Sandlådor Från Hjul (54 Bilder): Hur Man Gör Ett Traktordäck Av Egna Händer? Sandlådor Av Bildäck För Lekplatsen

Innehållsförteckning:

Video: Sandlådor Från Hjul (54 Bilder): Hur Man Gör Ett Traktordäck Av Egna Händer? Sandlådor Av Bildäck För Lekplatsen

Video: Sandlådor Från Hjul (54 Bilder): Hur Man Gör Ett Traktordäck Av Egna Händer? Sandlådor Av Bildäck För Lekplatsen
Video: how to make tractor tyres at home | how to make tractor 2024, April
Sandlådor Från Hjul (54 Bilder): Hur Man Gör Ett Traktordäck Av Egna Händer? Sandlådor Av Bildäck För Lekplatsen
Sandlådor Från Hjul (54 Bilder): Hur Man Gör Ett Traktordäck Av Egna Händer? Sandlådor Av Bildäck För Lekplatsen
Anonim

På grund av däckens egenskaper kan en sandlåda av däck fungera i mer än en generation. För arrangemang av lekplatser används detta alternativ överallt. Även med tillkomsten av många moderna material tappar inte däcken sin relevans som dekoration för lekplatser. För att göra en sådan sandlåda på egen hand är det tillräckligt att förbereda den nödvändiga mängden material och komma med en design . Det finns väldigt många idéer, valet beror på önskan att upprepa något liknande eller på din egen fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den stora populariteten hos begagnade däck är förknippad med deras mångsidighet … Ett icke-standardiserat tillvägagångssätt hjälper till att skapa ett handgjort mästerverk för barns spel. Obestridlig fördel däck för att skapa en lekplats är behovet av ett minimum av komponenter, fästelement och verktyg.

En sandlåda av hjul visar sig vara budgetmässig och enkel att utföra, medan den förvandlas till ett originalobjekt för förskolebarnas fritid ligger inom alla föräldrars makt.

Bild
Bild

Dimensioner området som ska dekoreras beror på det beräknade antalet barn som kommer att leka där.

De positiva aspekterna av att göra en sandlåda av begagnade bildäck inkluderar:

  • tillgänglighet och minimalt med förbrukningsvaror;
  • enkel tillverkning;
  • operativt utförande;
  • förmågan att skapa olika former;
  • alla dimensioner;
  • lång livslängd;
  • det är inte nödvändigt att ha byggnadsarbetets färdigheter;
  • att göra en sandlåda är inte bara en mans makt;
  • helt säker design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta sandlådaidéer

Den största fördelen med en lekplats för barn av däck är frånvaron av hörn , på grund av vilket barnet kan skadas av ett oavsiktligt fall eller vårdslös plötslig rörelse. För att skydda barn så mycket som möjligt under spelet är det lämpligt att täcka ändarna på däcken med VVS -isolering. En vanlig gummislang kan användas istället. Det skärs helt enkelt på längden och placeras på däckets fälg. När du gör en sandlåda med dina egna händer måste du ta hänsyn till alla punkter, för rastlösa barn kommer att boltra sig där.

Det finns många idéer för utformningen av en sådan sandlåda. Här är några av de enklaste och mest framgångsrika varianterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Åtta

En enkel version av en rymlig sandlåda för barn, som enkelt kan utrustas på landet från 2 gamla däck från en personbil. Samma konfiguration kan göras från ett traktorhjul, om platsens område tillåter det.

Om den är gjord med lock hjälper den till att skydda sanden från djur och nederbörd.

I avsaknad av djur på ett privat hus kan sandlådan göras med en baldakin. Bekvämt är varje sida av strukturen utrustad med en bänk.

Bild
Bild

Sköldpadda

Enkel och gullig konstruktion av däck till lekplatsen. En ljus sandlåda i form av en reptil kommer att bli en favoritplats för barn att leka. För att simulera sköldpadda tassar behöver du 4 däckfragment. En bit av däcket är fäst på baksidan av strukturen som en liten svans. För huvudet behöver du en gummiboll (ögonen dras).

Bild
Bild

Wigwam

Om du vill göra en sandlåda med tak, men det finns inga byggkunskaper och nödvändiga material, kommer det att göra variant av wigwam . I en sådan struktur kan barnet leka utan risk för överhettning i solen. Samtidigt kan du göra dig väldigt bekväm inuti och bygga sandslott. Ett stort traktorhjul är mer lämpligt för konstruktion.

Bild
Bild

Regnbåge

En trådram hjälper till att skapa en sandlåda med en ovanlig form .… Du kan göra en lämplig bräda av valfritt material som böjer sig tillräckligt bra för att ge den framtida strukturen den avsedda formen. Den färdiga ramen måste grävas i marken, varefter den övre bandet måste göras.

Det kommer att ta några små däck från en subkompakt bil. De måste skäras i lika stora bitar. Ämnena avlägsnas från sladden och målas sedan med mångfärgade färger.

Det är bekvämt att göra detta från en sprayburk . De torkade elementen är installerade på slutet av ramen, på båda sidor av sidoväggarna är fixerade med bultar. Resultatet är en regnbåge och rymlig sandlåda, där det är bekvämt att leka med vänner och lära sig färger.

Bild
Bild

Dinosaurie

En mer komplex bit av gårdskonst av däck. Du behöver ett par däck, grön färg, en vass kniv och utvecklad fantasi. Barn kommer att glädjas åt en sådan kreativ sandlåda.

Bild
Bild

Var ska man hitta?

När man ordnar en lekplats bör föräldrar var uppmärksam på platsen för sandlådan . Det är optimalt att välja ett väl synligt område på platsen så att vuxna kan se barnen leka från alla håll. För att undvika överhettning i solen under spel, välj en plats för en sandlåda av däck på en skuggig plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta tillvägagångssätt kommer också att hjälpa till att bli av med den obehagliga lukten av däck som värms upp i solen.

Det finns många sätt att lösa sandlådeskuggningsproblemet

  1. Placera strukturen under kronan på höga plantager. Men i detta fall bör ett lock finnas så att fallna löv inte förorenar sandlådan. Och även locket kommer att förhindra att skadliga insekter som lever på träd kommer in i sanden.
  2. När du placerar en sandlåda i ett öppet område ovanför strukturen måste du dessutom göra en baldakin eller en svamp. För att sanden ska värmas upp tillräckligt och inte dämpa den är det bättre att välja en plats på byggnadens norra sida.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Förutom att vara kreativ och villig, behöver du följande uppsättning tillbehör för att arbeta med däck:

  • väl slipad kniv;
  • elektrisk borr;
  • hacksåg / sticksåg;
  • skyffel;
  • gummislang (sanitär isolering);
  • lim för gummi;
  • fästelement;
  • pensel och måla, gärna spray.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För däck från en bil måste du kontakta en däckmonteringspunkt eller en servicestation. Hantverkare kommer att tillhandahålla oanvändbara däck med stor entusiasm, bara för att bli av med onödiga delar. Det är viktigt att däcken är fria från uppenbara skador och märkbara bucklor . Defekter kommer att synas även efter målning, vilket innebär att en sådan sandlåda inte alls kommer att dekorera lekplatsen och det omgivande landskapet. Dessutom bör hjulreservdelar vara fria från oljefläckar och eldningsolja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Före användning behöver förbrukningsvaran rengöring, avfettning och sanering av hög kvalitet. Barn måste leka i en konstgjord sandlåda, så dessa åtgärder är nödvändiga.

Man tror att gamla däck utgör ett allvarligt hot mot människors hälsa och miljön. Faktum är att graden av deras skada kan jämföras med skadligheten hos vinyltapeter, det vill säga på en låg nivå. Det kommer att vara möjligt att minska det lite mer genom färgning . För att vara säker, använd ett oanvänt däck. Det blir mycket lättare att skära gummit genom att fukta skärområdet med tvålvatten.

Bild
Bild

Oavsett vilken konfiguration som planeras för en sandlåda med däck, är en grund grundgrop av yttersta vikt . Denna åtgärd är nödvändig för konstruktionens stabilitet och för att minska sidornas höjd. Detta är särskilt viktigt när sandlådan är konstruerad av ett stort hjul från en överdimensionerad bil eller traktor. I botten måste du sätta geotextilskikt att utesluta odling av ogräs och blandning av sand med jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra vattenstagnation i en hemgjord däckstruktur måste hål göras i beläggningen. När du väljer däck är det viktigt att vara särskilt uppmärksam på närvaron av utskjutande tråd.

Helst ska det inte vara det, för en sådan produkt är traumatisk och svår att skära i fragment. För att klippa ett däck med en tråd måste du använda ett så allvarligt verktyg som en slipmaskin. För nybörjare inom konstruktion fungerar det här alternativet inte på något sätt.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En däcksandlåda kan vara gjord av ett eller flera däck. Varje typ har sin egen teknik för arrangemang och särskild unikhet. Standard arbetsflödet för en sandlåda ser ut så här:

  • en liten grop grävs, som flera gånger överstiger strukturen längs omkretsen;
  • den övre delen av däcket är avskuret;
  • en VVS -isolering eller en gummislang läggs över snittet;
  • däcket är målat i en viss färg;
  • det torra däcket installeras i spåret och fylls med sand.

Med denna teknik kan du montera en sandlåda från bildäck i olika konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från ett däck

En sandlåda av ett däck är det bästa alternativet för småbarn att leka . Designen är ganska elementär, det kommer att ta ett minimum av arbete och tid att slutföra arbetet. För att få ett bredare spelutrymme med sand måste du klippa däckets övre del ner till slitbanan. För barnets säkerhet måste det resulterande snittet göras med en gummislang längs längden. Det är lämpligt att fixera sin position med ett speciellt lim för gummi för att undvika att slangen lossnar från snittet i framtiden.

Innan sandlådan fylls med sand rekommenderas att lägga en trä- eller plastsköld på botten i enlighet med dess diameter . Detta enkla trick låter dig flytta sandlådan till en mer lämplig plats på webbplatsen, om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av flera däck

Om du behöver en överdimensionerad sandlåda med däck i stora storlekar, till exempel för flera barn, behöver du flera däck. För att utforma en rymlig och original lekplats måste du använda däck som inte bara är nedgrävda i marken vertikalt utan också läggs horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I form av en blomma

Ett av de populära designalternativen för en stor sandlåda med däck är blommans form … Detta kommer att kräva 4 gamla däck, som måste skäras på mitten. En snittslang placeras över snittplatsen. Efter färgning måste du låta halvorna torka väl.

Först då kan strukturen läggas i ett horisontellt plan och bilda blombladet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslut effektivt däck med trådklammer - det viktigaste är att göra allt på ett sådant sätt att man förhindrar risken för skada. Det är också bättre att sätta sköldar i botten av strukturen. Det rekommenderas att utrusta en bänk eller ett par stubbar för bekväm placering av spelutrustningen i området nära däcksandlådan.

Bild
Bild

I form av en båt

För konstruktionen av en sådan struktur måste däcken grävas vertikalt i marken och fördelas längs hela omkretsen. Du kan placera däcken som du vill: i en cirkel, i form av en rektangel eller en simbåt. En trä (plast) remsa sätts in i varje däck - detta är en nödvändig åtgärd så att sanden inte rinner ut ur sandlådan. Ett segel är installerat i mitten, byggt från alla tillgängliga medel.

Du kan också undvika sandspridning på följande sätt: skär däcken i 6 lika stora delar, skär av kanterna så att de passar ihop. Strukturens styrka kan ges genom att ansluta gummielementen med fästelement. Om det behövs ett tjockare sandlag fördjupas strukturens botten ännu mer.

Bild
Bild

Komponenterna i den provisoriska båten är målade i attraktiva färger.

För att skapa en mast med ett segel kan du använda en smal stege installerad på ena sidan av båten . En hög skena placeras på motsatt kant. Ett rep med ljusa flaggor sträcker sig mellan dem. Det måste fixeras på det första och yttre däcket. Små seglare kommer säkert att uppskatta denna improvisation.

Bild
Bild

Design egenskaper

Gummidäck tenderar att bli väldigt varma i solen. Detta kan undvikas genom att måla ytan på "gummi" sandlådan med färger av ljusa nyanser . Detta kommer att vara huvudtonen, och det är bättre att göra små inredningselement ljusa, om möjligt, måla i flera färger. Ritningar i temat för deras favorit-tecknade serier och sagokaraktärer ser spektakulära och spännande ut för barn. Det är ännu mer originellt att använda alla dekorationer, till exempel gjorda av plastflaskor. Dessa kan vara figurer av insekter eller djur. Det finns inga ramar för sandlådearrangörernas fantasi i denna fråga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sandlådan ligger utomhus, är det viktigt att installera en baldakin över den eller åtminstone ett parasoll … Detta tillvägagångssätt kommer att skydda barnet från direkt solljus och tillåta att vara i sanden under lätt regn. Alternativt passar en gammal tygmarkis för dessa ändamål, som också kan byggas med egna händer. För att sanden ska förbli ren under en lång tid är det dessutom nödvändigt stäng sandlådan med ett lock under stilleståndstiden . Du kan täcka sanden med någon form av lucka med lämplig diameter eller med en vanlig dörr.

Bild
Bild

En sandlåda av däck låter dig utrusta en lekplats med egna händer i ett ekonomiskt format. Sådana mönster kännetecknas av enkel tillverkning och icke-standardiserat utseende. Med tanke på de många alternativen kommer det inte att vara svårt att skapa ett lämpligt lekområde, förutsatt att alla dessa rekommendationer följs.

Rekommenderad: