Tillbehör Till Patriot Walk-behind Traktor: Funktioner I Plogar Och Roterande Gräsklippare. Hur Väljer Man Fräsar? Hur Fäster Man En Plog?

Innehållsförteckning:

Video: Tillbehör Till Patriot Walk-behind Traktor: Funktioner I Plogar Och Roterande Gräsklippare. Hur Väljer Man Fräsar? Hur Fäster Man En Plog?

Video: Tillbehör Till Patriot Walk-behind Traktor: Funktioner I Plogar Och Roterande Gräsklippare. Hur Väljer Man Fräsar? Hur Fäster Man En Plog?
Video: BCS Range of Products - Tracmaster UK 2024, Maj
Tillbehör Till Patriot Walk-behind Traktor: Funktioner I Plogar Och Roterande Gräsklippare. Hur Väljer Man Fräsar? Hur Fäster Man En Plog?
Tillbehör Till Patriot Walk-behind Traktor: Funktioner I Plogar Och Roterande Gräsklippare. Hur Väljer Man Fräsar? Hur Fäster Man En Plog?
Anonim

Skördare och andra stora maskiner används för att odla stora jordbruksmarker. På gårdar och privata trädgårdar används multifunktionell utrustning, utrustad med olika redskap. Med dess hjälp är det möjligt att utföra bergning av jorden, dess plöjning, harvning. Motoblock av Patriot -varumärket hjälper till att lösa ett antal problem. Vi kommer att beskriva i artikeln vilka element att utrusta den med för att utföra olika arbeten om jordodling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitativa egenskaper

Nyligen har minitraktorer eller bakomgående traktorer blivit pålitliga assistenter i det personliga hushållet. Patriot -varumärket bedriver produktion och försäljning av flera modifieringar av dessa maskiner .varav de mest populära är Pobeda, Nevada 9, Ural. Till exempel har "Ural Patriot" en motoreffekt på 7, 8 hästkrafter, 6 varv, varav 2 tillåter framåtgående, och 4 - bakåt, ett grepp med en bredd på upp till 90 cm. Den bakomliggande traktorn är utrustad med en kedjedämpare och hjul av pneumatisk typ, en remskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minitraktormotorn är lätt och förbrukar lite bränsle . Fästet på rattstångens framsida gör det möjligt att bekvämt använda jordbruksmaskinen. Remskivan ger möjlighet att ansluta en roterande gräsklippare och ett blad (snöslunga). Ryska designers har utvecklat en dragkrok som gör det möjligt att installera redskap i form av en plog, hiller, kultivator eller använda andra redskap. Bland dem kan det finnas en klack, borstar för att samla skräp, vagnar för transport, fräsar av olika slag.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste kännetecknen för dessa maskiner, utrustade med extrautrustning, är:

  • förmågan att hantera dem enkelt;
  • snabb tankning;
  • säkerhet på jobbet;
  • högkvalitativ plöjning av jorden;
  • hög grad av längdåkning (tack vare hjul med förstorat mönster).

Det speciella med Patriot -varumärket är att det producerar bilagor som är kompatibla när det gäller deras kvalitetsegenskaper med analoger av andra märken och kan användas separat. För tillverkning av ytterligare förpackningselement används höghållfast stål.

Det finns inga särdrag i att underhålla redskapen för Patriot-baktraktorn. För att installera dem på en minitraktor behöver du inga specialverktyg och tillbehör.

Bild
Bild

Egenskaper hos plogar och rotorklippare

Flera uppsättningar tillbehör säljs för Patriot walk-behind traktorer. De mest populära modellerna produceras under namnen: Nevada och Comfort, Montana, Detroit, Dacota, Pobeda. Rotorklippare för klippning av gräs och spadar för snöröjning på vintern används ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotary gräsklippare Patriot utför rengöring av mark från grässkogar och små buskar . Patriot KKR-3 gräsklippare för Detroit walk-behind traktorn och KKK-5 gräsklippare för Nevada i samma Patriot företag klipper gräset på ett sådant sätt att det efter skörd av platsen passar in i jämna rader. Detta underlättar kraftigt skörden. Rotorklipparen KKH-4 för Dakota PRO-maskinen är mycket enkel att använda, det klippta gräset rullar till rullar. Vikten av gräsklippare är 20-29 kg. De kostar från 13 till 26 tusen rubel. På den bakomliggande traktorn "Patriot Pobeda" är fästpunkten för gräsklipparna märklig och skiljer sig från ett sådant element på andra modeller av rysk produktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klipparen själv är en ram med roterande skivor monterade på den. Det finns två eller tre av dem. Knivar är fästa på varje skiva som skär gräset. Ju fler knivar som placeras på gräsklipparna, desto högre är arbetshastigheten och produktiviteten. Det finns ett slags glid på sidan av ramen. Det är de som reglerar på vilken höjd gräset ska trimmas.

Rotorklippare för motorblock "Patriot" kan placeras framför och bakom dem. Det finns modeller placerade på sidan. Sådana bilagor kräver inga specifika färdigheter för att hantera dem, de är pålitliga. Att behålla denna teknik är enkelt.

Bild
Bild

På vintern används snöslungor i stor utsträckning . Eftersom Patriot-bakomliggande traktorer har visat sig väl som maskiner som kan arbeta vid låga temperaturförhållanden, som har en manuell start, kan de fungera i svåra frost. Det speciella med snöblåsaren är att den klarar sig bra med att ta bort nysnö, redan komprimerat snötäcke, liksom med is. Skruven utrustad med tänder (knivar) fungerar som ett arbetsverktyg. Sådan skruv gör det möjligt att ändra rörelseriktningen för bladspaden och justerar också höjden för att klippa av snödrev.

Bild
Bild

Bränsletanken är fylld med bensin. Arbete kan också utföras med el. Det är mycket enkelt att reparera och underhålla sådana redskap. Styret har en extra funktion, de är utrustade med värmeelement. Snöslungan kompletteras med optiska komponenter, vilket gör det möjligt att rensa området från snötäcket även sent på dygnet. En negativ punkt i användningen av bladet är behovet av en lång rengöring av den fastna snön efter arbetets slut.

Bild
Bild

Fräsar

Gångjärniga mekanismer kan fästas på en bakomliggande traktor och, med deras hjälp, lossa, krama marken och bekämpa ogräs och skadedjur. Dessa enheter inkluderar fräsar med ett annat antal knivar. Dessa element är fästa på baksidan av den bakomliggande traktorn. Ju snabbare jordbruksmaskinen rör sig, desto bättre fungerar dessa redskap. Fräsarna på Patriot walk-behind traktorn kan installeras med sabelformade knivar och i form av "kråkfötter". De har en rotationsaxel, block (sektioner) placeras på dem, som var och en innehåller tre eller fyra skärelement. Knivarna kommer med böjda blad till höger eller till vänster (kallas höger respektive vänster skärelement).

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje sektion som ska monteras är placerad i en liten vinkel mot föregående del . Detta gör att knivarna försiktigt och omväxlande kommer in i marken. Denna egenskap hos sammansättningen återspeglas i djupet av plöjning av marken, dess högkvalitativa bearbetning. Tillverkare säljer demonterade skär. Du kan montera dem själv genom att följa de bifogade instruktionerna. "Kråkfötter" utmärks av sin specifika form. De är gjorda i form av en triangel. En sådan skärare är i ett stycke, den är tillverkad på ett sådant sätt att den inte kan demonteras.

Bild
Bild

Skärelement "kråkfötter" används för att plöja tidigare obehandlat land, till exempel jungfruliga marker. En sådan skärare med knivar kännetecknas av hög genomströmning. Jordbearbetningens djup når 35-40 cm. Nackdelen med denna typ av gångjärnsstrukturer är att de är sämre i styrka än element gjorda i form av en sabel av massivt stål.

Crow's feet knivar kan repareras hemma om de går sönder. Dessa konstruktioner är lätta att svetsa och kan användas så snart som möjligt efter reparation. Detta kriterium är dominerande när man väljer denna typ av bilagor.

Rekommenderad: