Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Telefon? Hur Ställer Jag In Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar På Android?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Telefon? Hur Ställer Jag In Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar På Android?

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Telefon? Hur Ställer Jag In Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar På Android?
Video: How to Pair Bluetooth Headphones to Phone - Android Bluetooth Earbud Pairing Tutorial 2024, April
Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Telefon? Hur Ställer Jag In Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar På Android?
Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Telefon? Hur Ställer Jag In Trådlösa Och Trådlösa Hörlurar På Android?
Anonim

Idag är hörlurar en integrerad del av varje smartphoneägares liv. Detta uttalande gäller särskilt för unga människor. Med headsetet kan du ta emot samtal utan att ta telefonen ur fickan, vilket är mycket trevligt på vintern. Hörlurar för telefoner är särskilt populära bland drivrutiner. Med dem finns det ingen anledning att släppa ratten för att ta upp telefonen, dessutom är det förbjudet att prata i telefon medan du kör i många länder i världen.

Instruktioner för anslutning av hörlurar

Moderna hörlurar för smartphones Är ett specialiserat ljudheadset genom vilket du inte bara kan lyssna på musik utan också ta emot inkommande samtal. Den inbyggda mikrofonen, trots sin miniminivå, överför tydligt ljudinformation.

Moderna headset för telefoner klassificeras efter tekniska egenskaper … Men först och främst Anslutningsmetoden övervägs:

Trådlösa hörlurar . De är anslutna till telefonen via en minijack med en diameter på 3,5 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlösa hörlurar … Ett sådant headset ansluter till en smartphone via Bluetooth -teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörlurarna är också delade efter formfaktor … Trådlösa modeller är fixerade på ett öra.

Bild
Bild

Trådbundna enheter har en standardform droppar eller vakuumhörlurar . Modellen är inte särskilt vanlig i samhället, eftersom den kräver mycket batterikraft. Oftast används de för att ansluta till en dator, bärbar dator eller TV. Men det betyder inte att de inte kan användas för att ansluta till en smartphone. Dessutom förutsätter Android OS att man använder ett headset med olika design.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet är det inte svårt att ansluta ett headset till en telefon. Varje enskild hörlursmodell kommer med instruktioner. Trådbundna modeller anslut bara via minijack till en speciell kontakt på din smartphone. Men att ansluta trådlösa hörlurar du måste upprätta en Bluetooth -anslutning.

Trådbundet

Processen att ansluta trådbundna hörlurar till din telefon är mycket enkel. Först och främst är det nödvändigt undersöka smarttelefonen.

Oftast är hörlursanslutningen bredvid laddningskontakten.

Idag finns det två alternativ för anslutning av ett trådbundet headset:

Micro USB … Denna anslutningsmetod används för många funktioner med telefonen, till exempel laddning eller överföring av data. Den är också lämplig för anslutning av hörlurar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minijack med en standardstorlek på 3,5 mm. Denna typ av kontakt är den mest populära. Genom det kan du ansluta inte bara ett headset, utan också stereoutrustning, nämligen främre, stationära och bärbara högtalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra det trådlösa headsetet aktivt, Anslut bara kontakten till motsvarande uttag … Smarttelefonen upptäcker omedelbart anslutningen till en ny enhet och börjar överföra ljud endast till hörlurarna.

Trådlös

Processen att ansluta trådlösa hörlurar är lite mer komplicerad. Idag finns det flera sätt att ansluta dem till en smartphone . Avståndet mellan enheterna bör inte vara mer än 10 m. Premiummodeller erbjuder stöd på ett avstånd av 100 m. Den grundläggande parningsmetoden finns i bruksanvisningen för själva öronsnäckorna och telefonen:

  1. Innan du ansluter hörlurarna måste du aktivera dem.
  2. När hörlurarna har slagits på måste du gå till Bluetooth -sektionen via menyn Smartphone -inställningar. Oftast visar det sig vara bland de första från den allmänna listan med inställningar.
  3. När du har valt raden "Bluetooth" måste du flytta reglaget till "på" -läget
  4. Därefter visas ett fönster på smartphone -skärmen med en sökning efter nya enheter
  5. I listan som visas måste du hitta namnet på headsetet
  6. För att para ihop måste du ange en kod. Oftast är det 0000.
Bild
Bild

Om ett bluetooth -headset endast används för att prata i telefon är det omöjligt att lyssna på musik genom det . Utvecklarna av operativsystemet Android har dock lyckats hitta en väg ut ur sådana situationer. De skapade en special Bluetooth -router -app , som är tillgänglig för alla användare på PlayMarket -plattformen. När du har laddat ner det här verktyget måste du ansluta Bluetooth på ljudheadsetet och smarttelefonen, följ sedan standardparningsproceduren och starta sedan programmet för att installera routern.

Bild
Bild

Hur man ställer in

Anslut hörlurar till smartphone Är en sak, men att sätta upp ett headset är en helt annan sak. Innan du använder vanliga trådbundna hörlurar på Android -smartphones, det är nödvändigt att identifiera enheternas kompatibilitet:

  1. Du vill visa ett mått headsetmotstånd … Det anges i ohm. Dess digitala värde finns på headsetförpackningen. Hörlurar med en impedans på 16-32 ohm är idealiska för smartphones. Vissa modeller av smartphones kan vara i kontakt med ett headset med ett impedansintervall på 50-64 ohm. Moderna smarttelefonmodeller har ingen förstärkare. Om du ansluter ett headset med hög impedansnivå till din smartphone blir ljudet svagt och otydligt.
  2. Behöver förtydliga kopplingstyp … I det här fallet övervägs alternativen för ljudjack -trs och trrs. Enkelt uttryckt är trs ett vanligt ljuduttag med en diameter på 3,5 mm, och trrs är ett minikontakt av standardstorlek, som har en extra kontakt för att överföra en mikrofonsignal. Ett bra headset har ofta en balanserad kabel och ett balanserat uttag som ser ut som ett uttag. Du kan dock inte ansluta dem till telefonen.
  3. Volymkontroll … Om hörlursspecifikationerna matchar smartphones och ljudet är tyst när det är anslutet bör du kontrollera volymnivån för applikationer. Denna funktion finns i alla telefoner med Android -operativsystemet. För varje enskild applikation kan du ställa in sin egen volym. Mest troligt är spelaren inställd på ett lågt ljudvärde.
  4. Det är nödvändigt att producera hörlurstest genom att ringa … Om du kan höra samtalspartnern bra under konversationen är det ingen störning, då passar hörlurarna perfekt och gick igenom den nödvändiga inställningen. Om det plötsligt inte finns något ljud, bör du kontrollera ljuduttaget eller mikrokretsen som driver telefonens ljudeffekter.
  5. När du har anslutit hörlurarna måste du kontrollera om smarttelefonen känner igen den nya enheten . När ett headset är anslutet visas ofta en hörlursikon högst upp på telefonens arbetspanel. Om det inte visas måste du kontrollera att kontakten sitter fast i kontakten. Som en ytterligare kontroll av det köpta headsetets funktionalitet måste du ta andra hörlurar med samma typ av anslutning. Om det andra headsetet fungerar perfekt är de köpta hörlurarna felaktiga.
  6. Efter att ha kontrollerat hörlurarnas passform och fastställt att headsetet fungerar, du måste gå till ljudinställningen . För att göra detta kan du använda en standardutjämnare eller ett ytterligare program som motsvarar operativsystemet. Det är värt att notera att tredjepartsappar är det bästa anpassningsalternativet för smartphone-användare. De kan användas för att ändra ljudåtergivningens allmänna karaktär, öka standardmaksimalvolymen, lägga till bas och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men ägarna till ett trådlöst headset för smartphones med Android -operativsystemet har dubbelt tur:

  1. Ett trådlöst headset är mest bekvämt för kontinuerlig användning, även om det kräver laddning i tid.
  2. Att sätta upp dessa hörlurar är mycket enklare. Det är praktiskt taget inga problem när du ansluter dem.

För att installera ett trådlöst headset behöver du slå på Bluetooth och använd smarttelefonens systemutjämnare … Du kan också ladda ner en tredjepartsprogram som matchar din headsettyp. Med det kommer det att vara möjligt att etablera inte bara den allmänna konfigurationen, utan också olika ljudeffekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje hörlursanvändare måste komma ihåg att långvarig lyssning på musik med hög volym kan skada din hörsel och orsaka att headsetet inte fungerar.

Möjliga misstag

När du ansluter ett trådbundet headset är problem extremt sällsynta. Moderna användare tittar inte ens på bruksanvisningen. Hos henne är allt extremt enkelt och begripligt. Och här När du kopplar ihop trådlösa hörlurar med Bluetooth -teknik kan vissa problem uppstå:

  1. Ett vanligt misstag hos smartphone -användare när man kopplar ihop ett bluetooth -headset är funktionshindrad synlighet för smarttelefonen för andra enheter . Det räcker bara att inaktivera denna parameter.
  2. Bristen på anslutning mellan headsetet och smarttelefonen kan vara i fel matchning av Bluetooth -versioner . Detta är naturligtvis extremt sällsynt. Men för att lösa problemet hjälper det bara att uppdatera den trådlösa tekniken på endera eller båda enheterna.
  3. De flesta prylar, efter parning, förblir anslutna tills a återställ parametrarna för en av enheterna till fabriksinställningarna . Vissa telefoner kräver dock fortfarande omparning med headsetet vid efterföljande anslutningar.

Rekommenderad: