Vad är Köksförkläden Och Hur Man Väljer Dem? 61 Foton Funktioner På Förklädet Med Fotoutskrift. Vilken Färg är Bäst För Ett Vitt Köksset?

Innehållsförteckning:

Video: Vad är Köksförkläden Och Hur Man Väljer Dem? 61 Foton Funktioner På Förklädet Med Fotoutskrift. Vilken Färg är Bäst För Ett Vitt Köksset?

Video: Vad är Köksförkläden Och Hur Man Väljer Dem? 61 Foton Funktioner På Förklädet Med Fotoutskrift. Vilken Färg är Bäst För Ett Vitt Köksset?
Video: Papa Boyet Apron printing 2020 09 21 2024, Maj
Vad är Köksförkläden Och Hur Man Väljer Dem? 61 Foton Funktioner På Förklädet Med Fotoutskrift. Vilken Färg är Bäst För Ett Vitt Köksset?
Vad är Köksförkläden Och Hur Man Väljer Dem? 61 Foton Funktioner På Förklädet Med Fotoutskrift. Vilken Färg är Bäst För Ett Vitt Köksset?
Anonim

Den del av köksväggen som är dekorerad med ett skyddande material, som ligger mellan headsetets övre och nedre lådor, kallas ett förkläde. Dess huvudsakliga uppgift är att skydda väggen från olja och andra stänk, samtidigt som det är ett dekorativt element i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse av material

Idag erbjuder tillverkarna ett brett utbud av material för att göra köksförkläden.

Pvc

Sådana förkläden är ganska populära på grund av sitt låga pris och utmärkta yttre kvaliteter (de liknar väldigt härdat glas).

Nackdelarna inkluderar en snabbt fläckande yta, rädd för slipande rengöringsmedel som kan lämna repor på den . Dessutom tål de inte höga temperaturer, så de placeras så långt bort från kaminerna som möjligt.

Detta är ett billigt, men inte högkvalitativt material som kommer att behålla sitt utseende under en kort tid.

Därför är det fortfarande värt att välja en dyrare och högkvalitativ version av förklädet för långvarig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva, MDF

Med sin budget överträffar ett förkläde av MDF en PVC -produkt i många avseenden - det har ett utmärkt utseende, det är möjligt att applicera nästan vilken bild som helst med fotoutskrift, det är lätt att rengöra, billigt.

Nackdelarna inkluderar bräckligheten i fotoutskrift (en ritning på en sådan grund bleknar efter ett par års drift), materialet är inte lika motståndskraftigt mot temperaturförändringar som glas eller keramiska plattor, så förklädet kan deformeras.

Om en gasspis används i köket rekommenderas inte användning av MDF på grund av säkerhetskrav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Foder i trä

Materialet har ett ganska lågt pris och ett mysigt utseende. Rekommenderas för användning i kökstil i folkstil. Dess fördelar, förutom det låga priset, inkluderar enkelheten att göra-det-själv-installation.

Nackdelar inkluderar att sådana träpaneler är relativt obekväma att rengöra . Detta problem löses genom att applicera tvättbara lacker eller lacker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramikplatta

Detta material har alltid övervägt och kommer att anses vara det mest praktiska för att avsluta ett kök, förutom alla dess kvaliteter, och på grund av valet av pris - det kan vara mycket dyrt, elit och ganska budget. Plattorna är lätta att rengöra och påverkas inte av extrema temperaturer.

Nackdelarna med plattor inkluderar det faktum att inte alla kan lägga det professionellt, och engagemang av specialister höjer priset på ett förkläde avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Denna typ av finish blev på modet vid en tid då loft- och grungestilar blev populära, där opasterade väggar användes i stor utsträckning.

Tegelförkläden ser lönsamma och snygga ut . Det enda som kan vara upprörande är problemet med att tvätta det, eftersom tegel tenderar att samla smuts i sina porer.

En av lösningarna på detta problem är härdat glas, en panel från vilken du kan skydda tegelförklädet från smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfritt stål

Rostfritt stål används relativt sällan för att skydda köksväggar, även om ett förkläde av sådant material kommer att se bra ut i en modern inredning.

Stålförklädet har många fördelar: kostnaden är låg, det kommer att se bra ut, ta hand om det är elementärt, och du kan inte ens nämna dess hållbarhet.

Alla kanske inte gillar svårighetsgraden av dess utseende och känslan av kyla från metallytan, men en kompetent design eliminerar som regel detta problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess enda nackdel är att ett för tunt ark inte håller formen bra och skramlar obehagligt om det inte är ordentligt fixerat.

Det rekommenderas inte att köpa polerade lakan som bländar från solljus eller lampor . Tillverkaren kan erbjuda ett val av både en korrugerad och en enkel yta av rostfritt stål, vilken bild som helst, gravyr, någon form av mönster kan finnas på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl "stenar"

Akrylstenförkläden liknar starkt natursten, men har en mer överkomlig kostnad. Om det finns en önskan att designa väggen som en stenig yta, är detta material ganska lämpligt, och ingen fotoutskrift kommer att förmedla en sådan konsistens.

Efter att ha beslutat att ordna förklädet på detta sätt är det nödvändigt att komma ihåg att akrylsten extremt "inte gillar" repor , och om en oavsiktlig gnista träffar ytan måste du bli av med genombränningen. Dessutom lämnar kemiskt aggressiva rengöringsmedel ljusa streck på ytan.

Men akrylstenplattor är ganska enkla att återställa, vilket hjälper till att bli av med skador om de hanteras vårdslöst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik

En dyr men extremt snygg finish som inte har några nackdelar. Ett sådant förkläde kommer att tjäna tills du blir uttråkad eller du måste byta ut hela interiören.

Dess nackdel kan kallas närvaron av smala sprickor mellan plattorna, från vilka det inte alltid är möjligt att ta bort ingrodd smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor

Av fördelarna med beläggningen är det möjligt att notera anspråkslöshet - du kan inte vara rädd för att repa den. Vid tvätt av marmor är det tillåtet att använda nästan alla, inklusive aggressiva, kemiska rengöringsmedel. Men på grund av den höga kostnaden finns ett sådant förkläde sällan i köket.

Denna beläggning kan säkert hänföras till elittyperna . Det blir lite billigare om du använder marmormosaiköverdrag istället för massiva marmorplattor, men närvaron av ett stort antal fogar kommer att göra det svårt att rengöra. Även om marmorns bakplatta är av hög kvalitet, kan dess yta absorbera smuts över tid på grund av sin porösa struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

En natursten

Valet av sten är nu mycket brett, allt från småstenar som är lätta att plocka upp med egna händer och slutar med en mycket dyr onyxplatta.

När det gäller driften av ett stenförkläde har det egenskaper som marmor, därför kommer det med tiden att absorbera all smuts . Detta kan förhindras genom en speciell beläggning av stenplattor, som tätar porerna.

När du väljer det måste du rådgöra med säljaren hur stenplattan slipades, vilka ämnen som användes för att stänga porerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvartsagglomerat

En relativt ny blandning som används vid tillverkning av förkläden. Tidigare användes kvartsagglomerat främst vid tillverkning av bänkskivor. Agglomerat är en tät blandning av vita kvartsflisar, som produceras genom vibrationspressning med tillsats av ett bindande harts. Kvartsagglomerat är starkt, det finns inga porer i det, som finns i natursten och underlättar inträngande av fukt inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ganska enkelt att ta hand om sinterförklädet . Han är praktiskt taget inte rädd för mekanisk skada, han är också kemiskt resistent och är rädd för endast de mest aktiva syrorna som kan förstöra bindemedelshartset. Förkläden av detta material är ganska kapabla att tjäna ägaren under hela sitt liv.

Agglomerat har det bredaste naturliga färgomfånget; i utseende kan de inte skiljas från naturliga stenar.

Bild
Bild

Glas

Värmebeständiga glasögon är dyra, men de har ett mycket elegant utseende. Glas hjälper till att förkroppsligar alla fantasier och visar vilken teckning som helst: du kan beställa en spegelyta på förklädet, eller du kan avbilda på det åtminstone ditt eget porträtt, åtminstone ett foto av din älskade hund.

Glas är hållbart i användning, kräver inget särskilt underhåll , även betydande temperaturfall påverkar det inte, och det är lätt och trevligt att tvätta det på grund av frånvaron av fogar mellan små fragment, som i en mosaik. På grund av diffusion och reflektion av ljus ökar dessutom ett sådant förkläde visuellt området i köket.

Materialet har de mest positiva recensionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasskärvor är ett budgetalternativ för föregående förkläde. Du behöver bara fästa det krossade glaset på alla fästskikt som cement eller gips.

Bild
Bild

Vinkorkar

Förutom ett attraktivt utseende kommer en sådan beläggning att kräva omedelbar täckning med ett lager lack eller annat transparent material, eftersom korken har en hög porositet och omedelbart kommer att absorbera allt som är möjligt, och det kommer inte att finnas några chanser att tvätta det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skifferfärger

Ett förkläde täckt med ett lager svart tavelfärg är bekvämt eftersom du kan skriva något på det när som helst, till exempel ett recept. Ibland måste du lämna en påminnelse till familjemedlemmar.

Ett sådant förkläde är tillverkat av slät plywood, fixerat över bordet och målat med skifferfärg i flera lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika toner

Kökförkläden utvärderas av experter som ett designalternativ, som, om fel färgschema väljs, kommer att förstöra den mest snygga interiören, och genom att välja rätt sortiment kommer även de enklaste köksmöblerna att se fördelaktiga ut. Vanligtvis används följande metod - du måste samla prover på material som användes vid utformningen av köksuppsättningen, och redan med hänsyn till deras ton, börja välja en färg. Till exempel rekommenderas det inte att använda kontrasterande färger i ett litet utrymme i ett typiskt kök.

Kombinationen av svarta och vita och orange färger kommer visuellt att minska dess yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Från alla olika designalternativ kan du välja ett fotoförkläde. Denna teknik sparar avsevärt ledigt utrymme, vilket är av stor betydelse för typiska moderna kök, eftersom det kan visuellt förstora och expandera dem. Fördelarna med en sådan finish inkluderar också enkelt underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av sätten att dekorera ett fotoförkläde kan vara en glaspanel eller hud . Sådana paneler är gjorda av korrugerat, tonat, matt, transparent eller färgat glas. Hudens tjocklek påverkas mycket av dess storlek - ju mer yta den upptar, desto mer tjocklek ska den ha.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest tillgängliga och enkla sättet för fotocollage är följande: varje teckning, bild, förstorat foto är täckt med glas och fixerat på väggen. Detta alternativ kan enkelt monteras för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det blir dyrare att använda direktutskrift på huden . På en speciell skrivare appliceras bilden på det yttre lagret på glasytan. Med den här applikationen bevaras bilderna bäst, den här metoden ger dem volym och gör dem mer mättade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fototeckningar kan panelen också dekoreras genom att sandblåsa bilden på insidan.

Bild
Bild

Ett ännu enklare och billigare sätt är att använda vinylfilm istället för glas i ett fotocollage.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer ett förkläde måste du bestämma dess storlek och höjd. Vanligtvis är höjden från golvet 60 cm. Detta val beror på att det är bekvämt för långa människor och personer med medelhöjd.

Med en liten tillväxt av ägarna reduceras höjden på dess plats till en halv meter eller placeras något lägre.

Bild
Bild

I avsaknad av överskåp i köksenheten installeras förklädet antingen på en standardhöjd, eller nivån på dess placering är överskattad. Ibland upptar den hela väggen eller en betydande del av den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vi föreslår att du bekantar dig med de snygga designalternativen för ett köksförkläde, som allt oftare finns i moderna kök.

Rekommenderad: