Stork Trädgårdssiffror: Dekorativ Stork I Boet Och Andra Figurer. Hur Man Gör En Figur Med Egna Händer Enligt En Mästarklass För Ett Sommarboende?

Innehållsförteckning:

Video: Stork Trädgårdssiffror: Dekorativ Stork I Boet Och Andra Figurer. Hur Man Gör En Figur Med Egna Händer Enligt En Mästarklass För Ett Sommarboende?

Video: Stork Trädgårdssiffror: Dekorativ Stork I Boet Och Andra Figurer. Hur Man Gör En Figur Med Egna Händer Enligt En Mästarklass För Ett Sommarboende?
Video: Black Stork nest, Lodz, Poland, Goshawk attack 3 2024, Mars
Stork Trädgårdssiffror: Dekorativ Stork I Boet Och Andra Figurer. Hur Man Gör En Figur Med Egna Händer Enligt En Mästarklass För Ett Sommarboende?
Stork Trädgårdssiffror: Dekorativ Stork I Boet Och Andra Figurer. Hur Man Gör En Figur Med Egna Händer Enligt En Mästarklass För Ett Sommarboende?
Anonim

Storkfågeln har alltid symboliserat lycka, fred och familjeherd. Trädgårdsfigurer av fåglar placeras på förgårdarna på förlossningssjukhus, dagis och skolor. Figurerna är mycket populära bland sommarboende. Nedan kommer vi att prata om egenskaperna hos en trädgårdsfigur, typer, placeringsmetoder och tips för att göra den själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett stort antal legender och övertygelser är associerade med storken. Sedan urminnes tider har människor ansett storken vara en helig fågel. Man trodde det om en person dödar en stork eller förstör ett bo, så kommer han och hans familj under resten av livet att lida av olyckor, det blir ingen skörd, boskap kommer att dö . Fågeln har blivit en slags gudom. Och varje vår väntade folk på att storkarna skulle återvända, skyddade dem.

Efter många övertygelser från olika länder i världen är det värt att dra slutsatsen att människor fortfarande tror på fåglarnas magiska kraft. Trädgårdsfigurer av en stork köps eller skärs ut på egen hand . Folk är säkra på att figuren kommer att skydda huset från onda andar och problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vårt land är storken en symbol för familj och komfort, kärlek och trohet. Många sommarboende placerar storkfigurer på sina tomter för att ge en atmosfär av lugn, harmoni och komfort.

En sofistikerad och original figur kan dekorera vilken plats som tilldelas den och ge territoriet en speciell chic. Varje ägare tror att fågeln verkligen ger lycka och lycka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storkfigurer säljs i trädgårdsbutiker . Sortimentet är tillräckligt stort och består av statyetter av olika storlekar och typer. Figurerna har en speciell beläggning som skyddar strukturen från fukt, värme och vind. Många skulpturer har ett speciellt fäste för säker fixering på alla ytor.

Bild
Bild

Vissa sommarboende föredrar att göra produkter med egna händer. Att göra en storkfigur är inte så svårt som det verkar. Alla tillgängliga material är lämpliga för tillverkning.

Figurerna är skurna av plywood, skum eller plastflaskor . Utseendet beror på fantasin. Det finns många typer av figurer, som alla är olika med sin egen personlighet och bär ett särskilt budskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka är formerna?

En översikt över typerna av figurer för en sommarstuga öppnas med en klassisk trästorkfigur. Fågeln kan stå på ett ben eller frysa i rörelsen att klappa sina vingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ plaststork kan passa in i alla landskapsdesigner på territoriet . En storkfamilj med bo och en liten brud ser särskilt original ut. Familjen boet är också placerad på en trädstubbe eller små dekorativa drivved.

Bild
Bild
Bild
Bild

En enda fågel, som imponerande vandrar runt på platsen, kommer också att bli en original inredning. Den installeras i mitten av sängarna.

Bild
Bild

Det vanligaste alternativet är en stork som sitter på en sten . Stenen kan vara en klassisk färg eller inramad med gräs och små blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa sommarstugor kan du hitta en stork som håller ett bunt med en bebis i näbben . Denna söta statyett kommer inte att lämna någon likgiltig i området.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stork som sitter i gräset kommer också att vara ett bra komplement till inredningen . Det finns kompositioner av flera fåglar som lugnt vilar i skuggan av träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du vill kan du göra en stork till ett sommarboende på egen hand, du behöver bara hitta tid, nödvändiga material och visa all din kreativa potential.

Bild
Bild

Verktyg och material

För att skapa en trädgårdskulptur behöver du följande saker:

  • plastbehållare med en volym på 0,5, 1 och 1,5 liter och en 5-liters flaska;
  • sax och kniv;
  • lim;
  • självgängande skruvar;
  • en bit frigolit;
  • korrugerat rör;
  • metallstavar;
  • nätram;
  • tråd;
  • sandpapper;
  • häftapparat för möbler;
  • akrylfärg;
  • lack.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning

En hemgjord stork består av ämnen för huvud, hals, stam, ram med fjäderdräkt och ben. En mästarklass med steg-för-steg-instruktioner hjälper dig att skapa en trädgårdsfigur.

  1. Ett tomt huvud med en näbb skärs ut av skummet . Delen slipas med sandpapper. Särskild uppmärksamhet ägnas åt näbbens kanter. Huvudet täcks omedelbart med vit färg. Det ger arbetsstycket uttrycksfullhet och skyddar det från väderförhållandena.
  2. För näbben skärs två plattor från en plastbehållare . Först skärs botten och nacken av flaskan. Resten skärs i rektangulära plattor. Trianglar skärs från dessa rektanglar. De är näbbens delar. Plattorna böjs i mitten och fixeras med självgängande skruvar till platsen där huvudet och näbben är anslutna.
  3. Ta nästa behållare och skär av botten . Tårna för den framtida fågeln skärs från kanten till halsen. Det visar sig 3 fingrar fram och ett bak. De måste böjas utåt. Varje finger formas genom att klippa kanterna med en sax.
  4. Fjäderdräkt är den mest noggranna uppgiften . Ta en annan behållare, skär av botten och nacken. Resten skärs i 6 delar, som kommer att fungera som fjädrar. Fjädrar är skurna i olika storlekar. Varje fjäder får en fringeffekt med sax. Detta kommer att skapa ytterligare luftighet i den framtida fjäderdräkten.
  5. Halsfjädrarna skärs på samma sätt . Endast små tallrikar behöver klippas. Änden på varje fjäder är dekorerad med en lugg och böjd med sax.
  6. En 5 liters behållare används för bålen . Ett ramnät är fäst på det, som tidigare har format vingen. Fjäderdräkten kommer att fästas på ramen.
  7. Därefter bör du samla bålen . Ett halsrör sätts in i flaskans hals. Botten skärs och en tjock stålstång böjd på mitten sätts in. Det kommer att fungera som storkens tassar.
  8. Figurens grundmontering börjar med huvudet . Huvudet och halsen är anslutna med tråd. Dessutom fixerad med lim.
  9. Fjädrarna fixeras med en häftapparat, med början från behållarens botten . Svansen sitter fast på baksidan. Fjädrar börjar överlappa på utsidan. Gör 6-7 lager. Det sista lagret ansluts till korrugeringen och fixeras med självgängande skruvar. Små fjäderplattor med böjda kanter lindas runt korrugeringen.
  10. Monteringen är klar . Nu måste du dekorera arbetsstycket. Svarta pärlor eller knappar används för ögonen. Du kan också måla ögonen med färg.
  11. Om transparenta behållare användes under skapandet är det nödvändigt att måla fjäderdräkten innan du skär flaskorna . Innan färgning gnids de väl med en alkoholhaltig vätska.
  12. Näbben och benen är täckta med röd akryl . Ett annat sätt att avsluta benen och näbben är att slå in ämnena med byråkrati.
Bild
Bild

En storkfigur kan också tillverkas av bara en frigolit. Tillverkningsmaterial:

  • en bit frigolit;
  • sax;
  • kniv;
  • akrylfärg;
  • metallstavar;
  • lim;
  • häftapparat;
  • sandpapper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först görs tassar. Metallstavar slipas underifrån, kanterna är böjda upptill. Arbetsflödet är att klippa rätt ämnen . Huvud, hals och kropp är ritade på skum. Detaljer klipps ut. Stavarna är fixerade i kroppen med en häftapparat. Bålen är täckt med ett extra lager skum för att lägga till volym. Fjädrar limmas ovanpå. Ett huvud med nacke placeras på stången. Näbben är täckt med röd färg. Det är bättre att använda pärlor som ögon.

Bild
Bild

Storkbo. Det finns några nyanser i att göra ett fågelbo. För att skapa en komposition är det bättre att samla grenar av unga träd.

Gamla stavar går sönder när de tillverkas . Du kan ta ett cykel- eller skottkärrsdäck, en gammal bassäng eller trådram som grund för boet. Särskild uppmärksamhet ägnas åt att klippa och lägga grenar. Under denna mödosamma övning är det nödvändigt att regelbundet knyta och fixa kvistarna på ramen.

Du kan också köpa en färdig stålbas, linda en vinstock eller unga skott på den. Detta kommer att ge hantverket ett naturligt utseende.

Bild
Bild

Var ska man lägga?

En trädgårdsstatyett av en stork vid en sommarstuga är ett utmärkt inredningsalternativ. Du kan placera fågeln var som helst.

  • En av platserna för figuren är taket. Oftast installeras en hel komposition med bo på taket. För att inredningen ska hålla tätt används korsade brädor. Skulpturen är fäst vid en sådan bas.
  • En skorsten är också lämplig för att installera en storkfigur. Kom dock ihåg att rök och gnistor kommer ut. Figuren måste skyddas med en stålplåt eller höjas med en meter med hjälp av metallstavar.
  • Statyetten kan placeras på ett träd eller en stubbe. Vissa sommarinvånare använder ett gammalt rött träd som bas, på vilket skulpturen är installerad. En storkfamilj i ett bo ser bra ut på en trädstubbe. En sådan komposition kommer att bli huvudaccenten för den personliga tomten.
  • Enstaka figurer av fåglar ser bra ut nära buskar. Kompositioner av flera storkar som vilar i skuggan av vegetation ser original ut.
  • Skulpturen är placerad mitt i sängarna.
  • Vissa sommarboende installerar en storkfigur framför ingången till huset. En sådan statyett vid ingången skapar en atmosfär av komfort och gästfrihet.
  • För att storken ska ge lycka och lycka finns det nyanser av figurplacering. Vissa landskapsdesigners rekommenderar att du installerar storkskulpturer på solsidan, eftersom solens strålar förstärker skulpturens magiska egenskaper.
  • Ett annat placeringsalternativ är att installera hantverk nära vattnet. Du kan skapa en liten konstgjord reservoar och placera storken och dess familj bredvid den.
  • Du bör inte installera statyetten med ryggen mot husets fönster. Fågeln ska titta in i huset. Korrekt placering av figuren kommer att ge styrka och energi till alla dess invånare.
  • Eftersom storken är en symbol för förökning kan fågeln placeras nära sovrumsfönstret. Glöm inte samtidigt att figuren måste titta ut genom fönstret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En trädgårdsfigur av en stork i en sommarstuga är ett win-win dekoralternativ. Skulpturen köps i en butik eller görs för hand.

Att göra ett hantverk är väldigt enkelt. Du kan skapa en unik figur eller komposition av flera fåglar. I det här fallet ser produkten inte sämre ut än en köpt skulptur.

Rekommenderad: