Sandlådor Från Pallar (22 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pallar Steg För Steg? Barns Sandlådor Med Lock Och Andra Idéer

Innehållsförteckning:

Video: Sandlådor Från Pallar (22 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pallar Steg För Steg? Barns Sandlådor Med Lock Och Andra Idéer

Video: Sandlådor Från Pallar (22 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pallar Steg För Steg? Barns Sandlådor Med Lock Och Andra Idéer
Video: Hemsida del 6, skapa och anpassa menyer, undermenyer, egna länkar samt anpassa sidhuvudet 2024, April
Sandlådor Från Pallar (22 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pallar Steg För Steg? Barns Sandlådor Med Lock Och Andra Idéer
Sandlådor Från Pallar (22 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pallar Steg För Steg? Barns Sandlådor Med Lock Och Andra Idéer
Anonim

För att göra intressanta och vackra barnsandlådor kan du självständigt ge fantasin fria tyg, använda alla tillgängliga material, tillgängliga och billiga. Tipsen i den här artikeln hjälper både nybörjare och oerfarna hantverkare. Vem som helst kan skapa en sandlåda med olika material, både traditionella och moderna.

Bygga idéer

Inte alla har råd att köpa en färdig sandlåda på grund av dess höga kostnad. Förutom, nästan alltid i ett privat hus, på en sommarstuga, kan du hitta material som är över från byggnadsarbeten och är ganska lämpliga för att göra en lekplats . Det finns många idéer för att bygga en gör-det-själv pall sandlåda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nedan följer två intressanta alternativ

Pallkonstruktion med liten täckt terrass . En liten sandlåda med bänkar på tre sidor. På den fjärde sidan, i stället för en sida, finns en liten terrass med räcke gjord av brädor från pallar och ett taktak på höga ställningar. Denna design kommer att fungera som en underbar lekplats för barn. Dessutom kommer det att vara mycket intressant för dem där, eftersom barn älskar att leka med hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sandlådans lock kommer att fungera som ett utmärkt skydd för lekområdet från katt- och hundutslag och från regn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att göra en sandlåda med egna händer kan du ta hänsyn till barnets alla önskemål, dina egna preferenser, framgångsrikt passa geometrin för den framtida strukturen i det omgivande rummet.

Val av sittplats

För att bygga en sandlåda korrekt måste du först välja en lämplig plats för den

  • Den rätta lösningen skulle vara dess placering i sektorn från norr till sydost . Detta arrangemang beror på solens strålar. På morgonen är luften kallare och lekområdet kommer att vara i solen, sanden värms upp snabbare.
  • Det rekommenderas inte att placera en sandlåda nära träd .- för tidigt bladfall från extrem värme kan börja. Under sommarsäsongen kan skräp, fågelspillning, insekter komma in i sandlådan. Behållaren med sand måste städas ständigt.
  • Nästa faktor som du måste uppmärksamma är huset och området som ligger bredvid sandlådan . Sand är ett utmärkt slipmedel. Sandkorn som kommer in i skor kan inte bara skada golvet i huset, utan också vägen till det. I detta avseende är det mycket viktigt att lämna utrymme runt sandlådan, vilket hjälper till att bli av med sandkornen. Detta kan vara en gräsmatta, och du kan också lägga speciella mattor runt hallen.
  • Det är nödvändigt att installera lekområdet på en iögonfallande plats att titta på barnen hemifrån.
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att göra en barnsandlåda av pallar behöver du följande verktyg och material:

  • handtag och skruvar för att fästa locket;
  • pallar, plankor, sticksåg, platt borste;
  • transparent lack, väderbeständigt, sandpapper;
  • isoleringsdyna, universalskruvar, akrylfärg i önskad färg;
  • konstruktionshäftapparat, batteridriven skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skydda barnet mot mikrotraumor (repor, splitter, nötningar) måste allt material som erhållits efter analys av pallarna bearbetas med en kvarn och täckas med en antiseptisk förening.

Tillverkningsteknik

Innan du börjar skapa en sandlåda med dina egna händer måste du förbereda en plats och en grund för den. Först skisseras strukturens omkrets. Därefter avlägsnas jorden, vilket gör en fördjupning på 30 centimeter.

Det är absolut nödvändigt att se till att det finns ett kudddräneringsskikt som innehåller grovt grus och sand . Materialskiktet måste komprimeras i god tro, vilket säkerställer absorption av fukt i jorden och hjälper till att torka sanden efter regn.

När du planerar måste du noga överväga alla nyanser:

  • säkerhet - träet måste vara helt slätt för att förhindra skada på barnet;
  • komfort - du behöver små bänkar på väggarna eller i hörnen av sandlådan så att barnet är bekvämt: han behöver inte ständigt sitta i sanden;
  • hygien - det är bäst att se till att sandlådan skyddas från regn, djur, insekter, skräp;
  • dimensioner - detta tar hänsyn till antalet framtida användare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken för att göra en sandlåda av pallar med egna händer är mycket enkel. Det blir inte svårt att bygga det. Nedan följer en instruktion för steg-för-steg-utförandet av allt arbete. Genom att hålla fast vid det kan du göra en bra barnsandlåda. Valet av färgpalett förblir hos tillverkaren.

  1. Det är nödvändigt att såga bort den centrala delen från pallen.
  2. Sedan är det nödvändigt att noggrant slipa brädorna och delar av pallen.
  3. Måla sedan ramarna, remsorna och locket med den färg du väljer.
  4. Efter att färgen har torkat är det nödvändigt att slipa om ytorna och applicera ett andra lager färg.
  5. Helårs-klar lack hjälper till att fixa resultatet.
  6. För sand, gräva en fördjupning i marken, lägg vattentätning med hål för vattendränering.
  7. Det är lämpligt att göra en liten lutning från kanterna i gropen till mitten - på så sätt rinner vattnet ut ur sandlådan snabbare.
  8. Strukturens omkrets monteras - väggarna, med hänsyn till gropens djup och höjden ovanför sandytan. I genomsnitt är detta 50 cm.
  9. Om planerna är att bygga en struktur med en lekplatsterrass under taket, utförs stötfångarbänkarna på tre sidor. Den fjärde sidan går in i en plattform med tätt monterade pallbrädor. Vid platsens kanter är fyra höga stänger förstärkta, vilket kommer att fungera som grund för taket och balustrarna. Det är lämpligt att göra taket med en lutning för vattendränering. Det kommer att se vackert ut både single-pitch och gavel.
  10. Om en variant med lock byggs, för sin tillverkning slås brädor från pallar ner i en eller två sköldar. Det beror på vad det kommer att vara-enkelblad eller dubbelblad.
  11. Det färdiga locket monteras på sidorna på dörrgångjärnen med hjälp av självgängande skruvar.
  12. I slutet av arbetet skruvas handtagen fast på locket.
  13. Sand hälls och barn kan njuta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omslaget spelar en annan viktig roll i denna design - det kan förvandlas till en bekväm fåtölj där barn och föräldrar kan sitta bekvämt.

För din information! Det är vettigt att köpa sand som är speciellt förberedd för barns sandlådor, lera läggs till det, vilket gör det mer plastiskt och låter dig skulptera figurer från det som behåller sin form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Artikeln beskriver inte de enklaste och mest prisvärda formerna av sandlådan, men de är mer intressanta och attraktiva för barn . Om du vill kan du visa din fantasi, göra en struktur i form av en båt, en bil, en svamp och så vidare. Det finns inga begränsningar i det här fallet - allt beror på önskan och förmågor.

Rekommenderad: