Hur Styr Jag Min TV Från Min Telefon? Hur Gör Man Kontroll Via En Virtuell Fjärrkontroll På En Smartphone? Hur Kan Du Installera Och Konfigurera?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Styr Jag Min TV Från Min Telefon? Hur Gör Man Kontroll Via En Virtuell Fjärrkontroll På En Smartphone? Hur Kan Du Installera Och Konfigurera?

Video: Hur Styr Jag Min TV Från Min Telefon? Hur Gör Man Kontroll Via En Virtuell Fjärrkontroll På En Smartphone? Hur Kan Du Installera Och Konfigurera?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, Maj
Hur Styr Jag Min TV Från Min Telefon? Hur Gör Man Kontroll Via En Virtuell Fjärrkontroll På En Smartphone? Hur Kan Du Installera Och Konfigurera?
Hur Styr Jag Min TV Från Min Telefon? Hur Gör Man Kontroll Via En Virtuell Fjärrkontroll På En Smartphone? Hur Kan Du Installera Och Konfigurera?
Anonim

Idag har TV: n länge upphört att vara en enhet som visar tv -program. Det har förvandlats till ett multimediacenter som kan användas som en bildskärm, titta på alla typer av filmer på den, visa en bild från en dator på den och göra många andra saker. Vi tillägger att inte bara TV: n själva har förändrats, utan också sätten att styra dem. Om tidigare byte utfördes på själva enheten manuellt, eller om vi var knutna till fjärrkontrollen, kan du nu helt enkelt använda en smartphone om den uppfyller vissa kriterier och har en viss programvara. Låt oss försöka ta reda på det mer detaljerat.

Bild
Bild

Särdrag

Som det redan har blivit klart kan du, om du vill, ställa in TV -kontrollen från din smartphone, tack vare vilken den fungerar som en fjärrkontroll. Låt oss börja med det beroende på TV: ns kommunikationsfunktioner kan den styras från en smartphone med två typer av teknik:

  • Wi-Fi eller Bluetooth-anslutning;
  • med användning av den infraröda porten.

Den första typen av anslutning kommer att vara möjlig med modeller som stöder Smart TV-funktionen, eller med modeller som set-top-boxen är ansluten till som körs på Android OS. Den andra typen av anslutning kommer att vara relevant för alla TV -modeller. För att göra din mobiltelefon till en virtuell fjärrkontroll och styra TV: n kan du dessutom installera speciell programvara, som tillverkare vanligtvis skapar för att uppmärksamma användarna på deras utveckling. Programmen kan laddas ner från Play Market eller App Store.

Även om det finns universella versioner som tillåter dig att inte alls uppmärksamma TV: ns märke och styra vilken enhet som helst från din telefon.

Bild
Bild

Program

Som det framgick av ovanstående måste du installera viss programvara för att omvandla en smartphone till en elektronisk fjärrkontroll, som gör att du kan använda Wi-Fi och Bluetooth eller en speciell infraröd port, om den finns på telefonen. Tänk på de mest populära applikationer som anses vara de mest lämpliga för att styra TV från en smartphone.

Bild
Bild

TV -assistent

Det första programmet som förtjänar uppmärksamhet är TV Assistant. Dess särdrag är att smarttelefonen efter installationen förvandlas till en slags funktionell trådlös mus. Det gör det möjligt att inte bara byta kanal, utan också att använda de program som är installerade på TV: n. Denna applikation utvecklades av det kinesiska företaget Xiaomi. Om vi pratar mer detaljerat om programmets funktioner, bör vi nämna:

  • förmågan att köra program;
  • navigering genom menyalternativ;
  • förmågan att kommunicera i sociala nätverk och chattar;
  • möjligheten att spara skärmdumpar i telefonens minne;
  • stöd för alla versioner av Android OS;
  • närvaron av det ryska språket;
  • gratis mjukvara;
  • brist på reklam.

Samtidigt finns det några nackdelar:

  • ibland fryser;
  • funktioner fungerar inte alltid korrekt.

Detta beror på både maskinvarufunktionerna i en viss enhet och inte särskilt bra programutveckling.

Bild
Bild

TV fjärrkontroll

Ett annat program jag vill prata om är TV -fjärrkontroll. Denna applikation är universell och låter dig styra din TV från din smartphone. Det är sant att detta program saknar stöd för det ryska språket. Men gränssnittet är så enkelt och enkelt att även ett barn kan räkna ut programmets funktioner. Vid den första starten måste du välja vilken typ av anslutning som ska användas för att styra TV: n hemma:

  • TV -IP -adress;
  • infraröd port.

Det är viktigt att detta program stöder arbete med en mängd modeller av stora TV -tillverkare, inklusive Samsung, Sharp, Panasonic, LG och andra. Det finns ett stort antal nödvändiga funktioner för att styra TV: n: du kan slå av och på den, det finns ett numeriskt tangentbord, du kan öka eller minska ljudnivån och byta kanal. Ett viktigt plus är tillgängligheten av stöd för enhetsmodeller med en version från Android 2.2.

Av bristerna kan man bara nämna förekomsten av ibland popup-annonser.

Bild
Bild

Enkel Universal TV -fjärrkontroll

Easy Universal TV Remote är också en gratis applikation som låter dig göra din smartphone till en fjärrkontroll för TV. Denna applikation skiljer sig från liknande endast i gränssnittet. Detta erbjudande är kostnadsfritt, varför annonser ibland visas. En funktion i denna programvara är möjligheten att arbeta med smartphones på Android -operativsystemet, från version 2.3 och senare. Användaren förfogar över en standard uppsättning funktioner för sådana applikationer:

  • enhetsaktivering;
  • ljudinställning;
  • byte av kanaler.

För att konfigurera programmet behöver du bara välja en kompatibel TV -modell och en av de tre tillgängliga signalöverföringstyperna.

Programvarugränssnittet är extremt enkelt, vilket gör att även en oerfaren person i tekniska frågor kan konfigurera applikationen snabbt och enkelt.

Bild
Bild

OneZap Remote

OneZap Remote - det skiljer sig från programvaran som presenteras ovan genom att detta program är betalt. Stöder mer än tvåhundra TV -modeller, inklusive märkesmodeller: Samsung, Sony, LG . Fungerar med smartphones med Android OS version 4.0 installerat. Det är intressant att användaren här kan använda antingen den klassiska menyn eller göra sin egen. Som en del av anpassningen av OneZap Remote kan du ändra knapparnas form, storlek och färg på den virtuella fjärrkontrollen. Om så önskas kommer det att vara möjligt att lägga till kontrolltangenter för en DVD-spelare eller en TV-set-top-box till en skärm.

Observera att detta program endast stöder synkronisering mellan TV och smartphone via Wi-Fi.

Bild
Bild

Samsung Universal fjärrkontroll

Den sista applikationen jag skulle vilja säga några ord om är Samsungs universella fjärrkontroll. Denna sydkoreanska tillverkare är ett av de mest kända TV -märkena. Därför är det inte förvånande att företaget bestämde sig för att utveckla sitt förslag för TV -köpare, vilket skulle göra det möjligt för dem att styra sina enheter med en smartphone. Det fullständiga namnet på applikationen är Samsung SmartView . Detta verktyg är extremt praktiskt och lätt att använda. Den har en intressant funktion - möjligheten att överföra bilder inte bara från en smartphone till TV, utan också tvärtom. Det vill säga, om du vill, om du inte är hemma, kan du fortfarande njuta av att se ditt favorit -tv -program om du har en smartphone till hands.

Det bör tilläggas att TV -apparater från LG eller någon annan tillverkare stöder inte kontroll med detta program, vilket är en annan funktion i denna programvara . En ganska allvarlig fördel med denna programvara är dess mångsidighet, vilket kommer till uttryck i framväxten av förmågan att inte bara styra Samsung TV, utan även annan märkesutrustning som har en infraröd port. Om en person har flera TV -apparater av det aktuella märket hemma, finns det en möjlighet att skapa ett separat bokmärke för vilken modell som helst för att inte bli förvirrad.

Och om en set-top-box eller ett ljudsystem är anslutet till någon TV, är det i detta program möjligt att konfigurera kontrollen av denna utrustning i en meny.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, fördelarna med detta program är följande.

  • Möjlighet att bilda makron. Du kan enkelt skapa en lista med åtgärder per klick. Vi pratar om funktioner som att byta kanal, aktivera TV: n, ändra volymnivån.
  • Möjligheten att skanna modeller för att konfigurera synkronisering.
  • Möjlighet att skapa och spara infraröda kommandon.
  • Backup -funktion. Alla inställningar och egenskaper kan enkelt överföras till en annan smartphone.
  • Med widgetens närvaro kan du styra din Samsung -TV även utan att öppna programmet.
  • Användaren kan lägga till sina egna nycklar för olika typer av kommandon och ställa in deras färg, form och storlek.
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Låt oss nu försöka ta reda på hur du ansluter en smartphone till en TV för att styra den. Låt oss först titta på hur du gör detta med den infraröda porten . Trots att färre smartphones är utrustade med den nämnda porten är deras antal fortfarande stort. Den infraröda sensorn tar upp ganska stor plats i en smartphones kropp och används av ett relativt litet antal människor. Denna sensor låter dig styra TV -modeller som släpptes för länge sedan. Men som tidigare nämnts bör speciell programvara installeras för detta.

Till exempel titta på Mi Remote -appen … Ladda ner den från Google Play och installera den. Nu måste du konfigurera det. För att förklara kort, först på huvudskärmen måste du trycka på knappen "Lägg till fjärrkontroll". Därefter måste du ange kategorin för den enhet som ska anslutas. I vår situation talar vi om TV: n. I listan måste du hitta tillverkaren av TV -modellen vi är intresserade av.

För att göra det enklare att göra detta kan du använda sökfältet, som ligger högst upp på skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När den valda TV: n har hittats måste du slå på den och, när smarttelefonen frågar den, ange att den är "På". Nu riktar vi enheten mot TV: n och klickar på knappen som programmet kommer att indikera. Om enheten reagerade på denna press betyder det att programmet är korrekt konfigurerat och du kan styra TV: n med den infraröda porten på smarttelefonen.

Ett annat kontrollalternativ är möjligt via Wi-Fi. För att göra detta krävs en första installation. Det är nödvändigt att installera en specifik applikation. Du kan till och med ta något av ovanstående genom att ha laddat ner det tidigare på Google Play. När det har installerats öppnar du det. Nu måste du slå på Wi-Fi-adaptern på din TV. Beroende på en viss modell kan detta göras på olika sätt, men algoritmen kommer att vara ungefär följande:

  • gå till applikationsinställningarna;
  • öppna fliken "Nätverk";
  • vi hittar artikeln "Trådlösa nätverk";
  • välj Wi-Fi vi behöver och klicka på den;
  • vid behov, ange koden och avsluta anslutningen.
Bild
Bild

Nu måste du starta programmet på din smartphone och sedan välja den tillgängliga TV -modellen. En kod tänds på TV -skärmen, som måste anges i telefonen i programmet. Efter det kommer parkopplingen att slutföras och telefonen kommer att anslutas till TV: n. Förresten, du kan stöta på några anslutningsproblem. Här måste du kontrollera några parametrar. Mer exakt, se till att:

  • båda enheterna är anslutna till ett gemensamt Wi-Fi-nätverk;
  • brandväggen överför trafik mellan nätverket och enheterna;
  • UPnP är aktivt på routern.
Bild
Bild

Hur hanteras?

Om vi pratar om hur du direkt styr TV: n med en smartphone, skulle det vara lämpligt att fortsätta övervägandet av denna process med exemplet från Xiaomi Mi Remote -programmet. När programmet har installerats och kommunikation upprättats kan du börja använda det. För att öppna fjärrkontrollmenyn behöver du bara starta den och välja önskad enhet, som tidigare installerades i standardprogrammet. På huvudskärmen kan du lägga till så många typer och tillverkare av utrustning som du vill. Och kontrollen i sig är mycket enkel.

  • Strömknappen slår på och av enheten. I det här fallet talar vi om en TV.
  • Nyckel för konfigurationsändring. Det låter dig ändra typ av kontroll - från swipes till pressning eller vice versa.
  • Fjärrkontrollens arbetsområde, som kan kallas det huvudsakliga. Här är huvudtangenterna som att byta kanal, ändra volyminställningar och liknande. Och här blir det bättre bara att hantera svepningarna, för det är bekvämare på det sättet.
Bild
Bild

Det är enkelt att ställa in arbete med flera fjärrkontroller i applikationen. Du kan lägga till valfritt antal av dem. För att gå till valet eller skapa en ny fjärrkontroll, gå in i huvudprogrammets skärm eller ange den igen. Längst upp till höger kan du se ett plustecken. Det är genom att klicka på den som du kan lägga till en ny fjärrkontroll. Alla fjärrkontroller är ordnade efter typen av en vanlig lista med namn och kategori. Du kan enkelt hitta den du vill ha, välja den, gå tillbaka och välja en annan.

MEN om du vill byta så bekvämt som möjligt kan du ringa till sidomenyn på höger sida och byta fjärrkontrollen dit . För att ta bort fjärrkontrollen måste du öppna den, hitta sedan de 3 prickarna längst upp till höger och klicka på knappen "Ta bort". Som du kan se finns det ett stort antal sätt att styra TV: n från telefonen, vilket ger användaren ett stort antal möjligheter att anpassa denna process så mycket som möjligt för att passa hans behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du använder din telefon istället för en fjärrkontroll nedan.

Rekommenderad: