Varför Hänger Digital-tv Med En Digitalbox? Vad Ska Jag Göra Om Kanalerna Och Bilden På TV: N är Frusna, Orsakerna Till Frysningen

Innehållsförteckning:

Video: Varför Hänger Digital-tv Med En Digitalbox? Vad Ska Jag Göra Om Kanalerna Och Bilden På TV: N är Frusna, Orsakerna Till Frysningen

Video: Varför Hänger Digital-tv Med En Digitalbox? Vad Ska Jag Göra Om Kanalerna Och Bilden På TV: N är Frusna, Orsakerna Till Frysningen
Video: Com Hem till Digital TV - så byter du från analog kabeltv 2024, Maj
Varför Hänger Digital-tv Med En Digitalbox? Vad Ska Jag Göra Om Kanalerna Och Bilden På TV: N är Frusna, Orsakerna Till Frysningen
Varför Hänger Digital-tv Med En Digitalbox? Vad Ska Jag Göra Om Kanalerna Och Bilden På TV: N är Frusna, Orsakerna Till Frysningen
Anonim

Digital -TV -användare står ofta inför ett sådant problem som frysning av kanaler. Att skylla på nätoperatören är inte alltid ett rättvist beslut. I de flesta fall ligger problemet med felaktig tv -funktion i externa eller interna fel på sändarenheten (TV, antenn eller mottagare). För att åtgärda problemen måste du först identifiera deras lokalisering, vilket med ett kompetent tillvägagångssätt för att lösa problemet inte kommer att vara svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tecken på problem

Det finns karakteristiska tecken som visar sig just nu när en digital-TV med en digitalbox hänger

  • Ljud och bild saknas … Denna process sker med jämna mellanrum, vilket är en bekräftelse på den låga kvaliteten på sändningssignalen som kommer till TV: n med antennen. Om anledningen är dold just i antennens fel, och när den byts ut eller justeras, återställs kvaliteten på signalöverföringen.
  • Bilden är uppdelad i pixlar . Vid frysning av den överförda signalen kanske bilden på skärmen inte är fragmenterad av många pixlar, som ser ut som kuber av olika storlekar. Sådan störning orsakas både av ett fel på sändarutrustningen och av externa faktorer.
  • Bilden saknas helt . Detta kan innebära att signalen har försvunnit helt från sändaranordningen. Ett sådant problem kan hända på grund av att överföringsutrustningen har ett problem, eller om det oväntat (av en eller annan anledning) tappade de tidigare inställda inställningarna. I sällsynta fall kan bilden saknas om kanalen har upphört att existera, men vanligtvis varnas användarna för detta i förväg. En annan anledning kan vara en förändring av sändningsfrekvensen eller underhåll av leverantören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som praktiken visar är huvudproblemet med felaktig användning av digital -tv nedbrytning av en eller annan utrustning. Det händer också att främmande yttre faktorer ingrep i sändningsprocessen.

Orsaker

Anledningarna till att TV: n slutar visa digitala TV -kanaler är ofta relaterade till nedbrytning av sändningsutrustning. I det här fallet kan följande enheter vara defekta.

TV -antenn . Om antennen har en låg känslighetströskel eller dess signalöverföringsförstärkare har brunnit ut, blir resultatet av ett sådant fel en frysning eller försvinnande av bilden. För att bilden ska vara av hög kvalitet och inte fungera måste minst 60% av den inkommande signalens totala effekt överföras till TV: n.

Bild
Bild

Mottagare (prefix) . Det händer ofta att den här enheten fryser under drift på grund av att programvaran redan är inaktuell. Eller så är överföringskabeln löst ansluten till kontakten.

Bild
Bild

TV -mottagare . Ofta är orsaken till felaktig användning av digital -TV dold i den. Detta gäller särskilt för kinesiskt tillverkad TV-utrustning, som inte har rätt firmware i form av programvara (eller om den är felaktig). Återblixt av programvaran kan lösa problemet, men det är inte alltid möjligt att slutföra det.

Bild
Bild

I processen för felsökning som leder till felaktig användning av digital -tv kan det avslöjas att orsaken till sammanbrottet inte är en, utan en kombination av flera faktorer från ovanstående.

Förutom interna lokaliseringsfel kan externa orsaker också påverka kvaliteten på digital bildöverföring

  • Meteorologiska förhållanden . Om det finns tät grumlighet på signalmottagningens territorium, det regnar kraftigt eller en orkanvind blåser, kommer sådana förhållanden att bli ett betydande hinder för överföring av en TV -signal, eftersom den i stort kommer att spridas.
  • TV -kanalen upphörde att existera … Detta är inte ovanligt med kommersiella tv -kanaler. Kanalens sändning kan avbrytas på obestämd tid eller helt likvideras.
  • Förebyggande underhåll … Sådana evenemang regleras av leverantören, som användaren informeras om i förväg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta ogynnsamma interna eller externa faktorer kan elimineras utan att söka hjälp från specialiserade servicecenter.

Bild
Bild

Vad ska man göra?

Om den digitala utrustningen inte fungerar korrekt är den första åtgärden som rekommenderas att starta om mottagaren. Signalen kanske inte tas emot korrekt eller att enheten bara fryser, men en omstart löser detta problem i de flesta fall.

Om omstart av konsolen inte gav positiva resultat, Du bör följa dessa steg för att diagnostisera hårdvara och åtgärda problem.

Kontrollera användbarheten och kraften för antennen som tar emot signalen … Det krävs att det digitala TV -signalens förstärkningsindex är 40 dB. Med indikatorer under det angivna värdet är det nödvändigt att byta ut antennen mot en mer kraftfull analog, eftersom den svaga modellen inte har förmågan att ta emot signaler med hög kvalitet, därför sänds TV -program. Innan du fortsätter är det vettigt att se till att förstärkaren fungerar korrekt och är ansluten till digitalboxen.

Bild
Bild

Kontrollera mottagarens funktion … Om du misstänker att det är felaktigt måste du söka efter programuppdateringar. Om de inte har utförts på länge kan det hända att signalavkodning inte är möjlig. Du måste uppdatera programvaran med hjälp av menyn i inställningarna.

Bild
Bild

Kontrollera noggrant kontakterna på set-top-boxen, TV: n och antennen - hur tätt de är anslutna till kabeln, oavsett om det finns utbrändhet eller trådbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste se till att prenumerationsperioden för digitala TV -kanaler är betald … Efter förnyad prenumeration återgår bilden till TV -skärmen bara 24 timmar efter att betalningen krediterats.

Bild
Bild

När det gäller meteorologiska förhållanden återstår det bara att vänta på förändringar i naturfenomen på ett naturligt sätt.

Användbara tips

För att inte göra stort volymetriskt arbete på en gång för att hitta orsakerna till funktionsstörningar, det rekommenderas att följa vägen "från enkel till komplex ".

  • Kontrollera bilden på andra kanaler och jämför med den felaktiga kanalen. Kanske andra kanaler fungerar korrekt.
  • I avsaknad av en bild, kontrollera förekomsten av strömförsörjning och inspektera trådarnas integritet.
  • Använd alternativet för automatisk inställning, som löser problemet i de fall parametrarna återställs.
  • Sök efter programuppdatering. Uppdatera den vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också fråga dina grannar hur deras digitala tv fungerar. Det kan visa sig att problemen inte är isolerade. Om de listade diagnostiska metoderna och lösningarna på problemet visar sig vara ineffektiva, är det vettigt att söka hjälp från specialisterna på servicecentret.

Rekommenderad: