Den Bärbara Datorn Ser Inte Skrivaren: Varför Ansluter Den Inte? Vad Händer Om Den Bärbara Datorn Slutade Hitta Skrivaren?

Innehållsförteckning:

Video: Den Bärbara Datorn Ser Inte Skrivaren: Varför Ansluter Den Inte? Vad Händer Om Den Bärbara Datorn Slutade Hitta Skrivaren?

Video: Den Bärbara Datorn Ser Inte Skrivaren: Varför Ansluter Den Inte? Vad Händer Om Den Bärbara Datorn Slutade Hitta Skrivaren?
Video: Bärbara datorer startar, men skärmen förblir tom – Windows 8 2024, Maj
Den Bärbara Datorn Ser Inte Skrivaren: Varför Ansluter Den Inte? Vad Händer Om Den Bärbara Datorn Slutade Hitta Skrivaren?
Den Bärbara Datorn Ser Inte Skrivaren: Varför Ansluter Den Inte? Vad Händer Om Den Bärbara Datorn Slutade Hitta Skrivaren?
Anonim

Ett systemfel eller enhetsfel kan få den bärbara datorn att sluta känna igen skrivaren när den är ansluten via USB. Denna situation uppstår både när man installerar ny utrustning och när man arbetar med en välkänd teknik. Många problem av detta slag kräver inga speciella färdigheter och kan enkelt elimineras på plats. Den här artikeln visar dig vad du ska göra om din bärbara dator inte ser skrivaren och varför du får dessa problem.

Bild
Bild

Vanliga orsaker

Fel på grund av vilka systemet inte hittar enheten kan delas in i flera kategorier.

Ofta är de förknippade med en fysisk defekt:

  • skada på USB -kabeln eller felaktig användning av själva porten;
  • felaktig anslutning;
  • internt sammanbrott.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den bärbara datorn kanske inte ser skrivaren och kommer inte att ansluta till den pga fel i systemet.

Det här skulle kunna vara:

  • fel på utskriftstjänsten;
  • fel eller föråldrad drivrutin;
  • skada på OS -systemfiler;
  • exponering för ett skadligt program (virus) som hindrar skrivaren från att installera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också andra skäl:

  • systemet ser den externa enheten, men skriver inte ut dokumentet - detta är möjligt om en annan skrivare är vald som standard;
  • oförmögen att påbörja arbetet på grund av felaktig avgång från viloläge;
  • den bärbara datorn känner inte igen den nya enheten på grund av ett installationsfel.

Om tekniken tills nyligen fungerade felfritt och sedan plötsligt slutade, bör du först kontrollera den för de vanligaste problemen. När du ansluter en ny skrivare det rekommenderas att noggrant studera instruktionerna.

Vissa modeller kräver att vissa steg följs, om du bryter den fungerar enheten inte korrekt och den bärbara datorn känner inte igen den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man göra?

Användaren bör börja med att kontrollera om det finns fysiska defekter

  1. Undersök USB -kabeln för knäckar, knäckar eller märken på tänder. Ibland är skadan osynlig för ögat, så försök använda en annan sladd för att testa tekniken.
  2. Kontrollera USB -porten - den kan vara lös eller täppt till av damm. Prova att ansluta enheten till ett annat uttag.
  3. Om du använder olika adaptrar eller en mycket lång kabel, byt ut dem mot en kortare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera - vissa skrivare har två strömknappar. Den ena sitter på frontpanelen och den andra på baksidan av fodralet. Se till att båda är på.

Ibland är orsaken felaktigt avslut från viloläge eller viloläge . Om du försöker skicka dokument till utskrift, a felmeddelande . I det här fallet behöver du starta om den bärbara datorn . Problemet kan vara relaterat till förarnas arbete . Först måste du se till att det finns inga virus i systemet - kolla med antivirusprogram.

Du kan behöva installera drivrutiner. Detta görs så här:

  • genom kontrollpanelen, öppna "Enhetshanteraren" och klicka på "Uppdatera" -knappen;
  • om allt är i ordning hittar du skrivaren på fliken "Utskriftskö".
  • Om det inte finns i listan, öppna "Andra enheter" och se om det finns några ikoner med ett gult utropstecken - det betyder att drivrutinen saknas, den kan installeras genom att högerklicka och välja rätt objekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kommer utrustningen med disk , som har all nödvändig programvara från tillverkaren. Du kan hitta de filer du vill ha på den eller ladda ner dem från Internet.

Kanske finns det ingen drivrutin i samband med driften av inte skrivaren, men USB -styrenhet … I det här fallet fungerar ingen av enheterna som är anslutna till porten. Statusen för dessa drivrutiner kan också kontrolleras i Enhetshanteraren under fliken USB -kontroller och uppdateras eller installeras om det behövs. Windows har en särskild utskriftstjänst.

Om det misslyckas ser den bärbara datorn skrivaren, men ingenting händer. För att se listan över tjänster, följ dessa steg :

  • använd snabbtangenterna Win + R för att visa servicefönstret;
  • i fältet som visas anger du kommandot tjänster. msc;
  • hitta "Print Manager" i listan och se till att det automatiska startläget är valt;
  • Du kan också försöka stoppa och sedan starta om tjänsten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har flera enheter för utskrift, till exempel på ett kontor, kontrollera att rätt skrivare är vald som standard . Gå till Kontrollpanelen till Hårdvara och ljud och sedan Enheter och skrivare. Där hittar du den modell du vill ha och väljer "Använd som standard" genom att högerklicka. Därefter visas en grön bock bredvid utrustningsbilden.

Du kan också se utskriftskön och rensa den för att ta bort onödiga dokument.

Bild
Bild

Prova att ansluta skrivaren till en annan dator, du kan till och med försöka skriva ut från din telefon - många moderna modeller stöder det. Om allt fungerade är problemet i det bärbara operativsystemet. Kontrollera systemfilernas integritet med kommandoraden och kör en skanning med sfc / scannow. Du kan också prova gå tillbaka till föregående återställningspunkt , om tidigare fungerade enheten bra och du är säker på att du inte har ändrat något i inställningarna.

Bild
Bild

Ibland kommer antivirusprogrammet i konflikt med olika program och stör driften av enheter … Testa att stänga av den en stund och se om skrivaren skriver ut efter det. Du kan behöva lägga till det i listan över antivirusprogramundantag så att problemet inte uppstår igen. Moderna modeller stöder ofta Wi-Fi-anslutning . Du kan använda den här funktionen om du snabbt behöver skriva ut dokument och inte har tid att felsöka eller inte kan känna igen orsaken.

Bild
Bild

Användbara tips

Det finns riktlinjer som hjälper dig att undvika några av de tekniska problemen:

  • glöm inte att i tid rengöra utrustningen och anslutningsportarna från damm och smuts, detta kommer att förlänga livslängden;
  • titta på kablarna, böj inte eller vrid dem, det är också bättre att hålla kablarna borta från husdjur;
  • kontrollera systemet regelbundet med antivirusprogram och glöm inte programuppdateringar;
  • för att arbeta med drivrutiner kan du använda specialprogram - de analyserar automatiskt systemets tillstånd, identifierar föråldrade komponenter och installerar nödvändig programvara efter behov.

Om du har försökt alla metoder, men tekniken fortfarande vägrar att fungera, kan du kontakta servicecenteret för felsökning . Specialister kommer att kunna utföra reparationer och byta ut defekta delar.

Rekommenderad: