Dragkrok För En Walk-behind Traktor (22 Bilder): Valet Av En Universell Dragkrok För Släpvagn På MTZ Och För Plog. Mått För Tillkoppling På Den Bakomliggande Traktorn "Salute&

Innehållsförteckning:

Video: Dragkrok För En Walk-behind Traktor (22 Bilder): Valet Av En Universell Dragkrok För Släpvagn På MTZ Och För Plog. Mått För Tillkoppling På Den Bakomliggande Traktorn "Salute&

Video: Dragkrok För En Walk-behind Traktor (22 Bilder): Valet Av En Universell Dragkrok För Släpvagn På MTZ Och För Plog. Mått För Tillkoppling På Den Bakomliggande Traktorn
Video: How To Wire Up A Towbar 2024, Maj
Dragkrok För En Walk-behind Traktor (22 Bilder): Valet Av En Universell Dragkrok För Släpvagn På MTZ Och För Plog. Mått För Tillkoppling På Den Bakomliggande Traktorn "Salute&
Dragkrok För En Walk-behind Traktor (22 Bilder): Valet Av En Universell Dragkrok För Släpvagn På MTZ Och För Plog. Mått För Tillkoppling På Den Bakomliggande Traktorn "Salute&
Anonim

För närvarande blir jordbruksminutrustning mer utbredd bland bönder och sommarboende: bakomgående traktorer, minitraktorer, motorkultivatorer etc. Ofta måste du ansluta ytterligare redskap för en mer fullständig användning av sådana enheter: plogar, harvar etc. Men för detta behöver du en speciell kopplingsanordning, som sällan ingår i utrustningspaketet. I artikeln kommer vi att berätta hur du väljer rätt dragkrok för en bakomliggande traktor.

Syfte och funktioner

Kopplingen till den bakomliggande traktorn är utformad för att hänga (ansluta) ytterligare verktyg och mekanismer till den bakomliggande traktorn-kullar, fräsar, släpvagnar, vagnar och så vidare. Dragkroken måste säkerställa en säker anslutning och inte begränsa maskinens manövrerbarhet. Det finns flera typer av kopplingsmekanismer.

  • Anslutning för APM -adaptern . Syfte - fästning av plogar, kullar och potatisgrävare till den bakomliggande traktorns kaross. Den fästs med bara tre fästskruvar. Den används främst på Neva walk-behind traktorer.
  • Universell . Det är möjligt att justera lutningsvinkeln för de gångjärniga elementen med hjälp av en speciell bultad mekanism. Designen låter dig också fästa två eller flera kopplingar - för att fixa flera arbetsmekanismer.
  • Universal N . En förbättrad version av den tidigare dragkroken. Lade till möjligheten att justera lutningsvinkeln inte bara i det horisontella, utan också i de vertikala planen, liksom djupet av nedsänkning av arbetselement i marken.
  • MK -drag - Tillverkad av Mobil K-anläggningen speciellt för deras OH-2-hiller och Krot-plogen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att dimensionerna på kopplingarna i stor utsträckning beror på modellerna på den bakomliggande traktorn som de är avsedda för. Universella anslutningsnoder är perfekta för motoblock "Neva", "MTZ", "Salyut", "Farmer", "Champion", etc .… Till exempel har den universella kopplingsanordningen "Ryssland" dimensioner på 320x120 mm, vikt 4, 17 kg, lämplig för motoblock-enheter "Salyut", "Agat", "Celina MB-501", "Ugra". Anslutningsenheten för Agros walk-behind traktorer av den nya modellen har dimensioner på 430x120x130 mm med en vikt av 3,8 kg. Dragkroken för Favorit- och ZID -modellerna har mått - 490x135x250 mm med en vikt på cirka 7 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För motoblock -enheter av kinesisk och europeisk produktion är det nödvändigt att noggrant välja kopplingsanordningar eller göra det själv, eftersom deras dimensionella standarder skiljer sig något från ryska och vitryska enheter. Det är sant att om du köper en bakåtgående traktor från en auktoriserad återförsäljare, kommer kopplingar ofta med en bakåtgående traktor. För Shtenli walk-behind-traktorer tillverkade i Tyskland ingår dragkroken nästan alltid i själva maskinen ., så det finns inget behov av att välja eller tillverka det dessutom.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Haken är inte en så komplicerad knut, den kan enkelt göras själv. Men kom ihåg att den kommer att uppleva tung belastning under drift. Därför är det nödvändigt att följa rekommendationer från specialister om dimensionerna och materialet för tillverkning av delar vid utformning och montering av denna anslutningsenhet. När du väljer modell, kontrollera måtten på dragkroken på motoblock -enheten och den utrustning som är avsedd för anslutning. När du har valt modell för dragkrok, rita en detaljerad ritning av knuten med de exakta måtten.

Basen för dragkroken är en U-formad konsol, vars framsida är fäst på motorblockets bakre fäste, och racket för den nödvändiga utrustningen är fäst på den andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver följande material och verktyg:

  • vinkelslip;
  • elektrisk borr;
  • verktyg för mätning och märkning;
  • svetsmaskin;
  • nycklar;
  • fästelement;
  • ett ark av hållbar legering eller en fyrkantig kanal;
  • justeringsspak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa alternativet skulle vara att tillverka en kopplingsdon med en justeringsmekanism. Detta gör att du kan fästa på den bakomliggande traktorn och använda så effektivt som möjligt olika typer av ytterligare mekanismer, oavsett tillverkningsland och enhetens klass. För att borra hål för fästelement, välj noga borrarna - deras diameter ska helst matcha fästelementens dimensioner. Detta undviker motreaktioner och därmed accelererat slitage.

Bild
Bild

Förse dig först med en platt arbetsyta - en arbetsbänk eller ett bord av rätt storlek . Markera sedan enligt den förberedda ritningen. Borra alla nödvändiga hål, var noga med att observera fästelementens diametrar. Kontrollera måtten med en tjocklek eller en bult genom att sätta in den i det färdiga hålet. Backlash och störning av elementet är oacceptabelt. Efter det, svetsa alla delar av anslutningsenheten.

Användningen av elsvetsning skulle vara idealisk - uppvärmningen av metallen går bara vid korsningen och påverkar inte hela strukturelementets hållfasthet.

Bild
Bild

Skruva fast fästet på tappen. Justeringsmekanismen, om den tillhandahålls i modellen, fixas också till strukturen. Vid tillverkning av kopplingar kan du använda reservdelar till bilar, till exempel kan en bra anslutningsenhet för en bakomliggande traktor komma ur kardan. Om du bestämmer dig för att göra en kopplingsanordning från en drivaxel, ta en ny del - den tidigare använda axeln är redan sliten och kommer inte att ha de nödvändiga hållfasthetsegenskaperna.

En speciell adapter krävs för att använda kopplingar med en icke-standardkonfiguration. Du kan köpa den i butiker eller göra den själv.

Bild
Bild

Rekommendationer för användning

För att öka livslängden, glöm inte förebyggande underhåll - rengör fogen dagligen och smörj fästelementen noggrant med maskinolja av god kvalitet. Måla dragkroken med färg avsedd för metallprodukter, eller täck den med en korrosionsskyddande förening - detta kommer också att förlänga livslängden för denna enhet avsevärt. Följ rekommendationerna för lasten på dragkroken - om enheten är konstruerad för att ansluta små verktyg - plogar, kullar etc., häng inte en släpvagn eller vagn med stor last på den: fästelementet eller själva delen kanske inte tål.

Bild
Bild

Dragkroken installeras enligt följande - först är anslutningsenheten fäst vid fästet på den bakomliggande traktorn, och först då ska redskapen installeras. Inställningen av redskapet beror till stor del på modellen för den bakomliggande traktorn och typen av jord i det område som ska odlas. Slå på den bakomliggande traktorn och testa den för cirka 3-5 m av tilldelningen. Justera därefter vid behov lutningsvinkeln för arbetselementen och penetrationsdjupet i jordlagret. Detta kan göras genom att vrida på handtaget och lossa fästelementen, justera greppvinkeln och dra åt dem igen tills de stannar.

Bild
Bild

En självtillverkad koppling har flera fördelar:

  • möjligheten till perfekt passform exakt till din enhet;
  • möjligheten att justera inställningarna för den anslutna utrustningen - markens ingreppsvinkel, jordningsdjupet etc.
  • möjligheten att designa en robust anslutning för användning med hög belastning - till exempel för ett snöblåsblad.

Rekommenderad: