PC -kameror: USB -PC -videokameror Och Trådlösa Webbkameror. Hur Väljer Jag Den Bästa Datorkameran? Deras Typer

Innehållsförteckning:

Video: PC -kameror: USB -PC -videokameror Och Trådlösa Webbkameror. Hur Väljer Jag Den Bästa Datorkameran? Deras Typer

Video: PC -kameror: USB -PC -videokameror Och Trådlösa Webbkameror. Hur Väljer Jag Den Bästa Datorkameran? Deras Typer
Video: TOP 5: Best Webcams 2021 2024, Maj
PC -kameror: USB -PC -videokameror Och Trådlösa Webbkameror. Hur Väljer Jag Den Bästa Datorkameran? Deras Typer
PC -kameror: USB -PC -videokameror Och Trådlösa Webbkameror. Hur Väljer Jag Den Bästa Datorkameran? Deras Typer
Anonim

Närvaron av modern teknik gör att en person kan kommunicera med människor från olika städer och länder. För att utföra denna anslutning är det nödvändigt att ha utrustning, bland vilken en webbkamera är en viktig komponent. Idag kommer vi att överväga kameror för en dator, deras funktioner och urvalsregler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bland egenskaperna hos denna typ av teknik kan ett antal faktorer noteras

  1. Stort utbud av . På grund av närvaron av ett stort antal tillverkare kan du välja kameror för önskat prisklass och erforderliga egenskaper, och de beror inte bara på kostnaden utan också på tillverkaren själv, eftersom var och en av dem försöker göra sin teknik unik.
  2. Mångsidighet . Det är värt att nämna här att webbkameror kan användas för olika situationer. Till exempel för chatt med vänner, sändning eller professionell videoinspelning.
  3. Förekomsten av ett stort antal funktioner . Denna funktion gäller för en ganska stor sortimentgrupp. Kameror kan vara med autofokus, med en inbyggd mikrofon och ha en objektivstängningsfunktion, vilket är ganska användbart i de fall du ofta kommunicerar med kollegor om arbetsfrågor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Det är värt att överväga vissa typer av kameror och kärnan i deras syfte, vilket hjälper till att bestämma det slutliga valet när du köper.

Efter omfattning

Denna punkt bör förstås som exakt hur du ska använda din enhet. Först och främst är det värt att dela kamerorna efter deras egenskaper, nämligen: standard och avancerad.

Standardmodeller är endast avsedda för grundläggande webbkamerafunktioner - video- och ljudinspelning . I det här fallet spelar kvaliteten inte någon särskild roll. Sådana enheter är billiga och kan användas för sällan användning och kan också betraktas som en säkerhetskopia vid fel på huvudkameran.

Bild
Bild
Bild
Bild

High-end-kameror kännetecknas främst av inspelningskvaliteten, som går från 720p och högre. Det är värt att nämna antalet bildrutor per sekund, bättre känd som fps. Billiga modeller är begränsade till 30 bilder, medan dyrare kan spela in upp till 50 eller till och med 60 utan att förlora bildupplösningen.

Det finns modeller som är utformade för en specifik aktivitet, till exempel videokonferenser . Sådana anordningar har som regel en ganska vid synvinkel så att så många människor som möjligt kan fångas i ramen.

Och även dessa kameror är utrustade med separata mikrofoner som kan placeras i olika delar av rummet och därigenom tillhandahålla röstinspelning för flera konferensdeltagare samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av signalöverföring

En av de vanligaste anslutningstyperna är USB. Denna metod innebär överföring genom en tråd med en USB -kontakt i ena änden. Den största fördelen med denna anslutning är den höga kvaliteten på den överförda video- och ljudsignalen. Det är värt att nämna att USB-kontakten kan ha en mini-USB-ände . Detta gör denna typ av anslutning universell, eftersom den är lämplig för ett stort antal utrustningar, till exempel TV -apparater, bärbara datorer eller telefoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter kommer vi att överväga modeller av en trådlös typ med en mottagare . Det är en liten USB -kontakt som ansluts till den enhet du letar efter. Inuti kameran finns en sändare som överför information till en dator / bärbar dator. Mottagaren har en inbyggd mottagare för ljud- och videosignaler inspelade från kameran.

Fördelen med denna typ av anslutning är bekvämlighet, eftersom du inte kommer att behöva hantera ledningar som kan misslyckas eller helt enkelt deformeras.

Nackdelen är den låga stabiliteten, eftersom signalnivån mellan kameran och datorn kan förändras, vilket kommer att leda till en försämring av bildens och ljudets kvalitet.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Den välförtjänta förstaplatsen är Logitech Group - den dyraste av de presenterade webbkamerorna, som ser ut som ett helt system och är utformat för videokonferenser. En speciell egenskap är närvaron av bärbara högtalare, tack vare vilka det är möjligt att delta i konferensen för upp till 20 personer. Enheten är avsedd för medelstora och stora rum med möjlighet att snabbt ändra displayobjektet.

Det är användbart att notera mycket högkvalitativ HD -bildinspelning upp till 1080p upplösning upp till 30Hz . Samtidigt når antalet bildrutor per sekund 30, vilket gör att du kan få en stabil bild. Det finns en 10x zoom utan förlust av bildkvalitet, vilket är mycket användbart i situationer där konferensen hålls i ett stort rum och du måste rikta bilden till en specifik plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förbättra kvaliteten på ljudinspelning är eko- och brusreduceringssystem inbyggda i mikrofonerna. Således kommer varje person att kunna delta aktivt i konversationen, och samtidigt kommer han alltid att höras bra, oavsett sin plats i rummet. Denna enhet är utrustad med ett Plug & Play -system, tack vare vilket du kan ansluta Group och använd den omedelbart och slösa inte tid på att ställa in och justera.

En annan fördel är bekvämligheten med dess läge . Beroende på situationen kan du montera denna kamera på ett stativ eller montera den på en vägg för en bättre bild av rummet. Det är möjligt att ändra lutningsvinklarna och synen på linsen. Inbyggt Bluetooth-stöd gör det möjligt för användaren att ansluta gruppen till telefoner och surfplattor.

Bild
Bild

Denna enhet är certifierad av många konferensprogram , vilket innebär att du inte kommer att ha problem med programvarukompatibilitet eller plötslig förlust av ljud eller bild när du använder kameran via dessa verktyg.

Det är nödvändigt att säga om fjärrkontrollen, med vilken du kan styra videokonferensen med några klick på knapparna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett RightSense -system som består av tre funktioner . Det första RightSound optimerar ljudet i rösten, vilket tillsammans med teknologierna eko och brusreducering gör att du kan spela in högkvalitativt ljud. Den andra, RightSight, justerar automatiskt objektivet och dess zoom för att inkludera så många människor som möjligt i ramen. Den tredje RightLight låter dig få ett mjukt ljus under kommunikation, vilket skyddar bilden från bländning.

Anslutning tillhandahålls via en 5-meters kabel, som kan förlängas 2 eller 3 gånger genom att köpa ytterligare kablar separat.

Bild
Bild

På andra plats Logitech Brio Ultra HD Pro - en professionell datorwebbkamera av mellanklass för användning inom en mängd olika verksamhetsområden. Denna modell kan användas för sändning, konferenser, videoinspelning eller miljö. Denna kamera har många funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvaliteten på Brio Ultra bekräftas av det faktum att den kan spela in video i HD 4K, samtidigt som den producerar 30 eller 60 bilder per sekund, beroende på inställningarna. Det är också värt att nämna 5x zoom, med vilken du kan se små detaljer eller fokusera på ett specifikt motiv . I kombination med hög upplösning gör dessa fördelar Brio Ultra till en av de bästa kamerorna i sin prisklass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som med den tidigare modellen finns det en RightLight -funktion som ger högkvalitativa bilder i alla ljus och vid olika tidpunkter på dygnet. En speciell egenskap hos denna kamera är närvaron av infraröda sensorer som ger snabb ansiktsigenkänning i Windows Hello . För Windows 10 behöver du inte ens logga in, för du behöver bara titta in i kameralinsen och ansiktsigenkänning gör allt för dig.

Det är värt att nämna bekvämligheten med att montera denna kamera, eftersom den är utrustad med speciella hål för ett stativ, och den kan också installeras på alla plan på en bärbar dator, dator eller LCD -skärm.

Bild
Bild

Anslutning tillhandahålls med ett Plug & Play -system via en 2,2 meters USB -kabel . När du köper det som ett komplett set får du ett skyddsomslag och ett fodral. Det bör sägas att denna kamera bara är kompatibel med Windows och MacOS -operativsystem.

Bild
Bild

På tredje plats Genius WideCam F100 -en tidtestad videokamera som motsvarar förhållandet mellan pris och kvalitet, eftersom du mot en liten avgift får högkvalitativ bild och ljud, utan problem med att installera och installera ytterligare programvara.

En bra teknisk utrustning gör att F100 kan spela in video i 720 och 1080p upplösning. För att justera vissa aspekter av fotografering kan du ändra inställningarna och därigenom välja några parametrar för dig själv. Röstinspelningskvaliteten säkerställs av den inbyggda stereomikrofonen som spelar in röst från alla håll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användaren kan justera objektivets fokus manuellt, betraktningsvinkeln är 120 grader, sensorupplösningen är 12 megapixlar . Anslutning via en 1,5 m kabel med USB -port, och vid köp får du en förlängningskabel. Med en vikt på bara 82 gram är F100 mycket lätt att transportera, du kan till och med ta den med dig på en promenad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canyon CNS-CWC6 - 4: e plats. En utmärkt modell för sändning eller arbetskonferenser. Med 2K Ultra HD -bildkvalitet kan du aktivt kommunicera utan obehag av dålig bildkvalitet. Den inbyggda stereomikrofonen är utrustad med ett brusreducerande system, så att du inte störs av främmande ljud.

Det maximala antalet bilder per sekund når 30, objektivets fokusering är manuell. Svängningsvinkeln är 85 grader, vilket ger en bra överblick. Denna kamera är kompatibel med Windows, Android och MacOS operativsystem. Det finns ett automatiskt färgkorrigeringssystem i svagt ljus.

Bild
Bild

CWC 6 kan placeras antingen på ett stativ eller på olika plan. Till exempel på en PC -skärm, Smart TV eller TV Box. Vikten är 122 gram, så den här modellen, liksom den föregående, kan användas i öppna områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stänger vårt betyg Defender G-objektiv 2597 - liten och ganska högkvalitativ modell. Sensorn med en upplösning på 2 megapixlar gör att du kan ha en bild i 720p. Tack vare den multifunktionella programvaran kan du ändra ett ganska stort antal parametrar, inklusive ljusstyrka, kontrast, upplösning och till och med lägga till några specialeffekter.

Intressant är det flexibla fästet, som kan användas för att montera kameran på olika ytor. Inbyggt automatiskt bildjusteringssystem och ljuskänslighetsjustering. Dessa funktioner väljer den optimala balansen mellan svarta och vita färger och anpassar bilden till förhållanden med svagt ljus.

Bild
Bild

Automatisk fokusering, inbyggd mikrofon, Plug & Play, USB, och för att komma igång behöver du inte installera någon programvara. Det finns en 10x zoom, det finns en ansiktsspårningsfunktion, endast Windows -kompatibelt operativsystem. Betraktningsvinkel 60 grader, vikt 91 gram.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en webbkamera för din dator utan misstag måste du följa flera kriterier.

Nyckelfaktorn vid köp är priset, för det är vad köparen initialt utgår från . Men det är värt att säga att du måste uppmärksamma inte bara på kostnaden utan också på de detaljerade egenskaperna.

För rätt val av en webbkamera, bestäm först hur du ska använda den och för vilket ändamål. Av recensioner på vissa modeller blir det tydligt att de flesta enheter är konstruerade för en viss typ av aktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bara behöver grundläggande bild- och ljudinspelningsfunktioner är modeller av låg eller medelhög prisklass lämpliga. Om det behövs hög bildkvalitet behöver du en bild från 720 p och minst 30 bilder per sekund. Antalet megapixlar för både matrisen och sensorn spelar en viktig roll.

Det är nödvändigt att säga om kompatibilitet med operativsystem, eftersom det är mycket viktigt . Inte alla modeller stöder Android eller MacOS, så var uppmärksam på detta när du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kameran för Logitech C270 -datorn presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: