Pusher För Ett Motoriserat Dragfordon: Hur Man Monterar En Pusher -modul? Design Egenskaper. Hur Förbättras Kontrollerbarheten Hos Skjutaren?

Innehållsförteckning:

Video: Pusher För Ett Motoriserat Dragfordon: Hur Man Monterar En Pusher -modul? Design Egenskaper. Hur Förbättras Kontrollerbarheten Hos Skjutaren?

Video: Pusher För Ett Motoriserat Dragfordon: Hur Man Monterar En Pusher -modul? Design Egenskaper. Hur Förbättras Kontrollerbarheten Hos Skjutaren?
Video: MH Modules-AX100-Pusher to rollerconveyor 2024, Maj
Pusher För Ett Motoriserat Dragfordon: Hur Man Monterar En Pusher -modul? Design Egenskaper. Hur Förbättras Kontrollerbarheten Hos Skjutaren?
Pusher För Ett Motoriserat Dragfordon: Hur Man Monterar En Pusher -modul? Design Egenskaper. Hur Förbättras Kontrollerbarheten Hos Skjutaren?
Anonim

Ett motoriserat dragfordon är en oumbärlig assistent för en person som bor i regioner där mycket snö faller på vintern och djupa snödrivor står länge. Denna teknik rör sig tryggt på snö, is och våtmarker.

För att underlätta förflyttning och utöka funktionaliteten hos det motoriserade dragfordonet finns en speciell påskjutarmodul för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Ombyggnad av dragfordonet, som ofta kallas en "motoriserad hund", innebär installation av en modul med ett styrbart tråg. Detta är nödvändigt för vissa driftsförhållanden för utrustning, där skidmodulen inte hjälper. Pusharen för ett motoriserat dragfordon är en hopfällbar - ganska intressant - design, som i själva verket är en analog av den vanliga versionen av draget utan egen drivning . Modulen kan monteras strukturellt både framför det motoriserade dragfordonet och bak. Den består av en ram på vilken ett drag med stötdämpare, ett säte, en ratt, en gastillförselkabel och en strålkastare finns. Vissa modeller har en vindruta som skyddar föraren från vind och snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

En motorpusher kan avsevärt förbättra längdförmågan och kontrollerbarheten hos ett motoriserat dragfordon på lös och djup snö, eftersom dess design och en sittande person skapar en stor belastning på snöytan och krossar snödrivorna under. Samtidigt komprimeras snölagret längs rörelsens väg till tornets spårbredd, vilket underlättar dess rörelse.

Dessutom minskar spänningen i musklerna i förarens ben och armar, fordonets tyngdpunkt minskar. Den senare omständigheten påverkar gynnsamt fordonets stabilitet vid körning över snötäckt terräng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare denna modul ökar prestandan hos den motoriserade hunden under stigningen .och vikten av föraren som sitter i den bidrar till ytterligare packning av snömassan och därefter bättre vidhäftning av maskinens spår till dess yta.

Och även svängningsvinkeln är mycket reducerad, vilket ökar fordonets manövrerbarhet och hastighet. Alla fördelar med en påskjutare märks vanligtvis när man reser långa sträckor.

Säker, vidhäftning till modulen ökar belastningen på dragramen avsevärt, vilket minskar dess hållbarhet . På sommaren kan pushern endast användas i sumpiga områden för att inte inaktivera den.

Bild
Bild

De bästa modellerna från tillverkare

Vi kommer att ge en översikt över de mest inköpta modellerna av skjutmaskiner som har använts i de snöiga regionerna i vårt land.

För motoriserade dragfordon "Koira"

Denna modul levereras komplett med en släde och en stänkskärm, och är installerad framför dragfordonet. Föraren sitter i sittläge, vilket i hög grad underlättar svårigheterna på en lång väg i snöig terräng, till exempel till en jakt- eller fiskeplats. Pushern ökar banans hastighet och komprimerar snön under. Enheten är tillverkad med en hög kvalitetsnivå: ramen, ratten och alla komponenter för kontroll är gjorda av ett tjockt profilrör med en sektion på 40x25 mm och en väggtjocklek på 2 mm. Styrdelen roterar smidigt och tyst tack vare gummibussningar.

Mått:

  • längd - 165 cm;
  • bredd - 60 cm;
  • höjd - 26 cm.

Dimensionerna vid de extrema punkterna på stötdämparen är 160x82x46 cm Ratten är utrustad med en 56 W halogenstrålkastare. Det mjuka konvertibla sätet kan justeras efter förarens höjd. På ratten finns en avtryckare för att slå på gasen och en knapp för att justera belysningen. Av säkerhetsskäl tillhandahålls en nödstoppskontroll.

Denna modul kan också användas för andra märken av dragfordon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pusher för ett motoriserat dragfordon "Muzhik"

Denna version av påskjutaren är också monterad framför det motoriserade dragfordonet, och tillåter föraren, precis som den förra, att flytta långa sträckor i sittande läge. Armaturens tråg är tillverkat av höghållfast plast. Ramen är svetsad från en profil med en storlek på 20x40 mm och en väggtjocklek på 2 mm . Konstruktionens dimensioner är desamma som de för modulen för "Koira": 165x60x20 cm. Släden med bultstopp har följande dimensionella parametrar: längd - 145, bredd - 60, höjd - 26 cm.

Modellen har ett mjukt och fuktresistent säte . Det finns en spak och en gaskabel, det finns en 18 W LED -strålkastare. Det finns en motorstyrning på ratten. Styret har en bekväm gummibas.

Bild
Bild
Bild
Bild

BTS bogseringsmodul

Den väger 25 kg och har följande parametrar vid montering:

  • längd-185 cm;
  • bredd-78 cm;
  • höjd-63 cm.

Setet innehåller pulkor, vars längd är 1,5 m. Designen är utrustad med en rymlig, hållbar och fuktbeständig sits. Det finns gummerade handtag på ratten, det finns en strålkastare för belysning och en gaskabel.

Pusher-ramen är svetsad från ett profilrör med en korrosionsskyddande beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

När du väljer en påskjutare måste du komma ihåg att slädarnas bredd ska vara något större än bredden på det motoriserade dragfordonets spår. Tråget ska vara tillverkat av höghållfast plast - detta material minskar strukturens vikt och kommer inte att skapa onödig belastning på utrustningen.

Förarstolen ska vara mjuk och justerbar för användarens höjd . Att åka i en hård och obekväm stol är mycket svårt och obehagligt, särskilt över stötar. Det kommer att vara bra om pusher -designen innehåller en strålkastare och skyddsglas. Ramen måste målas med en korrosionsskyddande beläggning.

Pushern kan fästas antingen framifrån eller bakifrån. En påskjutarmodell med båda dessa alternativ är idealisk, eftersom redskapet bakom dragfordonet kan användas för att transportera ytterligare last.

När det gäller sidornas höjd kan de vara låga eller höga . Åsikten är felaktig att höga sidor bättre skyddar mot att snö kommer in i modulen. Tvärtom är de låga sidorna mycket bekvämare, och snön faller inte ner i tråget, eftersom den redan stöts av enhetens främre del, som har ett fasat utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnyttjande

Innan du använder påskjutaren är det nödvändigt att kontrollera alla fästelement, stopp- och gasspakarnas funktion, strålkastarens prestanda, fastsättning av kablar och ledningar. Pushern ska fästas ordentligt på dragfordonet.

Efter den första körningen, kontrollera att alla gängade anslutningar är täta och rengör modulen från smuts, snö, is efter varje användning, smörj leddelarna med olja . Om den är mycket smutsig är det nödvändigt att tvätta modulen. Det är nödvändigt att använda tvättmedel för tvätt.

Pushern ska förvaras i ett torrt, välventilerat rum eller i en speciell liten byggnad. Du kan också lämna den utomhus under en baldakin, men för att undvika direkt solljus under den varma årstiden.

Det är förbjudet att använda enheten på allmän väg eller om den är ur funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du startar motorn på det motoriserade dragfordonet, se till att gasreglaget på skjutmodulen har fritt spel och inte är blockerat. Dessutom måste parkeringsbromsen dras.

Att ändra modulens design är strängt förbjudet

Användningen är endast tillåten för dragning med ett motoriserat dragfordon eller släde fram eller bak. Ej avsedd att användas på sandjord och vatten.

Rekommenderad: