Att Fästa En Actionkamera På En Hjälm: På En Skida, Motorcykel Eller Hjälm, Installationsregler

Innehållsförteckning:

Video: Att Fästa En Actionkamera På En Hjälm: På En Skida, Motorcykel Eller Hjälm, Installationsregler

Video: Att Fästa En Actionkamera På En Hjälm: På En Skida, Motorcykel Eller Hjälm, Installationsregler
Video: КАК НАУЧИТЬ ДЕВУШКУ ЕЗДИТЬ на ЭЛЕКТРОСКУТЕРЕ Новая ведущая электротранспорта Электроскутеры SKYBOARD 2024, Maj
Att Fästa En Actionkamera På En Hjälm: På En Skida, Motorcykel Eller Hjälm, Installationsregler
Att Fästa En Actionkamera På En Hjälm: På En Skida, Motorcykel Eller Hjälm, Installationsregler
Anonim

För att fånga livets ljusa stunder behöver du en actionkamera som skapar foton och videoklipp av hög kvalitet under alla extrema förhållanden. Tillverkare erbjuder användarna ett brett utbud av fästen för sådana enheter, inklusive de med hjälm … Tänk på reglerna för deras installation, liksom några av rekommendationerna från experter.

Bild
Bild

Hjälmfäste

Nivån på dynamisk och högkvalitativ video beror på monteringsalternativet . Det vanligaste alternativet för att fixa en actionkamera är platsen för dess på hjälmen … Detta ger dig handlingsfrihet och ger en utmärkt betraktningsvinkel. Fästet är lämpligt för motorcykelhjälmar, cykel- och skidhjälmar eller skateboardåkares hjälmar.

Bild
Bild

Det finns olika typer av fixering

Remmar … Elastiska remmar eller elastiska band trängs genom speciella hål på hjälmen och fixerar därmed kameran.

Bild
Bild

Ledad monteringsalternativ används för att få en bredare betraktningsvinkel. Fästet har möjlighet att rotera 360 grader.

Bild
Bild

Förlängning gör det möjligt att ta bort kameran från hjälmen med hjälp av en speciell design.

Bild
Bild

Självhäftande plattform … De självhäftande fästen ger en säker passform för kameran. I detta fall kan hållaren användas i stark vind eller nederbörd.

Bild
Bild

Cyklister och skidåkare väljer oftast fästplattform i form av remmar och elastiska band . Och även för hjälmen kan du använda fästelementen på Kardborre … Sådana alternativ gör det möjligt att ändra position och betraktningsvinkel. Universella hållare lämplig för olika modeller av hjälmar och actionkameror.

Bild
Bild

Hållare med ventilationshål gjord för skidhjälmar. De använder remmar av elastiskt material, som är gängade genom hålen och fixerade. Detta alternativ kan användas för cykelhjälmar och skateboardåkare hjälmar. Men det bör komma ihåg att detta typ av fixering gäller inte motorcykelhjälmar . Välj i så fall ett slags stativ , som fästs på hjälmens yta med hjälp av dubbelsidig tejp. Det vridbara fästet gör att kameran kan rotera 360 grader. Och även enheten har en speciell knä att byta position.

Bild
Bild

För motorcykelhjälm kan du välja fixering med en skivspelare . Det finns pannband och hjälmklämmor. För extrema förhållanden, speciell spärrar.

Gångjärnsfästen kan bara komma ut vid påverkan. För att inte tappa enheten är den fixad säkerhetslina.

Bild
Bild

För att placera hållaren ovanpå hjälmen, välj ett J-klämfäste. Fixeringen ger en ökning av avståndet från fästet till kameran, och hjälmen hindrar inte sikten.

Det finns fjärrplattformar . L-formad design är utrustad med knä för att ta bort kameran. Det används i de fall det blir nödvändigt att ta bort sig själv. Fästning tillhandahålls av en självhäftande plattform. Kan också fästas på kardborreplattformar förlängning … Designen låter dig inte bara skjuta dig själv utan också fånga allt som händer i bakgrunden in i ramen.

Bild
Bild

Installationsregler

Innan du ansluter enheten är det nödvändigt att välja en plats på hjälmens yta, där hållarens maximala kontakt med hjälmen kommer att äga rum. Många modeller av skyddshjälmar har en präglad yta. Avlastningen kan kringgås genom att klippa av vissa delar av hållarens plattform . Detta ger det bästa greppet.

Du bör inte montera kameran långt bak i huvudet. Du måste välja en plats för den optimala kameravinkeln.

Bild
Bild

Innan du sätter fast spärren måste du rengör hjälmen . För att göra detta, använd en bomullsrondell eller trasa som blötläggs i en alkoholhaltig vätska. Starka lösningar rekommenderas inte. Detta kan skada beläggningen. Ett sådant förfarande före fastsättning ger en mer tillförlitlig fixering på en avfettad och ren yta. Vid användning av självhäftande klämmor måste tillverkarens instruktioner följas noggrant.

När du installerar fästelementen måste du trycka dem mot hjälmen . Detta bör göras noggrant och trycket bör justeras. Det är nödvändigt att hålla enheten i en halv minut. Du måste se till att hållarens kontakt med ytan var så tät som möjligt . Efter det får hjälmen stå en dag för att torka limbotten helt.

Bild
Bild

Det enklaste sättet att fästa din actionkamera på skid- och cykelhjälmar . De har speciella hål genom vilka ett bälte med fästelement är gängat. Hålen är placerade på toppen eller sidan.

Bild
Bild

tips och tricks

När du väljer en hållare för en actionkamera rekommenderas det att köpa ytterligare uppsättning självhäftande baser och remmar för belay . Om det finns ett ögonblick då enheten plötsligt kan falla av fästelementet, kommer ett extra band att förhindra att det faller. Säkerhetsbasen, liksom plattformen, måste väljas på scotch tape 3M . När du placerar säkerhetsbasen måste du välja det optimala avståndet, som väljs baserat på längdkabeln.

Bild
Bild

När du väljer bör du vara uppmärksam på närvaron av gummerade element. Gummibasen förhindrar att haken glider av.

Lämplig för hjälmar böjd plattform . En plattform av hög kvalitet ger ett säkert fäste för actionkameran och eliminerar onödiga vibrationer. Samtidigt gör det bilden och videon tydlig och trevlig att titta på. Var inte rädd för att fästet kommer att flyga av eller lossna. Under produktionen testas enheterna med hastigheter upp till 300 km / h. Dessutom är dessa fästen mycket pålitliga vid användning under vattnet.

Bild
Bild

Actionkameror låter dig filma kvalitetsinnehåll under alla förhållanden . För pålitlig fastsättning av enheten används speciella klämmor, som skiljer sig från varandra i fastsättningsmetoderna. Det mest praktiska alternativet övervägs montera actionkamera på hjälmen … Detta låter dig spela in dynamiska videoklipp medan du kör motocross, cyklar eller åker skateboard. Valet av plattform beror på det direkta syftet och förutsättningarna för vilken enheten ska användas.

Rekommenderad: