Smart TV: Vad är Det? Hur Använder Jag En Smart -TV? Vad är Det För? Hur Fungerar Han?

Innehållsförteckning:

Video: Smart TV: Vad är Det? Hur Använder Jag En Smart -TV? Vad är Det För? Hur Fungerar Han?

Video: Smart TV: Vad är Det? Hur Använder Jag En Smart -TV? Vad är Det För? Hur Fungerar Han?
Video: Smart Watch Maimo Watch - Full REVIEW + TESTS 2024, Maj
Smart TV: Vad är Det? Hur Använder Jag En Smart -TV? Vad är Det För? Hur Fungerar Han?
Smart TV: Vad är Det? Hur Använder Jag En Smart -TV? Vad är Det För? Hur Fungerar Han?
Anonim

Vad är Smart TV, vad är det för, hur fungerar det - sådana frågor uppstår bland potentiella ägare, trots att denna teknik är utbredd. Beroende på märke och modell av utrustning kan avancerad funktionalitet implementeras på grundval av olika plattformar. Innan du bestämmer dig för ett köp är det värt att lära dig mer i detalj hur man använder en "smart" TV, vilka är dess främsta fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Smart TV eller "smart" TV är utrustning som kombinerar funktionerna hos en multimediaenhet och en klassisk TV -mottagare … Moderna modeller, till en eller annan grad, är utrustade med sådana alternativ. Det ursprungliga namnet på denna teknik är Connected TV, vilket betyder "ansluten TV". Detta beror på att anslutningen utfördes med en internetkabel utan att använda en extern antenn.

Smart TV betyder bokstavligen "smart -tv", det ger möjlighet att använda funktionen för internetanslutning … Utrustningspaketet innehåller ett eget operativsystem som gör att du kan söka på Internet, hantera medietjänster, titta på videor på YouTube och på biografer online. Moderna TV-apparater använder en Wi-Fi-signal för att ansluta, ibland är de utrustade med Bluetooth-moduler.

Sådan utrustning kan knappast kallas vanlig tv, den tillhör snarare kategorin komplex multimediautrustning som kan bli ett fullvärdigt underhållningscenter för hela familjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är denna teknik för?

Smart TV -funktioner förbättras ständigt. Huvudsyftet med den här funktionen är att föra TV: n med alternativ närmare moderna smartphones och surfplattor.

Inbyggd artificiell intelligens tillåter mycket

  • Gå ut på Internet … Anslutningen görs via en router, ansluten till ett hem Wi-Fi-nätverk eller via kabel. Enheten kräver inte komplex och tidskrävande installation, omparning upprättas automatiskt, det räcker med att ansluta en gång.
  • Kommunicera och gå ut på sociala nätverk … Alla modeller stöder inte det här läget, till exempel kräver videosamtal en inbyggd kamera i smart-TV-fodralet eller dess extra anslutning.
  • Anslut flyttbara enheter och minneskort direkt … Att se familjefoton eller videor i det här fallet blir så spännande som möjligt.
  • Manövrera funktioner utan fjärrkontroll … Det är möjligt att använda gester eller röstkommandon. Allt beror på vilken typ av operativsystem. Genom att installera en speciell applikation på en smartphone kan även en mobiltelefon enkelt förvandlas till en universell fjärrkontroll.
  • Spela in program, använd uppskjuten visning … En extern lagringsenhet kan krävas för att spara data.
  • Anslut spelkonsoler … Moderna multimediefunktioner i många modeller låter dig köra spel som på "svagare" enheter visar ramfördröjning eller inte stöder hela utbudet av tillgängliga funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom gör närvaron av Smart TV det möjligt att använda alla funktioner i webbläsare, videohotellsajter, söka efter data, visa stora kartor och till och med arbeta med dokument med trådlösa tangentbord utan begränsningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Smart -TV har sina egna fördelar och nackdelar. De låter dig klara dig utan ytterligare set-top-boxar utrustade med ett komplett utbud av multimediefunktioner. Det finns också andra uppenbara fördelar.

  • Inget behov av att ansluta mark- och kabelantenner … Kanaler kan nås via speciella applikationer, det finns också en funktion för att titta på direktsändningar och inspelade program.
  • Bredare urval av tillgängligt innehåll … Du kan utan begränsningar använda alla funktioner för videohotell, onlinebiografer och andra medialagrar.
  • Uppspelning av hög kvalitet … Både radio och inspelade ljud- eller videofiler låter tydliga och vackra.
  • Stöd för externa enheter … Tangentbord, mus, joystick kan betydligt öka utbudet av TV: ns funktioner. Det är bekvämt att ansluta extern trådlös och trådbunden akustik, hörlurar, "smarta" högtalare till den.
  • Internet med hög hastighet … Att surfa på webbplatser blir så bekvämt som möjligt, oavsett syfte och typsnittsfunktioner. Du kan söka efter information i en encyklopedi eller studera filmbetyg utan begränsningar.
  • Du behöver inte köpa en extra set-top box … All nödvändig teknik ingår redan i satsen.
  • Möjligheten att köra spel på en högupplöst skärm … Appbutiker med kompatibelt innehåll fungerar för Smart TV.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna är också ganska uppenbara. Smart TV -apparater läser inte alla format vid uppspelning av filer från externa medier … Att köra spel på skärmen med fjärrkontroll är inte särskilt bekvämt. Vi måste använda ytterligare tillbehör.

Den största nackdelen med Smart TV är deras kostnad, du måste betala mer för avancerad funktionalitet, ibland ökar inköpsbudgeten avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka operativsystem används?

Varje Smart TV har något som gör den riktigt smart. Det är ett integrerat operativsystem som installeras efter maskinvarutillverkarens val. Det är detta element som definierar uppsättningen funktionalitet och utseende för "skalet". För att bättre förstå problemet är det värt att studera mer detaljerat alla tillgängliga alternativ för det installerade operativsystemet.

Android

Detta operativsystem skiljer sig inte mycket från det som är installerat i de flesta surfplattor och smartphones. Intuitivt gränssnitt, många tillgängliga applikationer, enkel integration med webbläsaren Chrome och andra Google -tjänster. Alla dessa fördelar används redan i sina TV-apparater av så kända företag som Sony, TLC, Sharp … Operativsystemet är ganska enkelt, tar inte för mycket plats och stöder multitasking. Både en äldre och ett skolbarn kan enkelt förstå Smart TV på Android.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tizen

Ett proprietärt operativsystem som bara finns i Samsung Smart TV. Företaget uppdaterar, förbättrar och förbättrar ständigt den elektroniska stoppningen av sina "smarta" TV -apparater. Firmware -uppdatering utförs när det finns åtkomst till nätverket eller via en flash -enhet från en extern källa. Varumärket försöker förenkla gränssnittet så mycket som möjligt och arbetar med navigering och integration av teknik med smarta hemsystem. Det är inte möjligt att byta ut operativsystemet på Samsung TV -apparater.

Bild
Bild

WebOS

Ännu ett monomärkesoperativsystem. Den används i LG smart -TV. WebOS anses vara ett ganska tillförlitligt operativsystem med avancerad funktionalitet .… Till exempel låter alternativet Magic Mobile Connection dig snabbt ansluta din smartphone och TV för samarbete. Och du kan också förstora specifika områden på skärmen med alternativet Magic Zoom.

WebOS användes första gången 2014. Under denna tid släpptes tre firmwareuppdateringar, som uppdaterade alla nödvändiga funktioner till kraven för modern elektronik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Firefox OS

Populärt operativsystem integrerat i Panasonic TV -apparater. Firefox -webbläsare är välkända för PC- och mobilanvändare. Operativsystemet stöder denna internetapplikation och öppnar också andra möjligheter för att surfa på webben eller för att se medieinnehåll.

Det finns inga uppdateringar för Firefox för närvarande, ingen officiell support

Bild
Bild
Bild
Bild

Roku TV

Operativsystem finns i utvalda TV -modeller TLC, Sharp, Hisense. Dess särdrag är stöd för iOS- och Android -applikationer. Med det här operativsystemet kan du köra Apple TV -innehåll, Chromecast. På grund av sin mångsidighet anses detta system vara ett av de bästa, men det är ganska sällsynt.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa tillverkarna av smarta TV -apparater

Den moderna marknaden är otroligt mättad med erbjudanden. I kategorin Smart TV finns både budgetmodeller från 24 tum och medelstora på 28 eller 32 tum. Stora smart-TV finns i raderna av välkända och stora märken. LG, Samsung erbjuder att välja utrustning med en diagonal på 55 tum i UHD -kategorin och utan 4K -stöd. Billiga TV -apparater i den här klassen är också representerade, men de kan inte konkurrera med ledarna.

Vi erbjuder en lista över de bästa Smart TV -tillverkarna

Samsung … Smart TV från detta märke har en webbläsare med stöd för flash -teknik, installation av YouTube, Skype, Facebook, Twitter -applikationer stöds. Det finns stöd för 3D -video, gränssnittet liknar ett skrivbord på en PC.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lg … Russifierade TV -apparater av märket är utrustade med en sökmotor från Yandex, en butik med märkesvaror. "Smarta" modeller stöder videoformatet i 3D, om du har stereoglasögon kan du enkelt njuta av en tredimensionell bild.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony … Märkes -TV med smart funktionalitet fungerar på grundval av Sony Internet -TV, de är bättre än andra kompatibla med PSP -konsoler och smartphones av samma märke, den senare kan till och med fungera som en fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Philips … En gång var detta företag bland marknadsledarna. Idag kan hennes TV -apparater inte längre konkurrera med dem. Bland deras fördelar finns den proprietära Ambilight -belysningen, ganska snabbt Firefox OS och tillräcklig funktionalitet för kommunikation och visning av medieinnehåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även märken som Xiaomi, Toshiba, Haier, Thomson är av intresse för Smart TV -marknaden. De presenteras i budgetkategorin och körs på Android OS.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur vet jag om det finns en Smart TV?

Hur man förstår om det finns Smart TV -funktioner i en specifik TV -modell eller inte. "Smart" TV skiljer sig från den vanliga i närvaro av ett operativsystem. Vanligtvis du kan hitta en dedikerad knapp på TV -fjärrkontrollen … Dessutom måste sådana uppgifter anges i den tekniska dokumentationen för varje sådan enhet. Om "passet" försvinner, du kan hitta ett märke eller klistermärke med modellnamnet på fodralet och förfina data genom att söka på Internet.

Närvaron av operativsystemet "ombord" kan också ses i TV -menyn … Det räcker med att öppna objektet med information om enheten eller vara uppmärksam på startskärmen: OS -namnet återges ofta på det.

Hemknappen på fjärrkontrollen är ett säkert tecken på att din TV har Smart TV -funktioner. Dessutom kan en nyckel med motsvarande inskription vara ansvarig för att anropa operativsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer enheter i kategorin Smart TV, var noga med att uppmärksamma flera viktiga punkter.

  • OS -typ … För hemmabruk kan Android -systemet verka mer bekvämt och bekant. Men ägarna till TV -apparater på Tizen OS är också ganska nöjda med sina enheter, uppskattar deras funktionalitet mycket.
  • Appar som stöds … Huvuduppsättningen innehåller en mjukvaruaffär, onlinebiografer och webbhotell för webbplatser, sociala nätverk, Skype och andra budbärare.
  • Perifert stöd … En luftmus i satsen, i stället för en konventionell fjärrkontroll, eller åtminstone möjligheten att ansluta den utökar utrustningens funktionalitet avsevärt. Dessutom är trådlös akustik, hörlurar, externa hårddiskar, joysticks anslutna till vissa TV -modeller. Smartphone -kompatibilitet kan också vara viktigt.
  • Kommunikationsprotokoll som stöds … Med kabelansluten LAN-åtkomst, trådlöst Wi-Fi, Bluetooth, USB och HDMI-portar kan du använda olika typer av anslutningar med olika enheter.

Det här är de viktigaste parametrarna som är viktiga när du väljer en Smart TV. Dessutom kan du uppmärksamma de tekniska egenskaperna hos själva TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Att ansluta och installera Smart TV för första gången är enkelt för de flesta. Först måste du upprätta alla nödvändiga ledningsanslutningar. Sök efter kanaler. Gå sedan till inställningsdelen på menyn och anslut till ett tillgängligt hemnätverk. Det är optimalt att ställa in automatiskt val av signalkälla. Om det behövs anger du lösenordet med fjärrkontrollen eller det virtuella tangentbordet.

Firmware uppdaterar sig själv när den är ansluten … Om routern inte syns är det värt att utföra sökningen igen och se till att det finns en signal. Alla smarta funktioner fungerar endast med trådbunden eller trådlös internetanslutning. När du har upprättat anslutningen kan du gå till applikationsbutiken och uppdatera de befintliga programvaruprodukterna till de senaste versionerna … Här kan du också installera Skype eller ladda ner spel, hitta online -biografer som du kan titta på filmer med.

Bild
Bild

En fjärrkontroll ingår vanligtvis. Vissa modeller av utrustning stöder också kontroll från telefon, joystick, luftmus. För drift måste styrelementet vara anslutet som en extern enhet.

Du kan ansluta till en bärbar dator eller visa dokument på en dator eller smartphone direkt från Smart TV -skärmen via HDMI eller trådlöst via specialprogram. På så sätt kan du sända en video eller sända en skärmbild av spelet. Du måste använda en USB -anslutning för att visa media från flash -enheter.

Bild
Bild

Granska översikt

Enligt majoriteten av köparna är närvaron av Smart TV i listan över tillgängliga tv -funktioner en betydande fördel. De mest populära är modeller baserade på Android -operativsystemet - de mest intuitiva att använda och prisvärda … Operativsystemet från Google låter dig integrera funktionaliteten för de flesta av företagets tjänster i TV: n, ge tillgång till medielagring, söka och arbeta med en röstassistent.

Många köpare är nöjda med antalet möjligheter som Smart TV öppnar för. De förinstallerade spelapparna är helt anpassade för användning på stora skärmar. Bekväm integration med en smartphone och möjligheten att ansluta olika tillbehör noteras.

Bild
Bild

Nackdelarna med Smart TV, enligt köpare, inkluderar stark uppvärmning av fodralet . - det är helt enkelt inte avsett för en stor mängd elektronisk "stoppning". Dessutom har även välkända märken de billigaste modellerna med svaga processorer och lite RAM-minne. Istället för den förväntade snabba internetåtkomsten får användaren ständiga frysningar, kraschar och andra problem. Detta är särskilt märkbart när du tittar på strömmande video i sändningsläge.

Nackdelarna med Smart TV Samsung inkluderar blockering av många codecs som fungerade i tidig firmware … Så här bekämpar företaget torrents och piratkopierat innehåll. För TV -ägare har sådana åtgärder gjort videovisning till ett lotteri - man kan bara gissa om en fil kommer att spelas från ett externt medium eller inte.

Bild
Bild

För mer information om Smart TV, se nedan.

Rekommenderad: