Motorpump Wacker Neuson: Egenskaper Hos Modellerna PT 3, PG 2, PTS 4V M.fl. Funktioner Hos Bensin- Och Dieselmotorpumpar

Innehållsförteckning:

Video: Motorpump Wacker Neuson: Egenskaper Hos Modellerna PT 3, PG 2, PTS 4V M.fl. Funktioner Hos Bensin- Och Dieselmotorpumpar

Video: Motorpump Wacker Neuson: Egenskaper Hos Modellerna PT 3, PG 2, PTS 4V M.fl. Funktioner Hos Bensin- Och Dieselmotorpumpar
Video: Wacker 6" Pump 2024, Mars
Motorpump Wacker Neuson: Egenskaper Hos Modellerna PT 3, PG 2, PTS 4V M.fl. Funktioner Hos Bensin- Och Dieselmotorpumpar
Motorpump Wacker Neuson: Egenskaper Hos Modellerna PT 3, PG 2, PTS 4V M.fl. Funktioner Hos Bensin- Och Dieselmotorpumpar
Anonim

Många använder speciella motorpumpar för att pumpa ut stora mängder vatten. Speciellt den här enheten används ofta i förortsområden. Med hjälp av en sådan apparat är det faktiskt lätt att vattna även en stor grönsaksträdgård. Det används ofta för att pumpa ut förorenat vatten under konstruktion. Vi kommer att prata om Wacker Neuson motorpumpar.

Bild
Bild

Särdrag

Idag tillverkar Wacker Neuson en mängd olika typer av motorpumpar utrustade med pålitliga och kraftfulla japanska motorer. Enheterna klarar även mycket kraftigt förorenade vattenflöden. Ofta används motorpumpar från denna tillverkare på stora byggarbetsplatser . De kan också användas på stora tomter. Wacker Neuson -enheter kännetecknas av en stor sughöjd, vilket garanterar utmärkt maskinprestanda. Alla element i motorpumpar av detta märke är tillverkade av kraftiga material (gjutjärn, rostfritt stål).

De flesta enheter som tillverkas av detta företag har en relativt liten vikt och små dimensioner, vilket gör det möjligt att avsevärt förenkla deras transport och arbeta med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

För närvarande Wacker Neuson producerar olika typer av motorpumpar:

  • PT 3;
  • PG2;
  • PTS 4V;
  • MDP 3;
  • PDI 3A;
  • PT 2A;
  • PT 2H;
  • PT 3A;
  • PT 3H;
  • PG3;
  • PT 6LS.
Bild
Bild

PT 3

Wacker Neuson PT 3 motorpump är en bensinversion. Den är utrustad med en kraftfull luftkyld fyrtaktsmotor. När oljenivån i enheten är låg stängs den av automatiskt. Ytterligare blad finns på baksidan av pumphjulet på denna motorpump. De förhindrar att smuts och damm samlas på hjulen. Enhetens kropp är tillverkad av höghållfast men lätt aluminium. Modell PT 3 är också utrustad med en speciell skyddsram.

Bild
Bild
Bild
Bild

PG 2

Wacker Neuson PG 2 körs på bensin. Oftast används det för att pumpa ut lätt förorenat vatten. Detta prov är utrustat med en kraftfull japansk Honda -motor (effekt 3,5 hk). Motorpumpen har en stark självutlösande mekanism och en relativt kompakt storlek. Detta gör det möjligt att använda en sådan enhet för korttidsarbete i små områden.

PG 2 tillverkas tillsammans med ett speciellt pumphjul av gjutjärn. Den är enkel att installera och garanterar enhetens längsta möjliga livslängd.

Bild
Bild

PTS 4V

Denna motorpump är en kraftfull bensinanordning för pumpning av förorenat vatten. PTS 4V drivs av en Briggs & Stratton Vanguard 305447 kraftig fyrtaktsmotor med ett speciellt lågoljeavstängningssystem. Kroppen på Wacker Neuson PTS 4V är tillverkad av robust aluminium och dess pump är skapad med en extra keramisk tätning. Detta gör att pumpen kan användas även under de svåraste förhållandena.

Bild
Bild

MDP 3

Denna bensinpump är utrustad med en Wacker Neuson WN9 -motor (dess effekt är 7, 9 hk). Den har också en pumphjul och en volute. De är gjorda av segjärn. En sådan anordning kan användas även för kraftigt förorenat vatten. Wacker Neuson MDP3 används ofta för pumpning av vatten med högt innehåll av grova fasta ämnen. När allt kommer omkring har denna enhet en bredare öppning avsedd att tillföra vatten till pumphjulet, och den speciella konstruktionen av motorpumpens snigelkanal gör att även stora element kan passera igenom.

Bild
Bild
Bild
Bild

PDI 3A

En sådan bensinmotorpump är konstruerad för att pumpa ut förorenade vattenströmmar. Det kan enkelt passera även stora partiklar. PDI 3A är tillverkad med japansk Honda -motor (effekten når 3,5 hk). Den är utrustad med ett automatiskt avstängningssystem vid otillräcklig olja i enheten. Utformningen av Wacker Neuson PDI 3A möjliggör ett direkt vattenflöde. Detta minimerar förluster på grund av kontaminering av smutspartiklar. På en bensinstation kan enheten arbeta kontinuerligt i cirka 2,5 timmar.

Bild
Bild

PT 2A

Denna modell är också bensin, den tillverkas med Honda GX160 K1 TX2 -motorn. Denna teknik är utformad för att pumpa ut vattenströmmar med små partiklar (partikeldiameter bör inte överstiga 25 millimeter). Oftast används en sådan motorpump på byggarbetsplatser som måste tömmas snabbt. Wacker Neuson PT 2A har en stor sughöjd. Detta förbättrar enhetens prestanda.

En sådan enhet med en full tankning (bränsletankens volym är 3,1 liter) kan fungera kontinuerligt i två timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

PT 2H

Denna typ är en dieselmotorpump för pumpning av vatten med partiklar, vars diameter inte överstiger 25 millimeter. Den är utrustad med en kraftfull Hatz 1B20 -motor (effekten når 4,6 hk), som har ett speciellt avstängningssystem vid en minsta oljenivå i enheten. Precis som den tidigare modellen utmärks PT 2H -motorpumpen av sin betydande sughöjning och prestanda. Enheten kan fungera i 2-3 timmar på en bensinstation. Volymen på bränsletanken i detta prov är tre liter.

Bild
Bild

PT 3A

En sådan motorpump går på bensin. Det används för förorenat vatten med partiklar upp till 40 millimeter i diameter. PT 3A finns med en japansk Honda-motor, som är utrustad med ett minimalt oljestoppsystem. På en mack kan tekniker arbeta utan avbrott i 3-4 timmar. Bränsleutrymmet i en sådan motorpump är 5,3 liter. PT 3A har ett relativt högt sughuvud för vattenflöden (7,5 meter).

Bild
Bild

PT 3H

Denna teknik är diesel. Med hjälp av en sådan motorpump kan du pumpa ut vatten med stora lerpartiklar (högst 38 millimeter i diameter). PT 3H är tillverkad med en Hatz -motor. Dess effekt är nästan 8 hästkrafter. Denna modell kan fungera smidigt på en bensinstation i cirka tre timmar. Volymen på bränsleutrymmet i detta fordon når 5 liter. Det maximala sughuvudet för vattenströmmar når 7,5 meter. Detta prov är relativt tungt. Hon väger nästan 77 kilo.

Bild
Bild

PG 3

En sådan bensinmotorpump kan endast användas för lätt förorenade vattenströmmar. Diametern på partiklar i vatten bör inte överstiga 6-6,5 millimeter. PG 3 finns med en Honda -motor. Dess effekt når 4, 9 hästkrafter. Jobbar på en mack i två timmar. Volymen på enhetens bränsletank är 3,6 liter. Som med de tidigare versionerna har motorpumpen PG 3 en vattensughöjd på 7,5 meter.

Det är lätt att transportera på plats, eftersom detta prov är relativt litet (31 kilo).

Bild
Bild

PT 6LS

Wacker Neuson PT 6LS är en dieselvattenpumpanordning. Pumphjulet och voluten för denna teknik är gjorda av hållbart rostfritt stål. Denna modell är skapad med den senaste tekniken, så den fungerar nästan tyst, klarar även med mycket förorenade vattenströmmar med partiklar och är särskilt ekonomisk.

Denna avancerade enhet har en betydande vätskeöverföringshastighet . Enheten är utrustad med en hel uppsättning specialsensorer som övervakar säkerheten vid driften och till och med bidrar till den miljövänliga driften av motorn. Denna enhet är också utrustad med ett utmärkt vattentätningssystem. Detta gör att du kan öka utrustningens livslängd avsevärt.

Prestanda för denna teknik är mycket högre än prestanda för alla andra motorpumpar av detta märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Innan du köper en motorpump bör du vara uppmärksam på vissa detaljer. Så det bör komma ihåg att inte alla modeller är utformade för att pumpa ut starkt förorenat vatten med stora partiklar. Det är också värt att uppmärksamma själva motorpumpens typ (diesel eller bensin) . Bensinversionen har en gjuten huspump och en förbränningsmotor. I detta fall överförs vätskan genom anslutningsslangarna.

Om du vill köpa en bensinmotorpump bör du vara uppmärksam på bränsleförbrukningen, eftersom den är mindre ekonomisk än i dieselenheter.

Dieselmotorpumpar är konstruerade för en längre och mer oavbruten drift av enheten . Som regel är de betydligt överlägsna bensinversionerna när det gäller effekt och uthållighet. De är också mycket mer ekonomiska.

Rekommenderad: