Gör-det-själv-plog För En Bakomliggande Traktor: Mått Och Ritningar Av Hemgjorda Plogar. Hur Gör Man Vändbara Och Roterande Plogar? Funktioner Av Förfining Och Fastsättning

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-plog För En Bakomliggande Traktor: Mått Och Ritningar Av Hemgjorda Plogar. Hur Gör Man Vändbara Och Roterande Plogar? Funktioner Av Förfining Och Fastsättning

Video: Gör-det-själv-plog För En Bakomliggande Traktor: Mått Och Ritningar Av Hemgjorda Plogar. Hur Gör Man Vändbara Och Roterande Plogar? Funktioner Av Förfining Och Fastsättning
Video: Mählers Front & Side Ploughs on a Valtra Tractor 2024, Maj
Gör-det-själv-plog För En Bakomliggande Traktor: Mått Och Ritningar Av Hemgjorda Plogar. Hur Gör Man Vändbara Och Roterande Plogar? Funktioner Av Förfining Och Fastsättning
Gör-det-själv-plog För En Bakomliggande Traktor: Mått Och Ritningar Av Hemgjorda Plogar. Hur Gör Man Vändbara Och Roterande Plogar? Funktioner Av Förfining Och Fastsättning
Anonim

Den bakomliggande traktorn är en av de mest nödvändiga och användbara enheterna på gården. Det används för en mängd olika jobb på webbplatsen. Denna teknik kan avsevärt förenkla många hushållsförfaranden. Walk-behind-traktorer, kompletterade med olika konstruktioner, är mer funktionella och multitasking. Detta kan till exempel vara en plogteknik. Den senare kan köpas i en butik, eller så kan du bygga den själv. Du måste göra det och följa vissa regler.

Bild
Bild

Dimensioner

Dimensionerna på olika typer av plogar kan variera. Du kan överväga parametrarna för delarna med hjälp av exemplet på en roterande instans. Det tas hänsyn till att den roterande vyn av en sådan enhet är sammansatt från följande baser:

  • sido vertikal del av löpare;
  • horisontellt plan längst ner på löparen;
  • främre formplåtdel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest produktiva plogen anses vara den där skärkanten i botten av den fasta delen är 20 mm under botten av den horisontella löparen. En annan välinriktad del av plogen är inriktningen av skärkanten på sidan av den fasta delen med skärkanten på plogens sida. Andelen och bladet får inte sticka ut mer än 10 mm bortom gränserna för det vertikala planet på löparens sida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en viktigare nyans - att fästa bladets främre plan utan synliga luckor och luckor, och i samma plan . Om vi överväger dessa detaljer mer i detalj bör de vara välpolerade och, som en spegel, reflektera vilken yta som helst. Det ska under inga omständigheter finnas några utskjutande fästelement. Så snart plogen återvänder från grävningsarbeten är det lämpligt att rengöra den från fast mark och främmande partiklar. Polerade element måste hällas med olja eller smörjas med fett. Därefter måste mekanismerna gnidas med en trasa. Således kommer det att vara möjligt att skydda strukturen från aggressiva yttre påverkan som kan leda till korrosion på plogytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den fjärde korrekt byggda strukturen inkluderar den den plana främre ytan på delningen, vilket gör en vinkel på 20 grader med den platta delen av plogstrukturen. Det kommer att motsvara vinkeln på baksidan av den exponerade delen. Skärets sidoväggar på aktien och mouldboard kommer också att ha hörn på 20 grader med baser på sidan av furen. Dessutom kan kanten på bladets sida vara något rundad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar

Om det är beslutat att bygga ett blad eller en plog för motorfordon, kan du inte göra utan att göra detaljerade och korrekta ritningar. Tillförlitligheten och hållbarheten hos en hemlagad del beror till stor del på dess väldesignade schema. Baserat på den rika erfarenheten av proffs som regelbundet gör bra plogar för gående traktorer, det rekommenderas att göra aktien på ett sådant sätt att den enkelt och snabbt kan tas bort … Med en sådan funktion kommer skärpning av denna del att förenklas avsevärt, och det kommer att vara möjligt att säkert tillgripa den innan du plöjer marken på platsen.

Bild
Bild

9XC legerat stål är bäst lämpad för tillverkning av plogens skärkomponent . Materialet används främst för tillverkning av skivor avsedda för enkla handsågar. Stål 45, som har härdats till den optimala hårdhetsnivån, kan användas. Om det bara finns enkelt stål i lager, till exempel kolstål, som inte kan värmebehandlas, kan du med säkerhet ta bort stålet (med hjälp av ett städ) och sedan slipa av det med stål för att arbeta med jorden.

Bild
Bild

När du ritar en ritning av en framtida plog på egen hand, rekommenderas det att förlita sig på korrekta diagram. En självtillverkad struktur kommer att monteras av följande komponenter:

  • ett metallrör som fungerar som en bärande del;
  • hjul som krävs för att flytta strukturen över jorden;
  • arbetande skärdel med eller utan blad (skärelement på gamla enheter kan fixas);
  • fästmekanism till själva den bakomliggande traktorn.
Bild
Bild

När du ritar en framtida plog är det viktigt att ange parametrarna för den framtida designen i den. Inte ett enda element förbises. I det här fallet får du en högkvalitativ och pålitlig enhet när du använder kretsen.

Hur man gör det?

Moderna modeller av bakomgående traktorer kan utrustas med en pålitlig självtillverkad plog. Varianter av detta element: dubbel-vänd, bakåt, dubbel-kropp, roterande eller Zykovs produkt. Det finns ganska många alternativ för att tillverka en struktur. Det finns till och med alternativ där kroppen är gjord av en gascylinder. Det är inte svårt att göra en högkvalitativ plog för motorfordon på egen hand om du följer vissa regler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Roterande

Tillverkning av en struktur kan delas in i flera huvudfaser.

  • Ett bra cylinderformat blad förbereds. Detta måste göras uteslutande enligt ritningen. Delen är tillverkad av legerad metall. Det är viktigt att följa ritningen när du gör konstruktionen själv.
  • Exponera en ploughshare. Kilar sätts in i en järnplåt (3 mm) i en vinkel på 45 grader.
  • Anslut plogdelen till skärmens sida. Var noga med att se till att plogskärbladet ligger precis under själva skärmen (1 cm, inte mer).
  • Fäst bladet på delningen.
  • En arbetshalva med en andel svetsas till ett metallrör, som fungerar som bas, med hjälp av en svetsmaskin. På motsatt sida - fästelement för motorfordon.
  • När plogen är klar kan en axel med hjul svetsas i den nedre halvan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vändning

Plogens vridbara typ är med rätta erkänd som en av de mest funktionella och praktiska. Denna design är en utmärkt hjälpare för att plöja marken på platsen, eftersom den kan täcka ett ganska stort område. Plogen är också bra eftersom du inte behöver slösa tid med det efter varje tillvägagångssätt. Du behöver bara vända plogen och röra dig i motsatt riktning. Utrustningens prestanda kommer att öka avsevärt. Huvudåtgärderna utförs på samma sätt som för rotationsmekanismen, men i detta fall måste skärelementen vara under löparen (minst 2 cm).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Disk

Det är möjligt att montera en skivplog för utrustning med egna händer. En liknande modell är monterad av delar:

  • skivor;
  • näve;
  • axlar;
  • konsol;
  • skrapa;
  • ledstråle;
  • pennor;
  • avlagringar.
Bild
Bild

Skivor för enheten kan tas från en gammal "såmaskin", om det finns en i arsenalen . Installera dessa element i en vinkel för att öka produktiviteten. Kullaren hängs på utrustningen genom kopplingsfästet. Det T-formade plogkopplet skruvas fast med bultar och en propp. Med en imponerande hastighet kan kullaren börja glida, så du måste uteslutande arbeta i låga hastigheter eller med parade hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man om en färdig plog?

En färdig plog kan alltid ändras vid behov. Till exempel kan en enkel hästversion enkelt ändras till en bakomliggande traktor. Nästan alla hästplogar utmärks av en imponerande vikt på grund av närvaron av ett tungt blad. Om ett liknande element installeras på en bakomliggande traktor utan preliminära ändringar kommer jorden helt enkelt inte att kastas. För att konvertera en hästplog till en bakomliggande traktor utförs arbetet i en viss sekvens.

  • En dumpning byggs. En detaljerad ritning förbereds för honom i förväg. Baserat på diagrammet skärs en soptipp ur en stålskiva. Det är lämpligt att förbereda en kartongmall för detta.
  • De ger stålet önskad form.
  • Hästbladet tas bort och en handgjord del fixeras på plats.
  • Ta bort handtagen på en vertikalt orienterad axel.
  • Istället fixeras metallfästen. Genom dem fästs plogen på motorfordon.
Bild
Bild

Om det vid "tester" i fältet plötsligt visar sig att enheten inte kastar marken särskilt bra, då kan du försiktigt böja plogdelen så att den kan slå hårdare mot jorden.

Installation och justering

Efter avslutat arbete med plogens konstruktion bör den fixeras på den bakomliggande traktorn. Men innan det genomförs förberedande åtgärder:

  • flytta den bakomliggande traktorn till den plats där de planerar att använda den;
  • demontering av hjuldriften - den måste bytas ut mot speciella klackar (om de inte är installerade fungerar inte plogen för att plantera samma potatis - utrustningen kommer att glida och kan "begrava" i marken).
Bild
Bild

Efter detta steg, fortsätt till installationen av plogen

  • Plogen är fäst vid kopplingen av jordbruksmaskiner med muttrar. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att självständigt ställa in sina prestandaegenskaper.
  • 2 fäststift förbereds. Med deras hjälp fästs kopplingarna och plogen i örhänget.
Bild
Bild

Efter avslutad förberedelse börjar de justera den installerade plogen. Det är från detta skede som det kommer att bero på hur effektiv både plogen och den bakomliggande traktorn blir. För korrekt installation av strukturen måste du vara uppmärksam på:

  • bredd;
  • plöjningsdjup;
  • lutning.
Bild
Bild

Installationen sker steg för steg

  • På de extrema sektionerna är bredden inställd. För detta ändamål bör kanten aldrig röra sig under eller över tån.
  • Utrustningen placeras så stadigt som möjligt på specialställningar så att det blir möjligt att ställa in det djup som krävs för plöjning. Vi får inte glömma att denna parameter kan variera beroende på säsong.
  • Det är nödvändigt att noggrant justera själva fästet på plogen till utrustningen.
  • Bultningen utförs på ett sådant sätt att plogens bakre halva ligger i linje med jorden.
  • Jordbruksmaskinerna kan nu tas bort från montern.
Bild
Bild

Därefter kan tekniken betraktas som inställd och justerad om ratten på utrustningen är placerad på samma nivå som arbetarens bälte.

Praktiska tips och råd

Om du bestämmer dig för att bygga en bra plog för en bakomliggande traktor med egna händer, då det är värt att lyssna på de hjälpsamma råden från erfarna hantverkare.

  • Om du planerar att bygga en tvåkroppsplog bör du komma ihåg att det måste finnas två plogar i den. Den angivna enheten kan användas för plöjning av olika typer av jord. Detta är det bästa exemplaret för att arbeta med stillastående mark.
  • När du gör en vändbar plog är det mycket viktigt att se till att kanterna på gjutbrädan och plogdel passar. Dessa element är anslutna så tätt och tätt som möjligt. Det ska inte finnas några luckor eller synliga sprickor.
  • Efter att plogen har använts måste den rengöras från smuts och vidhäftande partiklar. Endast om denna regel iakttas kan vi prata om strukturens hållbarhet och dess hållbarhet. Och då behöver du inte ständigt vässa skärplattan.
  • Det blir många gånger bekvämare att installera plogen på själva jordbruksmaskinerna om du sätter den bakomliggande traktorn på stöd. Dessa kan inte bara vara specialstöd, utan också enkla tegelstenar eller stenar / brädor.
  • Särskild uppmärksamhet ägnas åt den redan byggda plogen. Om den bara har en bultad anslutning och bara ett hål kan den inte justeras.
Bild
Bild
  • Det är lämpligt att montera en plog med ett stödhjul på en stålplåt. Alla ytor måste rengöras och poleras. Baksidan på den svetsade delen är så plan som möjligt.
  • Populära roterande typer av plogar tillverkas i de flesta fall med skivmekanismer, men det finns också trum-, spade- och skruvprover. Sådana mönster är helt enkelt oumbärliga för plantering av gödningsmedel och ogräsbekämpning.
  • För självständigt arbete är det lämpligt att endast använda låsmedverktyg av hög kvalitet. Du måste veta hur du arbetar med dem. Minst minimal erfarenhet krävs.
  • Glöm inte att bearbeta arbetskanten på den tillverkade plogen då och då. Detta kommer att göra hennes arbete mer effektivt.
  • När du gör en plog för en gående traktor på egen hand är det viktigt att du strikt följer den valda tekniken och ritade ritningar. Det minsta misstag eller utelämnande, som kan verka obetydligt, kan leda till konstruktion av dålig kvalitet. Då måste det ses över.
Bild
Bild

Om det finns några tvivel om att det är möjligt att montera plogen på egen hand, är det bättre att inte riskera det och köpa en färdig version. Lyckligtvis erbjuder många företag kvalitet, hållbar design till varierande priser. Du kan köpa dem i specialaffärer eller beställa dem online.

Rekommenderad: