Actionkameras Huvudfästen: Hur Man Fäster Ett Huvudfäste Utan Hjälm? Typer Av Hållare, Remmar Och Huvudfästen

Innehållsförteckning:

Video: Actionkameras Huvudfästen: Hur Man Fäster Ett Huvudfäste Utan Hjälm? Typer Av Hållare, Remmar Och Huvudfästen

Video: Actionkameras Huvudfästen: Hur Man Fäster Ett Huvudfäste Utan Hjälm? Typer Av Hållare, Remmar Och Huvudfästen
Video: Headrest Camera (GoPro) Mount 2024, Maj
Actionkameras Huvudfästen: Hur Man Fäster Ett Huvudfäste Utan Hjälm? Typer Av Hållare, Remmar Och Huvudfästen
Actionkameras Huvudfästen: Hur Man Fäster Ett Huvudfäste Utan Hjälm? Typer Av Hållare, Remmar Och Huvudfästen
Anonim

För att säkert fixa actionkameran på huvudet har flera typer av hållare och fästen skapats. De låter dig frigöra händerna medan du fotograferar, vilket förenklar användningen av videoutrustning kraftigt. Låt oss ta reda på vilka typer av fästelement som tillverkare erbjuder, vad är dess funktioner och hur man väljer den optimala lösningen.

Särdrag

Actionkameror används ofta för fotografering under svåra förhållanden. Denna teknik används aktivt av bloggare, fans av extremsporter, dykning, ivrig jägare och fiskare. Tack vare henne erhålls spännande och spektakulära förstapersonsvideor.

Bild
Bild

men det är obekvämt att spela in video på sådana enheter utan speciella tillbehör - hållare . Det mest populära och utbredda är huvudfästet för en actionkamera.

Genom att välja ett sådant fäste kan du fixa den kompakta videokameran på pannan eller nära näsbryggan.

Detta arrangemang av enheten har vissa fördelar:

  • fullständig rörelsefrihet;
  • bred betraktningsvinkel;
  • pålitlig fixering av enheten;
  • bra videokvalitet;
  • jämn bildrotation;
  • utmärkt stabilisering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla typer av huvudfästen anses vara universella - de kan användas för alla modeller av actionkameror.

Typer av fästelement

För att rymma actionkameror på huvudet gjordes specialiserade remmar. De är placerade runt huvudet och ansluts säkert i den övre zonen. Dessa hållare är flexibla och kan justeras efter huvudets storlek . Dessa pannband är mångsidiga och kan också bäras över en skyddshjälm, en mössa eller annat huvudbonad. Det finns mer tillförlitliga fästelement - den har ett extra band som är utformat för att passa under hakan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till salu finns modeller speciellt utformade för montering på hjälm . I detta fall är videobandspelaren ansluten till ett bälte eller en speciell kardborre. Den kan ha en utombordare, vilket gör att du snabbt och enkelt kan ändra betraktningsvinkeln.

För dykning erbjuder tillverkare av actionkameratillbehör masker med ett standardfäste för fixeringsanordningar. Sådana fästelement har en genomtänkt design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett speciellt elastiskt band bakom masken, tack vare vilken produkten blir lätt att använda - den klämmer inte på huvudet och gnuggar inte huden.

Urvalstips

Det finns några viktiga tips från experter när du köper ett huvudfäste för en actionkamera

  1. Välj tillbehör med elastiska remmar . Tack vare dem är det möjligt att göra nödvändiga justeringar för den bekvämaste användningen av kameran. Trots sin enkelhet tillåter sådana hållare dig att på ett tillförlitligt sätt fixa videoinspelningsenheten.
  2. Innan du köper bör du testa fästelementen . Bältena får inte trycka på huvudet eller orsaka andra obehag. Fästelementen ska vara lätta att ta på och ta av utan att skada huden.
  3. Om möjligt rekommenderas det att föredra produkter med gummerade element . Tack vare denna grund minskar risken för att hållaren glider av under extremsport.
  4. Det är bäst att välja ett fäste med en extra hakrem - det kommer att lägga till tillförlitlighet . Tack vare sådana pannbandshållare kan du inte tänka på actionkamerans säkerhet - enheten kommer att förbli på plats tillsammans med fästelementen även under fallskärmshoppning eller snowboard nedfarter från branta sluttningar.
Bild
Bild

När du väljer en hållare är det viktigt att inte bara överväga användarvänligheten, utan också modellen på actionkameran.

Om hårdvaran visar sig vara inkompatibel med enheten blir den värdelös. Förutom, hållaren måste vara stark, pålitlig, hållbar, stöttålig och motståndskraftig mot hög luftfuktighet . För att köpa ett tillbehör av god kvalitet är det viktigt att inte eftersträva billighet, föredrar billigare modeller. Det rekommenderas att titta på pålitliga produkter från betrodda tillverkare som tillverkar tillbehör till actionkameror av kvalitetsmaterial.

Hur man fixar?

Många GoPro -kameraägare är intresserade av hur man fäster en videokamera på huvudet utan hjälm. För detta tas speciella elastiska bälten. De måste bäras över ditt huvud och justeras efter din storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa remmar har ett speciellt kardborreband för att säkra kameran. Mer tillförlitliga klipp är utrustade med ett klipp eller klädnypa för att säkra videokameran.

Det finns också förstärkta hållare - de inkluderar en extra hakrem i satsen . Den ligger under hakan och är säkrad med de övre remmarna. Om sådan utrustning inte är nödvändig kan du snabbt lossa den efter att ha fått ett standard huvudfäste.

Rekommenderad: