Apple TV Set-top-boxar: Vad är De Och Vad är De Till För? Hur Fungerar En TV -låda Och Hur Används Den?

Innehållsförteckning:

Video: Apple TV Set-top-boxar: Vad är De Och Vad är De Till För? Hur Fungerar En TV -låda Och Hur Används Den?

Video: Apple TV Set-top-boxar: Vad är De Och Vad är De Till För? Hur Fungerar En TV -låda Och Hur Används Den?
Video: Apple TV Tips och Tricks - på Svenska - Tech Talk Sweden 2024, Maj
Apple TV Set-top-boxar: Vad är De Och Vad är De Till För? Hur Fungerar En TV -låda Och Hur Används Den?
Apple TV Set-top-boxar: Vad är De Och Vad är De Till För? Hur Fungerar En TV -låda Och Hur Används Den?
Anonim

Med Apple TV kan du göra din vanliga TV till en smart enhet som ger dig mer funktionalitet. Huvudmålgruppen för denna gadget är varumärkesfans som föredrar bekvämligheten med iOS -operativsystemet framför alla andra alternativ. Med tanke på möjligheten att köpa den, bör du först ta reda på hur TV-mottagaren fungerar, hur du kan använda alla tillgängliga funktioner.

Bild
Bild

Vad det är?

Apple TV set-top box för TV är en kompakt mediaspelare som låter dig komma åt innehåll lagrat på onlineplattformar på en stor skärm. Först och främst handlar det om varumärkets molntjänst, iTunes Store -applikationen.

Dessutom gör set-top-boxen det möjligt att spela och ladda ner köpta filmer, tv-serier från onlinebiografer, streamingtjänster, hyra dem, starta spel eller organisera karaokefester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett antal skäl till varför användare väljer Apple TV

  • Full integration med iOS -enheter. Genom AirPlay kan du titta på och lyssna på ljud och video från vilken Apple -enhet som helst.
  • Val av vanlig eller 4K -version. Detta är viktigt för HDR -TV -apparater.
  • Ger smarta funktioner till TV-apparater utan ett förinstallerat skal.
  • Möjlighet till ytterligare användning av Apple -funktioner på Android TV.
  • Fri tillgång till det redan ackumulerade iTunes -biblioteket.
  • Tillgång till spel. En bekväm fjärrkontroll hjälper dig att njuta av processen.

Faktum är att Apple TV set-top box låter dig inte bara titta på TV-kanaler utan också att använda alla möjligheter för moderna multimediatjänster helt fritt och i bra kvalitet. Tack vare den moderna tekniska implementeringen kommer problemen med reproduktion att minimeras. Den enda begränsningen gäller mängden minne. Som standard är den liten, du måste dessutom ansluta externa enheter, samt använda molntjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Apple TV set-top box kommer i form av en godisbar med en extern kontrollpanel som fungerar både som en joystick i spel och som en manipulator när data sänds från en bärbar dator. En nätverkskabel, en rem och en ljusslinga för fjärrkontrollen ingår också. En enhets funktioner bestäms av en uppsättning portar:

  • IR;
  • Ethernet 10/100 BASE-T;
  • HDMI 1,43;
  • USB-C.

Set-top-boxen har en inbyggd strömförsörjning och en trådlös anslutning till Wi-Fi. Fjärrkontrollen kommunicerar med huvudmodulen via Bluetooth, IR -sensorn behövs för att justera volymen på TV: n. Pekskärmen på fjärrkontrollen kan inte bara ersätta manipulatorn utan också användas i spel. Pekplattan kan knackas eller svepas, och den inbyggda accelerometern och gyroskopet hjälper dig att använda joystickfunktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konventionella fjärde generationens Apple TV set-top boxar har följande uppsättning tekniska egenskaper:

  • HDMI 1.4 -gränssnitt;
  • Full HD -upplösning (1080p);
  • operativsystem tvOS;
  • stöd för MOV, MP4, MP3, WAV, AAC, AC3, JPEG, TIF,.gif" />
  • Apple A8 -processor;
  • Flashminne 32 eller 64 GB;
  • mått 98 × 33 × 98 mm;
  • vikt 430 g.

Apple TV 4K är ett mer avancerat alternativ som kan strömma innehåll i 4K UHD -upplösning. Den inbyggda uppsättningen codecs inkluderar MPEG4, HEVC Main 10, HEVC, H. 264. Modellen drivs av Apple A10X Fusion -processor, tillgängligt RAM - 3 GB, Flash - 65 GB. Skåpets mått 98 × 35 × 98 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Apple TV set-top box är ansluten via TV: ns HDMI-port eller komponent Ethernet-kabel. Sladdarna ingår inte i leveransuppsättningen, de måste köpas separat eller användas redan befintliga. HDMI-anslutningen använder ett Wi-Fi-nätverk som källa för internetsignalen. Låt oss analysera proceduren.

  • Anslut digitalboxen till TV: n och strömförsörjningen. Apple TV 4K kräver HDMI 2.0 eller högre.
  • Tryck på pekplattan på fjärrkontrollen. Detta gör att enheten fungerar tillsammans med TV: n.
  • Välj språk.
  • Starta konfigurationen. Det kan göras från en iOS -enhet eller manuellt. Om användaren har en iPad eller iPhone till sitt förfogande är det värt att starta den automatiskt. Set-top-boxen ansluter till iCloud och utför en snabb installation själv. Det är viktigt att huvudenheten uppdateras till den senaste versionen av operativsystemet och att Keychain Access är aktiverat i iCloud i Inställningar.
  • Välj objektet "Konfigurera enhet".
  • Lås upp iPhone, iPad, ta med den till Apple TV efter att du har slagit på Bluetooth.
  • Följ instruktionerna på skärmen.

Det är viktigt att veta: för automatisk inställning på enheten som digitalboxen kommunicerar med måste du aktivera Bluetooth och Wi-Fi. Apple TV kan bara fungera i slutna nätverk. Installationen fungerar inte när du använder offentliga eller betalda Wi-Fi-källor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell anslutning

När du först ansluter set-top-boxen själv utan tillgång till andra iOS-enheter kommer proceduren att bli annorlunda

  • Sätt i strömkabelkontakten i Apple TV -fodralet. Använd HDMI -kabel för att ansluta till TV: n. Anslut båda enheterna till nätverket.
  • På TV: n väljer du lämplig HDMI -port som källa. Slå på Wi-Fi eller anslut din Apple TV till en befintlig router. Ethernet -ingången finns på enhetens baksida.
  • Svep (svep åt sidan) på pekskärmspanelen på fjärrkontrollen. Apple TV Ta bort -menyn öppnas. Det låter dig välja användningsland och språk. Det kan också vara nödvändigt att bekräfta begäran om att aktivera röstassistenten. I tvOS är det Siri.
  • Välj det objekt som motsvarar den manuella inställningen.
  • Instruktioner visas på TV-skärmen, så att du kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk eller en router via en kabel i realtid, ange ditt Apple-ID. Om det inte finns någon identifierare måste du skapa den.
  • Välja tjänsteleverantör. Det här alternativet är inte tillgängligt i alla länder. Genom det kan du titta på innehållet tillgängligt genom prenumeration, om tillgängligt.
  • Om du använder flera Apple TV -apparater med samma konto på funktionsmenyn väljer du alternativet Delad startskärm. Detta kommer att synkronisera data mellan dem automatiskt. För 4K -modeller kan ett displaytest begäras för att kontrollera tydligheten och bildkvaliteten i HDR, Dolby Vision. Denna parameter beror på den anslutna TV: ns funktioner.
  • Slutför installationen. Därefter har användaren tillgång till startskärmen och AppStore för att ladda ner nödvändiga applikationer.

Det är viktigt att veta: om du behöver återgå till föregående steg kan du använda menyknappen på fjärrkontrollen. För att börja konfigurera igen måste du helt koppla bort din Apple TV från nätverket och upprepa alla steg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Apple TV -mediaspelaren har ett brett utbud av funktioner tillgängliga. Du måste också kunna använda dem korrekt och effektivt. Först och främst är det värt att i detalj överväga alla funktioner i set-top-boxen som är tillgänglig för dess ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

AirPlay

Denna teknik gör det möjligt att använda en Wi-Fi-anslutning för att snabbt synkronisera Apple-enheter med varandra, reglera fildelning eller skapa ett fullvärdigt "smart home" -system med en enda kontrollcentral. Och även AirPlay används för att sända skärmspegling från en mobil enhet till en bildskärm / TV ansluten till en digitalbox för att visa e-post, video, chatta i snabbmeddelanden, visa information i en webbläsare.

Bild
Bild

Ansökningar från AppStore

För Apple TV -mediaspelare har den officiella Apple App Store ett brett utbud av tillgängliga program och tjänster som är relevanta specifikt för att titta på onlineinnehåll. Bland de tillgängliga applikationsalternativen är de mest intressanta de egna tjänsterna KinoPoisk, ivi, Netflix, Amediateka som tillåter, om du har en prenumeration, att se innehåll från ditt eget bibliotek med tjänster.

Dessutom har AppStore ett imponerande antal spel anpassade för att fungera på en stor TV -skärm och styrspak.

Bild
Bild

TV -box

Precis som andra mediaspelare kan Apple TV fungera som en digitalbox. Skrivbordet är standard för iOS, alla ikoner är signerade. Mata in text och navigera genom menyn utförs med fjärrkontrollen. Tangentbordet finns bara på skärmen, på pekskärmen. Problemet löses genom integration med iPhone, iPad via fjärrprogrammet . Här kan du lägga till ett externt trådlöst tangentbord eller använda din smartphone för att skriva eller spela som en joystick.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visa och lyssna på innehåll

Med hjälp av enheter i Apple TV -serien kan användaren enkelt titta på videor och lyssna på musik från iTunes Store, Apple Music direkt, utan smartphone eller surfplatta. Applikationsgränssnittet anpassar sig till storleken på TV -skärmens diagonal . Det är värt att notera att filmer från företagsbiblioteket kan hyras eller köpas med möjlighet att ladda ner till externa medier.

Familjedelning gör det enkelt för dig att dela innehåll . Att lyssna på musikspår från iTunes är också möjligt med anslutning till ägarens eget musikbibliotek.

Bild
Bild

För att låtarna ska vara tillgängliga samtidigt på både TV och mobila enheter måste du aktivera "Delning" i inställningarna. Genom att installera Apple Music kan du njuta av samlingen på flera miljoner dollar med de bästa låtarna. Dessutom kan enheten spela live internetradiostationer från hela världen, med över 200 alternativ tillgängliga, inklusive Beats 1 inbyggd sändningsfrekvens. Att använda iCloud -molnlagring är ett annat sätt att titta på innehåll på Apple TV . Här kan du se ditt hemarkiv eller prenumerera på uppdateringar från andra användare för att se nya foton och annat innehåll som laddats upp av vänner och bekanta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karaoke

Denna funktion tillhandahålls av bilagan. Du kan ladda ner ett bekvämt program - det finns flera av dem i applikationskatalogen. Ljudkvaliteten i karaoke -läge noteras som hög. I allmänhet kommer funktionen att vara mer användbar för dem som gillar röstövningar och sjunger med vänner.

Bild
Bild

Röst- och gestkontroll

Siri i Apple TV -konsoler är fortfarande inte russifierat, men det stöder engelska kontroller. För personer med funktionsnedsättning finns VoiceOver med röstning av menylistan, möjligheten att ändra teckensnitt eller bildstorlekar, kontrast och undertexter.

Du kan anpassa snabbtangenter för snabb åtkomst till de alternativ du vill ha.

Rekommenderad: