Amerikansk Musselsoffa: Sedaflex -transformationsmekanism, Militär

Innehållsförteckning:

Video: Amerikansk Musselsoffa: Sedaflex -transformationsmekanism, Militär

Video: Amerikansk Musselsoffa: Sedaflex -transformationsmekanism, Militär
Video: Snabb musselsoppa! 2024, Maj
Amerikansk Musselsoffa: Sedaflex -transformationsmekanism, Militär
Amerikansk Musselsoffa: Sedaflex -transformationsmekanism, Militär
Anonim

Soffor med vikmekanismer efterfrågas bland moderna konsumenter, eftersom de är multifunktionella och attraktiva i utseende. Många tillverkare producerar för närvarande vackra och originella modeller som skiljer sig mycket från de gamla sovjetiska musslorna. Idag kommer vi att prata om de populära sofforna med den amerikanska clamshell -mekanismen.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Det är ingen hemlighet att många lägenhetsägare står inför problemet med brist på ledigt utrymme. Av denna anledning är omvandling av möbler så populärt och efterfrågat. När de är vikta tar de inte mycket plats, och när de fälls ut blir de mer funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild

I många hem kan du hitta mångsidiga soffor som snabbt och enkelt förvandlas till fullvärdiga sovplatser tack vare olika mekanismer. Några av de mest populära är modeller av stoppade möbler utrustade med "amerikanska hopfällbara sängar". Geografiskt sett är ett annat namn för sådana produkter mer korrekt, och det låter som "belgisk säng" eller "belgisk hopfällbar säng".

Sådana möbler är utrustade med Sedaflex-mekanismen, som utvecklades av den fransk-belgiska koncernen Sedac-Meral.

Bild
Bild

Soffor med sådana mönster kan fällas ut mycket enkelt och snabbt. I de flesta fall är det möjligt att fälla ut soffan utan att ta bort de övre kuddarna, eftersom de är fastspända med bälten.

I omvandlingsprocessen lindas dessa detaljer helt enkelt under madrassen.

Bild
Bild

Till en början var baserna på sådana fällbara soffor meshade. Cellerna i gallren kan vara små eller stora. Med tiden sjönk sådana delar och förföll, så många tillverkare övergav dem. I mer moderna fällbara soffor med Sedaflex -mekanismen används kombinerade baser. De centrala och huvudområdena är utrustade med bekväma lathunder, och för området där benen är placerade används remmar av elastiska material.

Bild
Bild

Många konsumenter väljer sådana soffor, eftersom de är små när de är vikta. Detta gör att de kan placeras även i ett rum med ett litet område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller är inte rädda för tung belastning. Standardmodeller tål en vikt på upp till 200 kg, men det finns också mer hållbara alternativ utrustade med förstärkt rustning, vars maximala belastning är 250 kg.

Bild
Bild

"Amerikansk hopfällbar säng" kan läggas på absolut alla golvbeläggningar. Under omvandlingen kommer sådana möbler inte att repa laminatet. Dessa strukturer kommer inte att skada mattan. Enkla utrullningsbara soffor kan inte skryta med sådana egenskaper, som lämnar fula bucklor på mattor efter regelbunden användning.

Bild
Bild

Idag finns det ett stort sortiment av olika soffor med en fällningsmekanism i butikerna. Du kan välja rätt produkt för en interiör i vilken stil som helst, från klassisk till modern.

Modeller

Praktiska soffor finns oftast med den lackerade Sedaflex -mekanismen . Sådana mönster låter dig snabbt fälla ut möbler med ett par enkla rörelser. Det är värt att notera den oöverträffade kvaliteten på soffor med en sådan mekanism. De kännetecknas av ökat slitstyrka. Sådana modeller tål tung belastning, vilket inte på något sätt påverkar deras prestanda och grundläggande funktioner.

Ramarna till dessa soffor är gjorda av stark metall. Böjda limmade ortopediska läktar är säkert fästa vid dessa baser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tiden missar inte "American clamshells" med lats "Sedaflex". Deras visuella överklagande varar i många år, även om soffan regelbundet utsätts för tung vikt.

Bild
Bild

Nyligen utbredd är flerlagersalternativ med ett fjäderblock placerat längst ner. På toppen av dessa madrasser finns ett mjukt lager av fyllmedel. För sådana mönster är endast speciella madrassmodeller lämpliga, som är utformade för upprepad 180-graders vikning.

En vanlig madrass för sådana stoppade möbler fungerar inte eller måste bytas ut snabbt.

Bild
Bild

Oftast kommer uppsättningen med den amerikanska fällbara bäddsoffan med lätta och ensidiga typer av madrasser med ett minsta antal dynor. Soffor med liknande mekanismer kan utrustas med kvalitetsortopediska madrasser. Sådana detaljer är mycket användbara om du upplever någon form av ryggradsproblem.

Att sova på ortopediska madrasser är inte bara mycket bekvämt och trevligt, utan också användbart.

Bild
Bild

Möbler med lackerade strukturer kan användas varje dag. Sådana modeller utmärks av pålitliga och hållbara strukturer som inte utsätts för mekanisk skada och snabbt slitage.

Billigare mekanismer med svetsat metallnät finns också i fällbara soffor. De finns sällan än lata, eftersom inte alla tillverkare producerar dem. Sådana mekanismer kallas "Sedaflex 12", och de är tvåfaldiga transformerande strukturer, som är utrustade med svetsade galler och elastiska bälten.

Bild
Bild

Soffor med sådana "amerikanska hopfällbara sängar" rekommenderas inte att användas varje dag, eftersom detta kan leda till en snabb nedsänkning av den befintliga strukturen. Det är av denna anledning som många företag som tillverkar fällbara soffor av hög kvalitet har övergett sådana system.

Sådana modeller kallas populärt gästmodeller, eftersom de rekommenderas att användas som en säng endast för gäster som bor över natten. Använd dem inte dagligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel kommer inte madrasser med sådana soffor och de måste köpas separat. Ortopediska alternativ är inte lämpliga för alla modeller, så du bör vända dig till en icke-standardmadrass som är speciellt utformad för installation i designen "American folding bed".

Transformationsmekanism

Sådana modeller av hopfällbara soffor förvandlas mycket enkelt . Vanligtvis består den konvertibla mekanismen i amerikanska hopfällningsmodeller av två element som är placerade under huvudstolarna.

Du kan se dem på väg att fälla ut soffan.

Bild
Bild

Från utsidan liknar denna process åtgärderna för att utveckla en möbelstruktur. För att fälla ut "American clamshell" måste du lyfta upp mekanismen något med det speciella handtaget på framsidan och dra den mot dig.

Strukturen utvecklas i två steg och placeras på starka metallstödben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots styrkan och hållbarheten hos sådana system rekommenderas det inte att göra plötsliga rörelser när man viker ut möbler. Detta kan skada metallfunktionella delar. För mer information om hur du fäller ut den amerikanska fällbara soffan, se följande video.

Urvalstips

Du måste först bestämma syftet med det framtida förvärvet . Om du vill använda soffan som sovplats för vänner och släktingar som besöker dig, kan du köpa en billigare modell med Sedaflex 12 -systemet.

Bild
Bild

Om du planerar att använda en fällbar soffa som sovplats varje dag, skulle det mest framgångsrika alternativet vara ett starkt och hållbart alternativ med lackerade strukturer. Sådana möbler kostar lite mer, men du får en fullvärdig sovplats som kommer att tjäna dig i minst 7 år.

Bild
Bild

Mät rummet i vilket du ska sätta möblerna. Soffan ska inte störa passagen och ta för mycket ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper, var noga med att inspektera ytan och sömmarna på klädseln i den fällbara soffan, och se också till att alla dess mekanismer fungerar som de ska. För att göra detta måste du kontakta en försäljningskonsult som måste visa dig alla funktioner i "American clamshell".

Sådana möbler bör vara i harmoni med interiören där de kommer att vara närvarande

Bild
Bild

Recensioner

Idag finns soffor med "amerikanska barnsängar" i många hem. De är populära eftersom de är utrustade med enkla och praktiska mekanismer.

Köpare noterar styrkan och hållbarheten hos modeller med lackerade strukturer. Även efter några år tappar de inte sin attraktivitet och har inte bucklor på sina ytor.

Att sova och koppla av på sådana möbler är ett nöje, särskilt om du utrustar dem med en ortopedisk madrass av hög kvalitet.

Bild
Bild

Konsumenterna var också nöjda med att sådana möbler lätt kan passa även i mycket små rum. Moderna tillverkare erbjuder modeller av en mängd olika modifikationer och storlekar, så att du kan köpa det perfekta alternativet för absolut alla bostadsutrymmen.

Bild
Bild

Människor som bestämde sig för att spara pengar och köpte billigare soffor med svetsade strukturer hävdar att de inte är så bekväma att sova på dem hela tiden. Som regel är sådana modeller uteslutande reserverade för gäster som övernattar.

Rekommenderad: