Inskjutna Profiler För LED-band: Infällda Aluminiumprofiler För Gipsskivor Och Andra Infällda Belysningsprofiler

Innehållsförteckning:

Video: Inskjutna Profiler För LED-band: Infällda Aluminiumprofiler För Gipsskivor Och Andra Infällda Belysningsprofiler

Video: Inskjutna Profiler För LED-band: Infällda Aluminiumprofiler För Gipsskivor Och Andra Infällda Belysningsprofiler
Video: KLUS LLC - The KOZEL extrusion allows you to create an integrated line of light 2024, April
Inskjutna Profiler För LED-band: Infällda Aluminiumprofiler För Gipsskivor Och Andra Infällda Belysningsprofiler
Inskjutna Profiler För LED-band: Infällda Aluminiumprofiler För Gipsskivor Och Andra Infällda Belysningsprofiler
Anonim

Profiler för LED -remsor är olika. Dessa viktiga delar skiljer sig på många sätt, inklusive sättet att fästa dem. Det finns en kategori av inskurna profiler. De kommer att diskuteras i dagens artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och applikationer

Numera är LED -belysning en av de mest populära. Idag kan du i många hem se belysningsarmaturer av denna typ . Diodband är mycket efterfrågade. De ser båda vackra ut och installeras på en mängd olika underlag - från golv till tak. Det är sant att installationen av sådana produkter visar sig vara svår om det inte finns någon speciell profil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profildelarna gör att diodlisten kan monteras på en mängd olika ytor . Det finns flera varianter av dessa monteringsdelar. Det finns både standard overhead eller hörn och inbyggda underarter. De senare är populära. De installeras i olika rum - i köket, i vardagsrummet och i andra rum. Installationsarbetet är relativt enkelt och inte tidskrävande. Nästan alla användare klarar installationen av en skärprofil.

Bild
Bild

Inskurna profiler är gjorda av olika material . De finns i olika storlekar. Det är anmärkningsvärt att de flesta av dessa produkter motsvarar LED -remsans dimensioner, så det är extremt sällsynt att justera dessa delar till varandra.

Det finns andra viktiga egenskaper hos de produkter som övervägs

  • Inskurna modeller av profiler kännetecknas av låg vikt. Och de kännetecknas av mycket bra tekniska egenskaper. På grund av dessa funktioner har användarna alla chanser att stöta på deras praktiska och praktiska tillämpning.
  • Som nämnts tidigare är sådana produkter enkla att installera. Under deras operation finns det inte heller några speciella svårigheter.
  • De flesta inskurna profilerna är tillverkade av robusta och praktiska material. Tack vare detta visar designen en lång livslängd och hög slitstyrka.
  • Färdiga mortise-system har ett attraktivt utseende. Det är ofta på grund av denna egenskap som användare föredrar den här typen av profiler.
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att mortelelement vanligtvis installeras på baser gjorda av gipsskivor eller spånskivor.

Tack vare de inskurna profilerna är installationen av LED-remsor mycket enklare och tar lite tid . Som ett resultat ser både bakgrundsbelysningen och basen som den sitter på snyggt och attraktivt ut. Ofta är belysningssystemet i fråga installerat som bakgrundsbelysning för skyltfönster eller kontorsmiljöer.

Bild
Bild

Vyer

Mortise -profiler utformade för att rymma remsor med LED -lampor är olika. Liknande produkter kan väljas för en mängd olika installationsförhållanden. Vi kommer att ta reda på vilka kriterier de övervägda strukturerna är klassificerade och vilka parametrar de har.

Alla inskärningsprofiler är indelade efter materialet från vilka de är gjorda. Följande mest populära sorter produceras idag.

Aluminium . Några av de mest efterfrågade alternativen. Praktisk, hållbar, slitstark. De genomgår inte rostbildning, deformeras inte, men förblir samtidigt tillräckligt flexibla. De ser attraktiva ut och kan färgas om användarna önskar det. Installation av aluminiumprofiler går snabbt och enkelt.

Bild
Bild

Plast . Detta avser profiler gjorda av polykarbonat. Det är ett billigt, praktiskt material. Det är flexibelt, enkelt att installera. Den är lätt, skiljer sig åt i texturer och former. Polykarbonatprodukter är inte anodiserade, till skillnad från aluminium. På grund av detta är styrkaindikatorerna för sådana produkter högre.

Bild
Bild

Den inbyggda profilen delas inte bara av tillverkningsmaterial utan också av former. Idag produceras produkter med följande typer av strukturer:

standard kvadrat;

Bild
Bild

avrundad;

Bild
Bild

trapetsformad

Bild
Bild

avsmalnande profiler.

Bild
Bild

Det mest praktiska är profilerna, i vars utformning ett speciellt spridande element tillhandahålls . Det senare kan vara matt eller kristallklart. Beroende på diffusorns struktur kan mättnadsgraden och ljusstyrkan för diodbelysningen vara högre eller lägre.

Inskärningsprofiler med eller utan skärm kan installeras på olika fästelement. Oftast är det plastdelar som är vita eller svarta.

Bild
Bild

Mortise -produkter produceras med olika dimensionella parametrar . Till exempel kan du till salu hitta modeller med en övre kantbredd på 22 mm, en invändig kantbredd på 11,2 mm och ett djup på 6 mm. Instanser med en skärm kan vara 30 x 30, 34 x 12 mm - det finns många alternativ. Parametrarna för de bredaste alternativen når vanligtvis 12 och 13 mm.

Längden på inskärningsprofilerna varierar också. På försäljning är produkter med en längd av 2 m vanligare. De flesta kopiorna anpassas initialt till parametrarna för LED -remsor.

Bild
Bild

Installationsteknik

Installation av inskurna profiler kräver inte mycket ansträngning och ledig tid. Att utföra installationsarbetet orsakar inga speciella svårigheter för hantverkarna. Nästan alla användare klarar alla steg.

Bild
Bild

Den infällda profilen kan installeras både i vägg och i tak och även i golvbotten. Allt beror på var exakt det är planerat att utrusta högkvalitativ och vacker belysning. Låt oss i detalj överväga tekniken för att montera en profil för en ljusremsa med dioder.

  • Det första mästaren måste göra är att välja den plats där profilen för ljusremsan ska bäddas in. Du bör tänka på denna fråga i förväg, eftersom det i framtiden kommer att vara nödvändigt att göra ett spår i den valda basen.
  • Efter att ha valt installationsplatsen är det nödvändigt att göra ett spår i den. Det är nödvändigt att bilda spåranslutningen så att dess måttindikatorer motsvarar parametrarna för bandet med profilen.
  • På installationsplatsen för delen kommer det att vara nödvändigt att markera området för fixering av profilen. Det är absolut nödvändigt att bestämma platsen för början och slutet av belysningsenheten. De platser där fästelementen kommer att placeras bör också noteras.
  • Profilfästpunkterna måste borras ut. För dessa ändamål är det lämpligt att använda en borr med en diameter som matchar fästelementets diameter. Dessa kan vara skruvar eller bultar.
  • Enligt de angivna märkena kommer det att vara nödvändigt att trimma profilen, om det behövs.
  • Om du installerar en aluminiummodell måste du också göra monteringshål i den. Deras platser måste matcha de platser som du förberett på basen.
  • Den inskurna strukturen måste sättas in i spåret som gjordes i början av arbetet. Efter det kan du dessutom fixa strukturen med bultar eller självgängande skruvar med en skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Profilen måste passa tätt och säkert i spåren. Om skåran ursprungligen gjordes från ände till ände, är det lämpligt att sätta in basen under tejpen i den med en speciell gummiklubba.

Efter att ha installerat profilen kan du fortsätta med att fixa själva LED -remsan.

Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

När valet och installationen av inklippningsprofiler planeras är det vettigt att bygga på några användbara rekommendationer om dessa frågor

  • Om du vill att diodbelysningen i skärprofilen ska vara mer dämpad är det vettigt att välja en bas med en matt skärm.
  • När du väljer profiler av inskärningstyp är det mycket viktigt att vara uppmärksam på deras dimensioner. Längden och bredden på sådana delar varierar. För att inte misstas med valet bör du först mäta parametrarna för LED -remsan.
  • Det rekommenderas att installera inskärningsprofilerna på ett sådant sätt att användare därefter får fri och obehindrad åtkomst till diodtejpen som är fixerad i dem.
  • Billiga polykarbonatprofiler presenteras i olika färger. De kan väljas utifrån färgen på gipset eller färgen som appliceras på basen.
  • Installation av en inskärningsprofil, precis som vilken som helst annan, ska utföras så noggrant som möjligt. Faktum är att en slarvigt installerad diodtejp omedelbart fångar ögat - sådana inre element ser fula ut.
  • Om installationen av en profil av aluminium är planerad, måste dess kanter skyddas från grader redan innan arbetet påbörjas.
  • Infällda profilmodeller rekommenderas starkt inte att installeras i områden som utsätts för allvarliga och regelbundna belastningar. Det är därför som sådana produkter rekommenderas att monteras i spånskivor eller gipsskivor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var också uppmärksam på följande nyanser

  • Det rekommenderas att ansluta diodremsor med en parallell metod. På grund av denna monteringsteknik är det möjligt att förhindra onödiga spänningsbelastningar under driften av belysningsarmaturen.
  • När du väljer en inskärningsprofil för alla ändringar är det mycket viktigt att se till att den inte har en enda nackdel. Eventuella skador, deformationer, brott och brister är oacceptabla. LED-remsor av dålig kvalitet kommer att visa sig vara en kortlivad lösning.
  • En profil för ett band med diodlampor får installeras inte bara inuti huset, utan också utanför det. De flesta av dessa alternativ görs fuktbeständiga, därför kommer de inte att kollapsa och deformeras under påverkan av atmosfärisk nederbörd.
  • Om du vill hämta en sådan låda som du inte behöver oroa dig för att gå sönder under installationsprocessen, är det bättre att välja en modell av aluminium. Sådana exemplar köps oftast för installation i vägg- eller takytor. Och även aluminiumprofiler är lämpliga för inbäddning i trappor och golvbeläggningar.

Rekommenderad: