Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Dator? 45 Foton Hur Man Korrekt Ansluter Via USB Till Windows 7 Och Windows 10? Var Ska Man Inkludera?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Dator? 45 Foton Hur Man Korrekt Ansluter Via USB Till Windows 7 Och Windows 10? Var Ska Man Inkludera?

Video: Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Dator? 45 Foton Hur Man Korrekt Ansluter Via USB Till Windows 7 Och Windows 10? Var Ska Man Inkludera?
Video: Hur man fixar ljudproblem (Windows 10) 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Dator? 45 Foton Hur Man Korrekt Ansluter Via USB Till Windows 7 Och Windows 10? Var Ska Man Inkludera?
Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min Dator? 45 Foton Hur Man Korrekt Ansluter Via USB Till Windows 7 Och Windows 10? Var Ska Man Inkludera?
Anonim

För många användare är svaret på frågan om hur man ansluter högtalarna korrekt till en persondator relevant. Det är ingen hemlighet att du behöver lämpliga ljudenheter för att titta på videor, spela spel och lyssna på musik. Men trots den uppenbara enkelheten kan det ibland uppstå vissa problem när du ansluter dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

På den moderna marknaden finns det nu mer än ett brett utbud av högtalare av olika märken med olika egenskaper och funktionalitet. Det är enhetens komplexitet som avgör nyanserna i dess integration. Baserat på detta, innan du ansluter högtalarna till datorn, rekommenderas det att vara uppmärksam på studien av utrustningsparametrarna. Det bör komma ihåg att det i vissa fall inte kommer att räcka bara för att installera ljudenheter på ett lämpligt ställe genom att ansluta dem till systemenheten.

Idag har användarna tillgång till olika typer av högtalare som kan kombineras med en dator. I varje specifikt fall kommer det att vara nödvändigt att ta hänsyn till ett antal designfunktioner och nyanser av enhetsparningsalgoritmen. Redan från början måste du vara uppmärksam på trådbundna högtalare.

Förresten, nu kan du köpa både budget och maximalt förenklade och mer avancerade modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många användare kan komma i vägen för ledningar på bordet. Samtidigt kännetecknas sådana högtalare av maximal tillförlitlighet, liksom enkel anslutning och användning. Dessa enheter fungerar sömlöst med både nya och föråldrade PC -modeller. I en förenklad form innehåller algoritmen för anslutning av trådbundna högtalare följande steg:

  • välja en plats att placera högtalare;
  • ansluta en ljudenhet till elnätet, vissa modeller drivs från en dator via en USB -port;
  • direktanslutning av högtalarna;
  • para ihop höger och vänster högtalare vid behov;
  • starta någon ljudfil, testa enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet som du kan stöta på är anslutningen av musikcentret. Om sådan utrustning är tillgänglig kan den framgångsrikt användas vid uppspelning av ljudfiler utan ytterligare ekonomiska kostnader. Processen att para ihop systemet med en persondator har ett antal särdrag, och därför rekommenderas att uppmärksamma några punkter.

  1. Det är absolut nödvändigt att ta hand om närvaron av en speciell tråd, varav ena änden är utrustad med MiniJack 3.5-kontakter, och på den andra finns det så kallade röda och vita tulpaner.
  2. De nämnda "tulpanerna" bör placeras i motsvarande platser i musikcentret, med hänsyn till färgerna.
  3. MiniJack ansluter till datorns ljudutgång, som är markerad med grönt. Slå på mitten och välj i inställningarna "Spela från en extern källa" (AUX).
Bild
Bild

I situationer med 5.1 -högtalarsystem matas ljud ut från högtalarna på samma sätt. Vid anslutning är det viktigt att ta hänsyn till färgerna på kontakterna och uttagen . Förresten, det bör komma ihåg att i detta fall måste ett diskret, inte ett integrerat ljudkort med ett lämpligt antal utgångar finnas på datorn.

Tills vidare populariteten för trådlösa högtalare växer i rekordfart … Naturligtvis har deras integration med en dator sina egna egenskaper. I sådana fall görs anslutningen i Bluetooth -format. Om vi talar om moderna bärbara modeller krävs inga ytterligare manipulationer, eftersom det här alternativet är förinstallerat.

I situationer med persondatorer kan du behöva installera en speciell adapter i form av en miniatyr -USB -enhet som ser ut som en vanlig USB -flashenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att analysera nyanserna för att para ihop trådlösa högtalare med en dator är det värt att lyfta fram ett antal viktiga punkter

  1. Först och främst måste du aktivera själva ljudenheten.
  2. Då bör du slå på Bluetooth på själva datorn. Om Windows 10 är installerat på din dator räcker det att hitta nätverksikonen i facket och hitta Bluetooth i listan som öppnas efter det. I situationer med Windows 7 måste du gå till "Enheter och skrivare" för att vidta önskad åtgärd.
  3. I det sista steget återstår det bara att aktivera anslutningen efter anvisningarna.

Det är värt att notera att oavsett vilket operativsystem som används kan du använda "Enhetshanteraren", som har en funktion för att aktivera en trådlös anslutning. Efter att du har aktiverat Bluetooth visas dess ikon i facket genom att klicka på det du behöver gå till avsnittet för att lägga till enheter. Datorn och högtalarna hittar varandra på egen hand, varefter den första erbjuder användaren en anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Trots den enkla manipulationen som övervägs har PC -ägare ofta svårt att para ihop olika typer av högtalare. Som redan nämnts, i situationer med konventionella budgetmodeller räcker det med att helt enkelt ansluta högtalarna via ljudutgången . Om mer moderna och "sofistikerade" enheter köps kan algoritmen vara betydligt komplicerad. I vissa fall kan relevanta kunskaper och färdigheter krävas. Det är av denna anledning som erfarna användare och specialister publicerar steg-för-steg-instruktioner om många tematiska resurser.

Bild
Bild

Förbindelse

Det viktigaste momentet i hela processen är direktanslutningen av högtalarna till datorn. Det är värt att påminna om att det på moderkortet till det senare finns alla nödvändiga utgångar till kontakten som du behöver sätta i kontakten. Önskad plats är vanligtvis grön och märkt Line Out . Det är för honom att trådbundna högtalare är anslutna.

Förutom utdata på moderkortet har de flesta moderna datorer sin säkerhetskopia på systemets frontpanel. Som praktiken visar, försämras dock ofta ljudkvaliteten vid användning av detta uttag, särskilt om ljudenheter används utan förstärkare. Om vi talar om monoblocksdatorer som blir allt populärare nu, kommer det att vara möjligt att ansluta högtalare till bildskärmen.

Bärbara högtalare måste anslutas till en USB -port i början … Större modeller ingår i hushållets elektriska nät.

Naturligtvis är Bluetooth -högtalare det enklaste att para med, eftersom kontakter inte krävs i sådana situationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installera drivrutiner

En annan viktig punkt i den beskrivna algoritmen är att konfigurera de parade högtalarna och själva datorn. Men innan du kontrollerar ditt ljudsystem måste du se till att du har de senaste versionerna av alla nödvändiga codecs och drivrutiner. I de senaste OS -versionerna är det mesta av programvaran förinstallerad, men det är värt att se till.

För att kontrollera drivrutinerna bör du:

  1. gå in i "Start" -menyn;
  2. välj fliken "Kontrollpanelen";
  3. gå till "Enhetshanteraren";
  4. öppna avsnittet "Ljud-, video- och spelkontroller".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att direkt söka efter information om programvaran som är installerad på datorn. I avsaknad av denna rad med information måste du installera programvaran. I vissa situationer kan problem med ljud eller dess dåliga kvalitet relateras till bristen på codecs eller användningen av föråldrade drivrutiner.

Bild
Bild

Systeminställningar

När anslutningen av externa högtalare har gjorts och motsvarande programvara har installerats kan du gå vidare till analysen och konfigurationen av systemkonfigurationen. Hela algoritmen i det här fallet är ganska enkel och innehåller följande manipulationer:

  1. gå till fliken "Kontrollpanelen" i "Start" -menyn;
  2. öppna avsnittet "Ljud";
  3. i menyn "Uppspelning" högerklickar du på det anslutna högtalarsystemet och väljer inställningarna;
  4. på fliken som öppnas, konfigurera ljudkanaler och klicka på "Nästa";
  5. när du installerar bredbandsljudenheter måste du aktivera dem genom att markera motsvarande rader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt användning av installationsguiden maximerar kvaliteten på det återgivna ljudet. I detta fall kan de bästa resultaten uppnås genom att manuellt justera parametrarna. För att göra detta måste du följa instruktionerna.

  1. I avsnittet "Uppspelning" väljer du de installerade högtalarna och genom att högerklicka på dem går du till fliken "Egenskaper".
  2. I avsnittet "Nivå" justerar du volyminställningarna, liksom balansen mellan vänster och höger högtalare.
  3. Välj, om så önskas, ljudeffekter, med hänsyn till den aktuella konfigurationen på fliken "Förbättringar". Alternativ som EQ, Pitch Bend, Voice Suppression och Ambient Effect finns tillgängliga i detta menyalternativ.
  4. I det sista steget måste du gå till "Avancerat" -objektet för att konfigurera det exklusiva läget, samt justera samplingshastigheten och bitdjupet för det allmänna läget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har gjort alla listade ändringar måste du klicka på "Apply". Annars kan du hamna i en situation där alla steg utfördes korrekt, men de anslutna högtalarna inte fungerar.

Konfigurera Realtek HD

I de allra flesta fall fungerar integrerade ljudkort i HD -ljudformat. I det här fallet är det vanligaste mjukvarupaketet Realtek HD. Denna programvara låter dig konfigurera alla parametrar för uppspelningsljudet, samt inspelning av motsvarande filer. Det finns ett antal steg du måste vidta för att göra nödvändiga ändringar.

  1. Ladda ner den senaste versionen av programmet från utvecklarens officiella webbplats och installera det.
  2. Gå till fliken "Kontrollpanelen" i "Start" -menyn.
  3. Öppna Realtek HD Manager.
  4. I fönstret som öppnas visas posten "Högtalarkonfiguration", där du bör konfigurera de tidigare anslutna högtalarna. I samma avsnitt kan du aktivera bredbandsljudenheter.
  5. Justera inställningarna i menyn Ljudeffekter efter dina personliga preferenser. För detta har användaren en 10-bands equalizer, samt en hel arsenal av mallar.
  6. Genom att klicka på fliken "Standardformat" har användaren möjlighet att göra vissa justeringar av parametrar och format - CD eller DVD.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använda program från tredje part

Vissa användare saknar de inbyggda personliga datorinställningarna och möjligheterna i Realtek HD. I sådana situationer kan du använda program från tredje part. Funktionen hos sådana verktyg är inriktad på att redigera alla relevanta parametrar för uppspelning av ljudfiler.

Hittills erbjuder utvecklare användarna mer än ett brett utbud av program. Deras listor och recensioner finns på många tematiska webbplatser och forum. Förresten, vi pratar om mjukvara för tuning, liksom ljudförstärkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga svårigheter

Om du ansluter enkla bärbara eller stora trådbundna och Bluetooth -högtalare möter oerfarna användare ofta ett antal svårigheter. I det här fallet kan vi inte bara prata om mindre problem, för att eliminera vilka som räcker för att aktivera inaktiva funktioner eller inaktivera onödiga alternativ. I vissa situationer måste du lösa ganska allvarliga problem när du försöker ansluta två eller flera kolumner.

Ofta när du ansluter 2 eller 4 högtalare måste du hantera olika kontakter. Om högtalarkontakterna inte matchar uttagen på din dator kommer du inte att kunna ansluta ljudenheter direkt och du måste använda adaptrar.

Det är viktigt att ta hänsyn till att det är bättre att inte installera mer än en adapter, annars behöver du en ökad strömförbrukning för datorn.

Bild
Bild

Med hänsyn till alla tekniska nyanser kan vi dra slutsatsen att det är ganska riskabelt att använda olika adaptrar. Den mest rationella lösningen skulle vara att byta stereohögtalarsystemet. Detta minimerar risken för allvarliga skador.

Det vanligaste problemet är naturligtvis bristen på ljud från högtalarna. I sådana situationer är det viktigt att identifiera källan till problemet. För detta är det nödvändigt att uppmärksamma några viktiga punkter.

  • Om det finns en indikation på högtalarna efter anslutning betyder det att de får ström. För att utesluta alternativet om akustiken misslyckas kan du om möjligt försöka ansluta de andra högtalarna.
  • Om högtalarna fungerar, men det fortfarande inte finns något ljud, är det värt att kontrollera volymnivån i inställningarna och på själva enheterna.
  • Lösa kontakter är ofta källan till problemen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom allt som redan nämnts är ett av de vanliga symptomen på problem förekomsten av buller och ljudförvrängning. Listan över orsaker till sådana situationer inkluderar:

  • tillverkningsfel;
  • anslutningsfel;
  • skador på ledningar;
  • användning av adaptrar;
  • programkrasch.

Naturligtvis är detta en ofullständig lista över möjliga fel och lösningar på problemet. I synnerhet kan ljudet vara frånvarande eller av dålig kvalitet på grund av virusinfektion på din dator. I sådana situationer måste du "behandla" systemet eller installera om det.

Rekommenderad: