Gräsmatta: Gräsmatta Trädgård Och Andra Rullar. Hur Gör Man Det Själv Från Ett Rör Och Flaskor? Beskrivning Av Hemlagade Gräsmatta

Innehållsförteckning:

Video: Gräsmatta: Gräsmatta Trädgård Och Andra Rullar. Hur Gör Man Det Själv Från Ett Rör Och Flaskor? Beskrivning Av Hemlagade Gräsmatta

Video: Gräsmatta: Gräsmatta Trädgård Och Andra Rullar. Hur Gör Man Det Själv Från Ett Rör Och Flaskor? Beskrivning Av Hemlagade Gräsmatta
Video: Time-Lapse Anlägga gräsmatta 2024, April
Gräsmatta: Gräsmatta Trädgård Och Andra Rullar. Hur Gör Man Det Själv Från Ett Rör Och Flaskor? Beskrivning Av Hemlagade Gräsmatta
Gräsmatta: Gräsmatta Trädgård Och Andra Rullar. Hur Gör Man Det Själv Från Ett Rör Och Flaskor? Beskrivning Av Hemlagade Gräsmatta
Anonim

Många människor vill dekorera territoriet med en snygg grön gräsmatta. Det finns många fördelar med denna lösning, men trädgårdsmästare bör vara medvetna om behovet av att underhålla sin gräsmatta. Vattna, kamma, gödsla - det här är inte hela listan över procedurer som är nödvändiga för en gräsmatta. För det perfekta utseendet på en grön matta måste du jämna ut området, vilket inte kan göras utan en speciell rulle.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För ett snyggt utseende och bra skick på gräsmattan skapades en gräsmatta. Utrustningen har ett ganska enkelt utseende, som liknar en axel med en cylinder som ständigt roterar . Verktyget har ett långt och brett handtag med räcke. Det bidrar till att rullen är enkel att använda.

Bild
Bild

En sommarstuga kan utföra följande funktioner:

  • jämna ut sommarstugan när du sår frö eller lägger en rullgräsmatta;
  • rulla området efter gräsmattans golv, en sådan belastning stimulerar utvecklingen av gräset;
  • bearbeta grässkyddet före klippning;
  • jämna ut gropar, oegentligheter på platsen som bildades efter nederbörd;
  • Rulla gräset efter klippning, ogräs och mulching, vilket gör gräsmattan jämn och jämn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan utrustning används också för att jämna ut ytan av grus, sand på trädgårdar och parkvägar. Förutom allt ovanstående är ishallen en oersättlig assistent i trädgården, den kan eliminera isskorpan på våren.

Gräsmattans rullbredd bör vara mellan 50 och 100 cm.

För att perfekt jämna ut området måste fixturen ha mycket vikt . Vanligtvis är massan på en professionell skridskobana från 50 till 120 kg, vikten utförs med ett speciellt fyllmedel. Utan invändig fyllning som sand, grus, vatten, cement väger valsen 7-12 kg.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns ett brett utbud av handhållna gräsmatta på marknaden idag. Trots enkelheten i enhetens design har konsumenterna ibland svårigheter med vilken produkt som är bättre att välja. Trädgårdsvalsen kan modifieras enligt följande:

  • olika rullbredd;
  • olika fyllmedel inuti, till exempel vattenfyllda, fyllda med sand eller andra material;
  • kontrollalternativ, funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Till alla andra, Professionell utrustning kan väga olika beroende på initialvikt och fyllning . Till exempel har en vattenskridsko- och en skridskobana olika vikter respektive, och kvaliteten på deras arbete skiljer sig också. Manuella och automatiska bensinmodeller inkluderar en 50 liters plast- eller metalltank, men 90 liters modeller finns också.

Bild
Bild

Sådana enheter för gräsmattan anses vara efterfrågade idag:

  • utrustning för luftning med taggar på trumman;
  • mekaniserad rulle med invändig fyllning;
  • manuell eller mekanisk version av rullen med vattenpåfyllning.

Ett enkelt och samtidigt effektivt alternativ för en trädgårdsenhet för utjämning av marken anses vara en manuell modell som består av en trumma och ett handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

De mest populära idag är flera modeller av gräsmatta

Hedgehog skridskobana med luftningsfunktion . Denna enhet är tillverkad i Ryssland och har en enkel design. Den kan användas för att bearbeta både ett litet område och en gräsmatta med en komplex form. "Hedgehog" är lämplig för ett vanligt område som sås med gräs, liksom för en grön gräsmatta. Spikar finns på enhetens kropp, på grund av vilken jorden luftas.

Bild
Bild

" Jätte " - en professionell modell av en skridskobana med ett universellt syfte. Med hjälp av en sådan enhet kan du göra vilken gräsmatta och gräsmatta som helst. Det används ofta för behandling av grus- och sandbeläggningar. "Gigant" är tillverkad av högkvalitativ metall och har en pulverlackering. Modellen är utrustad med en sluten form av lager med en fabrikspresspassning, vilket ökar verktygets livslängd.

Bild
Bild

AL-KO DW 50 . En manuell rulle används när du lägger en gräsmatta, liksom för utjämning av banor, gräsmattor. Detta verktyg kan fungera på alla typer av jord. Enheten är också lämplig för att lösa vardagliga uppgifter, till exempel att lägga linoleum eller annat golv. Om tanken är fylld med fuktad sand, ökar den tyska modellen av rullen i vikt upp till 120 kg. AL-KO DW 50 är en viktad handhållen modell som bäst hanterar tuffa jordar. Det ergonomiska handtaget bidrar till enkel användning och kontroll av rullen.

Bild
Bild

Haemmerlin . Den kompakta franska gräsrullen används för små områden med svår terräng. Med denna utrustning är det möjligt att komprimera stigar och rekreationsområden. Det ergonomiska handtaget gör rullen lätt att flytta. Haemmerlin kan användas både varma och kalla årstider. I ofyllt tillstånd väger produkten inte mer än 10 kg, men om cylindern är fylld med vatten eller sand kan dess vikt öka till 70 kg.

Bild
Bild

Sadko . Enhetens ursprungsland är Slovenien. Rullens arbetselement är 50 cm. Med denna utrustning lägger trädgårdsmästare gräsmattor, packar ihop jorden och jämnar stigarna. Denna modell kan arbeta med alla typer av jord under olika tider på året. Tack vare kroppens högkvalitativa material kan rullen användas i byggnadsarbete.

Bild
Bild

Nyanser av val

Du kan köpa en gräsmatta på gräsmattan på trädgårdsmarknaden. När du väljer denna enhet bör konsumenten vara uppmärksam på följande punkter:

  • mått och vikt;
  • kroppsmaterialets kvalitet;
  • finesser av intern fyllning;
  • beläggningskvalitet;
  • bindningarnas art och villkor;
  • varumärke och produktens värde.
Bild
Bild

Rullen kan endast användas på tidigare beredd jord . Stötar och några nedgångar kan märkas under rullning. Sådana defekter ska jämnas ut med en spade och sedan bearbetas igen med en rulle. Komprimeringsförfarandet kan utföras många gånger tills substratet är helt plant.

Bild
Bild

Hur man använder?

Felaktig användning av tampenheten kan försämra gräsmattan. Av denna anledning bör du noggrant läsa reglerna för användning av skridskobanan. Innan du sår gräsmattan bör området bli av med stubbar, stora stenar och skräp. Det är bättre att jämna ut jorden med en kratta, en spade och fylla hålen med jord . En slät gräsmatta kommer inte att skapa svårigheter att underhålla, så det blir lätt att klippa, ogräs och bevattna.

Vårrullning är ett obligatoriskt steg i gräsmattan.

Det är bättre att utföra proceduren under en varm tid på dagen utan nederbörd . Denna dag bör jorden vara fuktig med torr vegetation. Innan du arbetar med en rulle är det absolut nödvändigt att ta bort små skräp från territoriet, och groparna som har bildats under vintern ska fyllas med ett underlag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valsens vikt kan enkelt justeras genom att fylla den med vatten, våt sand eller grus . Cementblandning eller liknande ämnen får inte hällas i apparaten. I slutet av säsongen måste fyllmedlet tas bort från rinken. Därefter torkas produkten av och lagren smörjs med olja.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Rullar för utjämning av jorden kan köpas i en butik med trädgårdsutrustning, eller du kan göra dig själv från ett fat, en gascylinder. Enheten för rekonsolidering är så enkel att även en mästare utan erfarenhet kan hantera monteringen.

Verktyg och material

Vissa hantverkare kan använda en design av flaskor, rör, stockar, flaskor istället för en vanlig tank. Du kan använda andra verktyg till hands som finns i varje hem.

Under tillverkningen av en hemlagad ishall måste du fylla på med följande verktyg:

  • svetsmaskin;
  • kvarn med en slipskiva för metall;
  • hammare;
  • en borste utrustad med en metallborste;
  • måttband.

För det huvudsakliga arbetselementet - en trumma - måste du förbereda ett stålrör, ett fat eller en gammal gascylinder . Förutom allt ovan behöver du en stång med diametrar på 12 mm för att montera strukturen, ett par lager, en stålplåt med en tjocklek på upp till 5 mm, ett rör med en diameter på 2 cm, ett profilrör, en vinkel, beslag, ett gummirör.

Bild
Bild

Tillverkningssteg

Efter att ha förberett all utrustning och material kan du gå vidare till fashanteringen av ishallen. Arbetet utförs enligt schemat nedan.

  1. Det är nödvändigt att skära två skivor från en stålplåt, som har en diameter som är lämplig för den framtida trumman. Arbetet utförs med en kvarn eller genom att borra med en borr enligt en given kontur. Därefter måste skivans kanter slipas och avrundas. Cirkelns mittpunkt måste vara tydligt definierad och markerad.
  2. I den första skivan måste du klippa ett hål på 5 cm och sedan svetsa beslaget. För en annan måste du göra en kork. En innergänga är gjord i en del av röret. Efter det ska beslaget svetsas på ena sidan med en fyrkantig platta. Därefter måste du sätta in en gummipackning i korken så att vatten inte läcker ut ur valsen senare.
  3. En snittstav med en diameter på 1, 2 cm slipas på ena sidan till en diameter på 1 cm. Resultatet är en landningspunkt för lagret. Det krävs avfasning från ändens vänstra sida, smörjer sedan axeln och trycker den på lagret. På samma sätt är det värt att göra den andra axeln.
  4. Från det förberedda röret görs klackar för ramen i form av bokstaven P. Lager kommer att införas i den. På insidan av röret måste du göra ett hål och skära det i 2 delar.
  5. Klackarna måste smörjas och pressas på lagren.
  6. Var och en av axlarna, utrustade med ett lager och ett ögla, ska svetsas med änddelen till skivan i den centrala delen.
  7. Skivorna måste svetsas till ändarna på den förberedda trumman. Sömmarnas täthet kan kontrolleras genom att fylla trumman med vatten.
  8. Det är nödvändigt att svetsa en U-formad ram av valsat stål. Konstruktionens dimensioner måste motsvara trummans dimensioner.
  9. Den framställda ramen måste svetsas fast vid klackarna.
  10. Det är värt att ansluta ett T-format handtag till ramen, som är svetsad från ett rör med en diameter på 2 cm.
  11. En slang måste läggas på handtaget på båda sidor. Denna åtgärd bidrar till att göra enheten lätt att använda.
  12. Vid behov kan ramen förstärkas med armeringsstöd.
  13. För ytterligare lossning ska spikar, bultar eller pluggar svetsas på trumytan.
Bild
Bild

Den handhållna gräsmattan är en pålitlig och praktisk maskin som kan vara en hjälpare för trädgårdsmästare . Köpet av denna typ av trädgårdsutrustning kommer att vara en lönsam investering för ägaren av en gräsmatta, gräsmatta, område som är täckt med sand eller grus.

Rekommenderad: