Vit Hörnsoffa (54 Bilder): Stoppade Möbler Med En Eller Två Lådor För Linne, Snyggt Svart Och Vitt

Innehållsförteckning:

Video: Vit Hörnsoffa (54 Bilder): Stoppade Möbler Med En Eller Två Lådor För Linne, Snyggt Svart Och Vitt

Video: Vit Hörnsoffa (54 Bilder): Stoppade Möbler Med En Eller Två Lådor För Linne, Snyggt Svart Och Vitt
Video: Vejlby sofa assembling (part3) 2024, April
Vit Hörnsoffa (54 Bilder): Stoppade Möbler Med En Eller Två Lådor För Linne, Snyggt Svart Och Vitt
Vit Hörnsoffa (54 Bilder): Stoppade Möbler Med En Eller Två Lådor För Linne, Snyggt Svart Och Vitt
Anonim

Vita möbler är en trevlig och beprövad klassiker . Tillsammans med moderna, ljusa interiörer slutar ljusa färger inte att vara populära. På grund av deras unika förmåga att visuellt utöka utrymmet föredrar många människor just sådana alternativ. Vita hörnsoffor är mycket efterfrågade - en bra lösning för alla stilriktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar med val

Psykologer säger att vitt är en av de mest harmoniska i inredningen i en lägenhet. Föreningar med friskhet och renhet gör att du kan koppla av efter en hård dag, känna dig hemma och mysig. Vitt gör själva rummet ljusare och större, och korrigerar också skickligt brister i rummet. Vita hörnsoffor har blivit klassiker länge. De väljs för att betona sin egen stil och smak.

Bild
Bild

Den otvivelaktiga fördelen med hörnsoffor är deras förmåga att spara utrymme och plats. Därför bör endast sådana modeller väljas för små lägenheter eller studior. Detta ger dig både en bra viloplats under dagen och en bekväm sovplats på natten. Den enkla designen gör den enkel och trevlig att använda. Det är också bra att du kan placera en soffa i alla rum och i kombination med vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med hörnsoffor . Det viktigaste är att bestämma typ av konstruktion när du köper, vilket är bekvämt för dig, eftersom du måste lägga ut soffan varje dag. Många är rädda för vitt och fruktar att det lätt kommer att bli smutsigt och opraktiskt. Så är inte alltid fallet: välj bra klädsel som kan rengöras regelbundet, du kan glömma bort problemet.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av hörnsoffor - oftast kännetecknas de av form och konstruktionstyp. Om vi pratar om formen finns det modeller med sidor av samma och olika längder. Nyligen är soffor dekorerade med bokstaven "P" mycket populära. De är ofta ganska komplexa och har användbara interna lådor.

Eurobook är en av de bästa och mest hållbara omvandlingsmekanismerna . Sådana soffor läggs upp väldigt enkelt - genom att gå framåt och sänka ryggen till den plats som har bildats. Eurobook -soffor är de idealiska stoppade möblerna med låda för linne i hörnet. Många modeller säljs också även med två lådor för linne, varav en ligger i utfällningsdelen. "Pantographs" - förbättrade euroböcker som inte repar golvet har också visat sig mycket bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär typ av hörnsoffor är modeller med Dolphin -mekanism . De är väl lämpade för daglig användning och är lätta att fälla ut. Oftast har dessa soffor bara en linnelåda i hörnet. En mer omfattande låda kan erbjuda dragspelet, men komplexiteten i transformationen tvingar många att överge denna modell. Men den idealiska lösningen skulle vara utrullande transformerande soffor - de har flera lådor och är bra i små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer en hörnsoffa är det mycket viktigt att uppmärksamma innehållet. Du kommer att behöva sitta och sova i soffan ofta, så det ska inte ramla igenom eller vara för hårt. Polyuretanskum är ett bra val - ett demokratiskt, högkvalitativt och prisvärt material. Den enda nackdelen med detta alternativ är lite styvhet, men det finns sorter med lägre densitet, särskilt för säten.

Bild
Bild

Blocket med beroende fjädrar är mjukare och bekvämare . Den kan ge verklig bekvämlighet och komfort, men en sådan produkt kan inte kallas hållbar. En sådan modell kommer att hålla upp till 10 år, varefter fjädrarna kan bryta och bryta igenom klädseln. Om du letar efter en längre livslängd väljer du ortopediska madrasser. Det är den perfekta lösningen för en vacker hållning och en hälsosam rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramens material är inte mindre viktigt . Soffans bas ska endast vara av trä av hög kvalitet, annars blir strukturen snabbt oanvändbar. Moderna soffor består i de flesta fall av massiva balkar klädda med plywood. När du köper, ta en närmare titt på ramens detaljer. Utrymmet mellan armstödet och sätet ska vara nästan osynligt - detta är ett tecken på en bra modell.

Bild
Bild

Det finns också många typer av klädsel . De billigaste alternativen är jacquard, matt, tapet. Textilier är ganska populära och lätta att rengöra och lätta att byta ut. Velour, sammet, äkta läder ger chic och ädelhet till soffan. Om det finns husdjur i huset bör flock föredras, vilket har ökat motstånd mot kattklor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer en hörnsoffa är hänsyn till storleken en av huvudreglerna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt det totala området i rummet och höjden på de personer som kommer att sova i soffan. I stora rum kan soffor placeras upp till 3 m i längd och upp till 2 m i bredd. En sådan stor struktur gör att du kan fördela en koja för flera personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bredden på sovplatserna kan det vara helt annorlunda - beroende på vem som köper soffan. Modeller finns i bredder från 130 till 200 cm. Längden är vanligtvis från 150 till 210 cm. I barnversioner är en acceptabel längd 150-170 cm. Om det här är en soffa för vuxna är det bättre att köpa möbler på 200 -210 cm eller mer.

Bild
Bild

Transformationsmekanismen ger en mycket stor skillnad i storlek . Euroböcker och "strömavtagare" är vanligtvis ganska imponerande i storlek, vilket inte kan sägas om dem när de är vikta. "Dolphin" är som regel mindre, dess längd når sällan 2, 7 m. Vid någon typ av transformering beaktas också längden på den vinklade utskjutande delen. Den presenteras i storlekar på 130, 140 eller 150 cm, men det finns undantag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser och färgkombinationer

Tiden har länge gått när den bländande snövit färgen ansågs vara en av de bästa. Idag väcker en sådan nyans tankar om sterilitet, så det är bättre att vägra det i inredningen. Välj varmare vita - mjölkiga, krämiga, krämiga färger. Skuggan av elfenben, pärlemor, pärla, blåaktiga toner är mycket populära. Den mjuka färgen "vit choklad" ser väldigt bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt är också unikt för interiören eftersom det kan kombineras med nästan alla nyanser . Om du gillar coola färger, försök att kombinera vitt med blått, ljusgrönt eller lila. Djup blues och lila kommer att ge en touch av mystik till rummet. Ett win -win -alternativ skulle vara en svartvit inredning - en tidlös klassiker av genren. För en klassisk ensemble är en grå färgpalett också lämplig - från ljus och silver till fylligt mörkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare av varma färger kan rekommenderas att kombinera vitt med ljusgula, röda, orange nyanser . Denna atmosfär kommer att göra rummet roligare och mer livligt. Tegel, vinröda, rosa toner ser vackra ut. Du kan gå standardvägen - kombinera varma vita färger med beige, pastell, persika toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den och vad kombineras den med?

Tänk på några nyanser när du placerar en hörnsoffa i ett rum. Om rummet är rymligt finns det inga begränsningar. Du kan placera soffan antingen nära väggen eller mitt i rummet. Det senare alternativet kommer att bidra till att betona rummets storlek och göra dess design ovanlig. I små lägenheter är det lämpligt att placera möbler längs väggen så att det finns plats för fåtöljer, sängbord eller en puff.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vita soffor kombineras med många stilar, men i vissa rum ser de särskilt elegant ut. Denna möbel är oersättlig i den skandinaviska interiören. Den skandinaviska stilen kännetecknas av lätthet och luftighet, ett överflöd av naturligt ljus och ett minimum av tillbehör. I den yttre finishen bör färgen på ljust trä, natursten föredras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vita hörnsoffan är det perfekta komplementet till moderna klassiker och minimalism . Kombinera den med en ljus finish i varma färger - grädde, grädde, elfenben. Stora fönster ser bra ut, inte belastade med onödig inredning. Glöm massiva gardiner - en lätt organzagardin räcker. För att göra interiören mer intressant kan du köpa några ljusa tillbehör till rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vita soffor är perfekta för lantlig stil . Denna unikt mysiga, hemtrevliga stil fördjupar dig i den lugna atmosfären av rustik komfort. För att dekorera rummet, föredra naturliga tyger - bomull, linne, cambric, chintz. Blommotiv är också mycket viktiga för countrymusik - detta kan spåras i väggdekoration, målningar, gardiner. En soffa bör köpas i en varmvit färg, och du kan dessutom dekorera den med vackra stickade servetter, broderade kuddar eller en filt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga idéer i inredningen

Vita hörnsoffor ser bra ut i neutrala interiörer med en touch av minimalism. Ljus väggdekoration, snygg lampa, varma beige gardiner och modern målning hjälper till att komplettera interiören. En bra lösning skulle vara en kombination med sand eller bruna färger. I sådana nyanser kan du plocka upp inte bara finish, utan också ursprungliga stolar, vaser.

Bild
Bild

Det är ingen hemlighet att vita nyanser harmoniserar underbart med svala lila och blå toner . Den stora hörnsoffan kan kombineras med kuddar och matta i en intressant auberginefärg. Plocka upp levande växter i blomkrukor och ovanliga väggur för att komplettera interiören.

Bild
Bild

Stora öppna fönster är ett utmärkt val för nästan alla rum . Ett elegant rymligt vardagsrum kommer att glittra med nya färger om soffan är placerad i mitten. Små stänk av svartvitt, en mörk matta på golvet och ett speglat soffbord är pricken över i: et. Ett ljust vardagsrum kommer att se bra ut med sådana fönster. Här kan du plocka upp en matta och en bild som ett ljust element.

Bild
Bild
Bild
Bild

En klassiker, bekant från barndomen, är en kontrasterande svartvitt interiör . Rummet ser väldigt elegant ut, där sådana kontraster är uppenbara. Minimalistiska målningar, mysiga ljusa möbler, levande växter - det här är tillräckligt för att få ett modernt och vackert rum. Du kan späda ut atmosfären med rosa, blå och grå toner.

Bild
Bild

Nedan kan du se en video om vita hörnsoffor.

Rekommenderad: