Hur Ansluter Jag Android Till TV? Hur Styr Jag Min TV Med Min Telefon Via En USB -kabel? Hur Ser Man På Tv Via Smartphone? Anslutningsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Android Till TV? Hur Styr Jag Min TV Med Min Telefon Via En USB -kabel? Hur Ser Man På Tv Via Smartphone? Anslutningsalternativ

Video: Hur Ansluter Jag Android Till TV? Hur Styr Jag Min TV Med Min Telefon Via En USB -kabel? Hur Ser Man På Tv Via Smartphone? Anslutningsalternativ
Video: Installera/Återställa Windows, ENKELT - Komplett.se 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Android Till TV? Hur Styr Jag Min TV Med Min Telefon Via En USB -kabel? Hur Ser Man På Tv Via Smartphone? Anslutningsalternativ
Hur Ansluter Jag Android Till TV? Hur Styr Jag Min TV Med Min Telefon Via En USB -kabel? Hur Ser Man På Tv Via Smartphone? Anslutningsalternativ
Anonim

I den moderna teknikens tid kommer du inte längre att se någon titta på telefoninnehåll på en stor TV -skärm. Smarttelefonen är ansluten på olika sätt. Innan du ansluter, kontrollera att operativsystemet är kompatibelt och TV -mottagarens egenskaper.

Hur man ansluter Android till en TV och vilka möjliga alternativ för trådlösa och trådbundna anslutningar - detta kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder via kabel

Att ansluta telefonen till din TV öppnar ett brett spektrum av möjligheter. På bredbilds -TV: n kan du titta på videor och foton, filmer och dina favoritprogram. Och du kan också spela och överföra filer. Det finns många alternativ för att ansluta till en TV . Först och främst är det värt att prata om telefonens trådbundna anslutning till TV -mottagaren.

Bild
Bild

HDMI

Tidigare tillverkade globala tillverkningsmärken telefoner som var utrustade med en HDMI -port. Senare började företag bara producera mobila enheter med en USB -kontakt.

Närvaron av en HDMI -port ökade avsevärt kostnaden för enheterna. Dessutom tog en extra kontakt upp plats på fodralet och förstörde utseendet på vissa modeller.

Om telefonen har en kontakt för en HDMI -kabel är anslutningen ganska enkel

  1. I inställningarna för TV -mottagaren måste du öppna menyn och välja posten " Signalkälla" (HDMI) .
  2. Nästa HDMI -kabel ansluten till en mobil gadget .
  3. Efter dessa åtgärder börjar bildjusteringen automatiskt .… Om ingenting hände på skärmen måste du ställa in önskad bildupplösningsfrekvens i telefoninställningsmenyn.
Bild
Bild

Och det bör också komma ihåg att När du arbetar via HDMI -kabeln måste du ansluta laddaren till telefonen . Processen att arbeta via HDMI innebär inte att gadgeten laddas.

Bild
Bild

USB

Detta anslutningsalternativ är det optimala och vanligaste. Alla moderna smartphones och TV -apparater är utrustade med USB -portar. För att para ihop enheterna behöver du därför en vanlig USB -kabel som medföljer telefonen.

Det finns ett antal steg att följa för att para ihop

  1. Stäng av TV -mottagaren, anslut USB -kabeln.
  2. Vi ansluter trådens sida med en mini-USB-kontakt till smarttelefonen. Därefter öppnas en meny och du måste trycka på knappen "Aktivera USB-lagring".
  3. Sedan måste du slå på TV -mottagaren, gå till anslutningsdelen och välja USB -utgång.
Bild
Bild

Efter dessa åtgärder öppnas ett fönster i form av en utforskare med filer. Välj sedan önskad fil och öppna den. USB -anslutningens konfigurationssekvens kan variera beroende på enhetens modeller.

Det ska noteras att inte alla telefonfiler kan visas på den stora skärmen . Detta beror på att även de smartaste TV -modellerna inte har möjlighet att stödja vissa video-, bild- och spelformat. För att TV -mottagaren ska kunna läsa alla nödvändiga filer måste du konvertera innehållet till önskat format. Du kan ta reda på vilka TV -format som stöds i bruksanvisningen.

Bild
Bild

RCA

Smartphone -anslutning är också möjlig via tulpaner. Denna metod används i äldre TV -apparater som inte har en HDMI -kontakt. Men för att använda det här alternativet behöver du inte bara en RCA -kabel, utan en RCA till HDMI -adapter och HDMI till HDMI -kabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningen utförs i flera steg

  1. Den ena änden av kabeln måste vara ansluten till smarttelefonen, den andra till adaptern.
  2. Tre kontakter måste anslutas till utgångarna på TV -mottagarens baksida. Gul kontakt för video, vit och röd för ljud.
  3. Följ stegen som för HDMI -anslutning.

Detta alternativ för att ansluta enheter kommer att försämra bildkvaliteten avsevärt. Detta bör beaktas.

Bild
Bild

MHL (eller SlimPort)

Om telefonen inte har en HDMI -port, bör du använda en speciell adapter för anslutning. MHL -adaptern kombinerar funktionaliteten hos HDMI- och USB -element.

För att visa en bild från din telefon på en widescreen -skärm, du måste först ansluta MHL -adaptern till din smartphone . Därefter ansluts en vanlig HDMI -kabel till adaptern. Den andra sidan av kabeln är ansluten till TV -mottagaren. Detta följs av automatisk inställning och bilden visas på storskärmen. Installationsprocessen kan variera beroende på TV -modellen. Om automatisk inställning inte har utförts måste du trycka på källknappen på TV: ns fjärrkontroll och välja HDMI-objektet.

Bild
Bild

Efter dessa åtgärder kopieras bilden från telefonen på TV -mottagaren.

Listan över enheter som är kompatibla med MHL -adaptern finns på den officiella webbplatsen på Internet . Att ansluta adaptern till en smartphone kräver inte installation av drivrutiner, enheten behöver inte konfigureras i förväg. I mobila prylar finns det redan ett speciellt kodchip som ansvarar för signalens överföring och hastighet.

SlimPort är ett alternativ till MHL -adapter … Ett sådant gränssnitt började hittas i mjukvaran för mer avancerade smarttelefonmodeller. Skillnaden mellan SlimPort och MHL ligger i att utrusta fodralet med vanliga videoingångar: VGA och HDMI. Via adaptern kan du ansluta inte bara en smartphone, utan också en datorskärm till TV -mottagaren.

Bild
Bild

Det finns två typer av adapter

  1. Konventionell adapter … På ena sidan är den ansluten till TV -mottagaren och den andra till laddningskontakten på telefonen.
  2. En adapter utrustad med flera kontakter . Förutom ingång / utgång finns det en laddningskontakt. När du arbetar med en smartphone kan du ansluta en laddare och inte vara rädd för att gadgeten snabbt laddas ur. Av fördelarna med en sådan adapter är det värt att notera en liten mängd strömförbrukning och möjligheten att stödja Full HD -bilder.

Det är värt att notera adaptern är inte särskilt vanlig bland användare på grund av det lilla antalet gadgets som stöds.

Bild
Bild

Trådlösa alternativ

Det finns också trådlösa alternativ för att ansluta smartphones till TV -apparater.

Blåtand

Om din TV inte är utrustad med denna modul kan du köpa en extern adapter som ansluts till USB -kontakten. Gör följande för att parkoppla via Bluetooth:

  • ladda ner ett speciellt program för att styra TV -mottagaren på din smartphone;
  • aktivera Bluetooth -funktionen på båda enheterna;
  • starta appen på telefonen;
  • välj kontrollera för tillgängliga enheter;
  • gör parning.

Efter anslutning sänds bilden från skärmen på den mobila enheten på TV: ns stora skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wi-Fi

Detta anslutningsalternativ är optimalt och enklast om båda enheterna har Wi-Fi Direct-alternativet. För att ansluta måste du utföra flera steg.

  1. Öppna telefoninställningsmenyn , gå till avsnittet Wi-Fi-direct och aktivera funktionen.
  2. Aktivera samma alternativ på din TV … Namnen på menyalternativen kan variera beroende på TV -modell. Som regel måste du hitta objektet "Nätverk" och slå på Wi-Fi. TV: n börjar söka efter den mobila enheten. Efter det kommer telefonen att upptäckas och ett litet fönster med inskriptionen "Connect" öppnas. Du måste bekräfta åtgärden på båda enheterna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Miracast

En annan typ av trådlös anslutning. Utfördes med Wi-Fi, så För att komma igång måste du slå på Wi-Fi-direkt på TV-mottagaren och smarttelefonen.

För att visa bilden på TV -skärmen krävs lite olika steg. Hur det fungerar beror på Android -versioner och TV -modeller. Den exakta inställningen finns på Internet eller i instruktionerna.

Allmänna regler för anslutning via Miracast:

  1. i telefonmenyn måste du hitta avsnittet "Anslutning. Andra nätverk”och aktivera Miracast -funktionen;
  2. slå på Miracast på TV: n efter att ha gått till "Meny. Nätverk ";
  3. en lista över hittade enheter visas på smarttelefonens skärm, bland dem måste du välja önskad TV -modell - och starta anslutningen.

Därefter ska bilden från telefonen visas på TV -mottagarens skärm.

Men det är värt att överväga att denna funktion bara fungerar på moderna Smart TV -modeller.

Bild
Bild

Hur hanteras?

Att styra TV -mottagaren via en smartphone beror på typen av anslutning mellan enheterna. Alla ovanstående alternativ för att ansluta en TV och en telefon öppnar stora möjligheter för användaren . Filerna från telefonen kommer att visas på den stora skärmen. Genom olika typer av anslutningar används TV: n som en extern display, som är avsedd för att titta på filmer, spela spel eller surfa på Internet, det blir möjligt att läsa en bok eller spela musik, video, överföra filer.

Det finns också specialprogram för smartphones … Med hjälp av applikationer blir kontrollen över TV: n bekvämare. Ett stort antal sådana applikationer presenteras bara för Android OS. Dessutom utvecklar vissa tillverkade varumärken specifikt applikationer för deras produktlinje. Programvaran innehåller unika funktioner som ger användaren maximal interaktion mellan telefonen och TV: n.

Bild
Bild

Med kontrollappen kan du aktivera TV -visningsfunktionen på mobilskärmen . Med programmet kan du byta kanal, välja önskade program. Vissa utvecklare skapar programvara för den mer avancerade användaren. Med hjälp av en speciell applikation kan du titta på dina favoritkanaler även på avstånd från TV -mottagaren. Du bör vara medveten om att användning av sådana program är möjlig via en Wi-Fi-anslutning.

Med modern teknik kan du överföra filer från din smartphone till din TV. Du kan överföra videor eller foton till en TV-mottagare med hjälp av ES-Explorer-programmet. Om det inte finns något program på TV: n kan du ladda ner det.

På smarta modeller kan du ladda ner programmet, till exempel i Google Play, App Store.

Bild
Bild

Namnet på mjukvarubutiken beror på TV -mottagarens modell . När programmet har laddats ner och installerats måste du köra det. Sedan måste du gå till avsnittet "Avsändare" och ge enheten ett namn. Om du öppnar avsnittet "Mottagande" kan du se ett fönster med orden "Väntar på avsändare" och dess namn.

Sedan öppnar den på smarttelefonen ES-Explorer, där de väljer de filer som ska skickas. Flera filer kan kontrolleras. Sedan måste du klicka på "Skicka" -knappen. Välj avsnittet "Ta emot" på TV: n. I det här fönstret kan du se de mottagna filerna. Alla dessa åtgärder utförs via en trådlös Wi-Fi-anslutning eller via en USB-kabel.

Bild
Bild

Möjliga problem

När du ansluter en smartphone kan användare stöta på vissa problem. Det finns ett antal potentiella frågor som är värda att överväga.

  1. Spel, applikationer, videor spelas inte upp . Sådana problem är möjliga genom en USB -anslutning. Det här anslutningsalternativet stöder inte möjligheten att visa spel och applikationer på en stor skärm. En möjlig orsak kan också vara typen av filer. TV -mottagaren stöder helt enkelt inte de angivna formaten. Om enheterna ändå är kompatibla bör du noggrant kontrollera att anslutningsinställningarna är korrekta.
  2. Bilden fryser när den är ansluten via Miracast . Överföringen av videoströmmar eller bilder påverkar nätverkshastigheten. Därför är det för en bättre signal nödvändigt att enheterna är så nära varandra som möjligt.
  3. Inget ljud med HDMI -anslutning . För att åtgärda problemet måste du gå till TV -inställningarna och välja HDMI som ljudkälla.
  4. TV -mottagaren kan inte se telefonen . Det kan finnas många anledningar: från inkompatibilitet för parade enheter till en skadad kabel eller brist på en internetanslutning.
Bild
Bild

Anslutning på något sätt kanske inte händer första gången . Om allt är korrekt anslutet och de nödvändiga funktionerna stöds av enheterna måste du försöka göra anslutningen igen. Efter flera försök uppnås önskat resultat.

Ljudkvaliteten och signalöverföringshastigheten beror på enhetens anslutningsalternativ. Med vissa typer av anslutningar kan bilden sakta ner eller frysa. En möjlig orsak kan vara användning av adaptrar tillsammans med kablar, vilket försämrar bildkvaliteten avsevärt. Och även dataöverföring med Miracast sänder också en bild av inte den bästa upplösningen.

Den här artikeln beskriver de bästa alternativen för att ansluta Android -smartphones till en TV. Mindre problem kan uppstå vid parning av enheter. Specialistrekommendationer hjälper dig att felsöka. Men du måste komma ihåg att för korrekt parning måste du överväga enheternas kompatibilitet.

Rekommenderad: