Hur Ansluter Jag En Videokamera Till En TV? Anslut Din Webbkamera Och Säkerhetskamera Direkt Till Din TV. Hur Kan Bilden Visas?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Videokamera Till En TV? Anslut Din Webbkamera Och Säkerhetskamera Direkt Till Din TV. Hur Kan Bilden Visas?

Video: Hur Ansluter Jag En Videokamera Till En TV? Anslut Din Webbkamera Och Säkerhetskamera Direkt Till Din TV. Hur Kan Bilden Visas?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, Maj
Hur Ansluter Jag En Videokamera Till En TV? Anslut Din Webbkamera Och Säkerhetskamera Direkt Till Din TV. Hur Kan Bilden Visas?
Hur Ansluter Jag En Videokamera Till En TV? Anslut Din Webbkamera Och Säkerhetskamera Direkt Till Din TV. Hur Kan Bilden Visas?
Anonim

Användningen av videokameror för att skydda territoriet eller helt enkelt övervaka vad som händer på något ställe är ett extremt vanligt fenomen i vår tid. Och oftast händer det att det inte är nödvändigt att helt enkelt skriva data till en disk eller flash -enhet, men du måste ansluta en videokamera till en TV för att övervaka allt i realtid.

Låt oss försöka ta reda på på vilka sätt detta kan göras och vilka problem som kan uppstå under sådant arbete

Bild
Bild

Webbkameranslutning

Med tanke på att det finns videokameror som inte kräver en internetanslutning, liksom modeller som gör det, vore det klokt att överväga att ansluta båda alternativen till en TV. Om vi pratar om det senare, då det finns ganska många sätt att ansluta dem till TV.

Men vi överväga 3 av dem:

  • USB;
  • VGA;
  • RCA eller så kallade tulpaner.
Bild
Bild

Via USB

Låt oss först säga det i de flesta fall kommer du inte att kunna ansluta kameran till TV: n direkt via USB på grund av att denna standard ursprungligen inte var avsedd att överföra data av sådan typ som ljud och bild. Av denna anledning är det ingen idé att använda en USB -kabel för att ansluta din webbkamera via USB. För detta behöver vi heller speciell adapter eller specialtråd , där på ena sidan kommer det att finnas en motsvarande kontakt, och på den andra kommer det att finnas en tee med tre tulpanproppar. Två kommer att ansvara för ljudet, och den tredje - för överföringen av videosignalen. "Tulpaner" måste sättas in i boet i motsvarande färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för anslutning till en TV kan realiseras genom datorsystemenheten . Webbkamerans USB -gränssnitt är anslutet till det, varefter du måste installera önskad förare … Nu startar vi enheten, varefter vi ansluter kabeln från datorn till vilken kameran är ansluten till TV: n.

Välj i inställningarna förlängning , vilket gör det möjligt att göra en TV -skärm till en bildskärm. Vi ställer in nödvändiga inställningar via kontrollpanelen för att säkerställa att kameran fungerar korrekt. Efter det krävs det placera enheten för att göra det bekvämt att använda. Om det inte finns tillräckligt med kabellängd kan du använd en USB -förlängningskabel.

Bild
Bild

Genom "tulpanerna"

Anslutning via RCA eller tulpaner - ett av de enklaste sätten. Men den är endast lämplig för kameramodeller som sänder en analog signal. I detta fall kommer signalen att överföras med 3 trådar. Vit och Röd kommer att ansvara för överföring av ljud, och gul - för överföring av bilden.

Anslutningen görs enligt färg på kontakterna . Efter det, på TV: n, bör du välja lämpligt källäge. Om du använder en gammal TV -modell måste du slå på AV -läge … Du måste också lägga till att det ibland inte finns 3, utan 2 ledningar i kabeln. I detta fall blir ljudet uteslutande mono.

Bild
Bild

Via VGA

VGA -gränssnitt hänvisar till en av de moderna metoderna för dataöverföring … För att använda detta anslutningsgränssnitt måste du ha speciell kabel och se också till att videokameran och TV: n har rätt kontakt.

Själva anslutningen utförs på samma sätt som i tidigare fall. Först behöver du anslut kabel i motsvarande kontakter på kameran och TV: n, varefter du måste på den senare välj önskat driftsläge.

Det enda du ska vara medveten om i det här fallet är att VGA -kablar är ganska sköra, varför de inte kan böjas eller brytas för mycket. Dessutom är det bättre att köpa välkända märken av kablar från erkända tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag videoövervakning?

Låt oss nu försöka ta reda på hur bilden ska visas direkt på skärmen. Schemat här är ganska enkelt och allt beror främst på vad vi exakt ansluter. Överväg alternativet att ansluta en IR -kamera, liksom att ansluta flera kameror så att bilden från dem samtidigt visas på skärmen på den anslutna TV: n.

Bild
Bild

IR -kamera

Om vi pratar om infraröda kameror, är dessa enheter utrustade med speciell belysning så att du kan spela in video även i svagt ljus. Sådana modeller kommer att vara mycket efterfrågade bland säkerhetsföretag och företag. Om vi pratar om deras koppling, då denna process skiljer sig inte alltför mycket från de metoder som används vid anslutning av konventionella modeller.

Denna kategori av enheter sänder vanligtvis bara en analog signal, som också kallas sammansatt.

Det finns väldigt få modeller med digital signalöverföring i detta segment, varför det inte är vettigt att överväga dem.

Sådan videon kommer att vara direkt kompatibel med TV -apparater som är utrustade med RCA -kompositvideoingång , det vill säga med nästan varje TV.

Bild
Bild

För att ansluta en sådan infraröd kamera, kommer att kräva en "siamesisk kabel" eller "ett tvinnat par " - den här versionen av kabeln används i de flesta fall. Om du inte vet hur länge tråden kommer att vara nödvändig för dig kan du helt enkelt använda den spole av koaxialtråd typ RG59 . Dess närvaro gör det möjligt att helt enkelt klippa av den erforderliga mängden av den nödvändiga tråden.

Videoutgången från den infraröda kameran och ström måste anslutas till en förberedd koaxialkabel som nämnts ovan. Efter anslutningen måste användaren välja RCA -videoingång som signalkälla i TV -menyn. Det omedelbart kommer att byta till rätt läge som låter dig titta på videon på enhetens skärm i realtid.

Om du också behöver mata ut ljud till TV, då du bör ansluta en fristående ljudövervakningsmikrofon till alla RCA -ingångar på TV: n.

Bild
Bild

Ansluter flera kameror

Om du behöver ansluta flera kameror samtidigt för att visa bilden från dem på TV: n samtidigt, skulle det vara bättre att inte använda analoga CCTV -kameror, utan högupplösta videoövervakningsobjekt . I det här fallet, helt enkelt via en adapter, kan de anslutas till HDMI -ingången på TV: n, om den är tillgänglig.

För att visa bilder från flera kameror på en TV samtidigt måste du dessutom använda en fyrkärnig CCTV-processor som stöder upp till 4 kameror eller en CCTV-multiplexer som stöder 16 kameror samtidigt.

Närvaron av en sådan enhet gör det möjligt att kombinera videosignaler.

Bild
Bild

Om du fortfarande använder analoga kameror , då ska de vara anslutna till videoingångarna på en 4-kanals multiplexer , med RG59 -koaxialtråd. Denna enhet har endast 1 BNC -typutgång . Förresten, RG59 kan också användas för att överföra video från en multiplexer till en TV. Men det kommer att behöva moderniseras något.

Poängen är att i slutet av kabeln som ansluts till TV: n, dess måste konverteras så att det finns en RCA -stift i slutet … Multiplexorn kan sedan konfigureras för att visa video från 4 kameror på skärmen samtidigt.

Bild
Bild

Den kan också konfigureras för att visa video i andra driftsätt:

  • bilder i bild;
  • parade bilder;
  • visar en bild med en liten fördröjning.

För att ansluta en kamera till två bildskärmar eller TV -apparater samtidigt måste du dela videosignalen med speciell splitter.

Bild
Bild

Möjliga problem

Låt oss säga lite om möjliga problem och funktionsstörningar med videokameror när du ansluter till en TV och deras vidare användning. Ett av de vanligaste problemen är förlusten av bilden på TV: n . För att ta reda på vad problemet är bör du granska arkivet, om något, för att se om avstängningen var en gång eller redan har upprepats med en viss frekvens. Det kan ha förekommit störningar innan kameran stängdes av, eller så kan enheten ha stängts av direkt.

En lika vanlig orsak till olika typer av problem och funktionsstörningar med bilden från kameran är dålig anslutning av kontakterna . Det är absolut nödvändigt att se till att kontakterna är korrekt anslutna och av hög kvalitet.

Bild
Bild

Ett annat möjligt problem eller en orsak till problem är fel på enhetens strömförsörjning … Om det finns en misstanke om att det inte fungerar, är det nödvändigt att kontrollera spänningen med en multimeter under belastning, det vill säga med en ansluten videokamera, och se till att spänningsvärdena ligger inom standarderna.

Det bör tilläggas att innan du utför sådana åtgärder bör du noggrant läsa instruktionerna för videokameran på grund av att det finns modeller inte bara med en konstant matningsspänning på DC 12V, utan också enheter med en växelspänning på AC 24V och AC 220V.

Om det konstaterades att den uppmätta spänningen inte motsvarar standardvärdena, då strömförsörjningen måste repareras eller bytas ut … Även om det senare alternativet fortfarande kommer att vara att föredra.

En annan anledning till problem med videokameror är problem med kabelnät . För att säkerställa att kablarna är i god ordning, inspektera dem för fysiska skador, sprickor eller knäckar.

Som du kan se finns det ett stort antal sätt att ansluta olika modeller av kameror och det finns en möjlighet att välja det mest bekväma och prisvärda anslutningsalternativet. Det enda man ska vara medveten om är När du utför åtgärder för att ansluta videokameran till TV: n bör du tydligt förstå sekvensen och essensen av de åtgärder som vidtas.

Bild
Bild

Nedan kan du titta på en video med tips om hur du ansluter en analog videokamera till din TV.

Rekommenderad: