Högtalare För Telefon Och Surfplatta: Trådlösa Och Trådbundna Modeller För Apple IPhone Och Andra. Hur Väljer Jag Bärbara Högtalare För Din Surfplatta?

Innehållsförteckning:

Video: Högtalare För Telefon Och Surfplatta: Trådlösa Och Trådbundna Modeller För Apple IPhone Och Andra. Hur Väljer Jag Bärbara Högtalare För Din Surfplatta?

Video: Högtalare För Telefon Och Surfplatta: Trådlösa Och Trådbundna Modeller För Apple IPhone Och Andra. Hur Väljer Jag Bärbara Högtalare För Din Surfplatta?
Video: Sygav Android 10 Head Unit for my 2018 Subaru Sti with Harmon Kardon System(unboxing and install) 2024, April
Högtalare För Telefon Och Surfplatta: Trådlösa Och Trådbundna Modeller För Apple IPhone Och Andra. Hur Väljer Jag Bärbara Högtalare För Din Surfplatta?
Högtalare För Telefon Och Surfplatta: Trådlösa Och Trådbundna Modeller För Apple IPhone Och Andra. Hur Väljer Jag Bärbara Högtalare För Din Surfplatta?
Anonim

Högtalare för telefon och surfplatta är bärbara enheter som kan anslutas via en Bluetooth -port eller kabel. Det är alltid en liten utrustning som är lätt att bära i fickan eller en liten ryggsäck. Med dessa högtalare kan du lyssna på musik högre med en enkel telefon eller surfplatta som inte har starka högtalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Musikhögtalare för din telefon presenteras på den moderna marknaden i ett brett utbud. Det finns praktiska mobila enheter som kan ge en semester i naturen, i bilen och på någon annan plats där du vill lyssna på dina favoritlåtar i ett stort företag. En ljudhögtalare för att lyssna på musik kallas bärbar eftersom den har en blygsam storlek, men detta gäller inte dess funktioner . Även en enhet på några centimeter i storlek kan inte på något sätt vara sämre än en liten bandspelare, både vad gäller effekt och kapacitet.

En bärbar ljudenhet kan spela en melodi från en surfplatta och smartphone, liksom från andra prylar . Du kan ansluta den till en stationär dator eller bärbar dator. Sådan utrustning kallas fristående eftersom den kan fungera med batterier eller ett inbyggt uppladdningsbart batteri. Kommunikation med enheten sker via kabel eller Bluetooth. Bärbara högtalare kan väga upp till 500 gram, men inte alla modeller, det finns några som väger flera kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer sådan utrustning till dig själv eller som present bör du alltid leta efter en mellanväg. Det bästa alternativet skulle vara en högtalare som har maximal funktionalitet och högkvalitativt ljud, men inte kostar mycket.

I de flesta fall måste användaren betala extra för varumärket och inte för kvaliteten på den köpta enheten.

Olika sorter

Bärbara högtalare varierar i effekt, storlek eller design. Varje användare väljer själv vilket alternativ som är att föredra för honom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Om vi pratar om klassificering, så kan modellerna först och främst delas upp efter designfunktionerna. Således finns det kolumner av följande typer:

  • trådlös;
  • trådbundet;
  • pelare stativ;
  • aktiv utrustning;
  • fall-kolumn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att förstå från namnet vad som är speciellt med en trådlös bärbar högtalare. Den är mobil, du behöver bara ladda batteriet helt . En sådan enhet är fjärransluten till en telefon eller surfplatta.

Däremot kommunicerar trådbunden med enheten via en kabel. Kolumnstativ kan också användas. Den är liten i storlek och kan enkelt installeras på nästan vilken yta som helst.

Få människor vet, men aktiva bärbara enheter är modeller där en förstärkare är inbyggd. De kostar mer, men en sådan kolumn har också fler möjligheter. Kolumnöverdrag är en bekväm enhet med stora möjligheter. Perfekt för dig som älskar icke-standardiserade lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med makt

Akustiken hos en liten enhet kan vara av hög kvalitet och ren. Kraftfulla högtalare upp till 100 watt är inte billiga. Du måste förstå att ju större denna parameter, desto högre musik låter respektive sådan utrustning kan användas i ett stort rum. Med en ökad effekt ökar enhetens vikt och dimensioner, vilket inte får glömmas bort när du köper.

Bild
Bild

Efter funktionalitet

När det gäller funktionalitet kan de glädja den moderna användaren. De flesta tillverkare försöker utrusta sina produkter med följande funktioner:

  • USB;
  • Wi-Fi;
  • AUX;
  • karaoke.
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett försök att öka konkurrensen vill alla att deras högtalare ska vara inte bara attraktiva i utseende, utan också mycket utrustade. De flesta modeller har Bluetooth och en mikrofon. Dyrare kan skryta med högkvalitativt skydd mot fukt och damm.

Sådana enheter kan sänkas ned i vatten under en kort tid.

Dimensioner

När det gäller dimensioner kan moderna bärbara högtalare delas in i följande typer:

  • stor;
  • medium;
  • små;
  • mini;
  • mikro.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte förvänta dig stora möjligheter från mikro- eller minimodeller. På grund av sin storlek kan sådan utrustning inte fysiskt utrustas med rik funktionalitet, vilket inte kan sägas om stora högtalare.

Tillverkare

Det finns original specialdesignade högtalarsystem för Apple iPhone. Sådan utrustning är idealisk för gadgeten, därför är ljudet av hög kvalitet. De bästa högtalarna är värda att nämnas separat. Det är omöjligt att säga att det finns en guldstandard bland stereohögtalare av hög kvalitet. Varje användare bör lita på sina egna känslor och hörsel för att förstå vilken utrustning som är rätt för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung 1.0 Level Box Slim

En liten enhet med en laddare, tillgänglig för försäljning till en överkomlig kostnad . Batterikapaciteten är 2600 mAh. Tack vare denna kraft kan du lyssna på högtalaren i 30 timmar. Om du behöver ladda om telefonen kan du använda högtalaren. Som ett trevligt tillägg - ett hållbart fodral och högkvalitativt fuktskydd. Ljudet kommer klart från högtalarna. Tillverkaren har en inbyggd mikrofon, så att du kan ta emot och svara på samtal.

Bild
Bild
Bild
Bild

JBL 2.0 Spark Wireless

Denna originalutrustning är populär tack vare dess fantastiska ljud . Den inbyggda stereohögtalaren har blivit en höjdpunkt för denna modell. Du kan spela alla melodier från din smartphone via Bluetooth. Designen, som proffsen har arbetat med, kan inte låta bli att imponera. Andra funktioner inkluderar - transparent hus, metallgaller . Enhetskabeln är utrustad med en extra tygfläta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sven 2.0 PS-175

Denna modell är tillverkad av ett finskt märke . En byggnad har allt du behöver. Spalten spelar musik, medan det är möjligt att ansluta en radio eller använda klockan. Även vid full effekt är ljudet klart och tydligt. Effekt 10 W.

För lite pengar är detta en av de bästa modellerna. Strukturen väger endast 630 gram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony 2.0 SRS-XB30R

Den presenterade modellen kan hyllas för fodralets vattentäthet. Utifrån är det lätt att se likheten med en radiobandspelare, men faktiskt det är bara en högtalare som kan glädja dina favoritlåtar hela dagen … Enhetens effekt är 40 W, det finns en inbyggd högtalartelefon, fuktskydd och möjligheten att öka basen. Användaren kommer definitivt att betygsätta färgad bakgrundsbelysning . Strukturen väger nästan ett kilo.

Bild
Bild

Dreamwave 2.0 Explorer Graphite

Från sidan är högtalaren mycket lik förstärkaren. Den väger dock bara 650 gram. Enhetens effekt är 15 W. Tillverkaren har tillhandahållit alla standardfunktioner i form av Bluetooth och USB.

Bild
Bild

JBL 2.0 Charge 3 Squad

Underbar utrustning med ett vattentätt fodral. Tillverkaren har tillhandahållit två högtalare, var och en 5 centimeter i diameter. Batterikapaciteten är 6 tusen mAh. Av meriterna:

  • möjligheten att synkronisera enheter trådlöst med varandra;
  • en mikrofon som kan dämpa brus och eko.

Om batteriet är fulladdat fungerar enheten med en genomsnittlig volym i 20 timmar . Användare kommer att uppleva klart ljud och djup bas när de använder högtalaren. Enheten ansluter nästan omedelbart, du kan ansluta upp till 3 sådana enheter i en krets. Men du kommer inte att kunna läsa melodin från USB, eftersom det inte finns någon tutu -port.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Redan innan du köper ett ljudsystem är det bäst att veta vad du ska leta efter när du köper en bärbar högtalare. Det är ingen stor skillnad, en person letar efter en extra gadget för en smartphone eller en surfplatta, nästan alla modeller kan interagera med båda enheterna. Barns högtalare ska inte vara för starka, vilket inte kan sägas om musikälskare som har fester i naturen och i lägenheten.

Ju mer utrymme där det är planerat att använda tekniken, desto kraftigare bör den vara Den största fördelen med enheten i fråga är det du kan ta den med dig och ha en fest var som helst … Den bärbara högtalaren kan placeras medan du simmar i havet eller i poolen. För sådana utomhusevenemang är det bättre att välja bärbara enheter av liten storlek som är lätta att transportera.

För cykling är minimodeller med högkvalitativ fuktskydd lämpliga

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att ha en fest hemma kan du välja en större och tyngre enhet. Marknaden fylls ständigt på av okända tillverkare som erbjuder billig utrustning. Detta är skillnaden mellan de redan efterfrågade märkena, kostnaden för deras högtalare inkluderar hög kvalitet. Detta är inte att säga att billiga enheter alltid har dålig ljudkvalitet eller inte kommer att hålla länge .… The avaricious betalar dock två gånger, och bland de välkända märkena kan du hitta kolumner till en överkomlig kostnad.

Kostnaden spelar ofta en avgörande roll, ju större den är, desto större är sannolikheten för att användaren erbjuds en produkt av hög kvalitet … En högtalare på 300 dollar överträffar alla till lägre kostnad i alla avseenden. Om en person letar efter utrustning för cykling eller morgonjoggning, behöver du inte betala för mycket. Det är en annan sak när det är planerat att hålla fester i ett stort hus.

Bild
Bild

Erfarna musikälskare rekommenderar att inte skynda sig in i poolen utan att jämföra kostnaden för samma produkt i olika butiker. Som praktiken visar, du kan spara mycket om du spenderar lite mer tid eller till och med beställer din favoritmodell i webbutiken . Det är alltid värt att uppmärksamma en sådan parameter som antalet högtalare och kanaler. Alla bärbara högtalare kan delas in i två stora grupper:

  • mono;
  • stereo.

Om det finns en kanal, så är detta monoljud, om det finns två, då stereo. Skillnaden är att enkelkanalsutrustning låter "platt", inte lika skrymmande. Det är också få som vet att högtalare med få högtalare och många band låter dåligt. Ljudets klarhet beror på bredden på frekvensområdet. Högkvalitativ bärbar akustik har ett diskantåtergivningsintervall på 10 000 till 25 000 Hz. Det lägre ljudet bör utföras inom intervallet 20-500 Hz, ju lägre det angivna värdet, desto bättre ljud kommer från högtalarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan lika viktig indikator är kraft. Även om det inte gör någon skillnad för ljudet, svarar det på hur starkt musiken kommer att spela. Den billigaste versionen av en bärbar högtalare för en smartphone eller surfplatta kan producera en melodi på samma volymnivå som en enkel telefon . I antal är detta 1,5 watt per högtalare. Om vi tar modeller som är dyra eller i medelprisintervallet, ligger deras angivna parameter i intervallet 16-20 watt.

De dyraste bärbara högtalarna är 120W, vilket är tillräckligt för att hålla en fest utomhus.

En annan punkt är subwoofern . Det kan också kompletteras med en enkel kolumn. Dess effekt anges separat. När du väljer en enhet bör du vara uppmärksam på typen av anslutning. Det kan vara en USB -kabel, men då spelar enheten musik direkt via kabeln, så ska alltid vara i kombination med en telefon eller surfplatta . Samma port används framgångsrikt för att ladda gadgeten.

Bild
Bild

Närvaron av Micro USB- och AUX 3, 5 -kontakter är en stor fördel för utrustning i denna klass … Genom dem kan du njuta av musik med hörlurar. De dyra modellerna har till och med ett MicroSD -kort. De som ofta är vana vid att gå ut i naturen rekommenderas att köpa högtalare med större batterikapacitet. Ju längre enheten kan fungera på en enda laddning, desto bättre för användaren.

Relativt liten bärbar högtalare Xiaomi 2.0 Mi Bluetooth -högtalare har ett batteri med en kapacitet på 1500 mAh. Detta är tillräckligt för att njuta av din favoritmusik i 8 timmar. En ökning av denna parameter med bara 500 mAh gör att du kan lyssna på melodier under en dag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förekomsten av fuktskydd i fodralet ökar avsevärt kostnaden för utrustning. Vart i enhetens säkerhetsnivå kan bestämmas på en skala från 1 till 10 . Utrustning med hög skyddsnivå kan säkert tas med dig till naturen och inte vara rädd för regn. Som praktiken visar, kommer det att hända ingenting om du tappar kolonnen i vatten.

För att förstå vad ett aggregat kan, måste du vara uppmärksam på IP -indexet . Om passet för modellen anger IPX3, ska du inte räkna med mycket. Det mesta som ett sådant skydd kan är att skydda det mot stänk. Enheten tål inte hög luftfuktighet. IPX7 -ljudsystemet, å andra sidan, garanterar säkerheten för interna komponenter, även under en regnskur.

Du kan till och med simma med sådan utrustning.

Bild
Bild

Tips för användning och anslutning

  • Om du använder Android är det viktigt att så att enheten du använder uppfyller de specifika kraven .
  • De talare som är planerade att lyssna på i naturen, måste ha ett externt stötsäkert hölje . Det är bra om enheten är utrustad med en autonom strömkälla som kan fungera utan ström under en lång period.
  • Under sådana förhållanden spelar en viktig roll volymparameter . För bekväm lyssning på musik på gatan bör enheten ha flera högtalare i designen. Dyra modeller erbjuder ett extra högtalarsystem som kan återge en melodi med låg frekvens, så att ljudet är surround.
  • Kompakta enheter är värda att köpa för vandring . Det viktigaste som krävs av dem är låg vikt och möjligheten att fästa på ett bälte eller ryggsäck. Det är önskvärt om modellen kommer att ha ett stötsäkert fodral och ytterligare skydd mot fukt och damm.
  • Särskilt fokus på fästkvalitet … Ju starkare den är, desto mer pålitlig är den.
  • Förvänta dig inte att en sådan pryl har perfekt ljudkvalitet .… Ljudåtergivning på en genomsnittlig nivå är en ganska bra indikator.
  • För hemmabruk kan du köpa en liten högtalare . Dess huvudsakliga uppgift är att förbättra möjligheterna för en smartphone eller surfplatta. Fördelen med en sådan enhet är inte så mycket bärbarhet som ljudkvalitet. Eftersom kolumnen kommer att stå på bordet kan du välja en enhet som har mer funktionalitet.
  • Den mest beskrivna utrustningen är ansluten via Bluetooth . För detta har varje tillverkare sina egna rekommendationer i bruksanvisningen.
  • I de flesta fall räcker det bara att aktivera funktionen på din telefon eller surfplatta och sedan slå på högtalarna . Enheterna etablerar oberoende kommunikation med varandra och börjar interagera utan ytterligare inställningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För information om hur du väljer en bärbar högtalare, se nästa video.

Rekommenderad: