillförlitlig och överför vridmoment från motorn till hjulen och är en integrerad deltagare i vridningen av enheten. Vridmomentet överförs med hjälp av växellådor och en kedja, och själva lådan har fyra hastigheter och installeras i ett speciellt block på ramen. Ett stort antal modeller har också en backhastighet , vilket gör att du kan öka enhetens manövrerbarhet.

Bild
Bild

Kontrollen utförs av kopplingshandtaget, med vilket du kan justera choken på förgasaren genom att lägga till eller minska motorvarvtalet. Med hjälp av kopplingshandtaget blockeras hjulen också när det är nödvändigt att svänga i en eller annan riktning. Ratten kan justeras efter användarens höjd och andra parametrar.

Tack vare alla dessa punkter är det enkelt och enkelt att styra den bakomliggande traktorn även vid långvarigt arbete på platsen.

För att maskinen ska fungera smidigt under hela användningsperioden är det nödvändigt att köra in efter köpet och ständigt tillsätta färsk olja till lådan och motorn.

Att fylla på med kvalitetsbränsle är också viktigt. Om du inte följer dessa regler kan enheten över tid misslyckas och bli oanvändbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken motor är lämplig för en bakomliggande traktor?

Motorn tillhör huvudelementen i någon mekanism och hela enhetens effektivitet beror på den.

Vanligtvis består motorn av:

  • distributionsmekanism;
  • cylinder block;
  • förgasare;
  • tändning;
  • förrätt;
  • kylsystem.

Ursprungligen installerades motorerna DM66 och DM68 på bakomliggande traktorer. Men de misslyckas ofta på grund av felaktig drift, normalt slitage och av andra skäl, och därför är det nödvändigt att byta ut en sådan motor om det inte är möjligt att återställa den.

Det är värt att notera att dessa motorer inte längre produceras i Ryssland, och därför behövs ofta en komplett byte av enheten och det är nödvändigt att köpa utländska tillverkade produkter när de byts ut.

Bild
Bild

Lifan 168

En av de vanligaste ersättningsmotorerna är Lifan 168. Den har ett motorvolym på 196 kubikcentimeter och går på bensin. Effekten är 7 hästkrafter, luftkylning, och därför kan de bara fungera en kort tid.

För att säkerställa Lifan -motorns livslängd, efter att ha installerat den kinesiska motorn, måste den ständigt fylla på färsk olja och utföra underhåll.

Installationen av motorn är enkel och kräver inte eftermontering av ramfästena.

Vätskeersättningsarbeten utförs enligt följande:

  • på den dämpade motorn, skruva loss avtappningspluggen, som finns på pallen;
  • dränera olja från systemet;
  • dra åt kontakten;
  • fyll på ny olja;
  • värm upp motorn;
  • kontrollera nivån och fyll på vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild

B&S I / C

B&S I / C -motorn, som tillhör moderna modeller och är populär i hemmet, kan också installeras. De används ofta på Cascade -enheter.

Detta beror på följande egenskaper hos motorn:

  • effekt 7 hästkrafter;
  • förstärkt transmission;
  • förstorad förbränningskammare;
  • minimalt buller under drift;
  • hög funktionalitet även vid låga temperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanguard OHV

Den importerade Vanguard OHV-motorn tillhör också kraftfulla motorer som kan installeras på en bakomliggande traktor från denna tillverkare och klara alla nödvändiga uppgifter. Denna motor har en effekt på 7 hästkrafter.

En fyllning räcker för att fungera utan avbrott i 4-5 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subaru EX17

Du kan också leverera Subaru EX17-motor, som är populär bland ägarna till Kaskad walk-behind traktorer. Han har visat sig utmärkt. Den har en speciell design av fördelningsmekanismen inuti och en stor diameter på axeln, vilket gör det möjligt att öka motoreffekten och dess effektivitet.

Som du kan se finns det för närvarande ganska många motorer som kan installeras på den bakomliggande traktorn "Cascade". Valet av en lämplig modell beror inte bara på dess funktionalitet, utan också på ägarens ekonomiska kapacitet.

Det rekommenderas att köpa motorn beroende på maskinens specifika användning för att säkerställa dess hållbarhet. Därför, innan du köper, måste du förstå motorns egenskaper, rådgöra med specialister och köpa den optimala modellen.

Det är också nödvändigt att uppmärksamma konfigurationen, byggkvaliteten och andra punkter som alla bilister känner till. Om du inte har kompetensen bör du alltid vända dig till specialister för att få hjälp. Motorn måste uppfylla alla krav som gör att den kan fungera effektivt och öka livslängden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora motorproblem

Bland de huvudsakliga störningarna på den bakomliggande traktorn "Cascade" finns följande:

  • Motorn startar inte;
  • motorn går intermittent.

Orsakerna till sådana fel kan vara mycket olika, från lågkvalitativt bränsle till igensatta ljus. Orsaken kan också vara i ett urladdat batteri. I det här fallet måste du ladda batteriet och rengöra bränsleledningen eller kontakten, och byt det vid behov helt.

Ett annat fel kan vara strömförlust från motorn. Huvudorsaken i detta fall är en igensatt förgasare eller filter, som förhindrar att den nödvändiga mängden bränsle kommer in i förbränningskammaren. I detta fall det rekommenderas att rengöra systemet, eftersom det är möjligt att backa bakåt när motorn startas.

Bild
Bild

Experter rekommenderar, så att sådana problem inte uppstår, regelbundet att utföra underhåll på denna utrustning.

Alla ovanstående uppdelningar sker ganska sällan, och om det behövs kan du fixa dem själv, detta kräver ingen särskild kunskap. Om det finns svårigheter med underhåll eller reparationer kan du kontakta specialisterna eller leta efter bruksanvisningen på nätverket.

Bild
Bild

Bilagor

För att öka funktionaliteten hos den bakomliggande traktorn "Cascade" installerar tillverkaren bilagor på den, med vilken du kan utföra olika operationer.

Bland de vanligaste hängen är följande:

  • potatisplanterare;
  • trailer;
  • plog;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hiller;
  • klackar;
  • gräsklippare och sånt.

Rekommenderad: