Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Smart TV? Ansluter IPhone Och Smartphones Till En Smart TV Via Wi-Fi. Hur Kan Du Länka? Konfigurera Och Hantera

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Smart TV? Ansluter IPhone Och Smartphones Till En Smart TV Via Wi-Fi. Hur Kan Du Länka? Konfigurera Och Hantera

Video: Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Smart TV? Ansluter IPhone Och Smartphones Till En Smart TV Via Wi-Fi. Hur Kan Du Länka? Konfigurera Och Hantera
Video: LG Smart TV: How to Use iPhone's Mobile Data as Wifi Internet 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Smart TV? Ansluter IPhone Och Smartphones Till En Smart TV Via Wi-Fi. Hur Kan Du Länka? Konfigurera Och Hantera
Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Smart TV? Ansluter IPhone Och Smartphones Till En Smart TV Via Wi-Fi. Hur Kan Du Länka? Konfigurera Och Hantera
Anonim

Möjligheterna för TV -apparater med Smart TV -teknik är oändliga. Du kan ansluta mobila enheter till smart -TV och titta på dina favoritvideor, foton och filmer på TV -mottagarens stora skärm. De pågående aktiviteterna på telefonskärmen visas på TV: n. Det finns många sätt att ansluta.

De mest populära alternativen är värda att överväga. Så den här artikeln kommer att prata om trådbundna och trådlösa anslutningsalternativ, samt om möjliga problem och deras eliminering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kabelanslutning

Du kan ansluta din smartphone eller iPhone till din Smart TV med hjälp av en kabelanslutning. Det finns flera alternativ för parning av enheter:

  • via HDMI -kabel;
  • via USB -kabel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första metoden är lämplig för prylar som är utrustade med en mini -HDMI -utgång. Numera integrerar tillverkare sällan en HDMI -port i telefonfodral.

Oftast används en speciell MHL -adapter för att ansluta på detta sätt. Enheten är en liten sändare som innehåller USB- och HDMI -funktioner.

För att ansluta TV: n och telefonen måste du först stänga av båda enheterna. Då måste du göra följande:

  • efter att du har stängt av enheterna, anslut telefonen och TV -mottagaren med en kabel eller sändare;
  • slå på enheter;
  • öppna Smart TV -inställningarna och klicka på HDMI -objektet i signalkällans meny;
  • öppna alla filer eller program på din telefon.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast sker synkronisering mellan enheter och bildjustering automatiskt . HDMI -anslutning är lämplig för både smartphones och iPhones.

Att koppla ihop smartphones med en TV via USB är det enklaste sättet . Det första du ska göra är att ansluta din smartphone och TV -mottagare med en USB -kabel. Därefter måste du trycka på källknappen på TV: ns fjärrkontroll och välja alternativet USB -port. Bekräfta vid behov parningen på smarttelefonens skärm. TV -apparaten visar en lista med mappar och filer i telefonen. Denna metod låter dig titta på videor och foton, men utesluter möjligheten att surfa på webbplatser.

Bild
Bild

Hur ansluter man trådlöst?

Det mest kända trådlösa sättet att ansluta smartphones och iPhones till Smart TV är Wi-Fi. Anslutningsproceduren visas nedan.

  1. På TV: n i inställningsmenyn behöver du hitta avsnittet "Nätverk" och välj Wi-Fi Direct .
  2. I telefonmenyn hitta avsnittet "Trådlösa nätverk" och välj Wi-Fi . Därefter öppnas en lista där du måste välja Wi-Fi Direct. Om det inte finns något sådant måste du öppna "Ytterligare inställningar".
  3. Aktivera Wi-Fi Direct på din telefon och TV.
  4. När du söker efter enheter visas både TV -skärmen och telefonen lista över tillgängliga prylar .
  5. Nödvändig bekräfta anslutningen på båda enheterna .
Bild
Bild

Det finns också ett sätt att ansluta till en TV via AirPlay. Detta alternativ är lämpligt för iPhone … För att ansluta behöver du en smart-TV och en Apple TV-set-top-box. Det här alternativet för parning av enheter anses vara det mest praktiska, eftersom du kan överföra innehåll till Apple TV via Wi-Fi.

När du ansluter måste du först se till att din iPhone och Apple TV är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk. Därefter måste du gå till "Kontrollavsnittet" på telefonen, välj "Skärmupprepning" från listan och tryck på Apple TV -knappen. Nu kan du hålla presentationer, titta på videor och foton, spela upp och överföra filer till din TV.

Ett liknande anslutningsalternativ finns för Android -smartphones . Innehållsöverföring kan konfigureras via Miracast -programvara. Denna teknik är inte tillgänglig på alla Smart TV -modeller. För att se till att Miracast är tillgängligt måste du gå till nätverksmenyn på TV -mottagaren och visa listan i inställningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om Miracast är tillgängligt måste du aktivera det. På telefonen måste du gå till inställningsmenyn och välja avsnittet "Display" och sedan "Trådlös bildskärm".

Efter det, aktivera alternativet Miracast och välj en TV -mottagare i listan över enheter. Efter parning av enheterna visas bilden på TV -skärmen.

De senaste modellerna av mobila enheter har Wi-Fi Miracast-funktion. Gränssnittet är baserat på Wi-Fi Direct. Med Wi-Fi Miracast kan användaren koppla ihop enheter utan att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk. Gränssnittet utmärks också av dataöverföringshastigheten för stora filer, det har möjlighet att överföra 3D -bilder. Wi-Fi Miracast förbrukar lite ström. Gränssnittsinställningen är exakt densamma, bara du behöver välja Wi-Fi Miracast-objektet på enhetsmenyn.

En annan typ av trådlöst gränssnitt - Chromecast, låter dig styra innehållet i din telefon på TV -skärmen. Programmet passar både iPhone och andra smartphones.

Bild
Bild

Denna anslutningsmetod är delvis trådlös, men för att para ihop enheterna behöver du en speciell digitalbox från Google - Google Chromecast. Set-top-boxen är ansluten till en Smart TV via en HDMI-kabel. Efter det måste du växla set-top-boxen till HDMI-porten och aktivera anslutningen till Wi-Fi-nätverket. Du måste ladda ner en speciell applikation för Google Home på din telefon.

Bild
Bild

Programmet stöder Android och iOS . När du har installerat programmet måste du göra en enkel installation och logga in på ditt Google -konto. I programmet måste du klicka på broadcast -widgeten och välja en Chromecast -enhet från listan.

Ett annat alternativ för trådlös anslutning är Smart View. Denna programvara är tillgänglig för Android och iOS. Du måste ladda ner programmet Smart View till din smartphone. För att ladda ner på Android måste du gå till Play Market, för iOS - App Store. När du har installerat programmet måste du starta det. En lista över tillgängliga TV -apparater visas i programmenyn. Du måste välja din TV -mottagare, varefter programmet kommer att upprätta en anslutning mellan enheterna.

Appens funktionalitet inkluderar visning av innehåll, lansering av spel, kontroll av TV -program, aktivering av viloläge eller avstängning av TV: n

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Vissa problem kan uppstå vid anslutning på olika sätt. Det finns ett antal frågor att tänka på när du kopplar ihop enheter.

  1. TV: n ser inte telefonen . Detta kan bero på den valda anslutningsmetoden. När du ansluter enheter, kontrollera att telefonen och TV: n är kompatibla och att de kan anslutas via en kabelansluten USB / HDMI -anslutning. Svårigheter uppstår ofta när du kopplar ihop enheter via USB eller HDMI.
  2. Filer kan inte öppnas . Den troliga orsaken till problemet ligger i det faktum att TV -mottagaren inte stöder detta eller det där bild- / videoformatet. Listan över format som stöds finns i bruksanvisningen. Om det behövs kan filerna konverteras till önskat format för TV: n.
  3. Bilden fryser och fryser . I det här fallet kan en dålig internetanslutning vara orsaken. Du måste kontrollera alla nätverksanslutningsinställningar och routerns status. Det är också möjligt att bromsa en bild eller video med en svag datasignal. För att få en starkare signal måste du ta din mobila enhet så nära TV -mottagaren som möjligt.
  4. Hög energiförbrukning . Om din smartphone snabbt tar slut kan enheterna parkopplas via Wi-Fi. Gränssnittet förbrukar mycket ström.
  5. Man bör också komma ihåg att bilden på den stora skärmen kanske inte finns när man startar spel . Vissa spel har olika bildfrekvens och bildfrekvens. Därför är det ganska problematiskt att spela spel på den stora skärmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste problemet med en trådbunden anslutning kan vara status för ledningarna och portarna på båda enheterna.

Innan du kopplar ihop enheter Det är absolut nödvändigt att kontrollera kablarnas integritet och anslutningarnas skick både på baksidan av TV -mottagaren och på smartphone -fodralet . Om någon skada upptäcks måste du köpa en ny kabel. Kontakta porten på servicecentret om portarna på någon av enheterna är skadade. Du kommer inte att kunna åtgärda detta problem själv.

Det är ganska enkelt att ansluta din smartphone och iPhone till TV -apparater med Smart TV. Du behöver bara följa instruktionerna. Parningsenheter är möjliga på många sätt. Några av de mest populära anslutningsalternativen beskrivs i den här artikeln. Varje användare väljer sitt eget alternativ beroende på bekvämligheten.

Rekommenderad: