Webbkameror: Vad är Det? Bästa Bästa Modellerna 2021, 4K, Wi-Fi Och Full HD. Vad Behövs De För? Väljer Modeller Med Och Utan Rörligt Stativ

Innehållsförteckning:

Video: Webbkameror: Vad är Det? Bästa Bästa Modellerna 2021, 4K, Wi-Fi Och Full HD. Vad Behövs De För? Väljer Modeller Med Och Utan Rörligt Stativ

Video: Webbkameror: Vad är Det? Bästa Bästa Modellerna 2021, 4K, Wi-Fi Och Full HD. Vad Behövs De För? Väljer Modeller Med Och Utan Rörligt Stativ
Video: Hur väljer du den rätta värmepumpen? Elgiganten förklarar 2024, Maj
Webbkameror: Vad är Det? Bästa Bästa Modellerna 2021, 4K, Wi-Fi Och Full HD. Vad Behövs De För? Väljer Modeller Med Och Utan Rörligt Stativ
Webbkameror: Vad är Det? Bästa Bästa Modellerna 2021, 4K, Wi-Fi Och Full HD. Vad Behövs De För? Väljer Modeller Med Och Utan Rörligt Stativ
Anonim

Liksom vilken teknik som helst, finns webbkameror i olika modeller och skiljer sig åt i utseende, kostnad och funktionalitet. För att enheten ska kunna fullgöra sina skyldigheter är det nödvändigt att noga uppmärksamma processen för valet. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur du väljer den bästa webbkameran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Internettekniken står inte stilla och utvecklas mer och mer för varje dag. Webbkameran har länge varit en av de mest älskade prylarna hos de flesta PC -användare. Den här enhetens huvuduppgift är att tillhandahålla videokommunikation via Internet . Men den här enhetens funktioner slutar inte där, eftersom de också gör det möjligt att ta bilder, skicka bilder och genomföra online videosändningar.

Det är därför som idag nästan inget företag eller någon kan klara sig utan en sådan pryl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta bärbara datorer på marknaden har en inbyggd webbkamera, men de är inte av hög kvalitet . Moderna tillverkare erbjuder sina kunder en mängd olika modeller som skiljer sig åt i sina professionella egenskaper och kan göra underverk inom videomeddelanden.

Bild
Bild

Visningar

Det finns många typer av webbkameror på marknaden idag, inklusive trådlösa små versioner och till och med undervattensmodeller som har en bred betraktningsvinkel.

Bild
Bild

Med mikrofon

Trots sina minimala dimensioner kännetecknas webbkameran också av en inbyggd ljudenhet. Med andra ord, varje modell har en inbyggd ljudmodul, som ger möjlighet till fullvärdig kommunikation . Till en början hade sådana enheter inte denna modul, så du var tvungen att köpa en mikrofon separat. Idag föredrar de flesta tillverkare att installera mikrofoner som erbjuder imponerande känslighet och levererar utmärkt ljudkvalitet. En särdrag hos dessa mikrofoner är att de kan ställa in automatiskt för att ta emot ljud. De mest avancerade webbkameramodellerna har utmärkta mikrofoner, inklusive surroundljud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Autofokus

För att ge dynamisk bild av hög kvalitet, har vissa modeller närvaro av automatisk fokusering. I grunden justerar enheten sig själv och håller också motivet i mitten av bilden. Om den här funktionen bara var tillgänglig på dyra modeller för några år sedan, är det idag svårt att se en webbkamera utan autofokus . Den främsta bekvämligheten med sådana modeller är att det inte kommer att vara nödvändigt att utföra manuell justering, liksom att ständigt korrigera objektets position.

Autofokusfunktionen gör att enheten självständigt kan välja det viktigaste objektet, samt göra justeringar i framtiden.

Bild
Bild

Funktionen är helt enkelt oersättlig när du behöver skapa ögonblicksbilder om webbkameran används som kamera. Bilden stabiliseras mycket bättre och störningar elimineras. Förutom, fotografierna som erhållits tack vare denna teknik är mycket lättare att redigera och utföra sina korrigeringar . Faktum är att bilden kännetecknas av tydliga konturer, vilket gör processen med färgkorrigering enklare. Mycket ofta används avancerade webbkameror för att skapa ett övervakningssystem där autofokusfunktionen är extremt viktig. Det låter dig inte bara slå på enheten när rörelse detekteras, utan också omedelbart riktar linsen mot objektet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Full HD

En av de viktigaste parametrarna i processen att välja en enhet är kamerans upplösning. De flesta modellerna på marknaden har en 720P -matris, men du kan hitta mer avancerade Full HD (1080P) alternativ . En särdrag hos en sådan kamera är att den är vidvinkel, därför garanterar den enastående prestanda i färg, djup och skärpa. Det bör noteras att en sådan bildkvalitet kan erhållas inte bara på grund av matrisens imponerande förmåga, utan också på grund av närvaron av unik programvara, liksom nätverkets hastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med andra ord, även om webbkameran har en 1080p -matris och anslutningshastigheten är dålig kommer du inte att kunna få Full HD -utmatning.

Sådana enheter har ett stort antal funktioner, bland vilka följande kan särskiljas:

  • stabil drift av utrustning;
  • närvaron av funktionen för självbestämmande för alla objekt;
  • korrigering av bilden beroende på de förhållanden under vilka operationen sker;
  • högkvalitativ optik, vars linser är alla av glas;
  • närvaron av ultrakänsliga mikrofoner som kan överföra klart ljud utan förvrängning.

Dessutom kan du hitta andra ytterligare funktioner i Full HD -webbkameror. Unika designfunktioner gör det möjligt att montera enheten på vilken yta som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Det finns ett stort antal modeller på den moderna marknaden som skiljer sig åt i utseende, kostnad och funktionalitet. Bland de mest populära och efterfrågade enheterna med Full HD -upplösning kan TOPP av de bästa modellerna särskiljas.

Microsoft 5WH-00002 3D - en unik enhet som utvecklats av amerikanska ingenjörer. Ett särdrag hos kameran är höga detaljer, samt bra bildskärpa. Dessutom har man ägnat stor uppmärksamhet åt färgåtergivningen, som är så nära naturligt som möjligt. Webbkameran har en intern mikrofon med avancerad brusreducering så att du tydligt kan höra den andra personens röst. En av fördelarna med kameran är närvaron av TrueColor -funktionen, som låter dig spåra en persons ansikte. Autofokus fungerar på minst 10 cm, och vidvinkelobjektivet garanterar bilder av hög kvalitet. Byggkvaliteten är också på en hög nivå: produkten viker inte eller försämras.

Bild
Bild

Razer Kiyo . Ett särdrag hos denna trådbundna modell är närvaron av en speciell cirkulär belysning, tack vare vilken du kan spela högkvalitativa onlinevideor, även om det inte finns tillräckligt med ljus i rummet. För att gadgeten ska fungera behöver du inte installera några programvarudrivrutiner, vilket förenklar driftsprocessen, särskilt för nybörjare. Den största nackdelen är att tillverkaren inte erbjuder några program för finjustering, så du måste använda tredjepartsprogram. Med en matrisupplösning på 4 megapixlar har Razer Kiyo en utmärkt betraktningsvinkel på 82 grader. Webbkamerans utseende är ganska intressant: modellen är gjord av vit plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Defender G-objektiv 2597 - en billig modell med en betraktningsvinkel på 90 grader, som har en avancerad funktion att öka bilden på en gång med tio gånger, liksom möjligheten att spåra ansiktet och genomföra automatisk fokusering. Det är därför gadgeten är mycket populär bland människor som professionellt engagerar sig i 4K -streaming. Det finns en fotograferingsfunktion direkt på webbkameran, vilket förenklar processen med att använda gadgeten kraftigt. Under utvecklingen ägnades stor uppmärksamhet åt ljudkvaliteten. Det finns flera stereohögtalare här, som garanterar ljud av högsta kvalitet. Dessutom finns det ett avancerat ljudbehandlingssystem som använder digitala program. Med universalfästet kan du justera den så att den passar alla skärmar. Vid behov kan kameran monteras på ett rörligt stativ.

Bild
Bild

HP webbkamera HD 4310 - universella produkter som kommer att vara en utmärkt lösning, inte bara för streaming, utan också för att arbeta i olika program. Den största fördelen med enheten är att den är helt kompatibel med alla budbärare. Dessutom gör användningen av HP Webcam HD 4310 det möjligt att tala på en gång vid tre videosamtal. Närvaron av avancerade funktioner gör att användaren snabbt kan dela inspelningen på sociala nätverk eller vidarebefordra till en vän. Denna modell används aktivt som ett element för fjärrövervakning, och dess unika design gör att den framgångsrikt passar in i alla interiörer. Det finns unik belysning på framsidan och mikrofoner på sidorna för högkvalitativ ljudutmatning. Webbkameran har utmärkta betraktningsvinklar och inspelningar med 30 bilder per sekund. Enheten har också avancerad fokusering, som sker på en intelligent nivå i automatiskt läge. Ingenjörer har säkerställt att HP Webcam HD 4310 oberoende kan förbättra videokvaliteten utan användarintervention.

Bild
Bild

Logitech Group . Denna modell är inte en vanlig webbkamera, utan ett fullvärdigt system som du till och med kan genomföra videokonferenser med. Tillsammans med kameran erbjuds också ett styrsystem, som består av en högtalartelefon och andra enheter. Mikrofonerna har avancerad metallhöljeisolering. Det är tack vare detta som det är möjligt att avsevärt öka ljudkvaliteten. Utöver automatisk fokusering har ingenjörer utrustat modellen med 10x digital zoom, från vilken bilden inte tappar kvalitet. Den har också en avancerad digital bearbetningsfunktion som förbättrar video i realtid.

Bild
Bild

Logitech HD webbkamera C270 har ett originellt utseende och utmärkta dimensioner. Ytterpanelen är tillverkad av hållbar och högkvalitativ plast, som också är känd för sin blanka finish. Den största nackdelen är att en stor mängd smuts eller fingeravtryck kan ansamlas på ytan. Den inbyggda mikrofonen ligger bredvid objektivet. Stativet har en originalform, tack vare vilken du kan fästa kameran på monitorn. Den största fördelen med denna produkt är att du inte behöver installera några drivrutiner för drift. Tillverkaren erbjuder egenutvecklad programvara för detaljerad anpassning, men användningen är valfri.

Bild
Bild

Creative BlasterX Senz3D - en modell med avancerad teknik. Den största fördelen med enheten är att den automatiskt kan bestämma djupet i rummet, samt följa alla mänskliga rörelser. Dessutom har ingenjörerna utrustat webbkameran med en speciell Intel RealSense -teknik. En av fördelarna med kameran kan också kallas närvaron av många sensorer som gör det möjligt att förbättra bildkvaliteten.

Bild
Bild

A4Tech PK-910H - en prisvärd kamera med utmärkt funktionalitet. En särdrag hos enheten är möjligheten att återge färger som liknar naturliga så mycket som möjligt. Dessutom har enheten bra ljud. Denna effekt uppnåddes tack vare användningen av en liten mikrofon med brusdämpande funktion. Eftersom det inte behövs installera några drivrutiner kan webbkameran fungera med alla operativsystem. Det upptäcks automatiskt och konfigurationsprocessen sker utan användarintervention. Den största skillnaden mellan A4Tech PK-910H och andra enheter på marknaden är att du kan välja upplösning här. Ljudkvaliteten är på en acceptabel nivå, och det är nästan inget brus här.

Bild
Bild

Microsoft LifeCam Cinema Är en av de mest sofistikerade webbkamerorna på marknaden med ett vidvinkelobjektiv. Det är tack vare detta som enheten ger hög bildkvalitet och låter dig också välja bildens storlek. En särdrag hos Microsoft LifeCam Cinema är närvaron av True Color -systemet, som möjliggör automatisk justering av slutartid samt justering av sensorns ljuskänslighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

För att den köpta webbkameran ska kunna fullgöra sina skyldigheter måste du vara mycket uppmärksam på urvalsprocessen. Flera grundläggande parametrar bör noteras.

  • Matris typ . Enligt denna parameter skiljer sig inte en webbkamera på något sätt från en vanlig kamera. Här kan du installera CMOS- eller CCD -matris. Den främsta fördelen med det första alternativet är att det förbrukar nästan ingen energi, och kan också snabbt läsa bilden. Men bland nackdelarna kan noteras minimikänsligheten, varför störningar ofta uppstår. När det gäller CCD -matrisen låter den dig minska mängden buller till ett minimum, men samtidigt är den mer energihungrig när det gäller elektricitet och kännetecknas också av ett högt pris.
  • Antalet pixlar . I det här fallet bör du föredra modellen som har det högsta antalet pixlar. Tack vare detta blir bilden så detaljerad som möjligt. Om du behöver få en bra bild vid utgången behöver du minst en 3 megapixel webbkamera.
  • Bildhastigheten, som först bestämmer inspelningshastigheten . Om denna indikator är minimal kommer videon att bli smidig. Med andra ord blir det ständiga ryck när du tittar på bilden.
  • Fokustyp . Det finns modeller med flera typer av fokus på marknaden. Det manuella alternativet förutsätter att varje gång du måste vrida enheten själv för att säkerställa att objektet träffar mitten. Automatic förutsätter att webbkameran kommer att kunna konfigurera sig själv och därigenom producera högsta kvalitet. Med ett fast fokus ändras inte fokus alls.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer den mest optimala webbkameran bör du också vara uppmärksam på enhetens ytterligare funktioner. Bland de viktigaste liknande funktionerna finns följande:

  • lösenordsskydd - vissa modeller har skydd på flera nivåer, så bara ägaren kan komma åt det;
  • en rörelsesensor som kan detektera rörliga föremål; Detta är extremt viktigt för fall där du behöver använda en webbkamera som en del av ett videoövervakningssystem.

Således presenteras ett stort antal Full HD -webbkameramodeller på marknaden idag, som skiljer sig åt i funktionalitet, utseende och kostnad.

Bild
Bild

I urvalsprocessen måste du vara uppmärksam på parametrar som matrisupplösning, videoinspelningshastighet, samt ytterligare funktioner. Webbkameran kan spela in video i 4K, fungera trådlöst med bluetooth eller genom att ansluta via USB . Trots uppfattningen att billiga modeller inte kan skryta med hög kvalitet, är budgetenheter ganska kapabla att leverera bilder i Full HD, vilket är tillräckligt för att genomföra din egen videoblogg eller prata på Skype.

Rekommenderad: