Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Dator? Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag Dem? Anslut Till Datorns Fram- Och Baksida

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Dator? Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag Dem? Anslut Till Datorns Fram- Och Baksida

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Dator? Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag Dem? Anslut Till Datorns Fram- Och Baksida
Video: How to Setup Headphones and a Microphone in Windows 10 & 11 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Dator? Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag Dem? Anslut Till Datorns Fram- Och Baksida
Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min Dator? Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag Dem? Anslut Till Datorns Fram- Och Baksida
Anonim

Trots att processen att ansluta hörlurar till en PC inte är särskilt svår har många användare problem. Till exempel matchar kontakten inte uttaget, eller så verkar ljudeffekterna vara olämpliga. Var dock inte upprörd och orolig när sådana problem uppstår. Huvudsaken, anslut headsetet korrekt och gör lämpliga inställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för hörlurar

Idag finns det flera typer av hörlurar, som alla har speciella egenskaper. Och först och främst gäller det anslutningsmetoden.

Till att börja med föreslås att överväga vanliga telefon hörlurar . De ansluts till en stationär PC genom att ansluta en kontakt och en kontakt med en diameter på 3,5 mm. För att få ljud måste du trycka in kontakten i motsvarande uttag på datorn, som finns både på framsidan och på baksidan av systemenheten.

Efter anslutning måste du leta efter ljud. Om den saknas bör du se statusen för ljudikonen i facket. Mest troligt är ljudeffekterna avstängda. Därefter är nivån inställd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om reglaget höjs till max och det inte finns något ljud måste du göra några ytterligare inställningar

  1. Högerklicka på högtalarikonen i skärmens nedre högra hörn.
  2. I den resulterande listan, välj raden "uppspelningsenhet".
  3. Om hörlurarna upptäcktes av datorn på rätt sätt kommer deras namn att finnas i listan.
  4. Därefter måste du kontrollera ljudet.
  5. Om så önskas kan du anpassa headsetet. Klicka bara på "egenskaper".
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla andra headset som är utformade för telefoner är anslutna på ett liknande sätt

Hittills utbredd hörlurar med usb -utgång … För att aktivera ett sådant headset behöver du inte installera specialprogram. Det räcker med att ansluta enheten till valfri usb -kontakt. Om headsetkabeln är kort är det bättre att ansluta enheten framifrån, det är lämpligt att ansluta långa kablar bakifrån. Datorn upptäcker den nya enheten automatiskt.

Om plötsligt en CD med drivrutiner är anslutna till hörlurarna måste de installeras enligt instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag måste många användare ha två par aktiva hörlurar på sin dator . Men inte alla vet hur det andra headsetet är anslutet. Faktum är att allt är väldigt enkelt. Du kan använda en splitter för trådlösa hörlurar eller installera den dedikerade programvaran Virtual Cable för trådlösa enheter.

En splitter är det mest acceptabla och budgetalternativet, så att du kan ansluta ett annat headset. Du kan köpa den på alla specialiserade försäljningsställen. Delaren har dock en liten tråd, vilket begränsar användarnas rörelse något. Dess kontakt är ansluten till motsvarande kontakt på datorn, och ett andra och tredje headset kan redan sättas in i utgångarna på den aktiva delaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta ett andra par trådlösa hörlurar måste du ladda ner Virtual Cable -programvaran . Efter installationen måste du starta programmet och initiera filer i alla ljudformat. Sedan måste du gå till avsnittet "utrustning och ljud" och ändra uppspelningsenheten till Line Virtual. Efter dessa ändringar omdirigeras PC -ljudet till delaren. Därefter måste du starta programmet audiorepeater i mappen Virtual Cable. Aktivera Line Virtua och slå på headsetet. Således sker parningen av det andra paret trådlösa hörlurar. Om det behövs kan du installera ett tredje headset, och till och med ett fjärde.

Om anslutningen är korrekt visas en LED -remsa på monitorn, där färghoppet kommer att synas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådbundet

Många användare föredrar trådbundna hörlurar. Men tyvärr, när du köper sådana enheter, är de inte alltid uppmärksamma PC -anslutningskontakten. Men de är indelade i 4 typer:

  • standard trepolig minijack med en diameter på 3,5 mm;
  • den vanligaste versionen är en kombinerad fyrpolig minijack med en diameter på 3,5 mm;
  • en ganska sällsynt version av kontakten med en diameter på 6,5 mm;
  • miniatyr trepolig kontakt med en diameter på 2,5 mm.

Alla typer av hörlurar kan anslutas till en stationär dator … För modeller med pluggar på 6,5 mm och 2,5 mm måste du dock köpa en adapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörlurs- och mikrofonuttag finns på fram- och baksidan av systemenheten. Frontpanelen är sällan ansluten till datorns moderkort. Följaktligen kanske hörlurar som är anslutna till fronten inte fungerar.

När en ny enhet upptäcks utför datorns operativsystem en oberoende installation av verktygen. Det är mycket sällsynt och ändå kanske datorn inte ser ny maskinvara. Orsaken till detta problem ligger i bristen på förare. Några enkla steg hjälper dig att åtgärda situationen.

  1. Du måste gå till avsnittet "Kontrollpanelen" och sedan välja "Enhetshanteraren".
  2. Öppna avsnittet "Ljud-, video- och spelenheter". Listan som visas visar de installerade drivrutinerna.
  3. Därefter måste du högerklicka på raden med namnet på headsetet och välja raden "uppdatera drivrutin".
  4. Efter att programuppdateringen har startat installerar datorn automatiskt de senaste verktygen. Det viktigaste är att ha tillgång till Internet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös

Moderna modeller av trådlösa hörlurar med bluetooth -teknik kommer med speciell radiomodul … Följaktligen kommer processen att ansluta headsetet till en PC kräva vissa manipulationer.

Idag finns det två sätt att ansluta ett trådlöst headset. Först och främst föreslås det att överväga standardanslutningsalternativet.

  1. Först och främst måste du aktivera hörlurarna. Aktiveringen indikeras genom att indikatorn blinkar.
  2. Därefter måste du ansluta mellan headsetet och datorns operativsystem. För att göra detta, gå till startpanelen och skriv ordet bluetooth i sökfältet.
  3. Därefter öppnas guiden "Lägg till enheter". Detta steg kräver att enheten paras med en dator.
  4. Det är nödvändigt att vänta på namnet på headsetet, välj det sedan och tryck på knappen "nästa".
  5. Efter att ha slutfört guiden "Lägg till enhet" informerar den användaren om att enheten har lagts till.
  6. Därefter måste du gå in på "kontrollpanelen" och gå till avsnittet "enheter och skrivare".
  7. Välj namnet på headsetet och klicka på dess RMB -ikon. I fönstret som visas väljer du Bluetooth -funktionen, varefter datorn automatiskt söker efter nödvändiga tjänster för att headsetet ska fungera korrekt.
  8. Det sista steget i anslutningen kräver att du klickar på "lyssna på musik".

Om du följer instruktionerna kommer du att kunna njuta av dina trådlösa hörlurar inom 10 minuter efter att du har kopplat ihop dem.

Bild
Bild

Den andra anslutningsmetoden är via en adapter . Men först måste du kontrollera om det finns en inbyggd modul. För att göra detta måste du gå till "enhetshanteraren" och hitta Bluetooth -sektionen. Om den inte finns finns det ingen inbyggd adapter. Följaktligen måste du köpa en universell modul.

Uppsättningen för den märkta enheten innehåller en skiva med drivrutiner som måste installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket svårare med adaptrar som inte levereras med verktyg. De måste hittas manuellt. I det här fallet kommer allt arbete endast att utföras i enhetshanteraren.

  1. Efter anslutning av modulen visas en bluetooth -gren, men det kommer att finnas en gul triangel bredvid den. På vissa operativsystem visas modulen som en okänd enhet.
  2. Högerklicka på namnet på modulen och välj "uppdatera drivrutinen" i menyn som öppnas.
  3. Nästa steg i installationen av adaptern är att välja det automatiska läget för att söka efter nätverk.
  4. Vänta till slutet av processen att ladda ner och installera verktygen. För tillförlitlighet är det bäst att starta om datorn.
  5. Ytterligare åtgärder angående anslutning av headsetet motsvarar den första metoden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassning

När du har anslutit headsetet måste du konfigurera det. Och den här uppgiften är mycket svårare. Om du inte känner till alla finesser i den korrekta inställningen är det inte möjligt att få önskad kvalitet på ljudeffekter.

Det första man ska hålla utkik efter är volymbalans . För att konfigurera det måste du gå till fliken "nivåer". Använd det vanliga reglaget för att ställa in den totala volymnivån. Därefter måste du välja "balans" -knappen, som låter dig ställa in nivåerna för höger och vänster kanal.

Glöm inte att om balansen ändras kommer ljudets totala volym att ändras. Det krävs lite pyssel för att få det perfekta resultatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra objektet från den allmänna listan med inställningar är ljudeffekter . Deras antal och variation beror på versionen av datorns ljudkort och drivrutin. Processen för att aktivera en eller annan effekt är dock densamma. Du behöver bara markera rutan bredvid motsvarande parameter. Och för att inaktivera det, ta bara bort grytan. Men glöm inte att varje individuell effekt också kompletteras med vissa inställningar. För att förstå vad essensen i frågan är föreslås att du bekantar dig med en lista med några av förbättringarna:

  • basförstärkning - denna inställning låter dig öka nivån på låga frekvenser;
  • Virtuellt surroundljud är en ljudkodare med flera kanaler;
  • rumskorrigering hjälper till att justera ljud med en kalibrerad mikrofon för att kompensera för reflektioner i rummet;
  • ljudutjämning - equalizer av höga och tysta ljudeffekter;
  • utjämnare - en equalizer som låter dig justera ljudklangen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utvärdera ljudkvaliteten måste du aktivera förhandsgranskningsknappen . Om något inte passar dig kan du göra ytterligare ändringar.

Den tredje krävs för att konfigurera ditt headset består i utformningen av rumsligt ljud. Men i den här frågan måste du välja 1 alternativ av 2. Lämna den ljudeffekt du gillar mest aktiv.

Tyvärr är vissa användare inte redo att anpassa headsetet. Det räcker för dem att hörlurarna bara fungerar.

Men det är inte rätt. Trots allt kan avsaknaden av lämpliga inställningar leda till skador på headsetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Tyvärr händer det inte alltid att du ansluter hörlurar till en stationär dator som ett urverk. Varje problem som uppstår har dock nödvändigtvis flera lösningar. Och först och främst bör du överväga problemen som uppstår när du ansluter trådlösa modeller.

  1. Brist på inbyggd Bluetooth-modul . För att lösa problemet behöver du bara köpa rätt adapter i en specialaffär.
  2. Brist på moduldrivrutin . Du kan ladda ner den på adapttillverkarens officiella webbplats.
  3. Datorn såg inte hörlurarna . I det här fallet måste du stänga av hörlurarna i några sekunder och återaktivera dem och sedan söka efter nya enheter på datorn.
  4. Inget ljud från hörlurar . I det här fallet måste du kontrollera datorns volym och själva headsetet. Om problemet inte är löst måste du gå in i avsnittet "uppspelningsenheter" genom volymikonen i det nedre högra hörnet på bildskärmens skrivbord och växla till headsetet.
  5. Innan du försöker komma in i inställningarna för enhetens anslutningssystem, måste kolla om bluetooth är ansluten till datorn . Se även headsetets laddningsnivå och se till att det inte blir störningar från andra trådlösa enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter föreslår vi att du bekantar dig med problemen med att ansluta ett trådbundet headset

  1. När högtalarna är anslutna är ljudet närvarande och när hörlurarna är aktiverade försvinner det . För att lösa problemet måste du testa headsetet på en annan enhet, till exempel på en telefon. Om det under ett sådant experiment hörs ljud i hörlurarna betyder det att orsaken till felet ligger i datorns funktion, nämligen i inställningarna för ljudeffekter. Men först och främst bör du kontrollera om headsetet är korrekt anslutet. Ofta ansluter användare av misstag kontakten för hörlurar till fel uttag. För att förhindra att detta händer måste du styras av kontakten.
  2. Efter anslutning av hörlurarna visas felet "ingen ljudenhet hittad ". För att fixa det måste du gå till avsnittet "ljud-, spel- och videoenheter", klicka på "+" -ikonen. I listan som visas kommer olika verktyg att presenteras, och bredvid några kommer det att finnas "?". Detta indikerar behovet av att uppdatera drivrutinen.
Bild
Bild

Av den information som lämnas blir det klart att Du kan lösa svårigheterna med att ansluta hörlurar själv . Det viktigaste är att inte få panik och följa de föreslagna instruktionerna.

Rekommenderad: