Svartvitt Sovrum (76 Bilder): Inredning Av Ett Rum I Svartvitt För En Tonåring Med Ljusa Accenter, Stilar

Innehållsförteckning:

Video: Svartvitt Sovrum (76 Bilder): Inredning Av Ett Rum I Svartvitt För En Tonåring Med Ljusa Accenter, Stilar

Video: Svartvitt Sovrum (76 Bilder): Inredning Av Ett Rum I Svartvitt För En Tonåring Med Ljusa Accenter, Stilar
Video: INREDER LÄGENHETEN!!! Massor nya fina saker! 2024, April
Svartvitt Sovrum (76 Bilder): Inredning Av Ett Rum I Svartvitt För En Tonåring Med Ljusa Accenter, Stilar
Svartvitt Sovrum (76 Bilder): Inredning Av Ett Rum I Svartvitt För En Tonåring Med Ljusa Accenter, Stilar
Anonim

Ett svartvitt sovrum är en kreativ lösning i klassisk stil. Det är ingen hemlighet att dessa två kontrasterande färger är klassiker och passar perfekt i många kombinationer. Om du närmar dig valet av finish och möbler i ett sådant sortiment, får du ett mycket modernt och harmoniskt sovrum.

Bild
Bild

Funktioner och fördelar med rummet

Svartvita färger är täta och aggressiva, så du måste närma dig dekorationen av rummet i dessa färger med allt ansvar. Förhållandet mellan dessa färger bör vara optimalt, eftersom övervägande av svart kan göra rummet för dystert och mörkt, och en stor mängd vit ger intryck av ett väl upplyst sjukhusrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte notera påverkan av sådana färger på en person . Till exempel gör djupa svarta dig till ett effektivt arbete och hjälper dig att fokusera, medan luftigt vitt skapar en känsla av lätthet och frihet.

En interiör i ett liknande färgschema kan hänföras till surrealism, eftersom två kontrasterande toner kolliderar i den och inte en enda detalj bleknar i bakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det svartvita sovrummet kan göras i en mängd olika stilar, från enkel minimalism till vågad safari. I sådana rum spelar inredningsartiklar och tillbehör en viktig roll . Det kan vara ljusa och härliga accenter eller neutrala saker som späd kontrasten mellan två färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte alls nödvändigt att välja en finish eller inredning där det finns ett stort antal olika mönster. Det är fullt möjligt att klara sig med en bild eller utskrift. Designers rekommenderar att välja en kombination av geometriska former, lutningsfläckar eller små mönstrade mönster.

Bild
Bild

Som regel råder tydliga linjer i rum med denna färg, vilket gör interiören mer strikt och kontrasterande . Resultatet ska vara en trevlig och uppfriskande sovrumsatmosfär. Det bör noteras att för ett sådant rum kan du enkelt hämta efterbehandlingsmaterial och möbler, eftersom alla tillverkare producerar kvalitetsprodukter i svartvitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sådana rum ser genomskinliga eller genomgående gardiner harmoniskt ut . De dämpar kontrasten och harmoniserar färgkombinationen. Tjocka gardiner för dekoration av ett svartvitt sovrum fungerar inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar en trendig och elegant inredning är det värt att uppmärksamma belysningen i rummet . Det ska finnas flera ljuskällor och de ska placeras både i taket och på väggarna.

Bild
Bild

Stilar

Ett trendigt svartvitt rum kan göras i en mängd olika stilar:

Rummet kan inredas i en populär klassisk stil . För sådana interiörer är det värt att välja dekorativa element i en guld- eller bronsskugga, liksom saker med prydnader och möbler där det finns snidade detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är en sådan stil i inredningen som minimalism populär . På liknande sätt kan du ordna ett rum för människor i olika ålderskategorier. Till exempel, i en fashionabel stil, är det möjligt att dekorera ett rum för en tonåring, där det kommer att finnas en säng, en byrå och ett datorbord. Sådana miljöer kännetecknas av ett minimalt antal tillbehör och möbler i enkla former.

Som regel råder vita toner i ett minimalistiskt sovrum.

Bild
Bild

Ett annat populärt område är högteknologi . Ett tvåfärgat sovrum i denna design bör dekoreras med dekorativa metallföremål. Sådana miljöer utmärks av sin laconism och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du älskar originalinredning kommer du att älska den mystiska vintage -stilen . Dessa sovsalar kan ha en utsökt säng i smidesjärn, och konventionella garderober kan ersättas med snygga kistor. Som regel har dessa interiörer ett stort antal vackra ljusstakar, lådor och andra liknande tillbehör.

Vintage -stilen kännetecknas av övervägande mörka nyanser i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar som art deco är eleganta och attraktiva . I ett sådant svartvitt sovrum bör stora dekorativa element och tillbehör vara närvarande. Det är värt att välja efterbehandlingsmaterial, vars yta är blank och blank. Som ett resultat kan du sluta med en intressant och glamorös ensemble som bör spädas med antika tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skapa en lyxig och aristokratisk rumsinredning, bör du vända dig till barockstil . I sådana miljöer finns det en mängd olika detaljer, väggmålningar, utsökta tillbehör och kvalitetstextilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ursprungliga rummet i safari-stil kommer att tilltala kreativa och kreativa människor , som älskar icke-standardiserade och ljusa lösningar i inredningen. I sådana miljöer hittar tillbehör och inredningsartiklar med vågade djurprintar sin plats. Till exempel, på en rymlig vit säng, kommer sängkläder med ett zebramönster att se harmoniska ut, liksom liknande kuddar och väggmålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Golv

För ett elegant och kontrasterande sovrum är följande golv lämpligt:

Keramikplatta . Dess yta kan vara antingen matt eller blank (beroende på interiörens stil). Idag kan du i butiker av efterbehandlingsmaterial hitta ett stort antal olika alternativ för kakel med olika prydnader eller enfärgade ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor . Detta material är dyrt, men det ser verkligen lyxigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Matta . Detta golvmaterial kan märkbart jämna ut grovheten i svartvitt kontrast tack vare sin mjuka konsistens.

Bild
Bild

Hög hög matta . Det kommer att se harmoniskt ut i ett kontrasterande rum.

Bild
Bild

Parkett . För ett tvåfärgat sovrum är blekta eller mörkare (wenge) material idealiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

För ett sovrum i svartvitt är följande alternativ perfekta:

Glänsande eller matt filmsträcktak är idealiska för att dekorera taket . Nyligen har ursprungliga tygalternativ varit på modet, men de är inte lämpliga för alla stilar. De ser harmoniskt ut i ett safari, art deco eller minimalistiskt sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglat tak . Alternativet med stjärnhimmel ser bra ut i alla sovrum

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt alternativ är ett gipstak . Det kan vara gipsskiva, flernivå och kompletteras med belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stuck … För lyxiga och aristokratiska ensembler kan du välja ett tak med stuckaturelement.

Bild
Bild

Väggar

För att dekorera väggarna i ett svartvitt rum är högkvalitativt dekorativt gips, dekorativ sten eller tapeter med lättnadstekstur lämpliga.

Under de senaste åren har tapeter varit populära, där det finns kontrasterande mönstrade bilder eller utskrifter. Men med sådana alternativ bör du vara försiktig. Som regel klistras bara en vägg med sådana dukar så att rummet inte verkar för färgstarkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av möbler ska man välja?

Svarta möbler ser attraktiva ut mot ljusa väggar . Således kan du betona de vackra kurvorna hos dyra fåtöljer och en soffa, sängens öppningar eller de helt raka linjerna i minimalistiska möbler.

Bild
Bild

Vita möbler ser inte mindre attraktiva ut mot bakgrunden av mörka väggar . Det kommer att bli en ljus accent i rummet. Denna kontrast av dekoration och möbler kommer att se särskilt attraktiv ut i mörkret, om du väljer rätt belysning.

Bild
Bild

För ett svartvitt sovrum är inte bara enfärgade möbler lämpliga, utan också bitar som kombinerar två eller flera färger. Sådana alternativ ser harmoniska ut endast mot bakgrunden av vanliga väggar som inte har tryck och mönster.

Men tro inte att en enfärgad säng och garderober kommer att se tråkiga ut i ett sådant sovrum. Dessa möbler kan effektivt spelas med ljusa accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lägg till ljusa accenter

I ett svartvitt sovrum bör ljusa och rika accenter vara närvarande. För att göra detta kan du välja dekorativa element i olika färger. Det kan vara:

  • dekorativa vaser;
  • lampor och ljuskronor;
  • figurer;
  • hyllor på väggarna;
  • dekorativa väggplattor;
  • foton och målningar i ljusa ramar;
  • textildetaljer: kuddar, gardiner, filtar, filtar etc.
Bild
Bild

Alla tillägg och tillbehör ska utformas i en palett och det ska inte vara för många av dem i sovrummet. För ett kontrasterande rum räcker det med 2-3 saftiga accenter. De mest optimala elementen kommer att vara vit, röd, beige, turkos, blå, blå, lila, silver, guld och gröna nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sådana rum ser möbler attraktiva ut, kompletterade med intressanta detaljer. Detta kan till exempel vara en hög sänggavel med svarta strass eller möbelknoppar, garderober och sängbord med kontrasterande gyllene handtag etc.

Bild
Bild

Prydnader och teckningar

I ett kontrasterande sovrum kommer olika bilder och utskrifter på efterbehandlingsmaterial och ljusa accenter att se harmoniska ut. Det kan till exempel vara ett sträcktak med diskreta mönster eller fotoutskrift.

Bild
Bild

För miljöer i modern stil kan du välja tillbehör och inredning med geometriska motiv, ränder av olika toner, galler eller en bur. I en klassisk inredning bör det inte finnas för många sådana detaljer.

Bild
Bild

Växtutskrifter ser harmoniskt ut i en kontrasterande ensemble. Sådana detaljer finns ofta på tapeter. Med hjälp av dem kan du späda svårighetsgraden och kortheten i det kontrasterande sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var mycket försiktig med psykedeliska ornament. De ser snygga och intressanta ut, men de måste vara närvarande i rummet på ett strikt uppmätt sätt. Om vi talar om tapeter med sådana motiv, bör de bara limmas på en vägg eller på hälften av den.

Belysning

Om rummet domineras av svart färg, bör det finnas tillräckligt med lampor och golvlampor i det, annars blir rummet för dystert och dystert.

Bild
Bild

Utseendet på belysningsenheter måste matcha interiörens stil . Till exempel, för en fashionabel högteknologisk trend eller återhållsam minimalism, bör metallalternativ väljas, och för klassiker, modernitet och barock - utsökta takkronor, lyxiga golvlampor och lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en inbjudande vintage -miljö är ovanliga former idealiska. Detta kan vara originalbelysning i form av väggremsor eller en stor metallskärm.

För rum med lågt i tak bör du inte välja stora hängande ljuskronor, annars kommer rummet att verka ännu mindre.

Bild
Bild

Glöm inte det naturliga ljuset. Till exempel, i ett rum med en övervägande svart bör stora fönster finnas. Om det finns små fönster i rummet är det bättre att ordna det så att det blir mer vitt.

Gardiner, inredning och textilelement

Du bör inte välja kontrasterande gardiner för ett svartvitt rum . Det är bäst att välja ljusa genomskinliga gardiner och komplettera dem med tunga mörka gardiner.

Bild
Bild

Textilier måste matcha rummets stil . Till exempel kommer material med mönster och tryck att se harmoniskt ut i en minimalistisk inredning, och för klassiker kommer monokroma tyger att vara ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överbelasta inte interiören med många tvåfärgade textilier, eftersom det kan göra ensemblen smaklös.

Rekommenderad: