Skrivaren Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra? Anledningarna Till Att Han Inte Vill Skriva Ut Efter Uppdateringen, Varför Han Skriver Att Han är Inaktiverad, Den Röda Indikatorn Lyser

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra? Anledningarna Till Att Han Inte Vill Skriva Ut Efter Uppdateringen, Varför Han Skriver Att Han är Inaktiverad, Den Röda Indikatorn Lyser

Video: Skrivaren Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra? Anledningarna Till Att Han Inte Vill Skriva Ut Efter Uppdateringen, Varför Han Skriver Att Han är Inaktiverad, Den Röda Indikatorn Lyser
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
Skrivaren Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra? Anledningarna Till Att Han Inte Vill Skriva Ut Efter Uppdateringen, Varför Han Skriver Att Han är Inaktiverad, Den Röda Indikatorn Lyser
Skrivaren Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra? Anledningarna Till Att Han Inte Vill Skriva Ut Efter Uppdateringen, Varför Han Skriver Att Han är Inaktiverad, Den Röda Indikatorn Lyser
Anonim

Utskriftsenheten, liksom de flesta komplexa tekniska enheter, kan misslyckas av flera olika skäl. Dessa orsaker är förknippade med felaktig anslutning eller användning av skrivaren, dess tekniska problem eller slitage på viktiga mekanismer. Vissa fel kan elimineras på egen hand, men det finns fel som kräver kvalificerad specialisthjälp.

Felaktig anslutning

Det händer ofta att utskriftsenheten inte fungerar på grund av dess fel anslutning - till ett nätverk eller en dator.

För att utesluta problem med anslutningen till nätverket är det nödvändigt att kontrollera trådens och kontaktens integritet, styrkan i dess anslutning till datorn och eluttaget, samt serviceavtalet för själva uttaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer inte vara överflödigt att kontrollera detta Är skrivarens startknapp aktiverad? - om omkopplaren görs korrekt tänds utskriftsenhetens indikatorlampor.

I de fall allt är i ordning med att slå på skrivaren måste du kontrollera om datorn känner igen denna utskriftsenhet . För detta måste speciell programvara installeras i datorprogrammen. När du köper en enhet för utskrift kommer den vanligtvis med en skiva med installationsdrivrutinerna inspelade på den. Om du inte har en disk, drivrutiner kan laddas ner i öppen källkod på webbplatsen för tillverkaren av utskriftsenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du ansluter skrivaren måste du ladda ner och installera drivrutiner , för detta måste du gå till "Start" -menyn, använda "Lägg till skrivarguiden" och gå till "Kontrollpanelen". Leta sedan efter fliken "Skrivare och annan utrustning" och gå till alternativet "Lägg till en skrivare". Datorn bestämmer självständigt modellen för din skrivarenhet och väljer nödvändiga drivrutiner för den, om du anger de data som är nödvändiga för detta, enligt steg-för-steg-instruktionerna i installationsprogrammet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan variant av manifestationen av felaktig användning av tryckanordningen kan vara den utskriften är pausad eller uppskjuten . Denna situation kan korrigeras genom att gå till Start -menyn och öppna panelen Skrivare och fax. Hitta sedan din skrivare och högerklicka på skrivarikonen. Se hur posten ser ut i menyfönstret som öppnas framför dig. Om utskriften är pausad ser du "Återuppta utskrift" - aktivera denna inskription genom att trycka på vänster musknapp. Om utskriften har skjutits upp måste raden "Använd skrivaren i online -läge" aktiveras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarfel

Anledningen till att skrivaren inte vill skriva ut kan vara att maskinen har slut på toner (bläck) . Även efter en uppdatering eller omstart skriver skrivaren ut tomma sidor eller rapporterar att det är ett problem med patronen. Ibland, om det inte finns toner, kan skrivaren vägra att ta ark från utmatningsfacket helt, som om det var avstängt. Användaren bör då och då kontrollera fyllningsgraden för patronen och byta ut den i tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

I bläckstråleskrivare kan mängden bläck kontrolleras med alternativet "Enheter och skrivare", och i lasersystem kan det bedömas att utskriftskvaliteten tar slut på en patron och det blir blekare varje gång, och i vissa områden kan det till och med vara helt luckor i form av vita ränder.

Om du omedelbart behöver skriva ut mer än en sida, försök skaka patronen från sida till sida och sätt tillbaka den i maskinen, varefter du kan fortsätta skriva ut.

Denna metod för "återupplivning" kommer inte att pågå länge, då måste patronen bytas ut eller fyllas på igen.

Bild
Bild

En annan anledning till att det inte går att skriva ut på skrivaren är det finns inga tomma pappersark i facket . Vanligtvis rapporterar utskriftsenheten detta genom att visa ett speciellt meddelande på monitorn. Det är användarens ansvar att övervaka tillgängligheten av papper och fylla på skrivarfacket i tid. Den andra orsaken till papper har fastnat inuti skrivaren. För att låsa upp skrivaren måste du öppna luckan, ta ut patronen och släpp pappret genom att försiktigt dra det fastklämda arket mot dig. Sådana situationer kan uppstå när om användaren återanvänder papper som redan har använts . Sådana besparingar leder till att inte bara patronen går sönder, utan också själva skrivaren.

Bild
Bild

Tekniska svårigheter

Om skrivaren är redo att skriva ut och initieras utan uppenbara störningar kan det uppstå problem med utskriftskvaliteten pga vissa tekniska fel i driften av skrivaren . I händelse av ett tekniskt fel i de flesta patroner lyser en röd indikator på kontrollskärmen, och även om startknappen slås av och på igen kommer skrivaren inte att starta om i detta fall, kommer funktionen inte att återställas. Tekniskt fel manifesterar sig på olika sätt, men slutresultatet är att skrivaren inte uppfyller sin funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska störningar i samband med patronen inkluderar följande:

  • om skrivaren inte har använts på länge, torkar bläckdroppar i bläckpatronen i skrivhuvudet och blockerar det.
  • när en patron installeras i skrivaren kan användaren glömma att ta bort det skyddande membranet som ligger nära varje munstycke i bläckbehållaren;
  • bläckmatningskabeln kan klämmas eller skadas;
  • en patron av icke-originaldesign installerades i skrivaren;
  • patronen har ett tekniskt problem eller har slut på bläck.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan korrigera situationen när patronen blockeras av droppar torkad färg på egen hand med ett speciellt serviceprogram som är tillgängligt för alla bläckstråleskrivare.

Efter rengöring av munstyckena och testutskrifter återställs som regel bläckstråleskrivarens funktion igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska problem kan också uppstå med lasermodeller av skrivaren när enheten inte matar papper för utskrift . Problemet kan vara att skrivaren har pappersupptagningsvalsen är sliten, axelväxlarna är slitna, solenoiden är ur funktion . Det är osannolikt att du lyckas byta pappersupptagningsrullen själv, så det är bättre att överlåta detta arbete till proffs. Detsamma gäller byte av solenoider.

Ibland kan produkten skriva ut tomma sidor även om patronen fungerar normalt. Orsaken till sammanbrottet kan vara brist på kontakt mellan patronen och skrivaren på grund av slitage på axelhylsan, som tjänar till att överföra bilden till utskrift . Om skrivarens strömkort är felaktiga kan enheten börja skriva ut svarta ark. När det gäller laserskrivare kommer svarta ark ut ur enheten när den har själva bildskannern är trasig eller slingans kontakter och integritet bryts.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ganska vanlig orsak till skrivarfel är fel på ett styrkort som kallas en formaterare . Detta kan hända på grund av en tillverkningsfel på kortet eller dess mekaniska skada på grund av felaktig användning av skrivaren. Skrivaren kan sluta slå på. I så fall bör man leta efter orsaken till störningen inuti kontrollenheten, som måste repareras eller bytas ut. Andra tekniska problem som stör utskriftsprocessen kan vara:

  • fel på skrivhuvudets kontakter eller dess utformning;
  • det fanns funktionsstörningar i systemet med motorer, givare eller pumpar;
  • det uppstod en uppdelning av serviceenheten eller omkopplingsstyrning;
  • reduceraren är ur funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att försöka åtgärda komplexa tekniska fel på egen hand hemma utan att ha viss kunskap och färdigheter . Om skrivaren behöver seriös reparation eller byte av viktiga enheter och block, kan dessa tjänster tillhandahållas med bättre kvalitet i en specialiserad verkstad.

Rekommenderad: