Kopplingsanordning För En Bakomliggande Traktor: Vi Väljer Dragutrustning För Traktorerna "Neva", "Centaur 1080D" Och MTZ

Innehållsförteckning:

Video: Kopplingsanordning För En Bakomliggande Traktor: Vi Väljer Dragutrustning För Traktorerna "Neva", "Centaur 1080D" Och MTZ

Video: Kopplingsanordning För En Bakomliggande Traktor: Vi Väljer Dragutrustning För Traktorerna
Video: Sela och starta ett hundspann 2024, Maj
Kopplingsanordning För En Bakomliggande Traktor: Vi Väljer Dragutrustning För Traktorerna "Neva", "Centaur 1080D" Och MTZ
Kopplingsanordning För En Bakomliggande Traktor: Vi Väljer Dragutrustning För Traktorerna "Neva", "Centaur 1080D" Och MTZ
Anonim

Den bakomliggande traktorn har blivit en oumbärlig assistent i hushållet, eftersom den tillåter användaren att lägga mindre av sin egen energi på att plöja marken. Dessutom används denna teknik som ett litet fordon, vilket kräver en extra dragkrok.

Vad det är?

Med dragkrok förstås dragkrok eller draganordning. De är nödvändiga för att säkerställa tillförlitlig fastsättning mellan den bakomliggande traktorn och släpvagnen.

Dragkroken måste garantera användarens säkerhet, tillförlitlighet, dess konstruktion är noga genomtänkt och särskilda krav ställs på materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det är oerhört viktigt att välja en lämplig dragkrok för en bakomliggande traktor, eftersom mycket beror på dess kvalitet.

Det händer:

  • enkel eller dubbel;
  • med en förstärkt struktur;
  • med möjlighet till justering;
  • universellt alternativ.
Bild
Bild

Om olika gångjärn används vid driftstillfället är det bättre att köpa en enkel eller dubbel dragkrok. När ytterligare utrustning är stor eller du behöver transportera en stor last, är det dags att använda förstärkt.

Den skiljer sig från den föregående i större tjocklek och längd. Tack vare designen kan plogen eller skäraren sjunka djupare i marken.

Justerbar tillåter användaren att ställa in önskad axelvinkel. Som ett resultat är redskapet inställt på önskad nivå och arbetseffektiviteten ökar i enlighet därmed.

Universell Dragkroken används överallt och kan flyttas om till olika modeller. På grund av det har användaren möjlighet att justera vinkeln där tillbehöret är installerat. Bultmekanismen spelar huvudrollen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är just av den anledningen att en sådan dragkrok används vid montering av kullar och plogar, den kan vara antingen dubbel eller trippel, vilket innebär att det inte är förbjudet att ansluta flera arbetselement samtidigt.

Den vanligaste är en U-formad knut , som kan tillverkas både självständigt och köpas färdiga. Det finns också en dragkrok till APM -adaptern till salu, vilket är nödvändigt när du arbetar med en hiller eller plog.

Den används på bakomliggande traktorer:

  • "Neva";
  • "OK en";
  • "Centaur 1080D";
  • MTZ;
  • "MB";
  • "Kaskad".
Bild
Bild

Produkten är ansluten till den bakre eller främre adaptern, och sedan är ytterligare utrustning som en plog, potatisgrävare ansluten. Produktens konstruktion är genomtänkt på ett sådant sätt att en pålitlig fastsättning kan säkerställas med hjälp av tre bultar. När den bakomliggande traktorn lutar under drift förblir plogen vinkelrätt mot marken.

Vid användning av några kopplingar har användaren möjlighet att justera höjden och ändra lutningsvinkeln i önskat plan.

Till exempel i det horisontella planet är den högsta tillåtna vinkeln + -20 grader, i det vertikala planet är det 7 grader mer. Det finns också en version av dragkroken för motoblock på marknaden - MK, som används för plogen i "Mole" -serien och "OH -2" -kullar. Den används uteslutande endast i denna version och på inget annat sätt, det vill säga att den inte är lämplig för andra bilagor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Vid kopplingarna " Zirka " i den förkortade versionen varierar höjden på innerhylsan eller hålets diameter från 2 till 9,4 centimeter. Dessutom är konstruktionens vikt 4,6 kilo. Ramstorlekens storlek är 315 mm.

En sådan produkt utmärks av justeringsvinkeln och närvaron av en roterande mekanism, tack vare vilken plogen, oavsett förhållanden, arbetar marken strikt horisontellt, även om den bakomliggande traktorn förskjuts. Dragkroken används ofta när det är nödvändigt att justera redskapets funktion eller vid plöjning av en ojämn yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en utökad version av den beskrivna modellen på marknaden. Konstruktionens vikt har ökat till 7,5 kg, innerdiametern är 210 mm och bussningen har en höjd av 94 mm. Ramlistens mått är också större - 520 mm.

Produkten används så i de fall då det är nödvändigt att justera driften av redskap.

Designen använde en svängbar klämma. Plogen går alltid i rät vinkel och allt tack vare bultanslutningen, medan utrustningens läge inte spelar någon roll.

Bild
Bild

Det finns också en bultklämma på universalkopplingar, men de är fästa på utrustningen med en speciell adapter. Bredd kan nå 0, 9 meter, maxvikt 6, 6 kg.

Om vi överväger en trippelmodell, installeras den på den bakomliggande traktorn med hjälp av den främre delen på svängenheten. Denna del köps separat, eftersom den inte levereras med någon bakomliggande traktor. Bredden på den beskrivna dragkroken är 900 mm. Monteringsplattan har en bredd på 80 mm och en längd på 120 mm. Konstruktionens vikt är 7,3 kg.

Om det är tänkt att använda en bakomliggande traktor som snöslunga, är det bättre att inte hitta en U-formad dragkrok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Det är inget svårt att installera dragkroken på den bakomliggande traktorn. Stiften måste skruvas fast på fästena, för vilka M14 -bultar används. Vid behov är det tillåtet att fästa ytterligare utrustning, men innan dess är det nödvändigt att säkra axeln från dragkroken. Dragkroppens yttre hål tas som en referenspunkt, där axeln är fylld.

I det andra steget börjar de dra åt bultarna, men detta bör göras på ett sådant sätt att hålen på kroppen och stället sammanfaller. Efter att monteringen har fästs med M12 -bultar. Som tiden visar är det använda schemat inte bara lätt att lära sig, utan också effektivt. Även adaptern kommer att kontrolleras strikt av användaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassning och användning

Om användaren gjorde allt korrekt och tillbehöret är korrekt fäst på den bakomliggande traktorn genom dragkroken, blir det enkelt att sätta upp det. Det är lämpligt att köra en bakomliggande traktor de första metrarna och kontrollera kvaliteten på dragkroken.

Det viktigaste du måste vara uppmärksam på är att det inte ska uppstå störningar eller störningar under utrustningens användning. Om problem uppstår stoppas enheten och bultarna dras åt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kan du göra det själv?

Vissa användare som inte är vana vid extra kostnader föredrar att göra sådana delar på egen hand. Detta kan göras om du ägnar mycket tid åt ritningen och noggrant beräknar allt.

I det här fallet rekommenderar experter:

  • välj en universalfäste som ett exempel för tillverkning, eftersom 90% av motoblock låter dig använda den;
  • ta hänsyn till trycket på delen, använd därför endast material av hög kvalitet, helst stort stålplåt;
  • behåll en U-formad koppling som grund, för tillverkning av vilken en kvadratisk kanal med dimensioner på 4 * 4 cm är lämplig;
  • gör först en stift som ska användas i dragkroken och borra sedan hål i kanalen för dess diameter;
  • använd en konsol, vars längsta del pekar nedåt, men den får inte nå marken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att välja

När du köper en färdig kopplare bör användaren ta hänsyn till:

  • konstruktionsegenskaper för den utrustning som den ska använda ytterligare tillbehör på;
  • ta hänsyn till typen av bilagor;
  • värdet av den möjliga belastningen.

Det bästa alternativet är en universell dragkrok till den bakomliggande traktorvagnen, vilket kommer att undvika många problem i driftsstadiet.

Rekommenderad: