Geolia Gräsmattor: Sport, Country Och Universal Gräsmatta Och Mini-gräsmatta, Frön Och Sammansättning Av Gräsmatta, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Geolia Gräsmattor: Sport, Country Och Universal Gräsmatta Och Mini-gräsmatta, Frön Och Sammansättning Av Gräsmatta, Recensioner

Video: Geolia Gräsmattor: Sport, Country Och Universal Gräsmatta Och Mini-gräsmatta, Frön Och Sammansättning Av Gräsmatta, Recensioner
Video: Förbättra din gräsmatta enkelt med vanliga verktyg 2024, April
Geolia Gräsmattor: Sport, Country Och Universal Gräsmatta Och Mini-gräsmatta, Frön Och Sammansättning Av Gräsmatta, Recensioner
Geolia Gräsmattor: Sport, Country Och Universal Gräsmatta Och Mini-gräsmatta, Frön Och Sammansättning Av Gräsmatta, Recensioner
Anonim

Om tidigare gräsmatta endast användes för att arrangera idrottsplatser, köps det idag massivt av sommarboende och de som bor i ett privat hus. Med dess hjälp kan du perfekt dekorera och dekorera det lokala området.

Bild
Bild

Varumärket Geolia sticker ut bland ledarna inom produktion av gräsmatta i dag. Detta varumärke tillhör en av de största tillverkarna av trädgårdsredskap och verktyg Leroy Merlin ("Leroy Merlin") . En av Geolias huvudaktiviteter är produktion och försäljning av gräsblandning. Det handlar om denna tillverkares produkt som artikeln kommer att diskuteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Geolia gräsmatta är en sann ledare bland andra gräsmattproducenter. För närvarande väljer fler och fler ägare av privata hus just denna produkt för landskapsarkitektur. Detta beror på ett antal fördelar och funktioner som är inneboende i gräsmattan av detta märke.

  • Hög motståndskraft mot olika belastningar . Det anses vara universellt - det är bra både för att dekorera en tomt och för att anlägga ett område för spel och rekreation.
  • Snabb återhämtning . Även efter långvarig ansträngning återhämtar sig gräset mycket snabbt. Det växer tillbaka och spår av mekanisk påfrestning blir osynliga.
  • Olika färger . Färgen på Geolia gräsmattan är annorlunda, och viktigast av allt, den är ljus och rik.
  • Utmärkt grobarhet . Nästan alla Geolia -frön gror - det har visat sig att den genomsnittliga grobarheten är 80.
  • Motstånd mot extrema temperaturer . Gräset kan planteras både i solen och i skuggan.
  • Ekonomisk konsumtion . Geolia -frön kännetecknas av minimal förbrukning - för 30 m² behöver de bara 1 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och en av funktionerna i Geolia -gräsmattan är anspråkslös vård. Erfarna sommarboende säger att allt som behövs är att klippa det i tid . Med vårens ankomst, efter att snön har smält, är det nödvändigt att mätta jorden och rotsystemet med gödselmedel med hög kvävehalt och att "kamma ut" de torra bladen väl.

Naturligtvis finns det några nackdelar som också är värda att notera. Även om dessa mer sannolikt inte är negativa egenskaper, men funktioner i vården. Innan man planterar frön måste jorden förberedas, rengöras från ogräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fröna måste föras in i jorden och inte lämnas på ytan, eftersom de helt enkelt kommer att blåsa bort av vinden i olika riktningar, och de kommer inte att gro.

När det gäller vattning bör det vara måttligt, starkt tryck rekommenderas inte

Bild
Bild

Visningar

Sortimentet av Geolia gräsmatta är ganska varierat. Tillverkaren tröttnar inte på att ständigt släppa nya alternativ för att tillgodose konsumenternas önskemål så mycket som möjligt.

Bild
Bild

Det finns flera typer av gräsmattor från Geolia

  • Sporter . Det kännetecknas av en hög mekanisk stabilitetskoefficient, slitstyrka. Frön av denna typ av grässkydd används oftast för byggandet av barns idrottsplatser, minifält för fotboll och andra sporter. Denna gräsmatta blandning innehåller mark täcka växter, tack vare vilket gräset lätt tål höga belastningar. Danska uppfödare deltog i utvecklingen av gräsmatta.
  • Dachny . Denna typ av gräsmatta är avsedd för plantering i förortsområden. Det är också resistent mot skador, förökat av frön. Blandningen för en mini-gräsmatta i sommarstugan innehåller tre typer av svingel, vilket bromsar gräsets tillväxt, vilket gör att växten inte behöver klippas ofta. Den största fördelen med denna typ av gräsmatta är frostbeständighet och livslängd.
  • Universell . Detta är den vanligast köpta arten. Tja, det växer aktivt, gräset är ganska tätt. Perfekt för plantering i alla områden. Inom 10 dagar efter sådd börjar gräset gro.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av ovanstående typer av gräsmatta är en mångsidig uppsättning frön, högkvalitativa, lätta att så och underhålla, med utmärkta egenskaper.

Fröna säljs i olika förpackningar . Du kan köpa ett paket som väger upp till 1 kg, och du kan också väga 10 kg.

Hur mycket ska man ta? Allt beror på det område du planerar att så.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att gräsmattan ska se vacker ut och vara välskött är det nödvändigt att inte bara så fröna korrekt, utan först och främst att välja dem korrekt.

När du väljer måste du tänka på många olika faktorer

  • Utnämning av örten . Gräsmattan täcks av olika motståndskraft mot mekanisk belastning. Innan du köper frön måste du bestämma exakt var du ska så dem. Gräsmattan kommer att spela rollen som enbart dekoration, eller så kommer du att använda den som ett överdrag på lekplatsen.
  • Under vilka klimatförhållanden kommer gräset att växa . Varje gräsmatta har ett visst index för frostbeständighet. Det finns skuggälskande gräs, och det finns ett som bäst planteras i skuggan.
  • Hur det reproducerar . Det finns två sätt att föröka gräsmatta - frö och rot. Om till exempel frön planteras på en lekplats, är det bättre att föredra en gräsmatta som multiplicerar från rotsystemet.
  • Styrkan hos rotsystemet . Om markytan där planeringen planeras är plan, kan du säkert välja vilken typ av gräsmatta som helst, men om det är ojämnt, till exempel på en sluttning, är det bättre att köpa en gräsmatta med ett starkt rotsystem.
  • Hur snabbt gräset växer . Detta är urvalskriteriet som alla konsumenter uppmärksammar. Det beror på tillväxthastigheten hur ofta det kommer att behöva klippas.
  • Maximal gräshöjd och densitet . Geolia bedriver produktion av olika typer av gräsmatta. Det finns sådana sorter, vars höjd når 30 centimeter, och det finns andra som inte växer högre än 6 cm. När det gäller grässkyddets densitet är den ungefär densamma för alla typer av företagets gräsmatta - 3 tusen skott per 1 m².
  • Färg . Geolia gräsmatta finns i olika nyanser från ljusgrönt till djupt mörkgrönt.
Bild
Bild

Om du överväger var och en av ovanstående faktorer kommer du säkert att välja den mest lämpliga gräsmattan för din gräsmatta. När du väljer en Geolia -produkt, se till att köpa frön från tillverkaren och inte en falsk som innehåller olika föroreningar.

Se till att återförsäljaren har distributionsgodkännanden och kvalitetscertifieringar. Och glöm inte heller att titta på produktionsdatum och utgångsdatum.

Bild
Bild

Granska översikt

Innan du köper en viss produkt bör varje konsument studera inte bara dess egenskaper, utan också recensioner av redan erfarna konsumenter. Och det är rätt. Det är trots allt från recensionerna som du kan ta reda på hela sanningen om produkten. När det gäller gräsmattan från tillverkaren Geolia, som idag anses vara ledande bland analoger, hävdar majoriteten av konsumenterna att resultatet har uppfyllt alla förväntningar.

Bild
Bild

Geolia gräsmatta växer bra, det är tjockt och lättskött . Och om du följer alla regler i vården, även under lågsäsongen, under den svåraste perioden, kommer inte skalliga fläckar på den, gräset i sig blir inte gult. Under lång tid behöver du inte ens så nya frön.

Rekommenderad: