Hur Installerar Jag Högtalare På Min Dator? Konfigurera Högtalare Och Ljud På Windows 10, Windows XP Och Andra System. Hur Justerar Jag Dem Korrekt På Min Dator? Hantering Och Fels

Innehållsförteckning:

Video: Hur Installerar Jag Högtalare På Min Dator? Konfigurera Högtalare Och Ljud På Windows 10, Windows XP Och Andra System. Hur Justerar Jag Dem Korrekt På Min Dator? Hantering Och Fels

Video: Hur Installerar Jag Högtalare På Min Dator? Konfigurera Högtalare Och Ljud På Windows 10, Windows XP Och Andra System. Hur Justerar Jag Dem Korrekt På Min Dator? Hantering Och Fels
Video: How to change Windows Sounds & Windows 10 Sound settings - Free & Easy 2016 2024, April
Hur Installerar Jag Högtalare På Min Dator? Konfigurera Högtalare Och Ljud På Windows 10, Windows XP Och Andra System. Hur Justerar Jag Dem Korrekt På Min Dator? Hantering Och Fels
Hur Installerar Jag Högtalare På Min Dator? Konfigurera Högtalare Och Ljud På Windows 10, Windows XP Och Andra System. Hur Justerar Jag Dem Korrekt På Min Dator? Hantering Och Fels
Anonim

Alla ägare till persondatorer förstår varför högtalare behövs. De hjälper till när du behöver lyssna på något, men antingen finns det inga hörlurar eller så kan de inte användas. Men vad händer om högtalarna inte överför ljudkvalitet eller om de inte är helt frånvarande? Du behöver bara konfigurera dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbindelse

Kontrollera att du har anslutit dem korrekt innan du börjar installera högtalarna.

Vissa modeller skiljer sig något åt när de ansluter, men alla har en sak gemensamt - ljudporten.

Ta en närmare titt på alla ledningar som högtalarna har. Mest troligt är de en av två kompletta uppsättningar:

  • AUX och USB typ A;
  • AUX och kontakt som ska anslutas till ett uttag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet finns i mer kraftfulla modeller, som ofta inte har tillräckligt med ström från USB -porten på datorns moderkort. För att överföra ljud i båda systemen används AUX -anslutningen … Denna kontakt måste sättas in i den gröna kontakten på baksidan av systemenheten och USB i en ledig port.

Bild
Bild

Anpassning

Alla drivrutiner som krävs för att högtalarna ska fungera finns redan i operativsystemet, oavsett om du har Windows XP eller 10. Men på grund av olika problem kanske de inte fungerar. Sedan du måste installera drivrutiner för ljudkortet själv. Alla komplexa installationsprogram kan hjälpa dig med detta, till exempel Driverpack Solution.

Men du kan också göra det manuellt. För att göra detta måste du ta reda på vilken typ av ljudkort du har. Det finns tre av dem: 2.1, 5.1 och 7.1. När du har anslutit dina högtalare kan du enkelt identifiera dem med verktygstipsen.

Bild
Bild

När du har installerat drivrutinerna kan du börja konfigurera högtalarna. Starta först datorn. När operativsystemet har laddats, gå till Start -menyn, välj Kontrollpanelen och sedan Ljud. Klicka på fliken "Inställningar för högtalare" i fönstret som öppnas. Nu kan du kontrollera om vänster och höger högtalare är korrekt placerade och justera deras ljud för att matcha ditt ljudkort.

Från samma "Kontrollpanel" kan du gå direkt till "Ljud" -menyn och därifrån till "Högtalarinställningar". Du uppmanas att välja en konfiguration, högtalarplats, nummer och ljudkanal.

Bild
Bild

Kontrollera

För finjustering eller komplexa ljudsystem tredje parts Realtek HD -drivrutiner kan användas … De fungerar bra med de flesta ljudkort och ger avancerad kontroll över uppspelningstyp, ton, diskant och bas.

Med det här verktyget kan du inte bara styra högtalare, utan också hörlurar och en mikrofon samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Direkt på huvudskärmen kan du ställa in en bekväm balans mellan volymen på vänster och höger högtalare, vilket är mycket bekvämt om de är på olika avstånd från dig.

Det finns flera ytterligare flikar längst ner i fönstret:

  • " Konfiguration " - på denna flik kan du välja mellan mono- och stereolägen, kontrollera prestandan för var och en av högtalarna och aktivera surroundljudfunktionen;
  • " Ljudeffekt " - det finns en equalizer med förkonfigurerade konfigurationer och möjligheten att justera dess inställningar individuellt;
  • " Rättelse för lokaler " - inställning av ljudets typ och kvalitet, anpassad för olika typer och storlekar av rum;
  • " Standardformat " - en flik för att arbeta med system med mer än tre kolumner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en stereomixer högst upp på skärmen. Där kan du inte bara ställa in volymen för enskilda utgångskällor utan också välja vilken av dem som ska låta i hörlurarna och vilka - på högtalarna.

Bild
Bild

Möjliga fel

Alla problem som kan uppstå med högtalarna, kan delas in i två kategorier:

  • programvarufel;
  • hårdvarufel.

Den första är felaktig installation av drivrutiner eller deras fullständiga frånvaro, samt ett dämpat ljud. Det andra är ett tekniskt problem. Defekta högtalare, trasiga ledningar och kontakter är alla möjliga orsaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är billiga alternativ av låg kvalitet ofta gjorda av använda element, så du kan inte räkna med hållbarheten hos sådana produkter.

Dessutom kan elementen i kedjan från långvarig användning helt enkelt slits ut och inte klara sina funktioner.

Bild
Bild

Låt oss prata om de vanligaste uppdelningarna

  • Skadad kontakt eller kabel … På grund av brist på ledigt utrymme kan pluggens bas deformeras.
  • Högtalarna är ur funktion … Detta fel, även om det händer sällan, men konsekvenserna är ganska allvarliga. Ofta - byte av högtalare eller hela högtalare.
  • Transformatorproblem … De kan bestämmas med hjälp av en speciell enhet - en multimeter. Om värdet inte är korrekt måste transformatorn bytas ut.
  • Felaktig på / av -knapp för högtalare eller volymkontroll … Detta uppstår på grund av spänningssteg i nätet eller slitage på kontakterna.
Bild
Bild

Bug fixar

Om det finns så många problem med dina högtalare, hur åtgärdar du dem? Faktum är att många av dem kan lösas helt enkelt.

  • Om ljudet på högtalarna försvann oväntat och omedelbart, då problemet kan vara fel ledningar … Kontrollera att alla anslutningar är täta, koppla bort och anslut dem sedan igen. Vanligtvis, med ett sådant problem, kan datorn inte känna igen högtalarna som en uppspelningsenhet.
  • Om kolumnerna fortfarande definieras av systemet, kontrollera volymkontrollen om den är inställd på lägsta position.
  • Prova att använda porten för ljudenheter inte på baksidan av systemenheten, men på fronten (i närvaro av).
  • För att avgöra om problemet finns i programvaran eller i högtalarna, anslut hörlurar till datorn … Om du kan höra allt i dem är problemet fortfarande i högtalarna.
  • Om du märker att högtalarna ger främmande ljud, skramlar eller väser, högtalarkontakterna kan vara skadade … Det är nödvändigt att öppna kolumnfodralet och kontrollera platserna för deras anslutningar för kvalitet. Om några ledningar inte löds eller inte löds ordentligt måste de repareras.
Bild
Bild

Problem som är förknippade med programvarudelen uppstår oftare på grund av slarv hos användarna själva.

Om du är säker på att högtalarna fungerar, kontrollera följande:

  • systemvolymen är inte inställd på minimum;
  • om högtalarbalansnivån i ditt system har justerats korrekt;
  • om ljudsystemet har angetts korrekt i drivrutinsinställningarna;
  • om en drivrutin är installerad och om ljudsystemet definieras av datorn som ett uppspelningsmedium.

De flesta av dessa problem kan lösas genom att helt enkelt installera om ljudkortets drivrutin eller återgå till standardinställningarna.

Bild
Bild

Många problem med hemdatorhögtalare kan enkelt korrigeras med dina egna händer och utan användning av specialverktyg. Det viktigaste är att konfigurera dem korrekt före drift, så att du vid fel kan fastställa orsaken så exakt som möjligt.

Rekommenderad: