Profiler Med Diffusor För LED -remsor: Aluminium Och Plast, Hörnfäste Och Tak, Flexibla Och Andra Profiler

Innehållsförteckning:

Video: Profiler Med Diffusor För LED -remsor: Aluminium Och Plast, Hörnfäste Och Tak, Flexibla Och Andra Profiler

Video: Profiler Med Diffusor För LED -remsor: Aluminium Och Plast, Hörnfäste Och Tak, Flexibla Och Andra Profiler
Video: Do I need an LED profile/extrusion? And if so which one? 2024, April
Profiler Med Diffusor För LED -remsor: Aluminium Och Plast, Hörnfäste Och Tak, Flexibla Och Andra Profiler
Profiler Med Diffusor För LED -remsor: Aluminium Och Plast, Hörnfäste Och Tak, Flexibla Och Andra Profiler
Anonim

LED -remsor är mycket populära idag och är mycket efterfrågade. De används för att dekorera många interiörer. Men det räcker inte att bara köpa en LED -remsa av hög kvalitet - du måste också välja speciella profilunderlag som den ska fästas på. I dagens artikel kommer vi att titta på vad sådana profiler är.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns många typer av profiler avsedda för montering av LED -remsor. Dessa är viktiga och funktionella detaljer, tack vare vilka processen att installera LED -belysning på olika baser är förenklad och möjlig . Det kan inte bara vara väggar, utan även tak eller andra platta underlag. Profiler är gjorda av olika material. De mest populära de senaste åren är de gjorda av aluminium och polykarbonat. Dessa är mycket praktiska produkter, vars utformning ofta tillhandahålls en mycket användbar och nödvändig del - en diffusor.

Bild
Bild

Huvuddragen i Led-lampor är att ljusflödet från dem sprider sig till en vinkel på högst 120 grader . Detta påverkar både uppfattningen av ljus och den praktiska användningen av glödlampor negativt. För att bli av med en sådan olägenhet är det nödvändigt att exponera ett lämpligt material i lampornas omedelbara närhet som effektivt kan bryta och sprida ljus. Det är just detta som diffusorn löser.

Bild
Bild

Spridaren har en ojämn inre struktur . Partiklarna i grundsubstansen är inte ordnade här. På grund av denna funktion avviker ljuset som passerar genom det specificerade materialet märkbart från sin ursprungliga bana i olika riktningar. På grund av detta försvagas och expanderar belysningen.

På grund av närvaron av en diffusor är profiler för diodremsor mer funktionella och praktiska att använda. Med dem blir belysningen bättre, trevligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Moderna modeller av profiler avsedda för installation av LED -band tillverkas på olika sätt. De skiljer sig både i sin strukturella struktur och i funktionerna i installationen. Olika exemplar ser olika ut och skiljer sig från varandra i form. Nedan kommer vi att ta reda på mer om de vanligaste och praktiska undersorterna av profiler med en siktande del. Först och främst är alla profiler för bälten indelade efter materialet från vilka de är gjorda. Idag är följande alternativ mer vanliga vid försäljning.

Tillverkad av aluminium . Praktiska, slitstarka och slitstarka sorter. Lätt att installera, kan ha vilken form som helst. Vid behov kan aluminiumdelen målas i en lämplig färg.

Bild
Bild

Tillverkad av plast . Dessa är flexibla polykarbonatprofiler med diffusor. Dessa är också praktiska, men mindre robusta alternativ. Plastprodukter är oftast billigare.

Bild
Bild

De aktuella produkterna är indelade i olika typer och i enlighet med fastsättningsmetoden. Låt oss titta närmare på aktuella exemplar.

Vinkel . Namnet på sådana produkter talar för sig själv. De är konstruerade för hörnmontering. Det är vinkelmodellerna som oftast har en högkvalitativ spridningskomponent i sin enhet.

Tack vare denna design reduceras intensiteten för belysningen från LED: erna avsevärt.

Bild
Bild

Tapphål . En lika populär sort. Kan byggas in i nästan vilken plan yta som helst. Det kan vara både golvet och väggarna i rummet. Det är önskvärt att basen är gjord av spånskiva eller gips. I grund och botten är mortise -produkter monterade tillsammans med en diffusor och har karakteristiska utskjutande kanter. De senare är utformade för att utföra funktionen för att jämna ut ojämna materialkanter.

Bild
Bild

Över huvudet . Detta alternativ anses vara det mest populära än den inbyggda profilen eller hörntypen. Ytmodeller kan enkelt installeras på vilken plan yta som helst. Som ett resultat kan LED-bakgrundsbelysningen fästas med lim eller självgängande skruvar, vilket är mycket bekvämt.

Bild
Bild

Det nämndes redan ovan att profilbaserna för band med dioder har en annan strukturell struktur. Idag kan du i butikerna hitta följande kopior:

  • runda;
  • fyrkant;
  • konisk;
  • trapetsformad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av profiler kan ha olika typer av diffusorer. Spridnings "skärmen" är både ogenomskinlig och transparent. Olika alternativ ger olika grad av minskning av diodbelysningens intensitet. Spridare är tillverkade av olika material.

Akryl och plexiglas . Dessa material kännetecknas av ungefär samma ljusspridningsegenskaper. De kännetecknas av mycket bra anti-vandal egenskaper.

Spridare av akryl och plexiglas spricker inte, är inte rädda för temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polystyren . Termoplastisk polymer med hög ljusgenomsläpplighet. Polystyren är mångsidig, lätt att bearbeta, inte rädd för temperaturhopp. Starka punktstrejker är inte heller skrämmande för honom.

Bild
Bild

Polykarbonat . Slitstarkt och lätt material med bra ljusgenomsläpplighet. Det kan vara monolitiskt och cellulärt. Polykarbonat brinner inte, stöder inte förbränning, är inte rädd för mekanisk skada eller nederbörd.

Bild
Bild

Urvalstips

Det är vettigt att välja profiler för LED -remsor utifrån flera viktiga kriterier. Låt oss bekanta oss med dem.

  • Det är nödvändigt att ta hänsyn till profildelarnas storlek. Dimensionsparametrar måste motsvara LED -remsans dimensionella parametrar. Lyckligtvis är de flesta av dessa produkter initialt anpassade till måtten på diodens bakgrundsbelysning.
  • Det är värt att välja en produkt gjord av de mest praktiska och pålitliga materialen. Var uppmärksam på vad diffusorn är gjord av. Valet av en transparent eller matt del påverkar basens ljusgenomsläpplighet. Det är lämpligt att ge företräde åt mer praktiska och hållbara produkter som är gjorda av material som inte utsätts för mekanisk skada och försämring under temperaturhopp.
  • Bestäm var exakt du ska installera tejplådan. Baserat på detta kan du hitta en sådan struktur på rea som kommer att ha en lämplig form och struktur. Detta är mycket viktigt, eftersom samma hörnprodukter inte är utformade för alla baser, liksom U-formade eller rundade alternativ.
  • Det är lämpligt att välja detaljerna för en lämplig design. Till salu kan du hitta profiler med en diffusor, gjorda i olika färger. Du kan också köpa en produkt av aluminium och sedan måla den i vilken färg du vill, till exempel svart, vitt, rött eller någon annan.
  • Innan du köper, rekommenderas det starkt att noggrant undersöka profilens skick och den diffusor som den är utrustad med. En struktur av material måste vara stark, pålitlig, fri från defekter, skador och andra möjliga brister.

Om du hittar deformationer och brott på produkten är det bättre att vägra att köpa, eftersom sådant inte kan kallas högkvalitativt.

Bild
Bild

Installationsteknik

Profiler för LED -lampor utrustade med en diffusor kan fästas på en förberedd sockel utan behov av erfarna installatörer. Hela installationstekniken i den övervägda strukturen innehåller enkla steg som alla kan hantera utan problem. Låt oss titta på steg-för-steg-instruktionerna för självinstallation med exemplet på den populära hörnlådan med en diffusor.

  • Att montera en sådan produkt på vanliga självgängande skruvar kan vara ganska svårt. I det här fallet är det bättre att använda dubbelsidig tejp. Tack vare honom blir installationsarbetet extremt enkelt och tar inte mycket tid.
  • Först måste du avfetta underlaget noggrant. Detta kan göras med alkohol eller lösningsmedel.
  • Nästa steg är att lägga tejpen på båda sidor av delen. Allt återstående överskott måste skäras av noggrant så att de inte stör.
  • Nu måste du avfetta själva ytan. För dessa ändamål måste du strö det lite med antingen vatten eller Mr. Muscle.
  • Försök inte att avfetta ytan på basen. I de flesta fall är en vinkelprofil inte idealiskt jämnt installerad på två plan. Inledningsvis är det sällan möjligt att avslöja det felfritt. Om ytan strös lite med vatten kommer inte tejpen att fastna direkt, så det blir lättare att justera delen efter behov.
  • Om du vill att fästelementen ska vara mer tillförlitliga kan du använda speciellt polyuretanlim med det. Det återstår bara att fästa diodtejpen inuti, installera linsen och stänga alla kontakter som följer med LED -belysningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inskärningsprofilen installeras annorlunda

  • Först bildas ett spår i möblerna eller annan bas, som motsvarar profildelens dimensioner.
  • Vid kanten måste du borra ett hål för trådarna.
  • Sedan kan du börja limma tejpen. Kom ihåg att sätta in diffusorlinsen efter det.
  • Nu kan du fortsätta med att fixa pluggarna, som i fallet med hörnstrukturen. Därefter måste delen drivas fast i ett färdigt spår.

Om den senare ursprungligen gjordes rygg mot rygg kan du använda en speciell gummiklubba.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Vi kommer att få reda på några användbara tips för att installera profiler med en diffusor

  • Alla profiler med spridande detaljer måste installeras noggrant. Om designen ser oreda ut kan den påverka miljöns övergripande utseende negativt.
  • Aluminiumprofilens kanter måste skyddas från grader före montering.
  • Det är nödvändigt att montera profilerna så att du senare lätt kan komma till själva diodbanden.
  • Stoppmodeller rekommenderas att installeras på platser som inte utsätts för tung belastning.

Rekommenderad: