Hur Fäster Man Ett Nät På Metallstolpar? Fäst Kedjelänken På Profilröret. Hur Fixar Man Det Utan Svetsning Och Hur Man Drar åt Det?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Fäster Man Ett Nät På Metallstolpar? Fäst Kedjelänken På Profilröret. Hur Fixar Man Det Utan Svetsning Och Hur Man Drar åt Det?

Video: Hur Fäster Man Ett Nät På Metallstolpar? Fäst Kedjelänken På Profilröret. Hur Fixar Man Det Utan Svetsning Och Hur Man Drar åt Det?
Video: Шиномонтажный станок Пошаговый процесс изготовления на подшипниках 2024, April
Hur Fäster Man Ett Nät På Metallstolpar? Fäst Kedjelänken På Profilröret. Hur Fixar Man Det Utan Svetsning Och Hur Man Drar åt Det?
Hur Fäster Man Ett Nät På Metallstolpar? Fäst Kedjelänken På Profilröret. Hur Fixar Man Det Utan Svetsning Och Hur Man Drar åt Det?
Anonim

Att fästa ett nätnät på ett profilrör eller metallstolpar är det mest populära alternativet för att konstruera ett staket av detta material. Nätet stör inte penetrationen av ljus, går bra med en mängd olika häckar och är lätt och snabb att töjas. Det är värt att prata mer detaljerat om hur och hur man fixar det utan svetsning, dra det på stöden - detta gör att du kan välja den optimala lösningen för självinstallation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka verktyg behövs?

För att fästa nätnätet på metallstolparna måste du förbereda inte bara material. Själva staketet säljs i rullar, men det måste också läggas till stöd i form av rör med runt, fyrkantigt eller rektangulärt tvärsnitt . Några av dem är redan utrustade krokar för fixering av nätet , men du kan använda nästan alla tillgängliga alternativ.

Bild
Bild

Dessutom, beroende på den valda installationsmetoden, behöver du tråd, metallbyggnadshörn, en hammare, en slägga, en tång eller en skruvmejsel, om du planerar att montera duken med självgängande skruvar.

Och det är också värt att fylla på:

  • en spade eller borr för att skapa hål för stolparna;
  • nivå;
  • rep eller sladd;
  • måttband;
  • verktyg för att blanda lösningen;
  • fästkrokar, bultar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte handskydd - handskar kommer definitivt att behövas när du arbetar med ett nät. Dessutom är trådskärare användbara för att trimma trådar eller utskjutande kanter. Om den svetsade metoden används, svetsmaskin, metallhörn och andra förbrukningsmaterial.

När du väljer stöd för ett kedjelänkmask måste du tänka på att tvärsnittet av en kvadratisk profil ska vara minst 25 × 40 mm, för vanliga runda är en diameter på 60 mm eller mer lämplig. Metallens tjocklek måste vara minst 2 mm.

Bild
Bild

Hur gör man ett sektionsstaket?

Ett staket monterat från färdiga sektioner är den mest hållbara och pålitliga lösningen som finns när du använder ett kedjelänkmesh. En ram i form av ramar från ett metallhörn kan göras för hand i en hemverkstad . Fästdon behövs inte här - alla element är anslutna genom svetsning. Detta är den optimala lösningen för områden med höjdskillnader och andra funktioner i reliefen.

Om platsen är platt kan du göra en huvudstadsfundament runt omkretsen - ett sådant staket kommer att stå så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar ett sektionsstängsel från ett kedjelänknät måste du följa steg-för-steg-instruktionerna

  1. Markera territoriet . Om du planerar att fylla bandfundamentet kan du genast gräva en gräv.
  2. Ställ in hörnmärken . Om staketet går bara på ena sidan, är 2 extrema stolpar inställda. De måste ha samma höjd över marken. Kontrollband eller sladdar dras mellan dem, längs vilket platsen för de återstående sektionerna mäts. Om allt görs korrekt kan du helt enkelt räkna steget 2,5-3 m med ett måttband och sedan bestämma platsen för det nya stödet med en lod.
  3. Utför markarbeten . Med hjälp av en borr skapas ett hål med en diameter på 20 cm och ett djup på cirka 60 cm. Ett rör placeras i brunnen, med hjälp av en slägga drivs det i jorden med ytterligare 400 mm. Pelarna som är fixerade på detta sätt kan dessutom betongas för styrka, men oftare återfylls de med trasiga tegel blandade med jord. Du måste hamra stödet uppifrån genom brädet med en slägga.
  4. Installera sticklingar . De är nödvändiga i hörnen, eftersom belastningen på denna del av staketet är maximal.
  5. Säkra metallplattorna . De behövs så att de monterade sektionerna enkelt kan fästas på stolpen. Den optimala storleken för dem är 150 × 50 mm.
  6. Gör en ram av sektionerna . Den är gjord av ett metallhörn med en svetsad enhet, men det finns också bultade monteringsalternativ. Sektionernas längd ska vara 10 cm mindre än spännvidden och 20 cm i höjd. Hörnen skärs i ämnen med en slipmaskin och svetsas sedan i form av rektangulära ramar. Innan nätet fixeras poleras, grundas, målas ramen.
  7. Klipp ut maskorna . Den måste matcha måtten på ramens inre ram. De uppmätta segmenten kompletteras längs omkretsen med armeringsjärn som är gängade in i cellerna.
  8. Montering av ramar . Stavarna i den övre delen är svetsade, sedan spänns nätet i botten. De fixeras också genom svetsning. Sidoelementen fixeras sist.
  9. Installation av insugningssektioner på stöd . Fästning utförs genom svetsning till insatsplattorna. Användning av bultar är också vanligt. Vid installation är det viktigt att försträcka sladdarna i nivå med nätets övre och nedre kanter, så att vid fixering finns det något att styra efter. Om en svetsad fog används kommer efterföljande reparation eller utbyte av enskilda delar av staketet att vara mycket svårt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundregeln för att säkra ett sektionsstaket gäller platsen för dess element.

Snitt ska inte vara närmare än 200 mm från grunden eller markytan. Överkanten får inte sträcka sig bortom profilröret. Endast i detta fall kommer staketets bärighet att klara tidens test.

Bild
Bild

Spänningsfästningsmetod

Det här alternativet är det mest populära i versionen med guider. Det möjliggör skapandet av ett mer estetiskt och attraktivt staket. Horisontella styrningar är svetsade på huvudstödet på 2 eller 3 platser, en metallprofil är det bästa valet för dem, men trä kan också användas. Denna design är väl lämpad för alla typer av jord, förutom höjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fastsättning av nätet till profilröret med horisontella styrningar måste utföras i en specifik sekvens. Installation av pelare och markeringar liknar den som utförs vid installation av ett sektionsstaket. Resten av stegen utförs steg för steg.

  1. Fixering av horisontella styrningar … Det utförs på varje pelare, ovanför och under. Om träplattor används fixeras de med genomgående fästning med bultar. Metall är svetsade. Den primitiva lösningen drar.
  2. Installation av den första delen av staketet … En förstärkningsstång som passerar genom kanten hjälper till att fixera nätet på hörnstolpen. Det är han som är svetsad vid 4 punkter till basen. Det är bättre att inte använda en tråd eller klämma. Den optimala tjockleken på stålstången är 4 mm eller mer.
  3. Installation av de återstående sektionerna . Var och en är fixerad från pelare till pelare, förutom fastsättning på vertikala stöd utförs ytterligare fixering horisontellt. Det kan utföras med den svetsade metoden med hjälp av trådvridande eller självgängande skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga att när du bestämmer dig för att fästa horisontella styrningar på en styv svetsad fog kan du få deformation och bristning efter den första vintern .… Begravningen av pelarna under jordens frysning hjälper till att undvika problem. Och även trådspänning kan appliceras.

I detta fall passeras en stålkabel i den övre delen av varje sektion, på grund av vilket kanterna inte sjunker under sin egen vikt.

Bild
Bild

Det är ganska lätt att dra nätet på detta sätt . Det räcker med att kasta en trådslinga över 1 stolpe och sedan passera den längst upp på nätet, efter 2-3 stöd, linda den igen flera gånger. Arbetet fortsätter till slutet av spannet. I detta skede är det fortfarande möjligt att sjunka. Det elimineras genom att trä tråden och göra en vridning. En sådan spak med minimal fysisk ansträngning ger maximal effektivitet, du kan upprepa åtgärden för varje spann.

Bild
Bild

Hur installeras utan svetsning?

I avsaknad av en svetsmaskin kan du göra platsen fäktning med en enklare metod. Den vanliga spänningsmetoden klarar sig utan att fixera de horisontella styrningarna .… Med denna teknik kan du skapa ett tillfälligt staket eller zonera en plats. En enkel spänningsstruktur tål inte en häck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan staketet installeras på metallstolpar utan svetsning måste du utföra en grundlig förberedelse. Hela arbetsprocessen innehåller ett antal punkter.

  1. Rensa territoriet . Det är nödvändigt att ta bort eventuella hinder för att rensa omkretsen av skräp och stenar.
  2. Pålägg … Den tillverkas med förstärkning eller träpinnar, mellan vilka ett rep eller sladd dras. Den optimala lutningen mellan framtida stöd under installation utan horisontella element anses vara ett avstånd på 2-2,5 m. Detta gör att nätet inte hänger under drift.
  3. Förbereda groparna . De grävs ut på de platser där stolparna är installerade med ett djup av 50-60 cm. Botten är fodrad med en blandning av jord och grus.
  4. Förberedelse av pelare . De är täckta med korrosionsskyddande föreningar och sedan målade.
  5. Beredning av lösningen . Det ska vara tjockt baserat på silningar, sand och cement.
  6. Installation av stöd . De jämnas ut, sedan läggs en lösning i varje grop. Distanser installeras - de behövs för att stolpen inte ska ändra position under betongens härdning. I genomsnitt tar detta upp till 48 timmar.
  7. Installation av fästelement . Om det inte finns några krokar på stolparna används bultar.
  8. Hänger nätet . Arbetsprocessen börjar från hörnet och fortsätter sedan längs staketet. Varje del är fäst till förberedda klipp. Det är viktigt att se till att spänningen är tillräcklig, nätet sjunker inte under sin egen vikt. Du kan dessutom använda klämmor för en tätare passform.
  9. Arbetets slutförande . Den består i att fästa de vassa kanterna med en virkning, kanterna på nätet kan också göras skadefria med hjälp av överlägg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på alla dessa rekommendationer kan du enkelt installera ett staket från en kedjelänk utan att använda svetsning och styrningar . Således ger pålitligt skydd mot intrång av obehöriga personer på webbplatsen. Om den enklaste konstruktionen utan styrningar väljs, på lera och leriga jordar, är det absolut nödvändigt att tömma botten av hålet och själva gropen med grus för att undvika överdrivet tryck på polen vid frost eller när grundvattnet stiger.

Rekommenderad: