Kameror För Nattfotografering: De Bästa Actionkamerorna För Videoinspelning Och Andra, Anpassning. Hur Väljer Man Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Kameror För Nattfotografering: De Bästa Actionkamerorna För Videoinspelning Och Andra, Anpassning. Hur Väljer Man Hemma?

Video: Kameror För Nattfotografering: De Bästa Actionkamerorna För Videoinspelning Och Andra, Anpassning. Hur Väljer Man Hemma?
Video: How to use the 4k Action Camera Tutorial! 2024, Maj
Kameror För Nattfotografering: De Bästa Actionkamerorna För Videoinspelning Och Andra, Anpassning. Hur Väljer Man Hemma?
Kameror För Nattfotografering: De Bästa Actionkamerorna För Videoinspelning Och Andra, Anpassning. Hur Väljer Man Hemma?
Anonim

Varje person åtminstone en gång i sitt liv behövde nattfotografering. I svagt ljus är det svårt att få vackra bilder eller spela in allt som händer medan du sover på video. För att resultatet ska bli så tydligt som möjligt måste du bestämma platsen och tomten, samt välja en kamera som gör att du kan ta fantastiska bilder även på natten.

Karakteristisk

Nattkamera säljs nästan överallt. Det är dock svårt att förstå hur de skiljer sig från varandra och vad som är så speciellt med dem. Låt oss ta en titt på de viktigaste funktionerna som är viktiga under nattvideofotografering.

Först och främst måste sådana enheter ha kraftfull IR -belysning . Det är en enhet som fungerar i det infraröda spektrumet. Detta gör att du kan se alla de minsta föremålen i mörkret.

Bild
Bild

Hög ljuskänslighet är också viktigt . Lyckligtvis kan den justeras och ändras för att göra bilden tydligare. Innan du fotograferar måste du ställa in känsligheten på 1600 ISO och sedan öka den om kvaliteten inte är tillräckligt bra.

Bild
Bild

ICR är ett viktigt filter för alla actionkameror . Det låter dig uppnå mer detaljerade bilder i mörkret. På dagtid kan det leda till snedvridning av färg och kontrast, därför förskjuts det av en mekanisk drivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutartiden visar hur länge matrisen exponeras för ljus . Ju lägre siffra desto tydligare bilder.

Bild
Bild

Vitbalans är nödvändig för färgfotografering inte bara under dagen, utan också på natten . I standardläge är fotografier nära svartvita på natten. För att undvika detta kan du ställa in det manuella läget och ändra färgåtergivningen beroende på önskat resultat.

Modeller

Videokameror för nattfotografering är speciellt utvalda, medan kameror kan konfigureras för fotografier i mörker. Vi kommer att överväga de bästa modellerna för videoinspelning nedan. Det finns flera typer av kameror för nattfotografering.

Minikamera . Det används av bloggare och cyklister som vill spela in alla sina handlingar i den första personen. Miniatyrkameror fästs på kläder med ett klämma. Det bästa är Ambertek DV133 -videokameran. En liten modell som kan spela in video i 2,7k-format med 30-60 bilder per sekund. Det fungerar i genomsnitt 1, 5 timmar, varefter det måste laddas.

Bild
Bild

För att spela in konversationer installeras tillfälliga kameror . De har en stor betraktningsvinkel, är lätta att fästa och syns inte alls. Tänk på Ambertek QQ6. Modellen ger fotografering i HD -kvalitet med en hastighet av 30 bilder per sekund. Fungerar i 1, 5 timmar, du kan ladda med bärbara laddare.

Bild
Bild

Trådlösa videokameror är de mest populära bland användarna . Små enheter kräver inte mycket ledningar. Sådana kameror placeras nära huset för att kunna se vad som händer när som helst på dygnet. De ansluter via Wi-Fi och kan strömma videon direkt till telefonen. Y2000 är ett bra alternativ inte bara när det gäller dess egenskaper, utan också när det gäller pris. Modellen kan köpas för 1000 rubel, beroende på region.

Bild
Bild

Kabeldragna kameror överför signaler över ledningar . De installeras på kontor för att övervaka anställda. Enheterna är ganska pålitliga eftersom de inte är beroende av Wi-Fi-signalen. Xiaomi Mijia skulle vara ett bra alternativ. Den lilla kameran med en rund kropp, utmärkt högtalare och repmotstånd väcker omedelbart uppmärksamhet. Priset är cirka 2000 rubel.

Bild
Bild

Val av funktioner

Det finns många urvalskriterier. Det är viktigt att utvärdera modellens kvalitet. Det bestäms av upplösning (återspeglar detaljnivån i ramar), känslighet och stabilisering. Formfaktor - Utseende och design . Du måste bestämma vilken kamera du behöver. Miniatyr eller skåp, kupol eller gata, eller kanske höghastighetsroterande?

Bild
Bild
Bild
Bild

Programvara, zoom och fjärrkontroll är sekundära kriterier . De anses välja den perfekta modellen för en bråkdel av kostnaden. Skyddet är viktigast, eftersom kameran kan spricka från temperaturförändringar eller repas under den första minuten.

Ansökningsregler

Det är enkelt att installera videokameror - du behöver bara följa instruktionerna som följer med enheten. Men tänk om du har en kamera och har en lust att ordna en nattfotosession?

Bild
Bild
  1. Först måste du ställa in kameran på manuellt läge. Detta gör att du kan variera exponeringen och uppnå ett bra resultat.
  2. Nästa steg är att hitta stöd. Du kan använda ett stativ eller en bänk för att göra detta. På natten behöver kameran tid för att ta en klar bild, och det är omöjligt att hålla kameran stilla i 10-20 sekunder.
  3. Sedan måste du ställa in en stor bländare och slutartid i 10 sekunder.
  4. ISO bör vara runt 1600 för en ljus bild utan digitalt brus.
  5. Då måste du välja exponering. För att göra detta måste du ta flera testbilder med olika värden och välja det bästa.

Kameran är redo att gå!

Rekommenderad: