En Bänk Av Däck: Hur Man Gör En Bänk Av Bildäck Med Egna Händer? Att Välja Gamla Hjul För Att Göra En Trädgårdsbänk

Innehållsförteckning:

Video: En Bänk Av Däck: Hur Man Gör En Bänk Av Bildäck Med Egna Händer? Att Välja Gamla Hjul För Att Göra En Trädgårdsbänk

Video: En Bänk Av Däck: Hur Man Gör En Bänk Av Bildäck Med Egna Händer? Att Välja Gamla Hjul För Att Göra En Trädgårdsbänk
Video: Lär dig bygga Ernsts trädgårdsbänk - Sommar med Ernst (TV4) 2024, April
En Bänk Av Däck: Hur Man Gör En Bänk Av Bildäck Med Egna Händer? Att Välja Gamla Hjul För Att Göra En Trädgårdsbänk
En Bänk Av Däck: Hur Man Gör En Bänk Av Bildäck Med Egna Händer? Att Välja Gamla Hjul För Att Göra En Trädgårdsbänk
Anonim

Människor ger alltmer ett "andra liv" åt pallar, plastflaskor, gamla däck. Efter sitt direkta syfte kan detta "skräp" fortfarande tjäna en lång tjänst för människor i en annan tolkning. Ta till exempel begagnade bildäck.

Många funktionella saker kan göras av dem, inklusive trädgårdsmöbler . I den här artikeln kommer vi att berätta i detalj om hur man gör en bänk av däck med egna händer. Och om du också dekorerar det, får du inte bara en funktionell vara, utan också en inredning för din webbplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För den enklaste versionen av en bänk av gamla bilhjul behöver du faktiskt själva däcken från bilen och ett säte av trä. Dessa kan vara brädor av vilken bredd du vill. För att fästa delarna, fyll på borr och självgängande skruvar.

Du behöver också en hålgrävande spade för att säkra däcken . Skivan kan behöva slipas före installation för att ta bort eventuella grader. En slät yta är först och främst säkerheten för dem som kommer att sitta på en sådan bänk.

Skivan måste beläggas, lackeras, färgas eller målas. Välj därför det alternativ som passar dig och ha en pensel och rätt material för att täcka sätet. På så sätt kommer trädet att hålla längre och däckbänken kommer att hålla mycket längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkframställning

Det är väldigt enkelt att göra en trädgårdsbutik av bildäck med egna händer, du behöver ingen speciell kunskap här, så absolut kan alla klara denna uppgift. Det enda som återstår är att hitta en bräda, onödiga hjul och göra en bänk av däck.

Bestäm dig först och främst för en plats där du vill koppla av . Bättre, naturligtvis, att välja ett område i skuggan. Och om du vill sola på en sådan bänk, borde det tvärtom vara en solig plats. När målet är klart, börja gräva hål på båda sidor för att gräva i däcken. Avståndet mellan dem bör inte vara mer än det avsedda sätet. Det är bättre att minska det med 20-30 centimeter för att säkert (med en marginal) fixa brädet.

Gräva i däcken till mitten och se till att de installeras jämnt på samma höjd. Nu måste arbetet fortsätta med en borr - borra hål. Deras antal beror på brädans bredd . Vanligtvis räcker det med 2 hål på varje däck för att säkra sätet. Men om brädet är bredare är det bättre att göra 3 hål vardera.

Bild
Bild

Innan du installerar en träbas måste den bearbetas: slipas och grundas, så att färgen senare lägger sig bättre. Skivan är fixerad med självgängande skruvar.

Flera personer kan sitta på en sådan bänk, allt beror på brädans längd. Men ett säte kan göras av varje hjul. I det här fallet behövs inte brädan, och du behöver inte gräva i däcket. Den är tätt stängd på båda sidor med en träbas, benen i önskad höjd är fästa nedan.

Och om du också vill ha en rygg, slå den sedan med plankor från ena sidan. En sådan bänk, som liknar en stor stol, kan dekoreras som du vill. Och om du istället för ben fixerar strukturen på ett annat däck får du en stol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Att hitta däck är inte så svårt: om du inte har dem, kontakta dina vänner, grannar, vanligtvis är det inte synd att ge så "bra". I slutändan kommer närmaste däckmonteringsservice definitivt att hjälpa dig. Tvätta begagnade däck med specialprodukter, då får de ett attraktivt utseende, gnistrar med en blank svart färg.

Om du vill bli av med den svarta färgen målar du hjulet med eventuell yttre färg. Du kan först täcka arbetsstycket med vit färg och sedan applicera en ritning. Akrylfärger är lämpliga för att måla sidoväggarna.

Om du använder plywood istället för trä som grund för sätet, ta den starkaste - minst 15 millimeter tjock . Det måste stödja en person med mycket vikt. Det måste också bearbetas eller målas först.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hel trädgårdsensemble kan tillverkas av gamla däck. Till exempel, nära bänken, bygg ett handfat med ett däckfat, utrusta ett bord och så vidare. Det viktigaste här är att ha en lust, visa fantasi och hitta det nödvändiga materialet.

Bli kreativ och gamla däck kommer att göra ditt exteriör i landet till ett elegant hörn . Förresten, denna trend är mycket populär i Europa, och sådana möbler är inte billiga, särskilt om det är ett författares designarbete.

De använder det bara på gatan, de här möblerna är inte för hemmet, man måste komma ihåg att det fortfarande är gummi och det avger sina ångor. Men för gatubruk är den ganska lämplig.

Bild
Bild

Om du inte vill visa att bänken (stol, stol) är gjord av ett bildäck, täck däcket med ett konstläder och måla det. I det här fallet hjälper speciella omslag av textilier, läder eller stickat.

Men för en enkel bänk gjord av däck behövs inga ytterligare problem. Bräda, bets, två däck, skruvar och en timmes tid - som folket säger: "mästarens arbete är rädd."

Rekommenderad: