Högtalare Med En Subwoofer För En Dator: Välj Bra Datorakustik. Granskning Av PC -modeller. Hur Väljer Jag Och Ansluter?

Innehållsförteckning:

Video: Högtalare Med En Subwoofer För En Dator: Välj Bra Datorakustik. Granskning Av PC -modeller. Hur Väljer Jag Och Ansluter?

Video: Högtalare Med En Subwoofer För En Dator: Välj Bra Datorakustik. Granskning Av PC -modeller. Hur Väljer Jag Och Ansluter?
Video: Best Computer Speakers in 2021 - Which One Should You Get? 2024, Maj
Högtalare Med En Subwoofer För En Dator: Välj Bra Datorakustik. Granskning Av PC -modeller. Hur Väljer Jag Och Ansluter?
Högtalare Med En Subwoofer För En Dator: Välj Bra Datorakustik. Granskning Av PC -modeller. Hur Väljer Jag Och Ansluter?
Anonim

Vissa moderna bildskärmsmodeller är utrustade med högtalare. De krävs också i varje bärbar dator, men deras kapacitet är inte tillräcklig för att bekvämt lyssna på musik och titta på film. För ett renare och djupare ljud är ytterligare akustik ansluten till tekniken.

Tänk på egenskaperna hos subwoofers för en dator, ge en översikt över populära modeller och diskutera kriterierna för att välja akustik.

Särdrag

För musikälskare och filmälskare är ljudkvaliteten mycket viktig för maximal nedsänkning i lyssnings- eller visningsprocessen. För att uppnå önskad effekt behöver du datorhögtalare med en subwoofer. Ett sådant ljudsystem är lätt att köpa i alla järnaffärer.

En konventionell uppsättning med två högtalare räcker inte för att förmedla levande ljudeffekter, så fler och fler användare väljer system med en aktiv subwoofer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer utrustning av hög kvalitet kan du lyssna på musik med hög volym i utmärkt kvalitet. Glöm inte att ljudet påverkas inte bara av klassen akustik, utan också av datorns kraft, dess ljudkort.

Huvuddragen i högtalarna som utgör en uppsättning med en subwoofer är en tydlig återgivning av låga frekvenser . Detta är en förutsättning för att lyssna på musikspår och titta på filmer av olika genrer. Ett högkvalitativt ljudsystem kommer att vara ett underbart komplement inte bara till din dator utan även till din TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Datorakustiska system används för både stationära datorer och bärbara datorer. De presenteras i olika priskategorier. Tillverkare erbjuder både enkla budgetkit och kraftfulla högtalare i en uppsättning med samma subwoofer.

Vi uppmärksammar dig ett betyg av modeller som kan köpas av ryska köpare.

Crown Micro CMBS-361

Ett prisvärt system som är perfekt för en hemdator, bärbar dator, smartphone eller annan mobil gadget. Enligt tillverkaren uteffekten är tillräcklig för ett rum över 100 kvadratmeter … Tack vare Bluetooth -modulen kan akustik enkelt anslutas till olika enheter.

Kroppen är gjord i klassiska mörka färger som ser presentabla och snygga ut. Högtalarna kommer att se prestigefyllda ut i nästan vilken interiör som helst. Konfiguration - 2.1. Den faktiska kostnaden är cirka 3000 rubel.

Bild
Bild

Fördelar:

inbyggd mottagare för FM-frekvenser

USB -port och SD -kortplats för läsning av data från digitala lagringsenheter

separat justering av låga och höga frekvenser

fjärrkontroll via fjärrkontrollen

Brister:

stora dimensioner

otillräcklig kabellängd

Bild
Bild
Bild
Bild

Defender g50

Praktiska och snygga bakgrundsbelysta datahögtalare. Den totala effekten är 500 W med en 2.1 -konfiguration. Systemets design kommer att se bra ut i en modern inredning. Tillverkarna har sytt fram högtalarnas framsidor med specialpaneler. Detta kommer att rädda bilen från slag och andra skador. Setet innehåller en fjärrkontroll. Hittills är kostnaden cirka 4 000 rubel.

Fördelar:

  • inbyggd FM-radio;
  • fjärrkontroll;
  • överkomlig kostnad;
  • optimal effekt;
  • närvaron av en plats för minneskort microSD och SD.

Minus:

när man byter läge ger tekniken en hög ljudsignal i en kvinnas röst, den kan inte stängas av eller volymen sänkas

det finns ingen USB -port

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Creative Inspire T6300

Det moderna högtalarsystemet i en innovativ design är perfekt för att titta på dina favoritfilmer eller lyssna på musik. 5.1 -konfigurationen låter dig fördjupa dig i processen och njuta av den så mycket som möjligt.

Komplexet innehåller en kraftfull subwoofer med riktad högtalare för surroundljud och integritet. Och även experter har lagt till användbara funktioner som automatisk avstängning. Kontrollen utförs på grund av den inbyggda fjärrkontrollen. Det nuvarande priset är cirka 4500 rubel.

Fördelar:

kompakta mått

ljud av hög kvalitet

attraktiv och original design

Minus:

det finns ingen radiomottagare

kort längd av högtalarkabel

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dialog AP-250

2.1 högtalarsystem med golvhögtalare och en subwoofer. Utrustningen kommer att vara ett utmärkt tillskott inte bara för en dator, utan också för en hemmabio. Den klassiska färgen på fodralet (svart) smälter harmoniskt med alla interiörer. Effekt är 80W … Detta är en hög siffra för utrustning i denna konfiguration och priskategori.

Ett stort antal kontakter och portar gör att du kan ansluta olika enheter till högtalarna och läsa data från digitala medier. Och ger också trådlös synkronisering via Bluetooth. Priset för idag är cirka 6 500 rubel.

Fördelar:

  • kroppen är tillverkad av tålig MDF;
  • radiomottagare på FM -frekvenser;
  • styrning via fjärrkontrollen.

Bland bristerna finns det lätt smutsiga fodralet, där fingeravtryck och annan smuts är tydligt synliga.

Bild
Bild

Edifier C2XD

Denna modell lockar köparnas uppmärksamhet med sin fantastiska design. Konfiguration 2.1 inkluderar, förutom två högtalare och en subwoofer, en extern förstärkare. Det gör ljudet så rymligt och rikt som möjligt. En enhet (PC, bärbar dator, etc.), liksom högtalare är anslutna till förstärkaren. Den drivs via en starkt upplyst roterande ring.

På framsidan var högtalarna skyddade med ett textilmaterial, som också spelar en dekorativ roll. Tillverkare har utrustat systemet med automatisk ljudförvrängningskontroll. Kostnaden är cirka 9 000 rubel.

Fördelar:

klart ljud

närvaron av en ytterligare förstärkare

bekväma dimensioner

fjärrkontroll

möjligheten att synkronisera med flera prylar samtidigt

Många anser att den höga kostnaden är en nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Logitech G G560

Följande högtalarsystem noterades på en anständig nivå av spelare som uppskattar hög ljudkvalitet under spel. Bakgrundsbelysta högtalare - 120W … Den visuella effekten finns i flera versioner: fast färg, "andetag", cykel, musikalisk visualisering. På grund av sin lilla storlek blir utrustningen lätt att placera på ett datorbord. Kostnaden för satsen är cirka 18 000 rubel.

Fördelar:

  • utmärkt ljudkvalitet;
  • modern design;
  • tydlig hantering;
  • flera bakgrundsbelysningslägen;
  • samtidig anslutning av flera prylar.

Den enda nackdelen är det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Sortimentet av akustisk utrustning innehåller många föremål, och det kan vara svårt att välja en uppsättning.

När du köper utrustning måste du vara uppmärksam på många egenskaper

  • Experter rekommenderar var uppmärksam på det material som kroppen är tillverkad av … De bästa alternativen är spånskiva och fiberboard. De ger bättre ljudkvalitet än plast.
  • Om du gör ett köp i en vanlig butik och inte online, inspektera utrustningen … Kroppen måste vara komplett och välmonterad, utan luckor, sprickor eller sprickor. Otillräcklig täthet påverkar ljudet negativt.
  • För att få basens ljudkvalitet installerar tillverkarna en särskild basreflex bredvid högtalaren .… Detta element saknas ofta på små kolumner.
  • En viktig parameter är också akustisk kraft … Denna egenskap påverkar avsevärt systemkostnaden.
  • Nästa parameter är känslighet , som mäts i decibel. Den optimala indikatorn är cirka 85 dB .
  • Önskvärd så att högtalarna har en utgångskontroll … De flesta modeller har det på framsidan.
  • Innan du gör ett köp är det lämpligt test för ljudkvalitet .
  • Kunder som uppskattar klart och surroundljud speciellt välj en teknik med separata hög- och lågfrekventa kontroller .
  • Var uppmärksam på närvaron av portar och kontakter för anslutning av mobila prylar och digitala enheter.
  • Ett extra plus blir möjlighet till fjärrkontroll via fjärrkontroll .

Om frontpanelen kommer att innehålla ett hörlurs- och mikrofonuttag, kommer detta att förenkla driften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Processen att ansluta ett högtalarsystem till en dator är ganska enkel, men det har sina egna särdrag. Svårigheter kan uppstå för de användare som arbetar med denna typ av utrustning för första gången. Och komplexiteten beror också på utrustningens funktionalitet och dess konfiguration.

Var medveten om flera faktorer när du ansluter utrustning

  • Ljudkortet som ansvarar för att spela ljud från en dator måste vara lämpligt för en specifik akustikmodell … Information om detta bör anges i bruksanvisningen. Du kan också kontrollera informationen på webbplatsen från vilken köpet gjordes, på tillverkarens webbportal eller fråga i butiken.
  • Anslutningar på ljudkortet och högtalarna är dekorerade i motsvarande färger, som måste matcha .
  • För användarnas bekvämlighet för varje hamn anger tillverkarna dess syfte … Knektarna kallas tulpaner eller RCA.
  • Vid synkronisering av högtalarna med en dator en adapter kan behövas - från RCA till minijack (3,5 mm) .
  • Anslut kablarna till lämpliga kontakter , med hänsyn till färg på anslutningarna och beteckningen. Se till att de sitter tätt i boet.
  • När du är ansluten startar du datorn, öppnar ljudkontrollerna och efter installation av utrustningen, kontrollera .
Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att läsa bruksanvisningen och följ dokumentationen noggrant. Kom ihåg att kontrollera polariteten innan du ansluter.

Rekommenderad: