Gräsmatta Canada Green: Gräsersammansättning Och Frögranskning, Hur Man Planterar, Skötselfunktioner Och Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Gräsmatta Canada Green: Gräsersammansättning Och Frögranskning, Hur Man Planterar, Skötselfunktioner Och Kundrecensioner

Video: Gräsmatta Canada Green: Gräsersammansättning Och Frögranskning, Hur Man Planterar, Skötselfunktioner Och Kundrecensioner
Video: Så får du grön gräsmatta i sommar 2024, Maj
Gräsmatta Canada Green: Gräsersammansättning Och Frögranskning, Hur Man Planterar, Skötselfunktioner Och Kundrecensioner
Gräsmatta Canada Green: Gräsersammansättning Och Frögranskning, Hur Man Planterar, Skötselfunktioner Och Kundrecensioner
Anonim

En vackert utformad gräsmatta är en dekoration på alla platser. Därför är det viktigt att välja bra gräsmatta för ditt privata område, till exempel Canada Green. Dess smaragdfärg med en malakitfärg ser naturlig och mycket livlig ut. Dessutom kan du såra med det inte bara en tomt i landet, utan också vilket parkområde som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det bör noteras att populariteten hos Canada Green gräsmatta är ganska motiverad. Tänk på fördelarna som gör att det sticker ut från andra örter.

  • Miljöegenskaper . Denna typ av gräs kan stärka jorden, rena luften från skadliga ämnen, minska mängden damm runt och också avsevärt förbättra mikroklimatet på hela platsen.
  • Hög motståndskraft mot kyla och frost . En gräsmatta planterad med Canada Green förblir grön även under snön. Växter växer vackert även i skuggade områden och bildar en flerårig ljusgrön matta. Dessutom är gräset inte rädd för torka, vilket är viktigt för människor som inte alltid hinner med regelbunden vattning av området.
  • Lämplig för nästan vilken jord som helst . Gräset växer lika bra nästan överallt. Naturligtvis måste jordens sammansättning och markstruktur ligga inom rimliga gränser för odlingsnivån.
  • Hög effektivitet för att "döda" groning av ogräs . Gräsmattan ger inga ogräs för att växa i det såda området. Det blir inte lätt för små skadedjur att överleva.
  • Låga underhållskrav . Kanada Grönt gräs kräver ingen speciell personlig vård, så det kan användas för anläggning av lekplatser, områden runt bilparkeringar, fotbollsplaner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av sortimentet

Gräsmatta Canada Green är en ganska spänstig blandning med utmärkta dekorativa egenskaper . Dess smala stjälkar är mjuka och silkeslen, så det är trevligt att gå på den även med bara fötter. Växternas färg är mestadels malakit-smaragd. Och bara vissa gräsarter kan ha antingen ljusa nyanser eller mörkare (marmor). Höjden på dessa växter är i intervallet 10-15 cm, och rötterna ligger i marken på ett djup av 6 cm.

Gräsblandningens sammansättning inkluderar följande planttyper:

  • äng bluegrass, anses vara den tidigaste spannmålen;
  • flera sorter av svingel;
  • rajgräs (1-2 grader).

Det bör noteras att denna blandning representeras av självförökande frön. Det betyder att gräset inte behöver sås om och om igen.

Och bara om plantorna visade sig vara mycket sällsynta och ojämna kan du så området med gräs igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man planterar gräs?

Det är bäst att plantera din gräsmatta under dessa perioder:

  • från mitten av våren till försommaren;
  • från sensommaren till mitten av hösten.

Innan sådd är det absolut nödvändigt att rensa hela området för skräp och beräkna mängden gräs. Så för 10 kvm. meter kommer att kräva cirka 5 kg Kanada grönt gräs. Nu kan du i detalj överväga hela processen med att plantera gräsmatta.

  • Behöver gräva upp marken med antingen en konventionell bajonettspade eller en höjdgaffel. Sedan måste jorden jämnas och fluffas med hjälp av en kratta.
  • Därefter ska du sprida fröna manuellt jämnt . över hela det utgrävda området och jämna sedan ut marken med samma kratta. Samtidigt måste fröna strös med jord samtidigt och försöka se till att deras djup förekommer på cirka 4-6 cm. Du kan till och med behöva lägga till lite jord för detta ovanpå planteringen.
  • Nästa steg är att rulla det såda området . Detta krävs för att gräsklipparen ska röra sig fritt vid gräsklippning i framtiden, utan att stöta på stenar, jordklumpar, buskar eller träd. För att rulla ett litet område bör du inte köpa någon speciell enhet (till exempel en rulle) - en vanlig fat med lock kan ersätta den. Denna behållare är fylld med vatten, locket är tätt stängt och rullas sedan fram och tillbaka på den framtida gräsmattan. Och även ett snitt av ett metallrör med lämplig diameter är lämpligt för detta.
  • Det sista steget i sådd av Canada Green är vattning . Denna procedur måste utföras mycket noggrant och jämnt. Det är sant att du behöver ett specialköpt munstycke för bevattningsslangen. Annars kommer gräset att växa ojämnt, och detta är fullt av tårar i gräsmattan, där ogräs kan gro.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

För att få en vacker gräsmatta måste du skapa rätt vård. Plantor börjar dyka upp om 7-10 dagar. Det bör noteras att andelen gräsgroning är 96%. Efter groning måste gräsmattan vattnas dagligen . Men du kan inte göra det under dagen - under stekande sol.

Vid vattning kvarstår droppar på gräset, som när de träffas direkt av solens strålar blir till ett slags lins. Och genom dem kan strålarna brinna genom ömma plantor, vilket resulterar i att de helt enkelt dör. Därför är det värt att vattna gräsmattan antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen när värmen avtar. Om det inte finns någon sol kan du vattna när som helst på dygnet.

Gräsmattornas höjd bör vara inom 5-7 cm . Detta krävs så att spikelet inte kan knytas. Oroa dig dock inte om gräset har vuxit mer än den tillåtna normen.

Det viktigaste är att inte klippa av det direkt till önskad höjd. Detta måste göras i flera steg: på den första dagen, klipp 3-4 cm, sedan samma mängd tills gräset når önskad höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom bör gödsel appliceras i tid så att gräset alltid är ljust och tjockt

  • På våren, när snön smälter, liksom i juli, kan du mata gräsmattan med kvävegödsel. De kommer att behöva cirka 50 g per 1 kvm. meter.
  • Du kan göra toppdressing med kalium- eller fosforkompositioner inte bara tidigt på våren, utan också på sommaren. Dessa typer av gödningsmedel hjälper växter att utveckla bättre rotsystem och främja friska plantor.
  • Humus kan tillsättas under plantering och efter klippning. För 1 kvm. meter behöver 5 kg av blandningen.

Oavsett vilket gödningsmedel som används är det absolut nödvändigt att vattna gräsmattan efter applicering.

Bild
Bild

Granska översikt

Eftersom Canada Green grass visade sig på marknaden ganska nyligen är det ännu inte klart för alla intresserade användare vad det är. Det finns dock människor som redan använder det på sin webbplats. Nästan alla recensioner nämner det faktum att fröna attackeras av fåglar efter sådd.

Fåglarna måste antingen drivas iväg på egen hand, eller sätta en "spärr" för att skrämma bort (den vanliga fågelskrämmen hjälper inte mycket). Dessutom hävdar de flesta det frön spirar först efter 2 veckor , men inte tidigare, som indikerat av tillverkarna. Om du inte följer alla vårdregler kommer tunnet att tunnas ut och urartas.

Bild
Bild

Men det finns också positiva recensioner om Canada Green . Om området där sådant gräs sås inte har varit öde tidigare, men fått en normal mängd näringsämnen, kommer gräset att växa garanterat friskt och tjockt.

För att sammanfatta kan vi säga till dem som vill skapa en gräsmatta på sin webbplats att det förmodligen är värt att försöka så Kanada grönt gräsmatta trots allt. Men samtidigt, se till att följa reglerna som anges på paketet.

Rekommenderad: