Gräsmattor På Balkonger Och Loggior (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgräs, Rullad Gräsmatta På Golvet I En öppen Balkong, Dekoration Och Design

Innehållsförteckning:

Video: Gräsmattor På Balkonger Och Loggior (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgräs, Rullad Gräsmatta På Golvet I En öppen Balkong, Dekoration Och Design

Video: Gräsmattor På Balkonger Och Loggior (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgräs, Rullad Gräsmatta På Golvet I En öppen Balkong, Dekoration Och Design
Video: 200 Common English Dialogs for Daily Life 2024, Maj
Gräsmattor På Balkonger Och Loggior (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgräs, Rullad Gräsmatta På Golvet I En öppen Balkong, Dekoration Och Design
Gräsmattor På Balkonger Och Loggior (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgräs, Rullad Gräsmatta På Golvet I En öppen Balkong, Dekoration Och Design
Anonim

Arrangemang av balkonger och loggior med gräsmattor är en trendig trend inom modern design. Materialet i den här artikeln kommer att berätta om fördelarna och nackdelarna med en sådan lösning, och också berätta vilket gräs som är bättre att välja och hur man lägger det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Gräsmattan för att dekorera golvet på balkongen (loggia) har ett antal fördelar:

  • sådan design är en icke-standardlösning i interiören, det är estetiskt attraktivt;
  • konstgräs är giftfritt, det orsakar inte allergier;
  • färgen på det syntetiska materialet ligger nära gräsets naturliga nyans;
  • beläggningen är hållbar: den bleknar inte, bleknar inte, behåller sin ursprungliga form;
  • gräsmattan kan bli golvets hela yta eller dess dekorativa accent;
  • att lägga en konstgjord gräsmatta på golvet på en balkong (loggia) är inom makten hos alla familjeföretag och tar inte mycket tid.

Konstgräset ger en behaglig taktil känsla. De liknar kontakt med riktigt gräs. Husdjur gillar denna beläggning. Du kan sitta på den, ligga ner, med dess hjälp är vinterträdgårdar dekorerade på balkonger och loggior. Gräsmattan är resistent mot nötning och tung belastning.

Bild
Bild

Sådan täckning - ett bra sätt att dölja gamla betonggolv eller fula kakel . Beroende på sorten kan den användas inte bara för golvet, utan också för väggarna. Beläggningen torkar snabbt efter regn, lämnar inte pölar på den, den mjukar upp oavsiktliga fall.

Men tillsammans med fördelarna har gräsmattan flera nackdelar … Till exempel är inte alla typer av mattor enkla att rengöra. Du måste rengöra konstgräs från smuts med en fuktig trasa eller dammsugare. Ju längre grässtrån desto svårare är det. Det är oönskat att sätta möbler med vassa ben på gräsmattan: det skadar fibrerna. Det är också dåligt att beläggningen kan värma upp i värmen.

Välj en gräsmatta mycket noga: det finns mycket material av låg kvalitet på marknaden. Vissa företag tillverkar giftiga produkter som inte garanterar säkerheten för människor och husdjur. Materialets nackdelar är priset och den olika glidkoefficienten. Dessutom kräver att dekorera balkonger och loggior med en gräsmatta ett speciellt förhållningssätt till bostadens inre.

Bild
Bild

Vilken ört att välja?

Det finns 2 typer av konstgräs. Beroende på leveransform, det tillverkad i plattor i 50x50 cm format och i rullar från 1 till 4 m breda . I det här fallet kan rullmaterialets längd vara upp till 25 m. Olika leveransparametrar låter dig välja ett alternativ för storleken på en viss balkong (loggia).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sorterna skiljer sig åt i form och storlek på grässtråna .… Långt gräsmatta liknar en oklippt gräsmatta. Analoger med korta grässtrån är som mattor av lav eller mossa. Detta golvbeläggning är tillverkat av kemiskt resistenta polymerer (till exempel polyamid, polyeten, polypropen). Gräsmattfibrer är fibrillerade och monofilament.

Mattans bas är förstärkt gummi … Beroende på produkttyp kan det vara så fast och perforerad … Samtidigt, för att ordna balkonger och loggior, köper de alternativ med en solid gummibas. Det är bättre att föredra produkter från europeiska tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvaliteten på inhemska och asiatiska varor är dålig.

Konstgräs kan vara dekorativ och sporter … Skillnaden mellan dem ligger i nötnings- och spänningsmotstånd. För dekoration av balkonger och loggior förvärvar de dekorativa typer.

I butiken måste du klargöra syftet - för balkonger och loggier köper de bulkfria alternativ märkta "för bostadslokaler ". I det här fallet måste du leta efter ett alternativ där det blir färre rester och rester. Vissa företag säljer sådana beläggningar kakel vid stycket, andra (i rullar) - löpmätare … Innan du köper måste du mäta den nödvändiga ytan på golvet för att inte betala för mycket för onödigt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet kan köpas personligen i en specialbutik eller online.

Det är viktigt att tänka på graden av mjukhet hos villi , välj deras optimala tjocklek, längd, färg och vikt. Högen kan vara rak, lång, tjock, men alltid mjuk. Vissa människor gillar konstgräs från granulat (det produceras genom återvinning av avfall).

När du köper kakel, se till att allt köpt material är från en sats … Detta kommer att hjälpa till att undvika olika nyanser av element, olika längder, tjocklekar och mjukhet av villi. Om balkongen är liten är det mer lämpligt att köpa en gräsmatta i rullar: detta undviker att limma ihop elementen. Dessutom kan du täcka golvet med en enda duk, som kan tas bort, skakas ut eller bytas ut mot en ny efter behov utan mycket krångel.

Bild
Bild

Stylingtips

Läggningen av konstgräs på den öppna balkongen görs efter att arbetet med glasering, förstärkning av fasaden och dekorering av balkongens väggar (loggia) har slutförts . För att rymma dekorativ trim är det nödvändigt att ordna kanterna på mattan med plankor, det är bättre att fixa det med föremål (till exempel blomkrukor, möbler). Förutom beklädnaden måste du ta hand om underlaget.

Underlaget måste vara torrt och rent innan installation . All smuts tas bort från den, jämnas ut efter behov och blir av med sprickor. Det finns inget behov av att strö sand eller granulat på den. För att lägga locket är det nödvändigt att klippa av skyddsremmen som ligger på rullens sidor med en kniv.

Bild
Bild

När du lägger kakelmaterial, se till att högen är samma.

Beläggningen måste ha ett enhetligt utseende, och därför måste alla element vara desamma. Under arbetets gång, vid behov, använd speciellt anslutningstejp . För fastsättning används ett tvåkomponents polyuretanbaserat lim.

De limmade fragmenten pressas med en belastning, efter en halvtimme tas det bort . Efter att elementen har monterats trimmas den gemensamma duken runt omkretsen utan att lägga till några tillägg. I sällsynta fall fäster nätet på substratet. Detta görs om det finns risk för vridning av konstgräset. Men oftare klarar de sig med möbler eller andra möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

Du måste ta hand om golv av konstgräs korrekt och i tid:

  • all förorening måste avlägsnas omedelbart, utan att skjuta upp till senare;
  • använd inte kemikalier vid rengöring;
  • matrester, löv, cigarettstumpar, husdjurshår skadar beläggningens estetik;
  • sällskapsdjur avlägsnas manuellt, kontamineringsstället rengörs med en fuktig trasa;
  • använda diskmedel och en mopp för att rengöra ytan;
  • fläckar avlägsnas med ättika, tuggummi tas bort med isbitar.

Mattan ska borstas med en stel, icke-metallisk borste i motsatt riktning mot kornet . För att bibehålla ett estetiskt tilltalande utseende bör denna procedur utföras minst en gång var tredje månad.

Vid varmt väder kan du spraya ytan med vatten för att undvika damm och höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vi erbjuder flera idéer för den estetiska designen av balkonger och loggior med konstgräsmatta:

ett exempel på en mysig ö för avkoppling som förkroppsligas på en öppen balkong

Bild
Bild

en organisk lösning i utformningen av ett öppet utrymme, ett sätt att fixera beläggningen med hjälp av tunga krukor med blommor och grönska

Bild
Bild

zonering av loggian med en gräsmatta med en kort längd av grässtrån

Bild
Bild

alternativ för att dekorera golvet på en liten balkong med en tröskeldesign

Bild
Bild

användningen av syntetiskt gräs för att framhäva väggen på balkongen i en stadslägenhet

Bild
Bild

ett värdigt alternativ för att dekorera en rymlig balkong med en gräsmatta

Bild
Bild

skapande av ett naturligt landskap på en stor öppen balkong

Rekommenderad: