De Bästa Högtalarna För Din Dator: Betygsätt Datorhögtalare För Ljudkvalitet. Hur Väljer Jag Akustik För Bärbar Dator Och Dator?

Innehållsförteckning:

Video: De Bästa Högtalarna För Din Dator: Betygsätt Datorhögtalare För Ljudkvalitet. Hur Väljer Jag Akustik För Bärbar Dator Och Dator?

Video: De Bästa Högtalarna För Din Dator: Betygsätt Datorhögtalare För Ljudkvalitet. Hur Väljer Jag Akustik För Bärbar Dator Och Dator?
Video: Bästa laptopen för pengarna just nu? Lenovo IdeaPad 5 2024, April
De Bästa Högtalarna För Din Dator: Betygsätt Datorhögtalare För Ljudkvalitet. Hur Väljer Jag Akustik För Bärbar Dator Och Dator?
De Bästa Högtalarna För Din Dator: Betygsätt Datorhögtalare För Ljudkvalitet. Hur Väljer Jag Akustik För Bärbar Dator Och Dator?
Anonim

Många modeller av datorer och bärbara datorer är utrustade med inbyggda högtalare, men när det gäller ljudkvalitet kan de inte konkurrera med speciella högtalare för datorer. Även billiga modeller låter dig få en anständig ljudkvalitet som låter dig njuta av alla ljudeffekter från filmer och dataspel. En av egenskaperna som påverkar volymen och ljudkvaliteten är kraft, så du bör vara särskilt uppmärksam på den. Låt oss titta närmare på de bästa högtalarna för en dator och tips för att välja dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljudkvalitetsbedömning av modeller

Alla högtalarsystem har sina egna särdrag, och jämför vilka som väljer det bästa alternativet. När du väljer högtalare för en dator, var inte uppmärksam på deras storlek. Stora system är inte alltid de högsta, ibland kan kompakta modeller överraska dig med ljudkvalitet och ljudstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Microlab Solo-1 MK3

Detta ljudsystem presenteras på vår marknad av ett välkänt kinesiskt företag. Den övervägda akustiken, relaterad till typ 2.0, är lämplig för alla moderna datorer . Med bra ljudkvalitet hör den till kategorin budgetmodeller som kostar 6500 rubel. Den deklarerade totala effekten motsvarar verkliga indikatorer och är 60 watt. Det är tillräckligt för ett hemmadatorljudsystem. Högtalarna i fråga stöder ett brett frekvensområde på 70–20 000 Hz, vilket är en bra indikator.

Det är för närvarande omöjligt att hitta högkvalitativ PC-akustik i denna prisklass bland Microlab Solo-1 MK3-konkurrenterna . Den presenterade modellen kännetecknas av tillförlitlighet och trevligt ljud, och ett stort antal inställningar gör att varje användare kan välja de höga och låga frekvenser som är optimala för sig själva.

Microlab Solo-1 MK3-högtalare är lämpliga för både hemmabruk och kontorsbruk på grund av sitt strama utseende.

Bild
Bild

Edifier R2800

Den totala effekten av dessa kolumner överstiger avsevärt indikatorerna för den tidigare modellen och är 140 watt . De ger mycket högt, men samtidigt ganska högkvalitativt ljud. Högtalarna består av tre separata högtalare, som var och en ansvarar för specifika frekvenser. Denna lösning tillåter användare att njut av högkvalitativt, mångfacetterat ljud.

Till skillnad från vissa andra modeller av högtalare kan denna modell placeras i närheten av en bildskärm eller TV. De kommer inte att störa andra enheter under drift på grund av det installerade skyddet mot magnetfält.

Bild
Bild

Sven SPS-750

Ljudkvaliteten på detta billiga system från ett världsberömt finskt företag kommer att glädja alla musikälskare. Otroligt klart och rikt ljud från två kompakta högtalare. En liknande effekt uppnås genom att täcka frekvensområdet från 40 till 25000 Hz . Genom att stödja sådana höga frekvenser kan systemet återge ljud som det mänskliga örat inte kan höra. Detta gör ljudpaletten ännu mer rik och ovanlig.

I ett relativt litet system kunde tillverkaren implementera flera ytterligare funktioner som hjälper till i drift, till exempel stöd för en trådlös anslutning, därför denna modell används ofta för en bärbar dator.

Bild
Bild

Defender g50

Den presenterade modellen är tillverkad av ett ryskt företag och tillhör typ 2.1 . Den består av två högtalare och en aktiv subwoofer med en effekt på 26 watt. Dess närvaro gör att det presenterade systemet kan bibehålla lägre frekvenser jämfört med andra modeller av datorakustik. Förutom att stödja ett brett frekvensområde har Defender G50 följande alternativ:

  • fjärrkontroll;
  • möjligheten att trådlöst ansluta till en dator;
  • kortplatser för USB, SD, Bluetooth;
  • radiomottagare.
Bild
Bild

Harman Kardon SoundSticks Wireless

Ett särdrag hos den presenterade modellen av högtalare för en dator från ett populärt amerikanskt företag är deras design. De transparenta elementen med rundade former är mer som dekorativa element än det vanliga högtalarsystemet. Originalitet och små dimensioner hindrar inte högtalarna från att klara av sin huvuduppgift … Ett stort intervall mellan lägsta och högsta frekvens gör att SoundSticks Wireless kan producera ljud av hög kvalitet.

De fungerar på typ 2.1, och maximal effekt är 40 watt . Vissa användare har noterat förekomsten av problem med detta system när de arbetar med bärbara Apple -datorer. Det fanns inga kompatibilitetsproblem med datorutrustning från andra tillverkare.

Förutom bra ljud och ovanlig design har systemet samlat många positiva recensioner där användare lyfter fram byggkvaliteten och material som används.

Bild
Bild

Logitech Z906

Denna modell är ett fullfjädrat 5.1-högtalarsystem, som inkluderar en subwoofer och fronthögtalare . De säkerställer skapandet av kraftfullt, högkvalitativt och surroundljud. Den totala systemeffekten är 500 watt, vilket är tillräckligt för att spela musik i ett stort rum eller öppet område. Ett annat särdrag hos Logitech Z906 är två Dolby Digital- och DTS -avkodare .som skapar det mest realistiska ljudet medan du tittar på film. Systemet levereras med en bekväm fjärrkontroll som låter dig helt styra högtalarna.

Bild
Bild

Bästa budgethögtalare

Om du behöver ett alternativ för arbete eller studier kan du välja mellan billiga högtalarmodeller. De kommer att vara betydligt sämre i volym och ljudkvalitet till mellanklass- och premiummodeller, men de kommer att spara pengar och plats på skrivbordet.

SmartBuy Mini SBA-2820

Den totala effekten för den presenterade modellen, som fungerar på typ 2.0, är bara 5 watt . Utbudet av stödda frekvenser är något större än för andra högtalare i den här klassen, men du bör inte förvänta dig högkvalitativt ljud av dem. Ljudet är ganska högt och till och med lite bas finns. Den största fördelen med SmartBuy Mini SBA-2820 är dess kompakta storlek och låga pris.

Bild
Bild

SVEN 330

Bland budgetmodellerna kan du hitta ganska snygga representanter. Ett av exemplen är SVEN 330 -högtalare. De kännetecknas av en modern, strömlinjeformad form och ljus belysning . De kan hjälpa dig att arbeta i svagt ljus genom att tillhandahålla en extra ljuskälla. Systemet består av två högtalare, men ger samtidigt klart ljud utan främmande brus.

Bekväm kontroll och ovanlig belysning gör SVEN 330 -modellen populär bland köpare.

Bild
Bild

Oklick OK-420

Det är ganska svårt att hitta ett 2.1 -högtalarsystem bland budgetmodeller. För ekonomiska kännare av högt och högkvalitativt ljud kommer Oklick OK-420-modellen att vara en av de bästa lösningarna. Till skillnad från andra datahögtalare från budgetsegmentet, vars maximala effekt inte överstiger 5 watt, i detta system är denna siffra 11 watt.

Tack vare närvaron av en subwoofer håller systemet låga frekvenser vid 20 Hz. I denna indikator, bland de billiga högtalarna, är modellen Oklick OK-420 den obestridda ledaren . Systemet fungerar med en dator eller bärbar dator via en USB -port.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer kolumner måste du bestämma för vilket syfte de behövs . Om du behöver återge ljud i ett litet rum räcker det med vanliga 2,0 högtalare. I det här fallet kan du köpa en billig modell som ger önskad ljudkvalitet. Om du behöver ett avancerat system för att lyssna på musik eller lösa större uppgifter, måste du bestämma flera grundläggande parametrar för datorhögtalarsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

  • Trä . Högtalare av trä är de dyraste, men de skapar också surroundljud och skramlar inte ens vid höga volymer.
  • Plast . Ett plastfodral är en storleksordning billigare än ett trä, därför används det för modeller av budget- och medelklasser. De akustiska egenskaperna hos plasthögtalare är mycket sämre än trähögtalare; väsande andning kan höras vid hög volym.
  • MDF . Det är en kompromiss med trä. Prislappen är mycket lägre, men samtidigt ger den ett ganska högkvalitativt ljud och skramlar inte, till skillnad från plast.
  • Metall . Detta material används för högteknologiska högtalarsystem. Det skapar ett presentabelt utseende och ger klart ljud, men prislappen är ganska hög.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft

När du väljer högtalare först det är nödvändigt att vara uppmärksam på enhetens effekt som deklareras av tillverkaren.

  • För kontoret . För den volym som krävs räcker högtalare med en effekt på upp till 6 watt. Om du bara vill återge ljudet från operativsystemet, klarar 2-watts högtalare denna uppgift.
  • För hemmet . För hemmabruk varierar högtalarnas totala effekt från 20 till 60 watt. Valet beror på användarens preferenser, men enheter med en effekt på mer än 60 watt, när de används i flerbostadshus, kommer att orsaka besvär för grannarna.
  • Spelhögtalare . Sådana system fungerar på 5.1 -typen och används också för hemmabio. Effekten hos sådana system varierar över ett brett intervall från 50 till 500 watt. Allt beror på köparens önskan och ekonomiska kapacitet.

Det bästa alternativet är ett 75-watts högtalarsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kolumnstorlek

Innan du köper ett datorhögtalarsystem måste du bestämma var de befinner sig. Högtalarmåtten varierar. Om du planerar att installera dem direkt på ett datorbord är det bättre att överge stora modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Vissa modeller har en uppsättning funktioner som en vanlig användare inte behöver, men priset stiger avsevärt. Moderna modeller är utrustade med USB, SD, Bluetooth-portar, trådlös anslutning, radiomottagare och andra funktioner, vilket gör att högtalarna kan användas som ett fristående mediecenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Viktiga prestandaegenskaper beror till stor del på datorhögtalartillverkaren. Värt att välja endast bland kända tillverkare , vars produkter har bevisat sig från den bästa sidan.

Rekommenderad: