Hur Ansluter Jag En Webbkamera Till En Dator? Hur Man Konfigurerar Regler För Anslutning Till En Fjärrdator Eller Till Två Datorer

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Webbkamera Till En Dator? Hur Man Konfigurerar Regler För Anslutning Till En Fjärrdator Eller Till Två Datorer

Video: Hur Ansluter Jag En Webbkamera Till En Dator? Hur Man Konfigurerar Regler För Anslutning Till En Fjärrdator Eller Till Två Datorer
Video: Windows 10 - How to Set Up Remote Desktop Connection 2024, Maj
Hur Ansluter Jag En Webbkamera Till En Dator? Hur Man Konfigurerar Regler För Anslutning Till En Fjärrdator Eller Till Två Datorer
Hur Ansluter Jag En Webbkamera Till En Dator? Hur Man Konfigurerar Regler För Anslutning Till En Fjärrdator Eller Till Två Datorer
Anonim

Köpet av en persondator är en mycket viktig fråga. Men dess enkla konfiguration är extremt svår att hantera. Du måste köpa en webbkamera, veta hur du ansluter och konfigurerar den för att kunna kommunicera fullt ut med fjärranvändare.

Bild
Bild

Vad är det för?

Det är pålitligt känt att den första webbkameran dök upp 1991 , och hon var i datorlaboratoriet vid University of Cambridge. Detta var ingen serieutveckling, produkten skapades av laboratoriepersonal själva. Med hjälp av en kamera övervakade de kaffebryggarens tillstånd för att inte slösa tid på att gå uppför trappan. Uppenbarligen är det därför webbkameror används för att styra olika objekt och rum i realtid. Med hjälp av sådan utrustning är det enkelt att säkerställa säkerheten, upptäcka inkräktare i tid och straffa dem.

Vissa människor använder webbkameror för att visa vad de gör, hur de lever och följaktligen lära sig detsamma om andra människor . Men denna utrustning används också för mer allvarliga ändamål. Till exempel placeras den i bergen, i avlägsna områden, även i de arktiska och antarktiska områdena, för att observera platser som är svåra att komma åt. För samma ändamål används webbkameror i städer, till exempel på trafikerade motorvägar, för att omedelbart upptäcka trafikstockningar. Slutligen används liknande utrustning för Skype och andra liknande tjänster som är utformade för att stödja fjärrkommunikation i videoläge.

Bild
Bild

En praktisk guide

Träning

Det första steget är att se till att du har alla nödvändiga komponenter och enheter. Innan du ansluter webbkameran är det absolut nödvändigt att kontrollera tillgängligheten för internetåtkomst, operativsystemets och huvudenheternas funktionsförmåga . Det är lämpligt att ladda ner de senaste uppdateringarna för operativsystemet och grundläggande program, samt de senaste drivrutinsutgåvorna. Det är värt att kontrollera systemet med antivirusprogram. För att undvika problem tilldelas och frigörs utrymmet för arbete och kabeldragning i förväg. Schemalägg tid för arbetet så att inget kommer i vägen.

Förbindelse

Det är enkelt att ansluta kameran till din dator. För detta ändamål används en speciell nätsladd, som omedelbart ingår i satsen. Kabeln måste anslutas till ett ledigt USB -uttag i systemenheten . Själva observationsenheten är placerad nära monitorn eller direkt på den. Nästa steg är att programmera webbkameran (om systemet inte har installerat alla nödvändiga komponenter i automatiskt läge).

Vissa kameramodeller är utrustade med minijackledningar . Det betyder att mikrofonen är ansluten separat. Vanligtvis är en speciell kontakt på en dator, som en tråd, färgad rosa eller röd.

Rekommendation: Det är bäst att undvika att ansluta en USB -kabel till ett nav. Endast datorportarna själva ger den nödvändiga strömmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installera programvaran

Det enklaste sättet att få programvaran är från CD -skivorna som medföljer själva kamerorna. Problem uppstår när datorn inte är utrustad med en enhet. I den här situationen måste du använda en extern enhet för att läsa CD: n . Vanligtvis öppnas installationsfönstret av sig själv. Om detta inte händer måste du öppna CD -skivan med mjukvaruverktyg och starta installationen själv.

Det är svårare att arbeta utan en installationsskiva . I det här fallet måste du besöka tillverkarens webbplats och välja det mjukvarupaket som krävs för en specifik modell där. Viktigt: det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till kamerans modifiering utan även operativsystemet som är installerat på datorn. Efter nedladdning startas filen oberoende och följs sedan instruktionerna som visas på skärmen. Om du inte har några speciella preferenser, eller om du saknar kunskap, är det bättre att lämna diskutrymmet för installation, som programmet kommer att erbjuda som standard.

Bild
Bild

Oavsett metod för att hämta programmet måste du omedelbart kontrollera kamerainställningarna efter installationen. Normalt visas bilden i mittfönstret. Vid behov, justera kameran så att den ser i en viss vinkel . Därefter kontrolleras det utsända ljudet. De säger bara orden och tittar på fluktuationerna i aktivitetsskalan i motsvarande avsnitt i programfönstret.

Det är värt att överväga det efter installation av drivrutiner och specialiserad programvara måste du starta om datorn . Detta krav är detsamma för både stationära och bärbara enheter. Annars förstår operativsystemet inte de angivna inställningarna tillräckligt tydligt. Om du stöter på problem med drivrutinerna rekommenderas att du använder DriverBooster eller DriverPack. Även en nybörjare kan använda dessa program, därför är det ingen mening att stanna kvar vid deras beskrivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte installera ytterligare programvara kan du använda vanliga Windows -verktyg . Enhetshanteraren används för att kontrollera vilka hårdvarudrivrutiner som inte har installerats. Du kan uppdatera dem genom automatisk sökning. Sedan måste systemet installera nya serviceprogram på egen hand, och efter omstart kan du omedelbart använda webbkameran.

När det gäller den oberoende sökningen efter programvara och dess manuella installation, är denna lösning mer sannolikt för avancerade användare.

Bild
Bild

Anpassning

Men saker går inte alltid smidigt. Ibland måste du ansluta en webbkamera till två datorer i fjärråtkomstläge. Ingen högspecialiserad programvara behövs för en sådan operation. Anslutning till Skype görs via VLC -mediaspelaren, där du måste välja "överföring" i menyn "Media ". När Skype har installerats kan du också ställa in att automatiskt svara på samtal från en specifik användare.

Själva kamerainställningarna ingår vanligtvis i ett specialiserat program som tillhandahålls av tillverkaren . Kontrast, ljusstyrka, ljudnivåer och liknande ändras där. Ibland startar inte programmet automatiskt. I det här fallet måste du slå på det själv. Viktigt: glöm inte att spara de valda inställningarna.

Bild
Bild

Möjliga problem

Ibland, om kameran inte fungerar, är det tillräckligt att kontrollera om datakabeln har lossnat från den bärbara datorn (från datorn). Men ibland är problemet inte så lätt att åtgärda. I det här fallet måste du kontrollera installationen av drivrutinerna. Även om de är korrekt installerade kan dessa program ibland krascha eller komma i konflikt med annan programvara . Om du hittar fel med drivrutinerna måste du först ta bort problemenheten från chefen och sedan installera om den. Alternativet konfigurationsuppdatering hjälper ibland.

Bild
Bild

Då och då finns det fel i programmen, men i själva kameran. För att bedöma enhetens prestanda måste du öppna den via valfri mediaspelare. När allt är i ordning visar monitorn exakt den bild som kameran ska visa. När det inte finns några problem i drivrutinerna och driften av enheten måste du leta efter problem i Skype. Det finns ett avsnitt med videoinställningar som definierar:

  • kameradetektering;
  • automatisk videomottagning;
  • skärmdisplay;
  • ljusstyrka och andra bildinställningar.
Bild
Bild

I vissa fall saknas bilden just för att den ser väldigt svag ut. När fjärrsamtalaren helt enkelt inte ser bilden måste du aktivera överföringen med en speciell knapp. Men ibland hjälper alla dessa metoder inte. Innan du börjar videosamtalet bör du kontrollera om det finns en konflikt mellan kameran och ett program.

Ganska ofta uppstår svårigheter efter uppdatering av program. De löser problemet så här:

  • riva Skype;
  • ladda ner den aktuella versionen av programmet;
  • fastställa det enligt alla regler.
Bild
Bild

Ibland uppstår svårigheter vid anslutning av två eller fler webbkameror. För att systemet ska fungera tydligt med önskad bildkälla är det nödvändigt att radera onödiga sådana med hjälp av enhetshanteraren. Viktigt: du måste också kontrollera om versionen av operativsystemet är föråldrad . Så alla versioner av Windows XP, till exempel SP2, stöder inte videoströmning via Skype på grundläggande mjukvarunivå. Du måste antingen installera ett tredje servicepaket, eller (vilket är att föredra) flytta till ett mer modernt operativsystem som helhet.

Problem kan också uppstå vid användning av föråldrad utrustning . Bärbara datorer som släpptes för 5-7 år sedan kanske inte längre är kompatibla med moderna program och informationsutbytesprotokoll, med nuvarande extern utrustning. Persondatorer går bättre, men modeller med Pentium III och andra processorer av samma generation klarar inte längre uppgiften; detta gäller även moderkort.

Många klagar på en kamera som inte fungerar bara för att den är inaktiverad. Detta kan bestämmas av statusindikatorn. Ibland hjälper det att byta till en annan USB -port.

Bild
Bild

Rekommendation: Det är värt att kontrollera på en annan dator för att avgöra om den interna dataöverföringsstommen är skadad. Ibland hjälper det bara att byta till samma port (om orsaken till problemen var ett engångsfel).

Kommunikationens stabilitet med Internet är också av stor betydelse. Kontrollen är enkel: du behöver bara ansluta till en resurs med en webbläsare. Ibland behöver du inte ens - du behöver bara titta på indikatorn på höger sida av Windows aktivitetsfält. När alla dessa åtgärder inte hjälper måste du:

  • kontrollera prestanda för datorns nätverkskort;
  • kontrollera och uppdatera DirectX;
  • installera om grafikkortdrivrutinen;
  • kontrollera systemet med antivirus;
  • prova en annan kamera.
Bild
Bild

Användningstips

Innan du installerar webbkameran bör du omedelbart kontrollera om den valda platsen är lämplig. Och inte bara när det gäller översikt, utan också när det gäller stabilitet och kontrollerbarhet för kameran. För att använda hårdvaran i en Linux -miljö måste du använda xawtv . Ibland används dock camorama -appen istället. Om kameran vägrar att fungera alls, hjälper det ibland att uppdatera distributionskitet till den nuvarande versionen.

Med daglig användning av webbkameror är det nödvändigt att systematiskt uppdatera webbläsare, operativsystem, DirectX, plugins, Adobe Flash och drivrutiner för själva kamerorna, för alla parade enheter . Brandväggen måste vara kontinuerligt aktiverad.

En förutsättning är användningen av ett pålitligt antivirusprogram. Och även om sådana program är tillgängliga, rekommenderas det inte att följa okända länkar. Med jämna mellanrum, liksom när allvarliga problem uppstår, är det värt att kontrollera systemet med DrWeb Cureit.

Rekommenderad: