Kanalerna På Digitalboxen Saknas: Varför Hittar Inte TV: N Kanalerna På Digitalboxen? Varför Går Kanalerna Vilse Och Försvinner? Hur Ställer Man In Tv?

Innehållsförteckning:

Video: Kanalerna På Digitalboxen Saknas: Varför Hittar Inte TV: N Kanalerna På Digitalboxen? Varför Går Kanalerna Vilse Och Försvinner? Hur Ställer Man In Tv?

Video: Kanalerna På Digitalboxen Saknas: Varför Hittar Inte TV: N Kanalerna På Digitalboxen? Varför Går Kanalerna Vilse Och Försvinner? Hur Ställer Man In Tv?
Video: Se Viaplay i din digitalbox utan hårddisk - Instruktionsfilm 2024, April
Kanalerna På Digitalboxen Saknas: Varför Hittar Inte TV: N Kanalerna På Digitalboxen? Varför Går Kanalerna Vilse Och Försvinner? Hur Ställer Man In Tv?
Kanalerna På Digitalboxen Saknas: Varför Hittar Inte TV: N Kanalerna På Digitalboxen? Varför Går Kanalerna Vilse Och Försvinner? Hur Ställer Man In Tv?
Anonim

I vårt land är digital TV -sändning allestädes närvarande, sådan popularitet beror på dess universella tillgänglighet och exceptionella enkla anslutning. Ur teknisk synvinkel upprepar den helt sändningen, men ger samtidigt ljud och video i en högre upplösning.

Men ibland står användarna inför en situation där TV -mottagaren inte tar upp kanaler. I vår recension kommer vi att försöka ta reda på varför detta händer och hur man åtgärdar situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker till funktionsstörningar

Om det inte finns någon bild på TV -mottagarens skärm kan det finnas dussintals skäl. Generellt delas de in i tre kategorier:

  • hårdvara - det vill säga associerat med felaktig anslutning eller nedbrytning av repeateren;
  • programmatisk - fel på antenn- eller set-top-boxinställningar;
  • yttre faktorer - i det här fallet går kanalerna förlorade på grund av skäl som ligger utanför användarens kontroll.

Låt oss stanna närmare på varje kategori.

Bild
Bild

Hårdvara

Oftast försvinner kanaler på grund av elementära fel när ledningar ansluts till olika kontakter som inte är lämpliga för detta.

Orsaken till felet kan bero på bristande anslutning.

Därför bör du först och främst kontrollera den korrekta anslutningen av alla enhetens arbetselement:

  • en digital antenn, liksom en förstärkare, måste anslutas till olika kablar;
  • mottagaren är ansluten till TV -mottagaren via en HDMI -kabel, annars kan den helt enkelt inte se tunern.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om alla enheter är korrekt anslutna, men kanalerna är borta, måste du se till att varje element fungerar . Till exempel kan en TV anslutas till en vanlig markantenn eller en dator och se vad resultatet blir. På set -top -boxen räcker det bara att slå på automatisk inställning av kanaler - om de saknas, men bilden ändras, därför ligger problemet i antennen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista som ska kontrolleras är den inkommande TV -signalen och dess kvalitet . För att göra detta, gå till Internet på adresskartan. rtrs. рф och ange din bostadsregion. Som ett resultat får du en karta som visar sändningsfunktionerna i din bosättning - kvaliteten på mottagningen beror till stor del på avståndet till signalkällan.

Om du, när du ansluter en TV -förstärkare, märker att videosekvensen på skärmen började förändras, men samtidigt förblev av otillräcklig kvalitet, räcker inte repeterarens nuvarande effekt.

Bild
Bild

programvara

Orsaken till avsaknaden av tv -kanaler är ofta att inställningarna går förlorade eller felaktigt ställts in av utrustningsanvändaren. Följande problem uppstår oftast.

  • Kanalen i TV -mottagaren valdes felaktigt - i det här fallet bör du växla enligt typen av ansluten kabel, annars söker mottagaren bara efter analoga kanaler eller gör det inte alls.
  • Föråldrad firmware - mottagarens gamla programvara av och till slutar stödjas av utvecklingsföretaget och utför i detta fall en lågkvalitetssökning vid olika frekvenser. Det är därför du måste leta efter ny programvara och uppdatera den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du upptäcker en fullständig förlust av alla tv -kanaler bör du inte omedelbart leta efter ett systemfel, troligtvis ligger orsaken till yttre faktorer

  • Utför schemalagda underhållsarbeten på repeatern. All utrustning behöver regelbundet underhåll, varannan månad, arbete görs för att förbättra kvaliteten på sändningar. Under sådana verk visas kanaler ofta med störningar eller så sänds det inte alls. Som regel återställs kvaliteten på den inkommande signalen i slutet av arbetet.
  • Väder och klimatförhållanden kan också vara inblandade i att försändelserna försvinner. Oftast är det regn, åska, stark vind, höga moln. Om sådant väder är typiskt för bostadsområdet, bör du ta hand om att installera en kraftfull antenn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland möter användarna ett problem när mottagaren hittar nästan alla kanaler utom en eller två.

Orsakerna till detta fenomen kan vara följande faktorer

  • Leverantörens tekniska arbete. Som regel finns det alltid information om detta på kanalens officiella webbplats.
  • Sändning av sändningar. Om du inte ser en specifik kanal är det möjligt att han ändrade driftsfrekvensen eller helt stängde av den digitala sändningen - denna data bör också finnas på kanalens webbplats.
Bild
Bild

Felsökning

Det första du ska göra om TV -tunern inte letar efter TV -kanaler är att se till att mottagaren stöder DVB T2 och kontrollera också vilken typ av beläggning som används. Det finns totalt tre anslutningsalternativ:

  • eterisk - i detta fall är antennen ansluten direkt till mottagaren för fri visning av 20 kanaler;
  • kabel - - kabeln som är ansluten till mottagaren ansluter till servern hos leverantören som sänder överföringen;
  • satellit - signalen går till en maträttsformad antenn, varifrån den går direkt till TV: n.

För att kontrollera täckningen är det nödvändigt att studera kartan, som ger information om tornets placering, liksom kvaliteten på de mottagna signalerna. Du kan se denna information på leverantörens officiella webbplats, det enda som användare behöver göra är att ange adressen till bostaden. Efter att data har laddats upp till systemet blir det uppenbart om en förstärkare behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper en förstärkare eller repeater kontrolleras TV: ns digitala anslutning . Huvudstandarden för en sådan anslutning är DVB T2. Sedan 2017 har detta format stöds av nästan alla moderna modeller. Du kan förtydliga informationen på tjänsteleverantörens webbplats genom att ange namnet på TV -modellen - om det visar sig att det är gammalt måste du köpa en extra tuner.

Invånare i storstäder känner vanligtvis inte behov av att köpa en förstärkare - även den vanligaste utomhusantennen kan användas för digital TV -sändning.

I små städer är det värt att välja alternativ med en aktiv förstärkare - det kommer att förbättra kvaliteten på den inkommande signalen och säkerställa oavbruten ljud och video.

Bild
Bild

Innan du köper, var noga med att kontrollera kvaliteten på anslutningskabeln för knäckar eller vridningar .- varje defekt kan ha den mest negativa effekten på dess arbete. Om defekter upptäcks på sladdarna kan du ansluta knäckarna med en kontakt eller byta ut kabeln mot en ny.

Ett viktigt inflytande på kvaliteten på signalmottagningen är antennens placering . Ibland kan antennen i samma rum ge en annan sändningskvalitet. Om du inte kan fånga kanalerna, försök flytta signalförstärkaren, placera den på höga platser och utför andra liknande manipulationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi talar om en konventionell antenn, är det bättre att försöka placera den på ett sådant sätt att den inte hindras av trädkronor, eftersom eventuella hinder försämrar signalen.

En korrekt utförd kanalsökning spelar en viktig roll, det säkerställer stabiliteten i TV -sändningar . Det är inte alls svårt att installera systemet: genom huvudmenyn måste du gå till avsnittet "Inställningar", välja rätt typ av anslutning och ange antennen, klicka sedan på "Autosearch" och vänta på att nedladdningen ska Avsluta.

När kanalen har sparats tilldelas den ett specifikt nummer på fjärrkontrollen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer om allt annat misslyckas?

Om du har provat en mängd olika alternativ för att ställa in sändningar och söka efter digitala tv -kanaler, men ändå har ingen lösning på felet hittats - troligen ligger orsaken i antennen eller själva tunern. För att vara säker på deras fel kan du försöka ansluta en annan antenn eller set -top box - i det här fallet kan du förstå om källan till problemet ligger i repeateren eller i själva TV -mottagaren . Eventuella felaktiga enheter ska tas till ett servicecenter för diagnostik, professionella tekniker hittar orsaken till problemet och föreslår åtgärder för att åtgärda det.

Observera att om vi pratar om de enklaste hem- och utomhusantennerna, är reparationen ofta dyrare än att köpa en ny enhet . Det är därför, innan du beslutar om du vill godkänna service, kontrollera kostnaden för arbetet.

Rekommenderad: