Svartvitt Interiör (76 Foton): Stilfunktioner, Valet Av Fototapeter I Svartvitt. Dekoration Av Sovrummet, Vardagsrummet Och Andra Rum I Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Svartvitt Interiör (76 Foton): Stilfunktioner, Valet Av Fototapeter I Svartvitt. Dekoration Av Sovrummet, Vardagsrummet Och Andra Rum I Lägenheten

Video: Svartvitt Interiör (76 Foton): Stilfunktioner, Valet Av Fototapeter I Svartvitt. Dekoration Av Sovrummet, Vardagsrummet Och Andra Rum I Lägenheten
Video: Sätta upp fototapet - Photowall 2024, Maj
Svartvitt Interiör (76 Foton): Stilfunktioner, Valet Av Fototapeter I Svartvitt. Dekoration Av Sovrummet, Vardagsrummet Och Andra Rum I Lägenheten
Svartvitt Interiör (76 Foton): Stilfunktioner, Valet Av Fototapeter I Svartvitt. Dekoration Av Sovrummet, Vardagsrummet Och Andra Rum I Lägenheten
Anonim

Försöker dekorera huset så vackert som möjligt, jagar många ljusa färger i interiören. En skicklig kombination av svart och vit färg kan dock vara långt ifrån det sämsta designbeslutet. Det är bara viktigt att ta hänsyn till maximalt med finesser och nyanser, exklusive eventuella misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den svartvita inredningen i ett rum eller studiolägenhet kan vara mycket attraktiv. Denna kombination av färger passar harmoniskt in i de mest olika stilarna. Det är alltid lätt att "justera" ljusstyrkan och mättnaden för en sådan kombination och ändra den efter eget tycke. I de flesta fall, särskilt i små hus, är utgångspunkten en lätt design . Faktum är att övervägande av svarta toner visuellt reducerar rummet och påverkar psyket negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om det i vissa fall också används en svart bakgrund . Men alla framgångsrika projekt av detta slag har realiserats enbart tack vare ansträngningar från utbildade designers. Oerfarna designers skapar ofta en "schackbräda" istället för en korrekt svartvit inredning … Det är lätt att eliminera ett sådant fel: du behöver bara ge ovillkorlig prioritet åt en av de två färgerna. I väldesignade rum används alltid kontrasten mellan möbler och väggar.

Alla mönster eller bara en prydnad appliceras endast på svartvita ytor. För att mjuka upp visuella övergångar används grå detaljer aktivt. Genom att öka antalet, gynnar designers bara - på detta sätt kan de uppnå en mjukare design. Den svartvita inredningen kan enkelt kompletteras med gula och röda toner.

Du kan dock använda andra färger för att späda inredningen, det viktigaste är att de är korrekt kombinerade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig egenskap hos svartvita kompositioner är att möbelns betydelse inte ska underskattas . Det beror på henne om en fullfjädrad harmoni kommer att skapas, eller helhetsintrycket blir hopplöst bortskämt. De försöker välja möbelns material i enlighet med den allmänna stilen. Det ska i alla fall inte vara brokigt, annars går designens uttrycksfullhet förlorad.

När det gäller finishen finns det nästan inga begränsningar. Den enda regeln är att ta hänsyn till rummets funktioner . Detsamma bör dock göras inte bara i svartvita interiörer.

Golvet är oftast svart, vitt eller kombinerade lösningar är mindre vanliga eftersom de inte är helt praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Men att bara ta hänsyn till de grundläggande reglerna för registrering är fortfarande inte tillräckligt. Det är också viktigt att svara på frågan - behöver du en svartvit inredning överhuvudtaget. Det sägs ofta att en sådan designmetod i sig är tråkig och inexpressiv. Denna åsikt är dock huvudsakligen baserad på erfarenhet från underutbildade designers. Med skicklig användning kan du skapa en spektakulär moderiktig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med svartvita kombinationer är möjligheten att skapa en mängd olika stilar . Och ett till plus - enkel kombination med andra färger . Vita väggar och svarta tak är perfekta för att bygga ut rummet. Och om du vänder färgerna kommer du att kunna höja himlen.

Det finns också svartvita lösningar som låter dig visuellt föra ett rektangulärt rum närmare rätt torg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det betyder inte att sådana interiörer bara har positiva sidor. Dekoratörer måste vara mycket exakta ta hänsyn till även till synes obetydliga detaljer … I ett svartvitt rum är det mycket svårt att dölja misstag från designers och byggare. Ofullkomliga vinklar och oegentligheter hos flygplan kommer omedelbart att fånga ögat. Dessutom måste du använda fler armaturer än i en enkel vit inredning. Och deras plats blir svårare att tänka igenom än i ett rent mörkt rum.

Även professionella designers påpekar: svartvitt komposition blir lätt smutsig . Smuts känner ju inga gränser, och vart du än gör den vita delen kommer föroreningar dit också. Därför, om det inte är möjligt att ofta städa eller hyra någon, är det bättre att vägra ett sådant beslut. Även svartvitt interiör rekommenderas inte för användning i hem med små barn eller husdjur . Professionals noterar också att i sin rena form används svartvita färger sällan; det är mycket mer korrekt att kombinera dem med andra toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rumsdekorationsalternativ

Svartvita interiörer kan också skapas med tapeter för väggarna. För detta ändamål används dukar:

  • enkelt papper;
  • vinyl;
  • fiberduk;
  • mer exotiskt.

Men fortfarande, enligt experter och proffs, kan det bästa valet betraktas som en fototapet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De är mycket olika och kan vara ett mycket elegant tillägg till alla designmetoder. Med hjälp av fototapeter är det enkelt att förkroppsliga det mest originella och sofistikerade designalternativet. Samtidigt är bilderna på modernt fotoväggspapper oöverträffade realistiska. Det är mycket svårt att uppnå samma trovärdighet på andra sätt. Utbudet av tomter är också stort:

  • målningar av framstående konstnärer;
  • naturliga landskap;
  • antika och moderna städer;
  • bilar;
  • flygplan;
  • djur (och detta är inte en fullständig lista).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder svartvita toner i utformningen av en lägenhet är det inte nödvändigt att begränsa dig till fototapeter. Tvärtom kan helt andra designlösningar användas. Ett av begreppen innebär:

  • visuell expansion av rymden;
  • lägga till intressanta detaljer i interiören;
  • användning av originella, rymliga lagringssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara utrymme i små rum kan huvuddelen av möblerna vara transformatorer . Eller produkter som dras in i väggarna används. Men om det finns tillräckligt med utrymme kan du göra en annan sak: skapa en svartvitt kombination genom att välja själva möblerna. I det här fallet behöver du inte dölja det, snarare tvärtom.

Du kan inte introducera för mycket av den dominerande färgen; du bör välja den optimala balansen med en liten marginal åt sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De människor som ständigt är upptagna med arbete och andra frågor och ständigt kommunicerar med en begränsad vänkrets bör prioritera svart ton . Om du gör detta blir rummen mysigare och låter dig fokusera. Men stora familjer, där det finns många barn, eller de som gillar att ta emot gäster kommer att vara glada att ha en ljusare inredning. Denna universella regel bör följas inte bara när du dekorerar ett rum med möbler, utan också när du väljer en fototapet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett svartvitt sovrum kan vara väldigt attraktivt. Denna färgkombination främjar lugn och tillför harmoni. I de flesta fall är sådana rum inredda i andan av strikta klassiker. På golvet i ett svartvitt sovrum brukar de sätta:

  • matta;
  • tjocka naturliga mattor;
  • keramiska plattor.

Parkett är inte särskilt praktiskt, och kostnaden för ett sådant golv kommer att vara mycket högt. Experter rekommenderar att du använder sträcktak. Textilier väljs med en rik, sofistikerad konsistens. För att göra sovrummet mer elegant, var noga med att använda genomtänkt belysning. Det bästa alternativet är strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den svartvita designen av vardagsrummet, då bör den främsta uppmärksamheten ägnas åt valet av belysning och takets design. Idealiska armaturer för ett sådant rum är mörka, små i storlek. Tak rekommenderas att göras med många nivåer. Det viktigaste är att det inte används en blank, men en matt duk där. Det som definitivt ska kasseras i ett tvåfärgat vardagsrum är spegeltak.

Faktum är att reflektion av mörka toner i dem kan skapa ett dystert intryck. Vardagsrummet ska domineras av vit färg. Svarta inneslutningar kan vara uttrycksfulla, men relativt små i volym. Det svartvita vardagsrummet är väl lämpat för relativt "officiella" lokaler där seriösa förhandlingar kommer att äga rum.

För möten med en nära krets av människor är det bättre att använda andra designalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrum kan du späda ut den svartvita kompositionen med konstnärliga målningar. Det viktigaste är att de väljs korrekt. Det är kategoriskt omöjligt att använda negativa tomter - olika katastrofer, krig och så vidare . Men även om själva bilderna är rätt valda måste du använda speciell belysning. Duken kräver också noggrant skydd mot direkt solljus.

Ett stort antal målningar kombineras ofta till en enda komposition med samma ramar. Och om bilderna ägnas åt olika ämnen kan du använda olika externt inramning. Det rekommenderas att hänga storformatstavlor på tomma stora väggar. Istället för att hänga dem i rad görs ofta kompositioner av 2-3 dukar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrymme konfiguration är också mycket viktigt. Ibland rekommenderas att hänga 1 bild mitt i rummet. Detta gör att du kan fokusera på symmetrin i rummet. Svårighetsgraden i inställningen kommer också att läggas till. Med hjälp av målningar görs ofta zonering av rummet. Men det är lika viktigt att vara uppmärksam på dörrarna. I ett svartvitt rum kan du använda en paneldörr. För att bilda skär, använd:

  • MDF;
  • trä;
  • glas;
  • Andra material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Paneldelen är mycket motståndskraftig mot slitage och ger rummet en dekorativ effekt. Men det är väldigt tungt och dyrt. Från paneldörrar rekommenderas en snidad version, eftersom den är vackrare. Panelkonstruktionen sparar pengar utan att offra kvalitet. Det enda problemet är att det är väldigt svårt att ta hand om dörren.

Ett separat tema i utformningen av ett svartvitt rum är ljusa accenter . Färdiga fashionabla lösningar är oacceptabla här. Du bör bara föredra det du gillar. Du kan inte jaga för många accenter, eftersom variation är ofta tröttsamt. Och en nyans till: det krävs för att ge rummet fullständighet, att skriva en accent i det övergripande konceptet.

Bild
Bild

Stilval

Minimalism matchar nästan det svartvita rummet. Kontrast kan se väldigt attraktivt ut. minimalistisk lösning . I det här fallet använder vissa designers spel av refraktioner, skugga och ljus. För att kombinera funktionella områden används identiska tekniker på olika platser.

Ett svartvitt loft väljs av dem som främst strävar efter inte en ultramodern design, utan för maximal enkelhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enklaste inställningen rekommenderas för vardagsrum och kök. Om du inte vill använda båda dessa lösningar är det bra att välja en modern stil. Därför är det viktigt att kassera alla lösningar som innehåller billiga möbler. Lågkvalitativa efterbehandlingsmaterial måste också överges. Att ta hänsyn till den verkliga belysningen hjälper till att minska sannolikheten för misstag när du väljer en stil i ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett utmärkt alternativ är en kombination av en helt svart vägg och samma golv med vitt tak och andra vita väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och här är exempel med punktbelysning i taket. Den svarta väggen är utspädd med graciös prydnad. Golv och möbler används som ljusa detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna teknik är också bra: sammanvävningen av vita och svarta färger. Det kan ses att vitt dominerar; medan den svarta färgen på lagringssystemet ser snygg ut.

Rekommenderad: