Betyg Av De Bästa Videokamerorna 2021 (44 Foton): Granskning Av Billiga Kameror, De Dyraste Kamerorna För Videoinspelning

Innehållsförteckning:

Video: Betyg Av De Bästa Videokamerorna 2021 (44 Foton): Granskning Av Billiga Kameror, De Dyraste Kamerorna För Videoinspelning

Video: Betyg Av De Bästa Videokamerorna 2021 (44 Foton): Granskning Av Billiga Kameror, De Dyraste Kamerorna För Videoinspelning
Video: BEST CAMCORDERS IN 2021 - TOP 5 BEST CAMCORDER OF 2021 2024, April
Betyg Av De Bästa Videokamerorna 2021 (44 Foton): Granskning Av Billiga Kameror, De Dyraste Kamerorna För Videoinspelning
Betyg Av De Bästa Videokamerorna 2021 (44 Foton): Granskning Av Billiga Kameror, De Dyraste Kamerorna För Videoinspelning
Anonim

Trots spridningen av smartphones, digitalkameror och andra liknande enheter kan vikten av fullvärdiga videosystem inte understrykas. Därför är det bra att bekanta dig med betyget för de bästa videokamerorna. Och för att bättre förstå det måste du studera de ytterligare nyanserna i valet.

Bild
Bild

Granskning av populära märken

Beskrivningen av listan över populära märken kommer inte att vara helt korrekt om du ignorerar den speciella uppdelningen av videokameror. De är indelade i amatör-, professionella och halvprofessionella klasser . Actionkameror visas i en separat kategori. Varje tillverkare som respekterar sig själv erbjuder produkter för alla större grupper av videoutrustning.

Det välförtjänta ledarskapet bland företagen innehas av Canon.

Den japanska tillverkaren kan dock inte skryta med utmärkta amatörmodeller. Men inom det professionella segmentet är det få som kan tävla med honom. Även filmföretag och videostudioer är ivriga att köpa Canon -kameror . Denna teknik är mycket effektiv och enkel att använda. Men toppen innehåller andra tillverkare av videokameror.

Det är värt att notera ganska bra produkter av märket JVC . Liksom andra företag började hon med VHS -formatet, och nu använder hon aktivt inspelning på externa medier. Viktigt: I dag tillhör detta märke Kenwood Corporation. Men även i en modifierad form behåller den en stabil position på marknaden. Experter tror att JVC kommer att kunna förbli bland ledarna under lång tid framöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det tredje företaget som inte kan ignoreras är Panasonic . Det har också tillhandahållit bra varor för fotoentusiaster i decennier. Ett antal kända filmskapare började sin karriär med just sådana kameror. Men Panasonics ingenjörer vilar inte på lagren, utan skapar aktivt nya modifieringar av sina produkter. Trots att de är mindre är kamerorna i detta märke välbalanserade och stabiliserade.

Sanyo -märke eftertraktat av vissa användare för inte så länge sedan upphörde det att vara oberoende och blev en del av Panasonic -koncernen. Men detta påverkade inte själva divisionens struktur och produkternas kvalitet. Under varumärket Sanyo säljer de främst amatörkameror utan konfiguration.

Elektronikjätten Sony kan inte heller ignoreras . Han lyckades överträffa sina japanska konkurrenter på ett antal sätt. Enligt andra kriterier kommer de tillverkade produkterna att vara”någonstans i paritet”. Så i Sony -enheter används projektorer av högsta typ aktivt - med deras hjälp kan du rikta bilden till valfritt plan plan.

Företagets sortiment innehåller också särskilt dyra modeller som stöder 4K -formatet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Budget

JVC Everio R GZ-R445BE är en av de billiga amatörkamerorna. 40x optisk zoom ser mycket imponerande ut även 2020. En matris med en upplösning på 2,5 megapixlar tillhandahålls. Videofiler kan spelas in på SD -kort. Men de kommer inte att behövas på länge tack vare 4 GB internminne.

Värt att notera också:

  • vikt 0,29 kg;
  • elektronisk stabilisering;
  • utmärkt skydd mot vatten och damm;
  • motståndskraft mot nedsänkning upp till 5 m i vatten;
  • display med en diagonal på 3 tum;
  • manuell vitbalans;
  • inte en särskilt övertygande bild med brist på ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan bra videokamera för amatörer är Panasonic HC-V770. Dess optiska zoom är dock bara 20 gånger och dess massa är 0,353 kg. Men det finns en Wi-Fi-modul. Matrisen med en upplösning på 12, 76 megapixlar är tillfredsställande vid fotografering, och filerna kommer att spelas in på vanliga SD -kort. Det är inte nödvändigt att räkna med att fotografera i 4K, men kvaliteten är i allmänhet acceptabel.

Viktiga egenskaper noteras:

  • möjligheten att spela in på media SDHC, SDXC;
  • manuell inställning av exponering och fokus;
  • kompakt kropp;
  • enkel användning.

Denna billiga kamera kan laddas med en USB -adapter från externa batterier.

Men det låga priset påverkar fortfarande. Enheten är speciellt utformad för dem som begränsar sig till amatörvideofilmer.

Vindskydd tillhandahålls. Det finns ingen sökare och batteriet räcker bara 90 minuters fotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanprissegment

I segmentet med garanterad god kvalitet kommer det definitivt att finnas Panasonic HC-VXF990 kamera … Det låter dig använda 20x optisk zoom. 4K -videoinspelning är tillgänglig. Informationen lagras på SD -kort. Enheten väger 0, 396 kg och har en inbyggd Wi-Fi-modul.

Modellen är utmärkt för hobbyister och halvprofessionella användare. Tilt sökare ingår. Ett Leica -objektiv är enkelt och pålitligt. Viktiga alternativ för efterbehandling finns. HDR -läge kan hjälpa till att förbättra skärpan och detaljerna i dina bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ till denna version kan vara Canon LEGRIA HF G50 … Den optiska 20x -zoomen är ganska bra. Du kan spela in 4K -video. Matrisen med en upplösning på 21, 14 megapixlar hjälper till att fixa den. En optisk stabilisator tillhandahålls och drifttiden med ett fulladdat batteri är upp till 125 minuter.

Kammarens massa är 0,875 kg. Om du spelar in en video inte 4K, men Full HD, kommer du att kunna höja bildhastigheten från 20 till 50 per sekund.

Implementerad porträttfotografering, imitation av solnedgång och soluppgång. Sökarens upplösning är mycket hög, så fotografering är bra även i starkt ljus från en atypisk vinkel.

Precis som andra dyra kameror har Canon en mängd olika manuella videoalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer förmånligt pris Sony HDR-CX900 modell … Men detta uppnås till stor del på grund av svagare hårdvarufunktioner - optiken förstorar bilden bara 12 gånger och matrisupplösningen är 20, 9 megapixlar. Den begränsande videoupplösningen är 1920 x 1080 pixlar. På många sätt kompenseras dock dessa brister med en något längre batteritid - 2 timmar 10 minuter. Stöder SDHC, SDXC, HG Duo -kort.

Inuti kameran som väger 0, 87 kg döljs vidvinkeloptik från Carl Zeiss.

Tillverkaren hävdar att enhetens optiska kapacitet är tillräcklig för att fånga ljusa och levande bilder.

Väskans kompakthet är bekväm för turister och nybörjare. I digitalt läge förstoras bilden upp till 160 gånger. Det finns många bildinställningar, det finns USB, HDMI -kontakter; Wi-Fi och NFC stöds också.

Bild
Bild
Bild
Bild

En värdig representant för moderna kameror kommer att vara Zooma Q8 … Denna enhet kan spela in Full HD -video. Dess massa är 0,26 kg. Matrisen på 3 megapixlar är inte särskilt imponerande under 2020, men den fungerar fortfarande på matrisnivå i elitsmartphones. Anmärkningsvärt är stödet för ljudinspelning på en mikrofonkapsel med vindruta med päls.

Vid den högsta upplösningen ändras 30 bilder per sekund. Sänker den till 1280x720 pixlar når de 60 FPS. En USB -port finns för anslutning till en dator eller bärbar dator. Digital zoom är bara 4x. Tillhandahöll 3 scenlägen med förväntan om olika belysning och en adapter för anslutning till innehavare av actionkameror.

Saknas:

  • sökare;
  • optisk förstoring;
  • bildstabilisering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Inte nödvändigtvis dyr utrustning faller i kategorin de bästa videokamerorna. Så, genomsnittspriset Canon XA11 når 85 tusen rubel. Den optiska förstoringen på 20x är anständig, men knappast slående. Men videoinspelningen på Full HD-nivå och den inbyggda matrisen med en upplösning på 3,09 megapixlar är något nedslående. Det finns en optisk stabilisator, och enhetens massa är 0,745 kg.

Men den här modellen tog sig till listan över de bästa kamerorna 2020. Den har ett fantastiskt signal-brus-förhållande. Det finns ett antal fotograferingslägen, inklusive sportevenemang, snöfall, spotlight, fyrverkerier. Dataregistrering accelereras genom användning av SDHC-, SDXC -kort. Värt att notera också:

  • brist på Wi-Fi;
  • programmering av individuella knappar;
  • fäste för en mikrofon;
  • inspelning på 2 minneskort samtidigt (men endast med minsta upplösning).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Panasonic AG-DVX200 är mycket dyrare . Denna videokamera förstorar bilden upp till 13 gånger. Dess vikt är 2,7 kg. Tack vare matrisen på 15,5 megapixlar kan du spela in 4K -video. Det finns också en optisk stabilisator.

Tillhandahåller manuell fokuskontroll; samma läge är tillgängligt för att öka bländaren. Valet av filformat implementeras - MOV eller MP4.

Brännvidden kan varieras från 28 till 365,3 mm. När det korrigeras förloras inte fokus. Och när fokus ändras förblir synvinkeln oförändrad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förtjänar uppmärksamhet och Blackmagic Design Pocket Cinema Camera … Denna snygga enhet kan spela in upp till 1 timmes video vid 1080p. En mini XLR -mikrofoningång finns. Fantomkraft stöds. Bluetooth hjälper till att fjärrstyra kameran.

Tekniska specifikationer:

  • ISO 200 till 1600;
  • skördfaktor 2, 88;
  • RAW DNG stöds;
  • färgåtergivning uppfyller de strängaste kraven;
  • anständigt skytte även i skymningen;
  • bländning av skärmen i soligt väder.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att spela in slowmotion-video är en mycket billig utkonkurrens idealisk. AC Robin Zed2 kamera … När du spelar in Full HD -video är bildkvaliteten lysande. Du kan byta ut din webbkamera eller bilinspelare med den här enheten. En rörelsesensor finns. De medföljande tillbehören är tillräckliga för de flesta praktiska tillämpningar; den enda svagheten är batteriets mycket små kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inspelningar i slow mo -läge hjälper och Xiaomi YI 4K Action Camera … Det kan inte skryta med ett speciellt paket. Men utvecklarna har försökt optimera hårdvaran och utöka funktionaliteten. Den 2,2-tums skärmen täcks av ett speciellt Gorillaglas. Batteriet håller säkert upp till 1400 mAh, tack vare vilket två timmars HD-videoinspelning är möjlig.

Effektiv slowmotion uppnås med 1080p 125fps. Dessa fördelar är ganska överskuggade:

  • inte tillräckligt stark plast;
  • objektivlinsen som sticker ut utanför konturen;
  • oförmåga att ansluta en extern mikrofon;
  • snabb fyllning av minneskort;
  • behovet att dessutom köpa tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du kan bedöma kvaliteten på videokameror ur olika synvinklar. Det beror inte bara på matrisens upplösning, utan också på stabilisering, hur känslig kameran är. Andra nyanser, såsom klarhet i färgåtergivningen och dynamiskt omfång, kan säkert kringgås. Snarare kan de också vara betydande, men snarare för proffs.

Viktigt: Upplösning och upplösning är inte samma sak, oavsett vad kunniga marknadsförare säger.

Upplösning är ett mått på bilddetaljer . Bestäm det genom att skjuta ett speciellt testdiagram. De områden där linjerna "smälter samman till en klump" är precis vad som är viktigt. Antalet konvergerande "TV -linjer" är väldigt olika. 900 rader - en genomsnittlig nivå för Full HD, det måste finnas minst 1000 rader; för 4K -kameror är minsta indikator från 1600 rader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vilket fall som helst måste du betala pengar för högkvalitativ utrustning. Flaggskeppsmodellerna Sony och Panasonic kan skryta med den bästa upplösningen . Men JVC- och Canon -produkter är redan ganska bra konkurrens om dem i denna indikator. Men inget bestämt kan sägas om produkter från lite kända märken. Bland det finns det både ganska solida och uppriktigt sagt "skräp" -modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikten av känsligheten hos en videokamera erkänns särskilt när det saknas ljus . En bra bild, även i halvmörkret, är alltid mättad med ljusa toner och mjuka detaljer. Det ska vara väldigt lite brus i bilden.

Det är dock värt att ta hänsyn till en nyans: ibland ser "hård" video mer realistisk ut eftersom brusdämparen inte suddar ut detaljerna. Här måste vi utgå från våra egna prioriteringar.

Mekanisk stabilisering frigör processorresurser och fungerar effektivt i vilken bild som helst . Problemet är att den elektroniska stabiliseringsenheten, som tar bort processorresursen och upplever fel i vissa fall, fortfarande är mer kraftfull i allmänhet. Dessutom kan "mekaniken" drabbas av stötar och vibrationer (skakningar) och av höga eller låga temperaturer. Hybridstabilisering är det bästa möjliga alternativet. Det bästa sättet att ta reda på den verkliga informationen i varje fall är att läsa recensionerna.

Bild
Bild

Zooma från 12 enheter behövs inte bara för nybörjare (för vilken amatörfotografering bara är en springbräda). Denna indikator är också relevant för turister, både som reser på varma stränder och går genom taiga och tundra.

Viktigt: ju större zoom, desto mindre matris.

Därför skadar en mycket stor ökning oundvikligen både upplösningen och känsligheten. Efter att ha behandlat dessa punkter kommer du fortfarande att behöva studera:

  • strukturens vikt;
  • batteritid och möjlighet att ladda det;
  • standardprogramvara och dess funktionalitet;
  • fjärrkontrollläge;
  • kortformat för registrering av information;
  • inbyggd minneskapacitet;
  • styrka och anti-vandal egenskaper;
  • motståndskraft mot kyla, fukt.

Rekommenderad: