Dokumentkamera (27 Foton): Vad är Det? Svartvitt Skolkamera Med Mobil Anslutning, Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Dokumentkamera (27 Foton): Vad är Det? Svartvitt Skolkamera Med Mobil Anslutning, Funktioner

Video: Dokumentkamera (27 Foton): Vad är Det? Svartvitt Skolkamera Med Mobil Anslutning, Funktioner
Video: Gör dina bilder svartvita i datorn 2024, Maj
Dokumentkamera (27 Foton): Vad är Det? Svartvitt Skolkamera Med Mobil Anslutning, Funktioner
Dokumentkamera (27 Foton): Vad är Det? Svartvitt Skolkamera Med Mobil Anslutning, Funktioner
Anonim

De första visualiserarna dök upp på marknaden i slutet av 1980 -talet. förra seklet, och de klassades omedelbart som de mest efterlängtade förnimmelserna. Vid den här tiden började populariteten hos traditionella videoprojektorer minska snabbt, men behovet av en högkvalitativ presentation kvarstod. Det var därför som två företag 1988 presenterade sina nya demonstrationsanordningar på en gång, som senare blev känt som "dokumentkamera", det visade sig vara bland de tio bästa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Dokumentkameran är en enhet som låter dig ta bilder av alla föremål som placeras under den, samt att utföra efterföljande överföring av de erhållna bilderna till en persondator eller någon annan multimediaprojektor . Med hjälp av en dokumentkamera på en stor bildskärm kan du visa en sida i en elevs anteckningsbok, böcker, en karta, vilket fotografi som helst, samt förberedelser för laboratorieexperiment.

Detta är en mycket relevant uppfinning, eftersom talaren som talar till publiken inte bara behöver tydligt och tydligt förmedla materialet, utan också att illustrera det - det är här Visualisatorer är oumbärliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna enhet har många fördelar

  • Alternativ spara förvärvade bilder i internminnet för ytterligare uppspelning.
  • Underlättar förberedelserna för seminarier och praktiska övningar - läraren eller presentatören ska inte längre slösa tid på att förbereda utdelningar och distribuera dem till publiken.
  • Kombinera möjligheter internetkamera och skanner för visning av strömmande video.
  • Förekomsten av alternativet att öka detaljerna i bilden - Detta är särskilt viktigt om du måste visa små bilder.
  • Bekvämlighet och enkel hantering , som utförs med knapparna eller via fjärrkontrollen.
  • Rörlighet - de allra flesta kamerorna är kompakta och lätta, så du kan alltid ta dem med dig på alla reseseminarier eller presentationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

Numera börjar efterfrågan på demonstrationsutrustning bara ta fart. Idag används Visualizers dagligen:

  • under utbildningsprocessen, t.ex. när du genomför praktiska övningar och presentationer i skolor, gymnasiespecialiserade och högre utbildningsinstitutioner, liksom i utbildningscentra;
  • vid inspelning av träningspresentationer och videor utformad för distansundervisning;
  • vid symposier, seminarier, utbildningar och produktionsmöten som en del av en videokonferens;
  • under rättegången att visa materiella bevis och viktiga dokument;
  • inom medicin för fjärradatautbyte mellan flera konsulter för att klargöra diagnosen och utveckla optimala behandlingsregimer för patienten;
  • som hjälpmedel för personer med synproblem - en sådan enhet gör att de kan se bilder, läsa tidningar och tidskrifter utan obehag;
  • inom kartografi , samt geologi och några andra industrier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Bärbar

Mobila enheter är de största på marknaden. Deras vikt överstiger inte 3 kg, de är kompakta, så när de är vikta kan de enkelt läggas i en låda. Dessutom tillhandahåller moderna dokumentkameror dessutom en transportposition som ger ett minimum av eventuella utskjutande element. Detta gör modellerna bekväma att bära, till exempel från ett träningsrum till ett annat. När det gäller funktionaliteten, då alla moderna bärbara installationer är nästan lika bra som dyrare stationära versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Stationära modeller skiljer sig åt i storlek. Oftast representeras de av skrivbordslösningar, men på sin traditionella arbetsplats bland bärbara datorer, böcker, manualer är det osannolikt att de hittar tillräckligt med utrymme - oftast behöver de ett separat bord. Vikten av stationära enheter börjar från 5-6 kg. Eftersom rörlighet inte längre är aktuellt i det här fallet kan du alltid använda kraftfull optik, vilket ger en 10x bild - optiken är ganska tung, så kraftfulla mekaniska stativ används för att stödja den.

Oftast är starka sidoljus fästa på dem, så att de kan belysa föremål - den här produkten skiljer sig mycket från de kompakta och relativt låga lysdioderna på bärbara kameror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Dessa visualiserare används för att visa broschyrer, röntgenbilder, diabilder, andra dokument och eventuella produktprover.

Bild
Bild

Populära modeller

Vi erbjuder en kort översikt över de mest populära visuella kameramodellerna.

AVer Vision U50

Detta är en av de mest praktiska bärbara dokumentkamerorna som finns. Upplösningen är 5 megapixlar, det finns en inbyggd mikrofon och möjlighet till videoinspelning tillhandahålls, vars frekvens är 30 bilder per sekund. Tack vare detta kan kameran användas inte bara för arbete med dokumentation, utan också för videokonferenser. Enheten har ett snabbt autofokusalternativ och tillåter också 8x digital zoom. Enheten används ofta tillsammans med en interaktiv whiteboardtavla - för detta använder de plug -ins AVerVision Flash eller A +. De låter dig spela in ljud- och videoinnehåll i realtid, samt fånga högsta kvalitet.

Med hjälp av speciell programvara kan du arbeta med olika bildeffekter , frys till exempel en specifik bildruta eller gör en bild svartvitt. Om så önskas kan du justera vitbalansen och exponeringen, samt se till att programmet automatiskt justerar de nödvändiga parametrarna. Enheten har ett flexibelt stativ och en LED -lampa, och ett handtag finns för maximal rörelsefrihet. Arbete som stöds med operativsystem Windows och MacOS.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elmo MX-1

Denna kamera kombinerar kompakt storlek och fantastiska funktioner, dess upplösning är 4K, video spelas in med 60 bilder per sekund, alla videoobjekt sänds på displayen utan tidsfördröjning. De grundläggande alternativen för din dokumentkamera kan styras antingen från panelen eller från din dator.

Det finns möjlighet till ytterligare installation av programvara som gör att du kan öka produktens funktionalitet . Dokumentkamerahuvudet kan vridas i alla riktningar, vilket i kombination med ett höjdjusterbart stativ gör det enkelt att justera till önskad position.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Doko DC1310F

Denna kamera är en toppmodern modell som möjliggör effektiv materialpresentation. Det används vanligtvis i utbildningsinstitutioner, under kontorspresentationer, på utställningar och alla slags auktioner. Kameran har en matris med en upplösning på 13 megapixlar, optisk zoom och en egen 10x förstoring. Matrisen med objektivet kan justeras automatiskt, så att du kan uppnå omedelbar skärpa i bilden.

Vid svagt ljus minskar alla automatiska parametrar fotograferingen något , men användarna kan alltid korrigera parametrarna manuellt. De nödvändiga lägena ställs in med knapparna på dokumentkamerans bas.

Systemet stöder Full HD -upplösning, vilket gör att du kan spara all information utan att förlora kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns olika typer av dokumentkameror på marknaden idag: med en anslutning till mobila enheter, med 2 USB, med en CMOS-matris, med en VGA-ingång, med stöd för WMV, med SXGA-upplösning, med ljudinspelning, med Ethernet-stöd, med en sensor, HD 1080P och många fler modeller. För att köpa en dokumentkamera som fullt ut uppfyller alla dina krav och önskemål, Särskild uppmärksamhet bör ägnas sådana viktiga kriterier.

  • Tillgänglighet för utgångar-dator (VGA / DVI) och tv (komposit (VHS) och S-Video (S-VHS) . Medan tillverkarna av visualisatorer tidigare begränsat sig till att bara installera TV -utgångar, finns det numera ofta produkter som säljs som inte har möjlighet att ansluta systemet till en TV. Detta minskar avsevärt tillämpningen av Visualizer.
  • VGA -videoingång - låter dig sända en videosignal från en dator till en projektor eller en interaktiv whiteboard. Tack vare denna design har enheten möjlighet att ansluta en videoprojektor till en dator via en dokumentkamera och överföra video utan förvrängning.
  • Matrisupplösning - med hänsyn till det faktum att standard VGA -upplösningen för de flesta videoprojektorer är 1024 × 768, bör det nödvändiga antalet element för inspelningsmatrisen vara minst 790 tusen. Ju högre den sista siffran är desto skarpare blir den överförda kartan vara.
  • Analog och digital optisk zoom - detta alternativ ökar mycket detaljerna i demonstrationen av ett nytt objekt, det används för att visa mikrotexter eller små föremål.
  • USB -gränssnitt - låter dig använda en dokumentkamera som en datorwebbkamera för att ta några volymetriska objekt med ytterligare sparande av de resulterande bilderna.
  • Svängbart huvud - Med det här alternativet kan användaren visa objekt som finns på sidorna av Visualizer.
  • Utdragbart eller vridbart stativ - i det här fallet kan du alltid ändra avståndet från linsen till motivet och därigenom öka eller minska dess bild.
  • Inbyggd bakgrundsbelysning - en liknande funktion låter dig visa bilder i svagt upplysta eller mörka rum.
  • Inre minne - antar möjligheten att spara ett visst antal bilder av fångade föremål för ytterligare demonstration.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Precis som alla andra tekniker kräver dokumentkameran den mest noggranna hanteringen

  • Du måste lagra den på en torr plats skyddad mot fukt, fall och mekanisk stöt.
  • För att rengöra linsen kan du använda endast mjuka våtservetter och speciella formuleringar , som säljs i specialaffärer. Undvik att använda slipmedel och borstar av hårdmetall.

Om du följer dessa enkla regler kommer din kamera att fungera länge.

Rekommenderad: